torstai 8. helmikuuta 2018

Jos istuttaisiin kahvilla tänään kertoisin, että...(osa 6)

Heippa! Käy pikaisesti hakemassa kuppi kahvia, teetä tai muuta lempparijuomaa ja tule mun kanssa pitkästä aikaa virtuaalikahvittelemaan! :) 


Jos istuttaisiin kahvilla tänään kertoisin, että..
Mun ja Islan viime viikonloppuna alkanut flunssa on jatkunut koko alkuviikon ja oikeastaan kaikki suunnitelmat on menneet uusiksi. Ollaan jouduttu perumaan treffejä ystävien kanssa ja vietetty niiden sijasta paljon enemmän aikaa kotona. Onneksi ei olla oltu kumpikaan sänkypotilaina, vaan yleisvointi on ollut molemmilla hyvä, joten kaikenlaista on jaksanut puuhata ja ulkoilemaankin on päästy.  Jos istuttaisiin kahvilla tänään kertoisin, että..
Mulle on iskenyt kova siivous- ja järjestelyvimma ja haluan saada kaikki kaapit, nurkat ja laatikot kotona järjestykseen ennen vauvan tuloa. Varmasti tämä liittyy osaltaan pesänrakennukseen, varsinainen "siivoustauti", joka ei mulle kovin usein iske tässä määrin, heh. Aika pieniä juttuja olen vasta saanut tehtyä, koska aikaa siivota ei ole ollut montaa tuntia kerrallaan, vaan ehkä puoli tuntia siellä ja tunti täällä, mutta, ai että on tuntunut hyvältä, kun on saanut edes jonkun paikan siivottua tai järjestettyä! Seuraava isompi projekti on käydä läpi ja järjestää kaikki Islan vanhat vaatteet ja katsoa, mitä niistä otetaan vauvalle käyttöön, ja mitä mahdollisesti laitetaan kiertoon. Onko ideoita millä tavalla vaatteet kannattaisi järjestää? Haluaisin, että aina samaa kokoa olevat vaatteet olisi helposti saatavilla..jossain. Laatikoissa? Pusseissa? Missä? :D Niin, että ne voisi ottaa käyttöön aina yksi koko kerrallaan tai miten tarvitseekin. Tavoitteena olisi myös, että vaatteita olisi järkevä määrä ja oikeasti sellaisia, mitä käytetään. Mua aina alkaa ahdistamaan, kun huomaan löytäväni Islan kaapista jonkun vaatteen, joka on jäänyt ihan unohduksiin eikä ole käytetty ollenkaan, vaikka hänellä on aika hyvin pysynyt vaatekaappi hallinnassa. Toisin kuin mamalla. Se olisi sitten sitä seuraava projekti!;) 

Vaatteiden lisäksi haluan käydä läpi kaikki muutkin vauvatarvikkeet ja katsoa, mitä pitää vielä mahdollisesti hankkia uudelle tulokkaalle. Myös hänen vaatteille ja tavaroille pitää järjestää tilaa ja I:n huoneessa on operaationa siivota kaapit ja saada lelut ym. järjestykseen.  Sitä varten pitää tilata vähän uusia lelulaatikoita/koreja ja olen katsellutkin sopivia sillä silmällä. Puhumattakaan meidän vaatehuonevaraston siivoamisesta kodin alakerrassa ja keittiön kuivakaapista.. Pitäisi varmaan kirjoittaa näistä to do lista!

Jos istuttaisiin kahvilla tänään kertoisin, että..
Lähdetään taas huomenna Madridiin eli pakkausoperaatiot olisi vielä edessä. Nyt pitää koittaa pakata aika maltillisesti, sillä näillä näkymin mennään nyt sinne viimeistä kertaa ja takaisin tullessa pitää saada vielä tavaraa mukaan Madridin kodista. 

