perjantai 23. maaliskuuta 2018

Ruokia ja treenejä tällä viikolla

Heippa ja kivaa perjantaita! Se olisi taas viikonloppu edessä! Miten teidän viikko on sujunut? Täällä ollaan oltu Islan kanssa kaksistaan suurin osa viikosta, kun H palasi vielä maanantaina Madridiin viimeiselle työrupeamalle. Jos viime viikolla oltiin epäsosiaalisia (omasta tahdosta) ja paljon kotona, niin tällä viikolla ollaan sitten otettu se takaisin ja oltu aktiivisempia näkemään kavereita lounas- ja leikkitreffeillä. Ja kivaa on ollut niin äidillä kuin taaperollakin! :)




Silloin kun ollaan Islan kanssa kaksistaan, mennään ruokien suhteen aika pitkälti sieltä mistä aita on vähän matalampi. Tälläkin kertaa tein maanantaina lihamakaroonilaatikkoa, josta syötiin useampana päivänä. Mun yritys lisätä makaroonilaatikkoon vähän vihanneksia herne-maissi-paprikan muodossa ei mennyt ihan purematta läpi, sillä taapero poimi niitä yksitellen pois seasta ja ilmoitti ettei tykkää. Arg!:D No hyvä yritys kuitenkin ja itse tykkäsin. Ehkä kokeillaan vielä, kun sanotaan, että pienen pitäisi jopa 10 kertaa maistaa ennen kuin tottuu. Mitkä on muuten teidän lempitapoja lisätä kasviksia lapsen ruokavalioon?

Itse olen syönyt lähes joka päivä myös ruokaisia salaatteja hieman päällisiä vaihdellen. Salaattipohjat ovat usein mun salaateissa aika samanlaisia, koska tykkään laittaa niihin samoja vihanneksia (kurkkua, tomaattia, broccolia, porkkanaa, usein avokadoa). Vaihtelua saa laittamalla erilaisia salaatteja (välillä rucolaa, välillä pinaattia, välillä vuonankaalia jne.) ja toki niitä päällisiä vaihtelemalla. Tällaisilla viikoilla, kun H ei ole kotona, tykkään myös syödä omia "ruokakulhoja", joihin sekoitan vähän mitä mieli tekee. Joillekin ne saattaa olla ihan kauhistus, mutta mä tykkään. Tässä alla olevassa on pohjalla sitä makaroonilaatikkoa ja lisäksi paljon hernemaissipaprikaa, porkkanaa, kurkkua, oliiveja ja fetaa. Ja hyvää oli!;) 



Ja tässä alla taas "perus salde". Kikherneet on kyllä ihan huippuja tuomaan protskua salaatteihin ja toki lämminsavulohi myös. Ja feta <3 



Torstaina tein salaatin evääksi, kun mentiin avoimeen päiväkotiin leikkimään :) 
Olen viime aikoina koittanut pitää kiinni siitä, että herkut kuuluisivat viikonloppuihin ja syöminen onkin viikolla ollut suht terveellistä, ei täydellistä, mutta siihen en pyrikään. Tämän viikon suosikkiaamupala on ollut (edelleen) ruisleipää paistetulla kananmunalla ja ehkä jotain hedelmää kylkeen. Välipalasuosikki on ollut jogurttia/rahkaa, banaania, hunajaa ja maapähkinävoita. Iltapalaksi maistuu ruisleipä. Mun ruokavaliossa ei kauheasti tunnu olevan vaihtelua viikkotasolla, vaikka se monipuolisesti erilaisia ravintoaineita sisältääkin. 

Treenien suhteen olen tällä viikolla ehtinyt tehdä 2 lihaskuntotreeniä kävelylenkkien lisäksi. Tiistaina tein koko kropan lihaskuntotreenin ja torstaina jalka/pakaratreenin. Kummatkin olivat puolen tunnin kotitreenicircuiteja. Treenaaminen ei tällä hetkellä ole enää helppoa ja voin vain kuvitella, kuinka paljon rankemmaksi se muuttuu, kun masu kasvaa. Onneksi aina voi tarvittaessa hieman helpottaa treeniä, tehdä vähemmän sarjoja, lyhentää sarjoja tai itse treeniä jne. Vaihtoehtoja riittää! 



