maanantai 1. lokakuuta 2018

Lokakuun treenisuunnitelmia

Lokakuun treenisuunnitelmat sisältää lyhyesti sanottuna hengittelyä, pilatespohjaisia lihaskuntoharjoituksia, lantionpohjatreenejä sekä kävelyä. Mielessäni olin ajatellut lokakuun treenit jo aika erilaisiksi (lue kevyitä juoksulenkkejä 1-2 kertaa viikossa, pikkuhiljaa jo kovempitehoisia kotitreenejä jne.), mutta suunnitelmat tosiaan muuttuivat äitiysfysioterapiassa käynnin jälkeen. Järjellä ajateltuna tiedän hyvin, että hengittely-, pilates- ja lantionpohjaharjoitukset ovat varmasti niitä treenjä, joita kroppani tällä hetkellä eniten kaipaa vahvistuakseen, mutta henkisesti olen välillä ollut ihan p*skana, koska ajattelin jo olevani valmis hyppäämään seuraavalle tasolle treeneissäni. Siinä ei auta, kun katselee kaikkien ihania syksyjuoksukuvia somessa.. :/ nimimerkillä "mäkin haluaaan..." 
mutta toistaiseksi kävelyt saa riittää.
Joku saattaa miettiä, että on mullakin ongelmat ja asia, josta olen ihan "p*skana", mutta kuten ihana ystäväni Tiina totesi viestissään: 

"ymmärrän turhautumisesi kun et pääse liikkumaan itseäsi voimaannuttavilla tavoilla, silloin kun sitä erityisesti tarvitsisit"

Mun mielestä niin täydelliset sanat, ja kuvaa hyvin omia fiiliksiä. Kaipaan juoksua ja kovempia treenejä eniten henkisesti! Ne on nimenomaan mulle niitä voimaannuttavia juttuja, etenkin silloin kun tämä vauva-ja taaperoarki vähän potkii pyllylle. Äidin hengähdystaukoja ja aikaa ajatella, olla yksin ja kerätä voimia.  Ja mielestäni se on ihan ok, että turhauttaa, jossei pääse tekemään asioita, joista eniten nauttii ja joista saa energiaa, iloa ja jaksamista jokapäiväiseen arkeen. Siinä ei aina järjen ääni auta, vaan harmitus on harmiteltava ja sitten koitettava etsiä se positiivinen puoli tästäkin tilanteesta. Ja niitä positiivisia puoliahan löytyy...
 • Se, että ylipäätään voi liikkua jollain tapaa! 
 • Se, että voi oppia uusia asioita liikunnasta ja omasta kropasta. 
 • Se, että nyt on mahdollisuus oikeasti rakentaa sisäisesti vahvempi kroppa, joka jatkossa kestää paremmin myös juoksuhommia. 
 • Se, että voi jakaa ajatuksia omista haasteista muille ja ehkä joku saa näistä jutuista oivalluksia itselleen..

Ja vaikken nyt vielä hihku innosta lantionpohja- ja pilatesharjoituksien osalta, niin olen päättänyt, että otan nyt kaiken irti tästä ja teen seuraavan kuukauden (kuukausien?) treeneistä niin kivoja kuin mahdollista, vaikkei ne olisi ihan sitä, mitä haluaisin kaikkein mieluiten tehdä. Mutta kuka tietää, ehkä niistä tuleekin mun suosikkijuttuja! ;) Ihan itse en osaa näitä juttuja treenata, joten käännyin ammattilaisten puoleen, ja kokosin treenisuunnitelman itselleni. 

