sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Elintarviketieteiden maisteri

No nyt vihdoin se on aivan virallista, kun opintorekisterissäkin niin lukee: elintarviketieteiden maisteri. Tuntuu, että olen täällä blogin puolella hehkuttanut tätä jo useamman kerran, mutta onhan se valmistuminen ja kuuden vuoden työn tulos hieno juttu, josta on oltava ylpeä. Verta (no ei nyt sentään), hikeä ja kyyneleitä se vaati, mutta nyt vihdoin on kaikki paperityöt hoidettu ja homma paketissa. Olen iloinen ja ylpeä siitä, että tälle vuodelle asetettu tavoite valmistua ja saada gradu valmiiksi ennen vauvan syntymää onnistui hienosti. 

Todiste ;) 

Itse siis opiskelin Helsingin yliopistossa taloustieteen laitoksella, pääaineenani elintarvike-ekonomia. Elintarvike-ekonomia on elintarviketalouteen perustuvaa liiketaloustiedettä, joka käsittelee elintarvikkeiden teollisen tuotannon, jakelun ja palvelujen taloudellista analysointia ja suunnittelua. Tämä siis on virallinen määritelmä yliopiston sivuilta. Käytännössä oma tutkintoni sisälsi elintarviketieteiden opintoja, johtamista, ravitsemustiedettä, taloustieteitä, vastuullisuusopintoja, kuluttajaekonomiaa ja markkinointia. Gradun myötä erikoistuin myös sosiaalisen median hyödyntämiseen elintarviketeollisuusyritysten markkinoinnissa. Elintarvike-ekonomiassa voi siis opiskella hyvin monipuolisesti mielenkiintoisia aiheita. Valmistuneet voivat toimia monipuolisesti mm. elintarviketeollisuuden, kaupan ja julkishallinnon johto- ja asiantuntijatehtävissä. Voin suositella elintarvike-ekonomian opiskelua kaikille, joita aihe kiinnostaa. 

Itse pyrin opiskelemaan EE:tä (elintarvike-ekonomiaa)  keväällä 2009, ammattikorkeakoulun jälkeen valmistuttuani restonomiksi. Sain restonomin tutkinnosta hyväksiluettua  60 opintopistettä elintarviketieteiden kandin tutkintoon. Se oli hyvä startti opinnoille yliopistossa, vaikkei lopulta nopeuttanutkaan valmistumistani. Yliopisto-opintojen aikana tuli tehtyä suhteellisen paljon töitä, ja vietin jopa yhden kokonaisen vuoden opintojen keskellä täysin työelämässä asiakaspalvelun esimiestehtävissä. Työt olivat sen verran aikaa vieviä ettei opinnoissa tullut vuoteen edistyttyä, mutta toisaalta näen myös työkokemuksen tärkeänä asiana. Viimeisen opiskeluvuoden aikana keskityin oikeastaan kokonaan opiskeluun, jonka ansiosta sainkin homman pakettiin tämän vuoden loppuun, kuten tavoitteena oli. 


Lähes kymmenen vuotta opiskelijana on nyt takana ja on aika siirtää katse uusiin haasteisiin. Ensi vuosi menee todennäköisesti kokonaan kotona mammalomaillessa sekä hoitovapaalla, mutta sen jälkeen toivon vähitellen siirtyväni jollain tapaa työelämään. Tulevaisuuden työhaaveita on siis aikaa vielä hetki mietiskellä ja pohtia. Jos jotakuta kiinnostaa niin gradu on muuten luettavissa täältä! :) 

Se on siinä. Nyt lopetan nämä hehkutukset ja siirryn muihin aiheisiin! ;) Kivaa sunnuntaita ja 4.adventtia! 

-Karoliina 

Seuraa myös Instagramissa Facebookissa

15 kommenttia:

 1. Onnea Karoliina! Muistan tuon tunteen, vaikka kohdallani siitä onkin jo viisi vuotta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Uskon, ettei se tunne unohdu kyllä ihan helposti! :) Sen verran homia kuitenkin sen eteen tehty! Ihanaa joulunaikaa sinne! :)

   Poista
 2. Onnea! Opiskelualasi kuulostaa tosi mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petra! :) Ja juu, se on ollut tosi mielenkiintoinen ja olen kyllä ollut tyytyväinen valintaani.

   Poista
 3. Onnea vielä! Nauti fiiliksestä, iso urakka takana :)

  VastaaPoista
 4. Vielä kerran: Onnea isosti <3 Olet tehnyt ison ja hienon työn, ja on syytäkin olla ylpeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! <3 Välillä on ihan hyvä tosiaan olla tyytyväinen niihin saavutuksiin ennen kuin taas lähtee kurkottelemaan eteenpäin! ;)

   Poista
 5. Onnea kovasti valmistumisen johdosta!

  VastaaPoista
 6. Hah, jatkan vielä, kun selasin tuon sun gradun läpi ja halusin kommentoida sitä. :) Hyvää työtä olet tehnyt! Ilmeisesti laadit itse tuon teemahaastattelurungon? Uskon kyllä, että varsinkin ekat haastattelut ovat jännittäneet. Vai miltä ne tuntuivat? Me harjoittelimme noita juuri ihan vaan opiskelukavereilla, ja koin asian aika hankalaksi. Tosi helposti tuli sanottua jotain, mikä johdatteli haastateltavaa.

  Sinänsä mä olen kateellinen, että olet itse saanut kerätä aineiston graduusi. Meidän pitäis kai periaatteessa käyttää valmiita aineistoja. Meillä ollaan aika tiukkoja aikarajoissa (eli pitäisi valmistua välillä syyskyy-toukokuu), ja siksi aineiston kerääminen itse on hyvin haastavaa. Kauan sulla meni aikaa gradun tekemiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Suvi! Kiitos onnitteluista! :) Joo, tutkimuksen suhteen tein kaiken itse alusta loppuun ja se saikin paljon kiitosta ja oli gradun parasta antia toisin kuin teoriapuoli, joka olisi saanut arvostelijoiden mukaan olla hieman parempi...mutta sosiaalisen median markkinoinnista on hieman vaikeaa repiä teoriaa sen enempää, kun sitä ei oikein ole! ;) Teemahaastattelut menivät kaiken kaikkiaan tosi hyvin, eka haastattelu tietysti oli vähän harjoituskappale, mutta ihan kelvollinen käytettäväksi kuitenkin. Sen jälkeen vaan muokkasin runkoa hieman toimivammaksi. Kannattaa ehdottomasti koittaa tehdä harjoitushaastatteluja ennen varsinaisia, jos se vain on mahdollista (mulla ei oikein ollut) niin on helpompi lähteä haastatteluihin. Mutta oikeassa olet, että helposti lähtee kyllä johdattelemaan haastateltavaa, mutta kun sen tiedostaa niin pitää vain kiinnittää siihen huomiota! :) Mulla meni kaiken kaikkiaan gradun kanssa tammikuu-syyskuu, mutta alkuvuodesta en nyt kovin napakkaa tahtia sitä tehnyt ja heinäkuun lomailin kokonaan, eli käytännössä kunnon meiningillä olisin varmasti saanut sen pakettiin 6-7 kuukaudessa. Haastattelujen tekeminen ja kaikki siihen liittyvä oli toki aika hidasta, mutta ehdottomasti parasta koko gradussa! :) Tsemppiä sulle gradun kanssa sitten kun sen aika on!! :)

   Poista
 7. Paljon onnea valmistumisen johdosta! :) -Marianne

  VastaaPoista