Olen iloinen, että treenit edelleen sujuu ilman kipuja, vaikka hengästynkin tosi helposti ja kroppa tuntuu jo aika raskaalta liikuttaa. Välillä myös mietin, että onko tästä treenaamisesta enää mitään hyötyä, mutta kyllä tiedän, että siitä on. Tai ainakin haluan uskoa niin! Olo treenin jälkeen on ainakin viime aikoina ollut hyvä niin fyysisesti kuin henkisestikin ja oma tavoitteeni on pysyä aktiivisena tämän raskauden aikana niin pitkään kuin mahdollista. Viikkojen lisääntyessä lepoaikaakin toki tarvitsee lisää eikä liikunta saa olla liian kuormittavaa. Balanssia siis tässäkin asiassa, mutta uskon, että kroppaa kuulostelemalla pääsee pitkälle. 

Viikonlopun suunnitelmissa on vielä ainakin yksi lihaskuntotreeni yläkropalle ja mahdollisesti core/lantionpohjatreeni myös. Tänään luvassa on aktiivinen "lepopäivä", kun lupasin viedä Islan Hoploppiin! :D Katsotaan miten hyvä idea se on, kun koitan siellä masun kanssa mönkiä hänen perässään. Veikkaan, että lepopäivä on siitä kaukana! 

Miten sun treenit tällä viikolla? Mitään hyviä herkkuruokia? 
Kivaa viikonloppua! 

-Karoliina

Seuraa Instagramissa / Facebookissa / Bloglovinissa Blogit.fi:ssä

6 kommenttia:

  1. Moi Karkki! Kuulostaa hyvälle nuo sun treenit ja varmasti niistä on hyötyä palautumisessa synnytyksen jälkeen. Itsellä meni varsin kauan palautua kuntoon vuodelevon ( 5vkoa) ja sektion jälkeen. Tällä viikolla innostuin juoksemaan poluilla talvisessa metsässä ja viikkoon kuului myös toinen juoksu, pumppi ja jooga. Huomenna koko perheen kanssa laskettelemaan j jos vielä su pyöräily/juoksu.
    Terkut ja kivaa viikonloppua!
    Pia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Pia! Kiva, kun kommentoit! Voin kuvitella, että vuodelevon ja sektion jälkeen palautuminen on kestänyt! :/ Toivon kovasti, että pystyn pysymään aktiivisena tässä mahdollisimman pitkään. Viimeksi synnytys oli kuitenkin sen verran vaikea, että se aiheutti sitten omat haasteensa palautumiseen.. näitä kun ei voi oikein etukäteen suunnitella! :D

      Ihanan monipuolisesti olet päässyt liikkumaan tällä viikolla!:) Kuinka pitkään laskukausi siellä jatkuu? Kivaa sunnuntaita!