Lokakuun treenit näyttää siis ainakin suunnitelmissa tältä:
 • Hankin Jessica Valant Pilatesin Unlimited-ohjelman nyt ainakin kuukaudeksi. Siinä tulee pilatespohjaiset kotitreenit (3-4x/viikko) ja viikottainen treeniohjelma mukana. Tällöin ei tarvitse itse aina suunnitella kaikkea alusta asti, vaan voi katsoa ohjelmaa ja tehdä sen mukaan (ja muokata tietysti omiin tarpeisiin). Ja tämä onkin tässä kohtaa aika tarpeellista, koska en osaa pilatesjuttuja itse suunnitella/tehdä ilman ohjausta. Jos sinä haluat kokeilla tätä, niin Jessicalta löytyy ilmainen kahden viikon treenikalenteri, jonka perusteella itsekin tutustuin hänen treeneihin ja tykästyin niihin, niin kovasti, että päädyin ostamaan treenit ainakin nyt lokakuuksi. Hän on fysioterapeutti ja pilatesohjaaja. Hänen arkistoista löytyy (kun ostaa unlimitedin) myös raskausajan treenejä ja treenejä, jos on vatsalihasten erkaumaa jne. 
Lisäksi:
 • Äitiysfyssarin antamat harjoitteet lantionpohjalle ja syvälle poikittaiselle vatsalihakselle läpi kunnolla 3x/viikko.
 • Sekä Dana Landgrenin lantionpohja-oppaan harjoituksia 3x/viikko. Suunnitelmissa on yhdistää ne  äitiysfyssarin harjoitteisiin eli tehdä ne aina samoilla kerroilla. Hankin tämän oppaan jo kesällä, mutta en ole tehnyt treenejä säännöllisesti tätä ennen. 
 • Näiden lisäksi toki kävelylenkkejä ja toivottavasti jossain kohtaa myös porrastreenejä (ilman juoksua ja hyppyjä vielä). 

Siinä suunnitelmaa, katsotaan mikä on toteutus! :D Itse olen sellainen, että kaipaan selkeätä suunnitelmaa treenien suhteen, jolloin motivaatio on parempi. Ja myös se, kun treeneihin on monesti aika vähän aikaa, niin on helpompi kun tietää, mitä aikoo tehdä jo etukäteen. 

Millaisia treenisuunnitelmia sulla on lokakuulle? 

Kivaa alkanutta viikkoa! 

-Karoliina 

Seuraa Instagramissa: blogia ja arkea: candyontherun 
treenejä ja ruokajuttuja: candyntreenit 

10 kommenttia:

 1. Oikein hyvin ymmärrän, että turhauttaa. Mutta onneksi olet löytänyt myös noita positiivisia puolia asiasta! Ja onneksi parempaan suuntaan olet kuitenkin varmasti menossa.
  Valoa syksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! <3 Jep, kyllä täältä vielä juoksemaan päästään ja nyt koitetaan nauttia näistä muista treeneistä! Mukavaa kun kommentoit ja kivaa lokakuuta sinne!

   Poista
 2. Ihan samoilla ajatuksilla.. Meidän pikkusisko nyt 2kk ja ensi to äitiysfyssarille (oikein lähetteellä..)
  Tyhmänä tai ei, muutaman kerran vetänyt kunnon agrereenin ja säästin sillä ainakin muiden päivän, koska huhhuh minkälainen äiti olisinkaan ollut loppupäivän :D
  Tykkään tosi paljon näistä liikuntasuunnitelmapäivityksistä, ehkä löydän myös keinoja omaan palautumiseeni ja ennen kaikkea kiva lukea etten ole ainoa näiden fiilisten kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Tosi kiva kun jaksoit jättää kommenttia! :) Tuu mielellään kertomaan, mitä äitiysfyssari sanoo sulle! Ja kiva kuulla, jos nämä postaukset kiinnostaa!

   Tiedän niin hyvin tuon tunteen, kun henkisesti kaipaa sitä "pään nollaamista" liikkumalla ja just sellaiset kovemmat treenit kyllä nollaa parhaiten...niitä odotellessa! :) Mukavaa lokakuuta sulle ja teidän perheelle!

