sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Liikuntaa raskausviikolla 35

Heippa taas! Täällä tuli tänään täyteen raskausviikko 35+0 ja treenit sujuvat edelleen varsin mukavasti, samaan malliin kuin tähänkin asti. Seurailen tekemieni kotitreenien suhteen löyhästi ostamaani raskausliikuntaopasta, joka on ollut yksi parhaimpia hankintoja tämän raskauden aikana ja sopinut omiin tarpeisiini hyvin. Tällä hetkellä teen edelleen 3-4 varsinaista kotitreeniä viikossa (n. 30min kerrallaan) ja niiden lisäksi kävelyä sekä jonkin verran venyttelyä ja muuta kehonhuoltoa. Kotitreenit on jaettu koko kropan, yläkropan, alakropan ja lantionpohja/core treeneihin ja tämä jako on pitänyt treenit mielenkiintoisina. En halua antaa sellaista käsitystä, että treenaaminen tässä vaiheessa raskautta olisi mulle tosi helppoa ja kevyttä, koska sitä se ei enää ole. Motivoidun treeneihin niiden tuoman hyvän olon vuoksi ja koska liikunnan avulla tunnen itseni enemmän omaksi itsekseni niin henkisesti kuin fyysisestikin. Uskon myös, että liikkuminen raskauden aikana kannattaa, jos se vain on mahdollista. Itselläni ei onneksi ainakaan vielä ole mitään kipuja hetkittäisiä liitoskipuja lukuunottamatta ja treenaaminen tuntuu hyvältä. Päivä kerrallaan kuitenkin menen eteenpäin ja kuulostelen kroppaa ja sen tuntemuksia. Kuten olen aikaisemminkin sanonut, loppuraskaudessa liikkuminen ei enää ole itsestäänselvyys, joten olen kyllä iloinen ja kiitollinen jokaisesta treenistä, jonka saan tehtyä. Saa nähdä kuinka pitkälle tässä vielä pystyy treenailemaan... 

Tässä tulee vähän liikuntapäiväkirjaa tältä viikolta.  

Maanantai:
Aamukävely n. 20min, iltakävely 30min

Koko kropan treeni 30min iltapäivällä päikkäriaikana:
Tässä treenissä liikkeinä mm. punnerrus seinää vasten, joustokyykyt, staattinen askelkyykky+hauiskääntö, sumokyykky+soutu ylöspäin, lantionnosto jalat jumppapallon päällä, "marssiminen" istuessa jumppapallon päällä eli jalkoja nostetaan istuessa vuorotellen maasta ja "marssitaan", jolloin syvä poikittainen vatsalihas aktivoituu. 

Tiistai:
Aamukävely n.20min, iltakävely 30min
Aktiivinen lepopäivä, aamupäivällä taaperoaamussa, jossa pääsi itsekin vähän kiipeämään ja pelaamaan sählyä, mutta ei varsinaista treenaamista. 

Keskiviikko:
1,5 tunnin aamukävely/ulkoilu. Osittain hidasta etenemistä, kun taapero käveli itse. Askelkyykkykävelyä siellä täällä lenkin aikana. 
Iltakävely 15min

Jalkatreeni 30min iltapäivällä päikkäriaikana: 
Tässä treenissä liikkeinä oli mm. askelkyykky ristiin taakse, sumokyykky, kyykky+potku sivuille, bulgarialainen askelkyykky (toinen jalka korokkeella=sohvalla), askelkyykky taakse painojen kanssa, peruskyykky ja maastaveto jalat koukussa käsipainojen kanssa. 

Tässä täytyy lisätä välikommenttina vielä, että keskiviikkoiltana olin aivan poikki, koska päivä oli varsin aktiivinen..

Torstai: 
Kävelyt yhteensä n. 40minuuttia ja muuten aktiivinen lepopäivä. Kävin ensimmäistä kertaa raskaushieronnassa ja se oli kyllä aivan ihanan rentouttavaa ja teki hyvää! <3 

Perjantai:
Aamukävely n. 30min ja alkuillan kävely 15min.

Yläkroppatreeni 30min iltapäivällä päikkäriaikaan
Tässä treenissä tuli käytyä hyvin läpi hauis, ojentaja, olkapäät, rintalihakset ja yläselkä. Liikkeinä mm. hauiskääntö, ojentajadipit, soutu, punnerrus seinää vasten jne. 

Lauantai: 
Todellinen lepo-ja herkuttelupäivä lyhyttä 20 minuutin kävelylenkkiä lukuunottamatta! Nukuin 2 tunnin päikkäritkin ja tosiaan herkkuja upposi vähän turhan paljon. 

Sunnuntai:

Aamukävely yhdessä koko perhe n. 40min

Core/pakara/lantionpohja treeni 35min
Liikkeinä mm. marssi jumppapallon päällä istuen, kyykyt jumppapallo seinää vasten, aasinpotkut, sumokyykyt kahvakuulan kanssa, lantionnostot, jalan nosto sivumakuulla, simpukka-liike, vastakkaisen käden ja jalan ojennus ja lantionnostot toinen jalka ilmassa. 

Olo oli aika tukkoinen lauantain herkuttelujen jälkeen, joten liikunta teki hyvää! <3


RV 35+0! <3
Sellainen liikuntaviikko täällä. Kivaa sunnuntain jatkoa ja alkavaa viikkoa sulle! 

Miten siellä sujuu treenit? Onko kevät tuonut mukanaan uutta intoa liikkua tai uusia lajeja? 

-Karoliina

Seuraa Instagramissa / Facebookissa / Bloglovinissa Blogit.fi:ssäEi kommentteja:

Lähetä kommentti