Jos istuttaisiin kahvilla tänään kertoisin, että..
En ole tehnyt viikkoon yhtään oikeata treeniä flunssan takia (kävelylenkkejä lukuunottamatta) ja se alkaa kyllä tuntumaan etenkin henkisesti. Mulla on aina paljon parempi fiilis ja olo, kun pääsee liikkumaan! Elättelen kuitenkin toiveita, että viimeistään ensi viikolla voisi jo palata normaalien kotitreenien pariin!:) 

Jos istuttaisiin kahvilla tänään kertoisin, että..
Vaikka liikkumiset ovat jääneet tällä viikolla vähille, niin olen saanut syötyä suhteellisen järkevästi ja terveellisesti, mikä on aina puoli voittoa matkalla omaan hyvään oloon! Nyt kun ollaan oltu Islan kanssa kaksistaan kotona maanantaista alkaen, niin ollaan menty aika yksinkertaisella menulla. Mä olen syönyt päivittäin ruokaisia salaatteja ja hän useasti "makalaatikkoa", joka on  taaperon ehdoton suosikki. Olen myös hyödyntänyt muutamaan otteeseen kaupan eineshyllyä (mm. Kokkikartanon lohikeitto ja kanapasta, sekä Finduxin Chicken indonesia), sillä helppous on ollut viikon sana. Ja sitäpaitsi, Suomesta saa ihan älyttömän hyviä ja suht-terveellisiä valmisruokia, jos vertaa vaikka Espanjaan...Pitäähän niitä välillä hyödyntää!;)Jos istuttaisiin kahvilla tänään kertoisin, että..
Olen tällä viikolla potenut hetkellistä someahdistusta. Someahdistus mulla iskee helpoiten silloin, kun ei itse pääse tekemään niitä omia "normijuttuja", kuten esimerkiksi liikkumaan. Tulee sellainen olo, että kaikki muut vain tekee ja liikkuu ja itse vain makaa sohvalla! :D Vaikka hyvin tiedän, ettei kipeenä ollessa tietenkään voi liikkua ja kaikki on joskus kipeitä. Ja suurin osa päivittää sinne Instagramiin vain niitä elämän parhaita hetkiä ja kaikilla on myös niitä ei niin hyviä hetkiä! Se on jännää, miten nämä jutut "tietää kyllä", mutta silti ne välillä pääsee oman pään sisälle ja alkaa harmittamaan, tiedättekö? Paras lääke sellaisiin hetkiin on a) sulkea some ja keskittyä oikeasti tärkeisiin asioihin b) laittaa viestiä jollekin ystävälle joka osaa piristää ja tietää, mistä puhut c) tehdä jotain sellaista, mistä tulee itselle hyvä fiilis! Onneksi nämä someahdistukset kestää yleensä vain vähän aikaa, koska oikeasti tykkään somesta ja sen positiivisista puolista (inspiraatiosta, motivaatiosta, uudesta tiedosta, vertaistuesta jne.) tosi paljon ja ne hyvät puolet yleensä voittaa huonot. Mitä sä teet, jos some alkaa ahdistamaan vai ahdistaako se koskaan? 

Jos istuttaisiin kahvilla tänään kertoisin, että..
mulla on menossa 25. raskausviikko, mutta sen enempää en raskausjuttuja höpisisi (ellet sä haluaisi), koska ajattelin kirjoittaa blogiin vielä loppuviikosta uusimman raskauspäivityksen, jossa kerron niitä sitten enemmän.  

Jos istuttaisiin kahvilla tänään kysyisin tietysti myös sun kuulumisia! Miten on helmikuun alku sujunut? Onko tullut syötyä jotain superhyvää? Miten treenit sujuu? Oletko sä sattumoisin innostunut siivoilemaan ja järjestelemään kotona? Onko mitään reissuja tiedossa? 

Kivaa loppuviikkoa ja kiitos, kun kävit kahvilla!:)

-Karoliina 


4 kommenttia:

 1. Nyt kun kerta kysyit, niin itseasiassa parin viikon päästä ois parin pv reissu köpikseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kivaa! Köpis on kyllä ihana kaupunki! :) Mulla on jo liian monta vuotta siitä, kun on tullut siellä käytyä! Hyvää reissua sulle! :)

   Poista
 2. Kivoja kuulumisia :) Ma kertoisin etta mulla on tanaan vika paiva sairaslomaa ja huomenna takas toihin kahen viikon saikun jalkeen. Nyt lasken paivia seuraavaan minilomaan joka on maaliskuussa Prahaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit! :) Ja jee, onnea sairausloman loppumisesta! Toivottavasti töihinpaluu sujui mukavasti tänään!! Ja ihanaa, miniloma Prahassa! <3 Sielläkin on tullut käytyä ihan liian pitkä aika sitten! Kivaa alkanutta viikkoa! :)

   Poista