   Poista
  2. Heipä hei taas, nyt "viisaampana" fyssarin jälkeen voin todeta että tulen käyttämään myös lähetteen yksityiselle :D olin siis kapungin omalla tällaisella ja kaikki vaikutti olevan menossa hyvään suuntaan (saan alkaa harjotteleen jo suoria vatsoja!) ja kaikki harjoitteet oli mulle entuudestaan tuttuja ja ne sujui hyvin (suuri osa täältä sun blogista bongattu joten iso kiitos sulle!). Sain luvan juosta omien tuntemusten mukaan mut mua jäi kyllä ahdistaan onko se varmasti turvallista kun luin sun tekstejä noista äitiysfyssarikäynneistä! Sain raskausaikana siis diagnoosin kohdunlaskeumasta joka ponnistaessa paheni 3 tasoon asti (4 on kait pahin..) ja tuo lääkäri suositteli yksityistä, halusin kattoo tämän kaupungin tarjoaman avun eka. Sinänsä oon helpottunut et kaikki oli nyt paljon paljon paremmin mut kun painetta alaosastolla pidemmillä kävelyillä edelleen en kyllä uskalla tuohon juoksulupaukseen vielä luottaa etten aiheuta itelleni loppuelämäksi mitään pidätysongelmia. Voisin vielä kerran kiittää ihanasta blogista ja että oot jakanut näitä kokemuksia koska muuten en kyllä tätäkään omaa käyntiäni osaisi kyseenalaistaa <3

   Poista
  3. Heii, tosi kiva kun tulit jakamaan fiiliksiä tänne sun fyssarin jälkeen! <3 Ja ihana kuulla, jos näistä jutuista on ollut apua, se on aina ihan parasta palautetta mulle! <3

   Mutta joo, onpas jännä, että fyssari antoi jo juoksuluvan! Jos sulla tosiaan on ollut kohdunlaskeumaa raskausaikana ja synnytyksessä se on pahentunut ja sulla on kuitenkin vasta pari kuukautta aikaa siitä. Ja jos edelleen tuntuu painetta alakerrassa pidemmillä kävelyillä. Oon samaa mieltä sun kanssa, odota vielä! <3
   Täytyy kyllä sanoa vielä, että ei nyt kuulosta kovin luotettavalta fyssarilta :( En tiiä saisiko näin sanoa, mutta onneksi osasit itse vähän kyseenalaistaa hänen sanomisia..<3 Oliko siis ihan tavallinen fyssari vai äitiysfyssari? Ehdottomasti mee sinne yksityiselle vielä tsekkaamaan. Tsemppiä kovasti!!

   Poista
  4. Tämä oli vissiin tavallinen fyssari joka oli perehdytetty aiheeseen.. Noh erkaumausta oltiin kyllä samoilla linjoilla mut noista lantionpohjajutuista jäin vähän mietteliääksi. Olis toki mahtavaa jos nekin olis ollu vaan raskauden tuomia muutoksia ja sitten palautunut jo mutta.. Paine ei oo kyllä mitään niin pahaa että sen takia tarvis vauhtia hidastaa mut en saanu vastausta esim siihen kuuluuko se asiaan vai pitäiskö keventää. Onhan sekin mahdollista et kuulostelen vaan liian tarkkaan itteeni näin kun aihe kiinnostaa :D mut silti pelaan tässä asiassa mieluummin varman päälle :)

   Poista
  5. Moikka, mun oma kokemus on, että paine alapäässä ei ole normaalia! Tai siis kertoo siitä, että lantionpohja/lantion alue kaipaa vielä aikaa ja kuntoutusta ennen kovempiin treeneihin palaamista :) Ihan super hyvä, että kuulostelet itseäsi tarkasti ja pelaat varman päälle! <3

   Poista
 3. Vaikka on ikävä kuulla että myös muut kipuilevat samoista asioista niin silti on kiva kuulla ettei ole ainoa. Hyvä että olet löytänyt itselle sopivan ohjelman! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kun kommentoit! Näinhän se on, vertaistuki on aina jees <3 Jep, katsotaan, toivottavasti tämä ohjelma vie mua sinne minne haluan! :)

   Poista