sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Raskausviikko 32

Hipshei! Raskauskuulumisia olisi jälleen luvassa. Tänään tuli täyteen raskausviikko 32+0. Vielä siis edessä n. 8-10 viikkoa tätä raskautta. Olo on ollut tällä viikolla ajoittain aika epämukava, vaikka vointi yleisesti onkin hyvä. Tämän viikon paras juttu oli varmasti se, että saatiin H nyt kokonaan kotiin ulkomaankomennukselta! <3 Oma "yh-maaliskuu" meni aika mukavasti, mutta onhan se ihan mahtavaa, ettei enää tarvitse tehdä ihan kaikkea kotona yksin ja toki ylipäätään se, että oma kumppani on taas kotona!<3Raskausviikko 32 alkoi neuvolakäynnillä heti maanantaina. Kaikki oli neuvolassa kunnossa, omat arvot hyvät ja vauva kasvaa, kuten kuuluukin. Pieni majailee masussa pää alaspäin raivotarjonnassa. Sf-mitta oli nyt 26,5cm ja menee hieman keskikäyrän alapuolella. Mikään pikku jättiläinen masussa ei siis ilmeisesti ainakaan vielä ole. Seuraavan kerran onkin sitten neuvolalääkäri vasta rv 36! Tuntuu, että neuvolakäyntejä on tosi harvassa, mutta toisaalta ihan kiva, ettei siellä tarvitse ravata koko ajan, kun kaikki tuntuisi olevan kunnossa ainakin tällä hetkellä. 
Vauvan koko
Raskausappini (The bump) mukaan vauva on nyt n. 1,7kg  ja pituutta on n. 42,4cm. Oikeastihan mulla ei ole mitään varmaa tietoa painoarviosta, koska olen viimeksi käynyt rakenneultrassa. 

Raskauskilot
Oma paino tuntuu tällä hetkellä nousevan aika reippaasti. Viimeisten parin viikon aikana painoa on tullut lisää kilo per viikko eli nyt painonnousu on yhteensä 15kg. Hieman alkaa olla myös turvotusta. Ei kovasti, mutta niin, että päädyin varmuuden vuoksi ottamaan sormukset pois. Luulen, että painonnousu liittyy osittain myös siihen. Ja toki vauvallakin voi olla kasvuspurttia menossa. Tai sitten olen vain syönyt liikaa suklaata etenkin nyt pääsiäisenä!;) Hieman kyllä hirvittää tämä painonnousu, mutta toisaalta tuntuu, etten asialle paljon pysty tekemään, joten en sitä myöskään haluaisi stressata. Okei, varmasti herkkujen jättäminen pois kokonaan auttaisi, mutta njäh, tuskin sitä teen. Neuvolan terkkarini ei ollut asiasta huolissaan, kun kaikki arvot on kunnossa kuitenkin ja turvotus aika pientä. Raskausoireet tällä viikolla
Olo alkaa olla etenkin iltaa kohti aika muhkea ja vain epämukava, en osaa kuvailla sitä muuten. Mihinkään ei sen kummemmin satu, mutta kroppa on jäykkä, etenkin alaselkä. Huhtikuussa koitan saada aikaiseksi mentyä raskaushierontaan, jos se auttaisi. Vessahätä on usein. Raskausoireet on siedettäviä tällä hetkellä, mutta ei kivoja. Uni
Yöunet ovat olleet tällä viikolla aika vaihtelevia. Iltaisin vauva on usein myllännyt masussa ja välillä on ollut sen takia hankala nukahtaa. Muutamana yönä on ollut ulkoisia tekijöitä, jotka ovat hankaloittaneet nukkumista. Nyt viimeiset 2 yötä olen saanut nukkua ihan yksin ja rauhassa (ahhh) ja yöt ovat menneet hyvin. Kyllä hyvin nukkuminen ja levännyt olo on vaan parasta! <3 Nautitaan siitä niin kauan kuin mahdollista!;) 

Mieliteot ja suosikkiruuat

Herkuista suklaa pitää kyllä ihan ykköstilaa. Olen koittanut tsempata ja pitää herkut vain viikonlopuissa, mutta nyt pääsiäisenä on kyllä tullut herkuteltua useampana päivänä ja olo on ollut sen mukainen. Herkkujen vastapainoksi on tullut kuitenkin syötyä muuten ihan järkevästi. Salaattilounaita ja iltaruuallakin useimmiten ihan hyvä ja tasapainoinen ateria. Tein tällä viikolla pitkästä aikaa lähinnä taaperolle spagetti bolognesea, ja se maistui tosi hyvältä itsellekin! Tehtiin myös pitkästä aikaa smoothieta ja sekin oli superhyvää! 


Viikon liikunnat
Treenien puolesta tämä oli varsin hyvä viikko. Tein 4 x 30min lihaskuntotreenin ja lisäksi kävelylenkkejä melkein joka päivä. 
Asioita, joita kaipaan tällä hetkellä
Toistan itseäni näissä, mutta kaipaan sellaista kevyttä normaalia oloa omassa kropassa ja juoksua varmasti eniten. Ja vähän monipuolisempaa vaatekaappia! :D

Mitä kuuluu teille muille odottajille? 


Kivaa sunnuntaita!

-Karoliina

Lue myös aikaisemmat postaukset tähän raskauteen liittyen:

2 kommenttia:

 1. Hei! Minulla on ollut pääsiäisestä asti
  himo mämmiin vaikka en raskaana olekkaan:)
  Vaniljakastikkeen kanssa se on parasta:)
  Vielä on pakastimessa muutama rove...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Suvi! Kiitos kommentista! :) Mulla jäi tänä pääsiäisenä mämmit syömättä, kun ei kukaan muistanut ostaa sitä, woops! En kyllä erityisemmin ole sitä himoinnut, mutta varmasti olisin maistanut kuitenkin :) Mukavaa viikonloppua sulle!

   Poista