perjantai 23. helmikuuta 2018

Viimeinen viikko Madridissa

Täällä on viimeinen viikko Madridissa menossa ja sunnuntaina lähdetään Islan kanssa kotiin. Ulkomaankomennus päättyy meidän osalta tähän ja H jää vielä tänne töihin maaliskuun loppuun. Päädyttiin tähän ratkaisuun olla eri paikoissa maaliskuu sen takia, ettei tarvitse hankkia mulle lääkärintodistusta lentämistä varten ja koska lentäminen muuttuu koko ajan epämukavammaksi, mitä pidemmälle raskaus etenee. Sunnuntaina mulla on rv 27+0 ja Finnairilla lääkärintodistuksen tarvitsee 28. raskausviikon jälkeen. Muutenkin haluan päästä jo kotiin hoitamaan to do-listaa ennen vauvan tuloa, käymään neuvolassa (jouduin perumaan viimeksi neuvolakäynnin kipeenä olon vuoksi kun oltiin Suomessa), näkemään ystäviä ja perhettä jne. On tietysti tylsää olla eri paikoissa H:n kanssa, mutta onneksi hän pääsee käymään kotona työnantajan piikkiin parina viikonloppuna maaliskuun aikana. Hieman rankempi kuukausi varmasti edessä, kun kotona pyöritän arkea yksin, mutta eiköhän siitä selvitä. Onneksi tukijoukkoja löytyy!<3
Ollaan tällä viikolla vietetty täällä ihan normaalia Madrid-arkea, mutta koitettu sen lisäksi tehdä myös spesiaaleja juttuja "viimeistä kertaa". Torstaina käytiin Islan kanssa keskustassa kävelemässä, kuninkaanlinnan edustalla leikkipuistossa ja syömässä lounasta meidän suosikkikahvilassa Faboritissa. Alkuviikosta pyörittiin Madridin kodin lähistöllä, käveltiin tuttuja katuja ja käytiin kivoissa leikkipuistoissa. Täällä on ollut ihana sää koko viikon, joten auringonvalosta ja kevään tunnnusta on tullut nautittua oikein kunnolla.
Viime viikonloppuna käytiin koko perhe vielä kerran suosikkipuistoissa Madrid Riossa ja Retirossa sekä Salamancassa Le Pain Quotidienissa brunssilla. Tänään mennään pitkästä aikaa illalla ulos syömään (ei olla käyty aikoihin illalla ravintolassa täällä, vaan ennemmin brunssilla tai lounaalla) ja huomenna ohjelmassa on vielä viimeisen Madrid-päivän kunniaksi Parque de Atracciones de Madrid ja siellä nimenomaan Nickelodeon land, josta löytyy muun muassa Islan suosikkihahmot seikkalija Dora ja Diego. Kivoja juttuja siis tiedossa, toivottavasti taapero tykkää! <3

On hassu fiilis, ettei tullakaan tänne enää takaisin, kun sunnuntaina lähdetään. Tai toki varmasti joskus tullaan, mutta ei vähään aikaan. Toisaalta olen iloinen, että asetutaan kotiin ja jatkuva matkalaukkuelämä ja reissaaminen loppuu, mutta osa musta jää kyllä kaipaamaan Madridia. Olen oppinut tykkäämään tästä kaupungista tosi paljon viimeisen puolen vuoden aikana ja olen kiitollinen tästä kokemuksesta, vaikkei se koko ajan helppoa ja auvoisaa ole ollutkaan, mutta mikä olisi? Osaltaan raskaus on varmasti vaikuttanut ja sen myötä omat mielialan vaihtelut ovat välillä olleet hyvin laidasta laitaan meneviä. Olen ollut melkein koko ajan raskaana täällä ollessa ja etenkin ensimmäiset kuukaudet oli rankkoja väsymyksen ja huonovointisuuden keskellä. Päällimmäisenä mieleen jää kuitenkin hyvät kokemukset ja jutut, joita ollaan koettu Espanjassa puolen vuoden aikana! <3


Meidän ihan ensimmäinen maanantai Madridissa ja keskustassa käymässä :)

Retirossa ihmettelemässä kaloja
Käytiin myös visiitillä Lissabonissa joulukuussa :)
Ja Valenciassa syksyllä <3

Parasta Madridissa on ollut:
 • Meidän asuinalue Delicias, joka on sopivan lähellä keskustaa, mutta kuitenkin sopivan kaukana pahimmasta vilinästä. Vieressä on myös mm. Legazpin alue, josta tykätään kovasti. 
 • Kaikki ihanat puistot ja viheralueet, etenkin Retiro, Madrid Rio, Enrique Tierne Galvan ja Casa De Campo. 
 • Ystävät ja perhe, jotka kävivät kylässä ja joiden kanssa saatiin viettää täällä ihania hetkiä <3
 • Leikkipuistot, joita on joka paikassa!
 • Aurinko!! Ja sää muutenkin! <3 
 • Se, että joka paikkaan voi kävellä ja liikkuminen on helppoa myös julkisilla. 
 • Ihmiset ovat ystävällisiä, ja etenkin vanhat ihmiset tykkäävät meidän pikku blondiinista todella paljon. 
 • Kaupunki on turvallinen ainakin niiltä osin, missä ollaan liikuttu. 
 • Täällä ollaan vietetty tosi paljon perheaikaa, mikä on ollut ihan mahtavaa! <3
Ei voi sanoa muuta, kuin muchas gracias Madrid! Me näemme varmasti vielä! <3

Ihanaa alkavaa viikonloppua sulle ja kuullaan taas Suomesta ensi viikolla! 

-Karoliina 


6 kommenttia:

 1. Moi! Ihanaa, tuletteko takasi suomeen?
  Täällä itäsuomessa paukkuvat pakkaset...
  mutta tänään päivällä kun vähän lauhtuu on kyllä
  pakko päästä lenkille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Suvi! Joo, takaisin Suomessa ollaan ja täällä on kyyylmä! Brrrr! Mutta kivaa olla kotona! :) Mukavaa viikkoa sinne!!

   Poista
 2. Ah ihania kuvia ja tunnelmia Madridista! Tervetuloa Suomeen ja tsemppiä arkeen. <3

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä arkeen Suomessa :)! Keksii joka viikolle oman jaksamisen mukaan jotain mukavaa niin viikot menee tosi äkkiä. Mä oon mielessäni vielä tammikuussa vaikka tällä viikolla käännytään jo maaliskuulle, hullua :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura!! :) Joo, näin se pitää tehdä, suunnitella kaikkea kivaa tekemistä viikoille niin päivät kuluu nopsaan! Ja tosiaan, huomenna on jo helmikuun vika päivä! Kivaa viikon jatkoa sulle! :)

   Poista