tiistai 20. helmikuuta 2018

Meidän käytetyimmät vauvatarvikkeet ja uudet hankinnat tulokkaalle

Vauvatarvikeviidakko on jotain ihan uskomatonta, etenkin ensimmäisellä kerralla. Muistan edelleen sen hämmentyneen ja hieman ahdistuneenkin olon, kun ensi kertaa äidiksi tullessani koitin saada selville, että mitä juuri me tarvitsemme meidän vauvalle ja meidän perheen tarpeisiin. Kun kysyi neuvoa muilta äideiltä tai luki netistä vinkkejä, niitä tuli pilvin pimein. 

Tottakai kaikki suosittelevat niitä vaunuja, jotka heiltä löytyy tai sitä nukkumisratkaisua, missä heillä on nukuttu. Luonnollisesti, koska kokemusta muusta ei välttämättä ole ja se on heillä hyväksi todettu. Näin toimin nykyään itsekin ja ihmisten henkilökohtaisista kokemuksista on usein tällaisissa valinnoissa paljon hyötyä. Etenkin silloin, kun on itse jo vähän rajannut omia valintoja ja miettinyt minkälaisia tarpeita juuri omalla perheellä on. 

Mieheni insinöörinä on aina ollut kiinnostunut teknisistä ominaisuuksista, joten pääsin aika helpolla, kun hän jaksoi tutkia netin kautta ja rajata vaihtoehtoja isompien vauvahankintojen kohdalla. On tärkeätä löytää ne itselle ja omaan elämäntyyliin sopivat jutut ja siinä mielestäni onnistuttiin hyvin ensimmäisen lapsen kohdalla. 

Hei pikku I! <3 

Nyt tämän toukokuisen (tai kesäkuisen) kohdalla vauvatarvikkeiden hankkiminen tuntuu paljon helpommalta. Toki siksi, että hankittavaa on niin paljon vähemmän kuin ensimmäisellä kerralla, sillä kaikki käytetyt jutut löytyvät vielä..(öh, jostain). Ne pitää vain kaivaa esille! Toki on myös uusia juttuja, joita tarvitaan ja asioita, jotka pitää korvata uudella, mutta samanlaista vauvatarvikeviidakkokahlausoperaatiota tuskin tarvitsee tehdä. Onneksi. 

Mitkä meillä sitten olivat ensimmäisen lapsen kohdalla niitä käytetyimpiä vauvatarvikkeita, hankintoja ja tavaroita? Tässä tulee niistä listaa ja linkit tuotteisiin, jos ne on ostettu kaupasta ja edelleen saatavilla.

Rattaat/Vaunut: 


Rattaisiin/vaunuihin lisävarusteet:

-Hyttys/kärpässuoja kesälle

Hoitolaukku: 


Sitteri:

-Babybjörn Balance soft (ostettu käytettynä)

Matkasänky:

Meiltä löytyy musta, jota on käytetty todella paljon matkoilla ja mökillä. Isla on nukkunut tässä koko ajan Madridissa ja hyvin on nukkunutkin!:)

Lentolaukku rattaille

Jos matkustaa usein lentäen, niin lämmin suositus.

Itkuhälytin:Leikkimatto


Turvakaukalo:

-Recaro-turvakaukalo Isofix-jalustalla

Pinnasänky:


Unipussit:


Hoitopöytä/lipasto lastenhuoneessa:


Syöttötuoli


Kylpyamme

Rintareppu:

-Babybjörn rintareppu (ostettu käytettynä)

Nojatuoli vauvanhuoneeseen:

Tullut tarpeeseen imettäessä ja myöhemmin tuolina, jossa vanhempi voi istuskella lapsen nukahtaessa. 