      Poista
  2. Treenit on "jääneet" reilu tunnin mittaisiin päivittäisiin koiralenkkeihin ja yhteen pieneen lihasjumppaan. Onnistuin kehittämään nilkkani tulehduksen kiitos hankaavan kengän eikä kävelykään nyt ole helppoa (tai järkevää kun kaikki kengät paitsi Crocsit hankaa) mutta päivittäinen happihyppely on vain saatava. Vaikka 2 trimesteriä mennään olen nyt kärsinyt jonkun sortin väsymyksestä mutta hb oli edelleen hieno 116 joten taitaa mennä kehon muutosten piikkiin. Nyt olen siis myös lepäillyt esim työpäivän jälkeen ennenku jaksan viedä koiraa ja kun sen jälkeen tekee ruoan ja syö niin sohva taas jo kutsuu :D Mietin että pitäisikö lyhentää lenkkejä että jaksaisi muutakin ku sitä ja töitä tehdä.
    Ruokien suhteen olen samanlainen kulhofani ja ihme kyllä tälläkään ei mies noista syty ja syömmekin arkisin vähän eri ruokia illalla tai raaka-aineet saattavat olla samoja, mutta ulkonäkö (ja vihannesten määrä) täysin eri :D Savulohi, salaatti, kurkku ja herne-salde balsamicosiirapilla ja kauraleivällä oli kova lounas ja sosekeitot kikherneillä ja tuoreella sämppärillä toinen. Hei olethan kokeillut pahtaa kikherneitä? Itse kokeilin vasta viikolla ekaa kertaa ja omg mitä herkkua napsittavaksi esim popparin sijaan, mutta kiva rouskuva lisä myös saldeen, sosekeiton päälle ja ihme kyllä maustamattomia myös mysliin! Suosittelen kokeilemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Jossu!
      Voin niin samaistua tuohon väsymykseen! Tunnin koiralenkit on kuitenkin aika pitkiä tässä tilassa, joten en yhtään ihmettele jos väsyttää sellaisen jälkeen ja todellakin sohva kutsuu <3 Mä teen nykyään yleensä vähän lyhyempiä lenkkejä, varsinkin jos pitää viedä koira 2 kertaa itse päivän aikana. Niiden lisäksi jos on vielä oma lihaskuntotreenipäivä, niin aika wipe out sitä on iltaisin, mutta pitää vain kuulostella kroppaa ja mennä sen mukaan. Ja hyvillä mielin levätä myös :)

      Nam, noi sun lounaat viime viikolla :) kuulostaa hyviltä! Mä oon kokeillut paahtaa kikhereneitä ehkä kerran, mutta en nyt oikein innostunut...ehkä kokeilen uudestaan! :D Laitatko jotain mausteita niihin vielä? Kivaa viikkoa sinne :)

      Poista
  3. Minä laitan nykyisin aika makaroonilaatikon sekaan jotain kasvista, vähintään porkkanaraastetta. Mut aika usein sellainen kun puutarhurin sekoitus, siinä on ainaki pieniä parsakaalia, maissia, olisko porkkanaakin. Lapset on meillä iältään kohta 6v-15v, yhteensä kuusi, ja syövät kyllä jo mukisematta noin. Alkuun ei mut nopeasti ne sen oppi :) lisäksi teen paljon uunikasviksia sen kanssa vaikka broileria lohta, kun ei muuta ole tarjolla niin syövät sitäkin. Mieluiten kuitenki ehkä söisivät päivästä toiseen makaroonia :D äippä ja iskä ei oo siihen myöntyväisiä kuitenkaan.
    Helppo tapa on tehdä myös kasvisvellejä, niistä meillä taitaa kaikki tykätä.
    Aiemmin meillä oli aina ruuan lisukkeena jonkunlainen vihersalaatti, nykyisin vaan viikonloppuisin. Sen sijaan pilkon tarjolle porkkanaa, kurkkua, tomaattia, paprikaa, kaikki toisistaan erillään, niin olenpa huomannut että noin saa lapset syömään tuoretta enemmän kuin salaatin muodossa. Kyllä ne oppii, kasviksia kun on joka ruualla (tai ainaki melkein) tarjolla niin siitä se lähtee.
    Tulipa sepostus :D

    -Satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Satu!
      Kiitos paljon kommentista ja hyvistä vinkeistä!!

      Mun pitää myös kokeilla tota porkkanaraastetta makaroonilaatikkoon ja sitten myös kesäkurpitsaa! Se ei vissiin kovasti maistu, jos saisi hyvin sinne piilotettua ;) Toi puutarhurin sekoitus kuulostaa myös hyvältä! Ja joo, olen huomannut saman, että kun vihanneksia on tarjolla erikseen, niin ne uppoaa paremmin! Meillä on kyllä vielä tekemistä noiden vihannesten kanssa. Itse syön niitä tosi paljon, mutta Isla ei niin kovasti innostu...jatketaan siis harjoittelua ja nimenomaan pitää koittaa tarjoilla niitä lähes joka ruualla! :) Kiitos sepostuksesta! :)

      Poista