tiistai 29. joulukuuta 2015

Vauvan ensimmäinen reissu & mamman ensimmäiset treenit

Terkkuja Houtskäristä! Tultiin tänne Sollideniin eilen iltapäivällä viettämään joululomaa. Reilu neljän tunnin matka meni vauvan kanssa hyvin ja Isla nukkui suurimman osan matkasta oikein tyytyväisenä. Ainoastaan lauttajonoihin pysähtyminen ja lautoissa paikallaan oleminen oli hänen mielestään ihan tylsää. Jos mennään niin sitten mennään, miksi sitä turhaan pysähdellä? ;) Maitobaari oli auki Kaarinan nesteellä ja toisen kerran Korppoo-Houstkär lautalla, joten pikkuneiti pääsi tankkailemaan pari kertaa ja täytyy sanoa, ettei matka olisi voinut paremmin mennä. Lautat ja lossitkin (4kpl) osui ihan nappiin ja matka meni nopeasti. 

Isla ekaa kertaa Stellalla (Korppoo-Houtskär välinen lautta) :) 


Matkaselfie :) 

Kun päästiin perille, purettiin meidän jäätävä tavaramäärä ja asetuttiin taloksi. Mun äiti sekä Mila ja Elsa oli täällä meitä vastaanottamassa ja päästiinkin melkein suoraan kahvipöytään ja syömään lämpimät voileivät välipalaksi. Nam! Aika pian aurinko alkoi jo laskemaan, vaikka täällä onkin vähän pidempään valoisaa kuin kotona Espoossa. Sininen hetki oli tosi kaunis, joten pitihän sitä mennä kuvailemaan! :) 


Että mä rakastan tätä paikkaa! <3 Saaristossa silmä ja sielu lepää, niin se vain menee! :) 

Nukuttiin yö hyvin, myös Isla, joka nukkui ekaa kertaa matkasängyssään, vaikka mammaa vähän jännitti miten yö siellä menee. Onneksi oikein kivasti! Aamulla keli oli taas enemmän kuin kohdallaan ja kävin kuvailemassa nousevaa aurinkoa koirien kanssa. Ensimmäinen kuva on otettu noin 9.15 ja kaksi seuraavaa 9.55. Niin kaunista <3 




Tänään ollaan ehditty käymään aamulenkillä ja kuulkaas..kokeilin myös ensimmäisiä juoksuaskeleita! <3 Hölkkäilin muutamia sadan metrin pätkiä kävelyn lomassa ja ai että tuntuipa se ihanalta! Kuntohan on aivan surkea, vaikka paljon olen kävellytkin, mutta reippaampi meno alkoi kyllä nopeasti hengästyttämään. Hyvä juttu oli kuitenkin se, että juoksuasennon ylläpitäminen onnistui melko hyvin ja hölkkäaskeleet ei tuntuneet enää pahalta tuolla alakerrassa. Eteenpäin mennään siis kokoajan, mutta iisisti ottaen tietysti. Tammikuussa luvassa on kävely-hölkkää ja projekti sadasta metristä puolimaratonille saa alkaa! ;) 



Kuvatodisteet ;) Kyllä sieltä talvivaatteiden ja vauvakilojen alta vielä juoksija löytyy ;) 

Ensimmäinen lihaskuntotreenikin vauvan syntymän jälkeen tuli tehtyä viime sunnuntaina. 20 minuutin treeni (mm. kyykkyjä, askelkyykkyjä, punnerruksia, hauiskääntöjä ja vähän vatsoja) sai lihakset kipeäksi! :D Eilen pidin välipäivän ja tänään tein uudestaan parinkymmenen minuutin lihaskuntotreenin lenkin päälle. 




Oon ihan fiiliksissä! :) Kyllä se liikkuminen vaan tekee hyvää ja kun pääsen kunnolla liikkumaan niin huomaan taas kuinka paljon olen sitä kaivannut. Tämä viikko toimii hyvänä pehmeänä laskuna taas vähän terveellisempään elämään. Aion liikkua päivittäin, mutta herkut saa vielä pysyä ruokavaliossa, koska lomallahan tässä ollaan. Ensi viikosta alkaen herkut saa sitten jäädä ja alkaa timmikuu ja #mammakuntoon projekti oikein kunnolla! 

Onko siellä muita lomalaisia vai oletteko välipäivät töissä? Entä muita "terveellisen elämän" aloittajia? ;) Palailen vielä ennen uutta vuotta vuosikatsauksella! Ihanaa viikon jatkoa! 

-Karoliina

Seuraa myös Instagramissa Facebookissa


16 kommenttia:

  1. Onpa kiva kuulla että pääsit jo juoksemaan. Siitä se taas lähtee! Sun innostuksen kyllä huomaa tätä tekstiä lukiessa. Minä olen ollut välipäivät töissä, kesälomia odotellessa! ;)
    Vaikka minäkin olen treenannut koko syksyn juoksua ja lihaskuntoa niin pieni ryhtiliike on silti paikallaan, varsinkin syömisten suhteen. Ajattelin alkaa taas suunnitella treenejä vähän paremmin ja pikkuhiljaa lisätä määrää kun kesää kohti mennään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, joo hyvä, että innostus näkyy ja kuuluu, koska oon kyllä tosi iloinen, että vähitellen ollaan taas tässä pisteessä pitkän tauon jälkeen! :) Tsemppiä töihin, onneksi on lyhyt viikko! Ja kuulostaa hyvältä sun uuden vuoden suunnitelmat liikunnan ja syömisten suhteen! :) Ihanaa, että mennää kesää ja valoa kohti!! Mukavia vuoden vikoja päiviä Anna! :)

      Poista
  2. Ihania maisemia! Kyllä saaristo on kaunis. Välipäivät vietetään töissä ja vähän on kyllä ankeeta, hyvin ois voinut lomailu jatkuakkin. Urheilun suhteen on laiskimus iskenyt, mut ehkä otan susta mallia ja matka kohti parempia lenkkipolkuja alkaa taas. :D Kivaa lomaa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Lotta! :) Kiitos kommentista! Oon samaa mieltä, saaristo on todella kaunis <3 Ja varsinkin näin upeilla talvikeleillä! Tsemppiä töihin, onneksi pian on jo viikonloppu! ;) Ja joo, tammikuussa on taas hyvä aloitella matkaa kohti parempia lenkkipolkuja, kun niin moni muukin aloittaa! Vertaistukea ja tsemppiä on tarjolla joka tuutista! :D Kivoja vuoden vikoja päiviä!!

      Poista
  3. Hei miltä tuntui juosta pitkästä aikaa. Sen on kyllä tehokas
    urheilumuoto. Nyt on vaan ikävästi täällä itäsuomessa jossa
    asun tällä hetkellä pakkkasta -16 astetta se hankaloittaa
    minun harrastusta jos kaulaliinan laittaisi hengitysteiden
    suojaksi...ja toivoa että on lauha talvi. Onko sulla mitään
    pakkasrajaa juoksun suhteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Suvi! :) Kivaltahan se tuntui, vaikka ihan lyhyitä pätkiä (muutamia satoja metrejä) vain hölkkäilinkin kerrallaan! Hmm, mulla ei toistaiseksi ole tullut pakkasrajaa juoksun suhteen, mutta se johtuu ihan siitä, ettei täällä oikein viime talvina ole kovin kovia pakkasia ollut! Kylmemmillä talvikeleillä kannattaa pukeutua lenkille kerroksittain ja suojata juuri naama/hengitystiet hyvin. Joku huivi tai sellainen aluspipo toimii. Kovalla pakkasella ei varmaan heti kannata lähteä heittämään pitkää lenkkiä vaan vähitellen totuttaa kroppaa taas kylmään ilmaan. Sama juttu kuin helteillä :) Pakkasella hengittäminen ottaa koville muutenkin, joten kovilla sykkeillä juokseminen (jos sitä välillä tekee) kannattaa jättää lämpimämmille keleille. Näin ainakin itse tekisin :) Mukavia lenkkejä ja vuoden vikoja päiviä sinne!

      Poista
  4. Heips! Tosi huippua seurata sun blogia ja myötäelää samojen juttujen parissa. Meidän esikoisella on laskettu aika huhtikuussa ja juokseminen oli pakko lopettaa raskausviikolla 20 kun alkoi painamaan rakkoa ja supistelemaan niin voimakkaasti. Näinköhän musta vielä juoksija tulee näin pitkän tauon jälkeen, en oo tainnu vuosiin olla juoksematta näin pitkään... :D haaveissa olisi maraton jo ensi vuoden aikana jos palautuminen onnistuu hyvin, jaiks! Superpaljon tsemppiä puolimaraton projektiin!! Lukisin tosi mielelläni paljon vauva- ja juoksuja kuten tähänkin asti!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Tosi kiva kuulla, että tykkäät ja on samaistuttavia juttuja täällä! Ja paljon onnea sinne tulevasta esikoisesta! Ihanaa :) Varmasti susta tulee juoksija vielä, vaikka taukoa tulisikin!! Kerran juoksija aina juoksija ;) Nyt vaan iisisti ja teet sellaista liikuntaa, mitä pystyt raskauden aikana. Kaikki on kuitenkin kotiin päin. Eikä tosiaan kannata verrata muihin tai edes itseensä ennen raskautta! :) Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan. On tässä tekemistä, mutta innolla otan haasteen vastaan! :)

      Poista
  5. Näyttää NIIN ihanalta!!! 😍👌🏼 Minähän tottelin fyssareita ja PT:eitä ja uskalsin nyt vasta alottaa kunnolla taas juoksemisen. Matkaa ja vauhtia saa tosin tulla vielä rutkasti lisää. Meinaatko ite käydä fyssarilla tarkistamassa, että lantionpohja on tarpeeksi vahva ja vatsalihakset palautuneet ennenkun alat toden teolla reenaamaan? Mä tunnen itteni niin hyvin, että tiedän ettei totaali kieltäytyminen kannata. Pitäähän mammalla herkku hetkiä olla 😉 Tuntunut kilot karisevan sen suklaankin avulla. 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Varmasti on tosi yksilöllistä se kuinka vatsalihakset ja lantionpohja palautuu! En millään jaksa uskoa, että siihen menisi jokaisella tietty aika, kun lähtökohdat, kropat, lihaskunto jne. on niin erilaisia! :) Oon kyllä lukenut aiheesta tosi paljon enkä halua kropalle mitään vahinkoa, joten aloittelen juoksun suhteen tosi kevyesti nyt tammikuussa. Hölkkää vähitellen lisäämällä lenkkeihin, ei siis heti mitään useamman kilometrin juoksumatkoja. Samalla vahvistan corea, pakaroita ja lantionpohjaa erilaislla harjoituksilla. Vatsalihakset on palautuneet, ne on tsekattu. Lantionpohja paranee koko ajan, tunnen sen itse :) Olisi tosi hyvä ajatus mennä vielä erikseen hyvälle fyssarille tsekkaamaan nämä, mutta katsotaan! Kuka se sun fyssari olikaan, jolla kävit?? Löydän sen kyllä varmaan sun blogistakin :) Ja haha, täälläkin suklaata mätetty ihan huolella, ja paino pysyy aika pitkälti nyt samassa..vähän kuitenkin haluan pudottaa niin uskon, että sen suklaan/karkin pois jättäminen auttaa kummasti ja mulle toimii totaalivieroitus alkuun hyvin! :D Kivoja vuoden vikoja päiviä ja Riikan reissua!!

      Poista
  6. En ole koskaan käynyt lainkaan saaristossa, joten nämä kuvat vievät suorastaan taianomaiseen tunnelmaan. Näyttää niiin upealta! Ja ihana lukea sun inspiraatiota. Ps. Täälläkin alkaa jonkinlainen "timmikuu", tai ainakin päivittäisen herkuttelun lopettaminen. Kivaa, että täältä saa tsemppiä siihen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu, tervetuloa saaristoon!! :) Seuraava blogimittii täällä Houtskärissä! ;) Welcome <3 Mielelläni esittelisin täällä paikkoja!! Ja jee, todellakin timmikuun vertaistukea luvassa! Mulla sama, että päivittäisen herkuttelun lopettaminen ensisijaisena tavoitteena. Se on riistäytynyt ihan käsistä!! :D Kivoja vuoden vikoja päiviä <3

      Poista
  7. Ihania valokuvia! Tosi kiva kun oot päässyt taas juoksemaan! Innolla seuraan matkaa kohti puolimaratonia :D Mulla alkaa myös joulupossuilun jälkeen timmikuu ja palkintona kuukauden lopulla -jos sattuu lomapäivät kohdilleen- aurinkoloma Goan rannoille! :)
    Hyvää vuodenvaihdetta! :)
    T. Saltsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa, kuulostaa ihan super hyvältä ja motivoivalta palkinnolta tuollainen aurinkoloma! :) Tsemppiä siis sinnekin timmikuulle! Hyvää vuodenvaihdetta sullekin ja kiitos kun kommentoit! <3

      Poista
  8. Todella kauniita kuvia saaristosta :). Toivottavasti liikkumiset lähtevät hyvin käyntiin!

    Noista herkuista (kun sanoit, että lomalla voit vielä herkutella...); itselläni on kyllä herkuttelu lähtenyt ihan käsistä näin vauvan kanssa kotona ollessa :o. Imetys vie aivan valtavasti energiaa, ja koko ajan enemmän kun vauvakin syö enemmän. Lisäksi ajoittain väsyttää, joten tulee turhankin paljon pikatankattua jotain nopeaa ja piristävää = suklaata, keksejä, limsaa. Painoon tämä ei itselläni ole vaikuttanut mutta ihan vain plösöön olemukseen. No, olen ajatellut että varmaan sitten helpottaa kun imetys loppuu muutaman kk päästä kun vauva tulee vuoden ikään. Tsemppiä kuitenkin, sulla vaikuttaa olevan sen verran terveelliset arkisyömisrutiinit että on varmasti helppo pitää niistä kiinni :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiitos!:) Saaristossa saa kyllä ihania kuvia ja liikkumiset on lähtenyt mukavasti alkuun! Jep, mulla ihan sama juttu tuon herkuttelun kanssa, että lähtenyt ihan käsistä. Kokeilen huomisesta lähtien lähes herkutonta, katsotaan miten se vaikuttaa. Pitää vaan syödä paljon ettei imetys kärsi! Mullakin on paino hitaaaasti tippunut herkuttelusta huolimatta, mutta olo ei ole kovin freesi! Toivottavasti siihen tulisi nyt muutos! :)

      Poista