<3<3

Hankintalistalla toista lasta varten ainakin nämä:
 • Imetystyyny (lainasin kaverilta viimeksi ja oli kyllä kätevä)
 • Hoitopöytä vessaan (I:n huoneessa oleva hoitopöytä-lipasto saa enää toimittaa lipaston virkaa)
 • Isosiskolle seisomalauta rattaisiin 
 • Go double adapteri (jotta saadaan vaunut muutettua tupliksi)
 • Vaavi-sänky vauvalle ensisängyksi (tätä olen suunnitellut, onko kokemuksia?)
 • Lisää harsoja, pieniä vaippoja ym. perustarvikkeita
 • Lämpöpussi turvakaukaloon talveksi (viimeksi lainasin ystäviltä, joten meiltä ei löydy omaa, mutta sitä ei ihan heti nyt tarvitakaan, kun vauva syntyy touko/kesäkuussa)
 • Vauvanvaatteisiin mahdollisia lisäyksiä, kun olen käynyt ensin Islalta jääneet vaatteet läpi. Alkuun kietaisubodyt olivat kyllä I:n kohdalla ihan ykkösiä!
 • Äidille parit imetysliivit lisää (viimeksi ostin Lindexiltä ja oli tosi hyviä) sekä lanoliini rintavoide. 
Ja mitäköhän muuta? :) Puuttuuko teidän mielestä jotain olennaista? Varmasti asioita tulee tässä vielä mieleen. 

Turhien vauvatarvikkeiden suhteen, yksi itselleni erittäin vähälle käytölle jäänyt ostos oli rintapumppu. Sitä ei juurikaan tullut käytettyä, koska tuttipullo ei alkanut kelpaamaan vauvalle oikein missään vaiheessa. Se kuitenkin löytyy kotoa, jos sitä tulokkaan kohdalla tulisi käytettyä enemmän. Näin jälkeenpäin ajateltuna rintapumppua ei olisi kannattanut ostaa etukäteen, mutta oppia ikä kaikki. Muita meidän kohdalla "turhia" ostoksia ei tule mieleen. 

Kivaa viikon jatkoa! 

-Karoliina 

Seuraa Instagramissa / Facebookissa / Bloglovinissa Blogit.fi:ssä14 kommenttia:

 1. Noi supervikingit go double ovat olleet tosi hyvät meillä melkein samanlaisella ikäerolla (pojat 10/14 ja 06/17). Nyt varsinkin toista tuli kannettua paljon enemmän, niin ostin Tula free to grow- repun, oli meillä superhyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Minna! Kiitos, kun kommentoit ja kiva kuulla, että Super Vikingit on teillä tuplina toiminut hyvin! Me ollaan tykätty niistä tosi paljon tähän mennessä, ja uskon, että toimivat jatkossakin. Olen myös miettinyt, että nyt tätä tulokasta tulee varmasti kannettua enemmän, joten kiitos tuosta suosituksesta! Laitan ylös!! :) Kivaa viikon jatkoa!!

   Poista
 2. Meillä oli kaiken pelastus kantoliina ja -reppu. Ihan pientä kannoin joko liinassa tai superhelpossa rengasliinassa (siinä onnistui imetyskin hyvin!) ja kun kasvoi eikä tarvinnut vauvatukia niin huippuhankinta oli meille JPMBB:n kantoreppu. Vauva 11kk ja edelleen liina tai reppu päivittäin käytössä ihan vaikka vaan halipulaan tai hammaskipuihin. ☺ ei tarttenut mammalomalla kertaakaan mennä hierojalle nisk-hartiakipujen takia kun aina vaan lykkäsi lapsen ergonomiseen kantovälineeseen 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Leena! Kiitos kommentista ja hyvistä vinkeistä!:) Olen myös miettinyt, että tätä tulokasta tulee varmasti kannettua enemmän, joten otan kaikki nämä kantovinkit mielellään vastaan ja laitan ylös! Kivaa viikon jatkoa sinne!:)

   Poista
 3. Me just pari viikkoa sitten palautettiin tytöllä ekat kuukaudet käytössä ollut vaavisänky ja oli kyllä hyvä hankinta! Oli helppoa liikutella ympäri asuntoa ja sai vauvan nostettua hetkeksi sähleltäjäkoiran ulottumattomiin jos piti vaikka tyhjentää tiskikone tms:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Katja! Kiitos, kun kommentoit ja kiva kuulla, että vaavisänky on teillä toiminut! Olen kuullut siitä paljon hyvää ja sen takia on meillekin harkinnassa! Se mitä mietin on, että kuinka tukeva sänky on? Jos isosisko päättää kurkkia vauvaa laidan yli vähän ronskimmalla otteella niin kippaako se nurin samantien? Tämä on ehkä mun ainoa huoli sitä koskien... Mukavaa viikon jatkoa!!

