keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Vauva 9kk

Jospa saisin tämän "vauva 9kk"-postauksen kirjoitettua ja julkaistua ennen kuin vauva täyttää 10 kuukautta! :) 


Kuva otettu 1.3 9kk päivänä
Tasan 9 kuukauden ikäisenä täällä ei vielä tehty muuta kuin ryömitty paikasta toiseen, mutta sitten alkoi tapahtua lyhyessä ajassa ja nyt ryömitään reippaasti, noustaan seisomaan tukea vasten, kiipeillään ja noustaan konttausasentoon reilussa 9,5 kuukauden iässä. 


Pupuna kavereiden naamiaissynttäreillä
Tällä hetkellä vaipan vaihto ja vaatteiden laittaminen on varsinaista akrobatiaa ja pinnasängyn pohjakin piti vihdoin laskea alas, ettei tulla yli sängystä. Yöt ovat taas vaihtelevia. Välillä ne sujuu hyvin yhdellä herätyksellä ja sitten taas tulee yö jolloin herätään monta kertaa. Selkeästi liikkuminen on tullut öihin mukaan jonkin verran ja taitoja on harjoiteltava myös öisin. 


<3
Hampaita pienellä on nyt neljä, kaksi alhaalla ja kaksi ylhäällä, joista toinen ylähammas on juuri viime aikoina tullut läpi ja aiheuttanut vähän kiukkua. Tuntuu siltä, että parin viikon aikana vauva on kasvanut todella paljon ja tosiaan lähestyy enemmän sellaista minitaaperovaihetta. Viime aikoina läheisyyden tarve on jotenkin huomattavasti lisääntynyt, ja syliin ollaan pyytämässä jatkuvasti. Hän myös haluaa olla kaikissa leikeissä ja puuhissa mukana ja ilmoittaa kovaäänisesti, jos jää jostain kivasta paitsi. 

Tällä hetkellä imetän edelleen n. 4 kertaa vuorokaudessa ja sen lisäksi kiinteitä syödään 5 kertaa päivässä. Ihan viime aikoina olemme päässeet yhteen imetyskertaan öisin, ja toivon, että sillä jatketaan, kunnes sekin toivottavasti jossain kohtaa jää pois. Aada syö kiinteitä varsin reippaasti, mikä on ihana juttu. Edelleen mennään sekä soseilla että sormiruualla vähän tilanteen mukaan. Lempiruokia on tällä hetkellä pensasmustikat, viinirypäleet, päärynä, kurkku ja bataatti. Olemme myös alkaneet maistelemaan maustamatonta jogurttia ja raejuustoa. 8-9 kk välillä Aada sai myös kokea ensimmäisen kunnon vatsatautinsa, joka onneksi kuitenkin meni ohi nopeasti. Aada on alkanut kommunikoimaan enemmän ja osaa moikata ja heittää läpyjä! :D Hänellä on pilkettä silmäkulmassa ja nauru herkässä, mutta uusien ihmisten kanssa hän on hieman varuillaan. Ihana tyyppi, enkä voi usko, että hän on vauva enää muutaman kuukauden! <3


Lisää vauvajuttuja:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti