lauantai 31. maaliskuuta 2018

Maaliskuun treeniyhteenveto

Heippahei! Maaliskuun viimeistä viedään ja ajattelin, että pitkästä aikaa olisi kiva tehdä treeniyhteenvetoa koko kuukauden osalta.  Maaliskuulle osuivat raskausviikot 29-32, joiden aikana pystyin vielä liikkumaan ihan hyvin. Toki treenit tuntuvat ajoittain raskailta ja niiden aloittaminen on välillä hankalaa, jos väsyttää tai kroppa tuntuu painavalta liikuttaa. Jälkeenpäin olo on kuitenkin aina hyvä ja se motivoi liikkumaan! Oikeastaan tällä hetkellä liikun varmasti eniten henkisen hyvinvoinnin takia. Tunnen itseni enemmän omaksi itsekseni, kun liikunta on säännöllinen osa elämää ja toki toivon, että siitä on fyysisestikin hyötyä. Ajattelen myös, että niin kauan kun voin liikkua, haluan sitä tehdä. Liikkuminen raskauden aikana kun ei aina ole itsestäänselvyys ja mitä pidemmälle raskaus etenee, ei tiedä kuinka kauan treenit säilyvät ohjelmassa. Toivottavasti mahdollisimman pitkään!


Maaliskuussa tein viikottain 3-4 lihaskuntotreeniä (30min) ja melkein päivittäin myös kävelylenkkejä, välillä kaksi. Kävelylenkit ovat suurimmaksi osaksi max 30 minuutin lenkkejä, välillä hieman pidempiä. Lihaskuntotreenien osalta olen seuraillut edelleen toisen kolmanneksen alussa ostamani raskausajan liikuntaoppaan treenejä. Oppaasta löytyy jokaiselle kolmannekselle neljä koko kropan treeniä, neljä yläkropan treeniä, neljä alakropan treeniä ja neljä core/lantionpohjatreeniä. Neljän viikon välein siis tulee samat treenit vastaan, joten niissä on mukavasti vaihtelua. On ihanan helppoa, kun voi vain seurata valmiita treenejä ja on jonkinlainen "ohjelma", jota noudattaa. Treenit eivät ole mitään kevyitä ja helppoja, vaan juuri sopivan haastavia, mutta kuitenkin turvallisia tässä kohtaa raskautta (ei turhaa rasitusta lantionpohjalle tai suorille vatsalihaksille). 

Jumppapallo ja käsipainot -parhaat treenikaverit tällä hetkellä

Maaliskuun treeniyhteenveto näyttää tältä:


Koko kropan lihaskuntotreenejä: 4Alakropan lihaskuntotreenejä: 5Yläkropan lihaskuntotreenejä: 5Core- ja lantionpohjatreenejä: 2Kävelylenkkejä: Lähes päivittäin, en ole merkinnyt kaikkia ylös :) Lisäksi venyttelyä siellä täällä ja pikku jumppia, joita en merkkaile sen kummemmin ylös. Kehonhuoltoa saisi ehdottomasti olla enemmän, sillä tunnen kuinka kroppa jäykistyy koko ajan lisää ja etenkin alaselkä on välillä vähän nihkeän tuntuinen. Suunnitelmissani on jo pidempään ollut mennä hierontaan, mutta ehkä huhtikuussa saan sen vihdoin aikaiseksi? Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Raskauden ehdoilla mennään, mutta toivottavasti voin pysyä yhä aktiivisena ja jatkaa treenejä samaan tapaan myös huhtikuussa. Millainen treenikuukausi sulla oli? Kivaa pääsiäisviikonlopun jatkoa! Seuraavassa postauksessa lisää raskauskuulumisia. -Karoliina2 kommenttia:

  1. Reipas mami! 😍 En tajua minne sä oot ne sun mainitsemat raskauskilot jemmannut!? Mulla tuli huomaamatta ennätys juoksu kuukausi. Huomasin alkuviikosta, että vahingossa tullut reilu 103km juostua maaliskuussa ja lisäks vielä hiihtolenkkejä ja salitreenejä päälle. Tää pääsiäisen hiihtohurma alkaa kyllä kohta vaatia hierontaa myös täällä 😅👌🏼 T:Amtsi 😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana!😘 Itse oot ollut niin superreipas! Ihailen sun aamutreenejä! 💪Nauttikaa Lapista!💛

      Poista