   Poista
 4. Mä lisäisin listaan kantoliinan/-repun. Isosiskon touhuissa pystyy olemaan paremmin mukana (kuvitelma, ei omaa kokemusta) kun vauva voi olla mukana pidempiäkin aikoja kuin rintarepussa. Ite tykkäsin erityisesti kesällä kantaa pientä paljon, kun vaatetuksen kannalta se oli tosi helppoa. Liinoja ja reppuja löytyy hyviä myös tosi hyvin käytettyinä. Trikooliina saattaa olla molemmille kesällä liian kuuma, mutta rengasliina oli aivan huippu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Aurora, kiitos kommentista ja suosituksesta!:) Olen miettinyt myös, että tätä tulokasta tulee varmaankin kannettua enemmän, joten otan nämä vinkit mielellään vastaan. Islaa en hirveästi kantanut, mutta nyt on varmasti eri juttu, kun haluaa enemmän käsiä vapaaksi! Pitää tutustua eri mahdollisuuksiin, niitä tuntuu olevan paaaaljon! :) Kivaa viikon jatkoa teille!

   Poista
 5. Minä käytin rintapumppua ja heitin pakkasesta jonkun litran lopulta menemään ;). Kuulun niihin joilla jokin entsyymi tekee pakastetusta maidosta hirveää. Mutta joo, jatkossakin lypsän tarvittaessa pulloon, kun haluan/pystyn lähteä liikkumaan. Ainakin ensimmäisinä kuukausina se on miehelle mukavampi vaihtoehto jäädä pienen kanssa, jos on mahdollisuus tarjota maitoa.

  Hankintalistalla on seisomalauta, uudet imetysliivit ja kestoliivinsuojia. Meillä mentiin esikoisen kanssa kestoilla ja aion kestottaa toisenkin. Tiettyihin vaippakokoihin joudun kirppistellä vähän täydennystä. Pehmeän kantokopan ostin jo pilkkahinnalla. Ajattelin, että sitä on helpompi heittää rattaisiin kiinni kuin säätää kovan kanssa. Näin rattaat on myös esikoisen käytettävissä helposti. Kantovälineet oli käytössä jo esikoisen kanssa.

  Aika vaikea keksiä mitään ihan arjen mullistavaa ihmettä, jota ei jo olisi yhden jäljiltä. En ainakaan itse keksinyt täydennystä. Ehkä jotain suppoja voi apteekista hakea :I

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos kommentista! ☺️ Mulla jäi tosiaan rintapumppu viimeksi vähälle käytölle, kun lypsin suoraan pulloon ilman pumppua, jos tarvetta oli just lähteä johonkin itsekseen ja vauva jäi isän kanssa! Meillä ei tosin pullo oikein kelvannut koskaan, joten ne maidot meni useimmiten hukkaan 😅 On kyllä kuitenkin kiva olla se vaihtoehto ja mahdollisuus, jos haluaa lähteä itse jonnekin! ☺️ Hyvällä mallilla siellä hankinnat ja tiedät, mitä tarvitsette niin helpottaa! 👍

   Poista
 6. Hei, huikkaan vinkin todella suosituista imetysliiveistä, itsekin olen käyttänyt kaikkien neljän lapseni kanssa; Bravado Body Silk Seamless. Olen tilannut itse nursingbra.co.uk nettikaupasta, mutta näitä saa myös Suomesta joistain liikkeistä. Aivan ihanat, silkkiset toppimallin rintsikat, irrotettavalla toppauksella. terveisin Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Satu! Kiitos tosi hyvästä vinkistä, pitääkin tsekata toi! ☺️ Mukavaa viikonloppua sinne!!

   Poista
 7. Vaavi-sänky on ihan huippu! Suosittelen. Mietinkin tässä yks päivä että vieläköhän sitä on saatavilla, edellis kerrasta on aikaa jo kuusi vuotta. Meillä joudutaan hankkimaan kaikki alusta alkaen, kuuden vuoden takaisia ei ole mitään jäljellä.
  -Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Satu! Kiitos suosituksesta! Kiva kuulla, että Vaavi-sänky oli teillä toimiva ratkaisu! Ja tsemppiä vauvatarvikkeiden hankintaan! ☺️👍

   Poista