sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Ja hän sai nimensä....

Vietimme eilen pienen tyttäremme ristiäisiä ja kastejuhlaa pappani luona Westendissä. Paikalla oli meidän molempien perheet, lähimpiä sukulaisia sekä tietysti kummit. Tilaisuus oli juuri sellainen kuin toivoimme; tunnelmaltaan lämmin ja välitön. Saimme iloksemme vihkipappimme suorittamaan kasteen ja kuten häissä, hän lunasti odotukset myös kastetilaisuudessa. En ole koskaan tavannut pappia, jolla on samanlainen taito saada ihmiset ympärillään rentoutumaan, nauramaan ja iloitsemaan, vaikka puhutaankin perinteisesti vakavista aiheista ja asioista. Kastetilaisuus sujui kaikin puolin hyvin ja myös juhlan sankari oli tyytyväisen oloinen ja nukkui suurimman osan ajasta.Keksimme pikku neidin nimen ollessamme häämatkalla Karibialla 1,5 vuotta sitten. Silloin hän oli tosin vasta pilke silmäkulmassa ja tulevaisuutemme haave. Karibian saaret, Islas Caribeñas, turkoosin värisenä välkehtivä meri, luonnon kauneus sekä iloinen ja positiivinen elämänasenne. Nimi kuvastaa meille näitä asioita ja niitä haluamme välittää eteenpäin myös tyttärellemme. Toivottavasti hän tulee rakastamaan merta ja saaristoa samalla tavalla kuin me. Nimen keksittyämme ei mikään nimi tuntunut sen jälkeen yhtä hyvältä, vaikka monia vaihtoehtoja mietimmekin. Toisen nimen keksimme tämäng syksyn aikana ja se sointui mielestämme kauniisti etunimen kanssa. Kun sitten tapasimme pikku neidin ensimmäistä kertaa, ei ollut epäilystäkään etteikö nämä nimet olisi juuri oikeat hänelle.  

Tyttäremme sai nimekseen Isla <3
Mukavaa sunnuntaita! 

<3: Karoliina 

22 kommenttia:

 1. Kaunis nimi kauniille tyttärelle. Onnea koko perheelle! :) Yksi asiavirhe on kuitenkin pakko korjata: kastehan (jos siis kyseessä oli luterilainen kaste) ei ole nimenantotilaisuus, vaan tapahtuma, jossa ihminen liitetään kotiseurakunnan ja maailmanlaajuisen Kristuksen kirkon jäseneksi. Lisäksi kasteessa vanhemmat ja kummit tunnustavat uskon, jota lapsi ei pysty vielä omalla suullaan tunnustamaan :) Suomessa on vaan usein sellainen hassu tapa, että nimi pidetään salassa ristiäisiin asti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja siis juuri näin! :) Vietimme nimenomaan ristiäisiä ja kastejuhlaa. Postauksen otsikko vain liittyy nimeen, kun se tuntui olevan se suurinta osaa eniten kiinnostanut asia! :)

   Poista
 2. Tosi kaunis nimi. Isla on yksi munkin lempparinimiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Siitä on tullut aika suosittu viime vuosina, mutta ei ihme, onhan se kaunis nimi! <3

   Poista
 3. Ihana Isla Olivia ♡ ja vanhemmatkimön näyttävät säteilevän onnellisilta :)

  VastaaPoista
 4. Oi ihana nimi, Isla Olivia. <3 Kauniin perheen kaunis lapsi. <3

  VastaaPoista
 5. Oih! Meidän ykkösnimi myös jos tyttö joskus saadaan :) Isla siis, se on todella kaunis nimi <3 ja Olivia sointuu myös hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana nimi! <3 Toivottavasti saatte pikku neidin jossain vaiheessa! <3

   Poista
 6. Olen paljonkin tavannut pieniä Isla-nimisiä tyttöjä Englannissa, siellähän tämä lausutaan useimmiten ihan tuttavallisesti Aila :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Mietimmekin amerikan sukulaisteni takia sitä kuinka nimi lausutaan kansainvälisesti ja luulen, että esitämme heille toiveen, että Isla lausutaan kuten suomeksi ja espanjaksi! :)

   Poista
 7. Paljon onnea neidille kauniista nimestä! Itsekin olisin halunnut antaa vajaat viisi vuotta sitten tyttäremme nimeksi Isla, mutta se oli miehen makuun liian erikoinen. Tällä kertaa kuopus olisi saanut sen nimekseen ellen viime hetkellä olisi muuttanut mieltä. Se oli ikään kuin "käytetty" aiemmin koska olisin sen niin halunnut antaa ja harmitti pitkään etten pitänyt päätäni nimen suhteen silloin muutama vuosi sitten. Kuopuksemme toinen nimi on Olivia :)

  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! :) Voi vitsi..uskon, että 5 vuotta sitten Isla oli varmasti aika harvinainen ja erikoinen nimi! :) Nyt se tuntuu olevan monella pienellä tytöllä. Olivia on myös aivan ihana nimi, hyvä maku meillä! ;)

   Poista
 8. Voi ihana tarina nimelle, ja niin kaunis suloinen perhe olette <3

  VastaaPoista
 9. Isla on kyllä aivan ihana nimi, itsekin sitä joskus ihastellut! :) Ja hän on niin suloinen tyttö! Meillä ollut tässä kovat nimipohdinnat käynnissä, mutta nyt ollaan taidettu viimein keksiä mikä meidän tulevasta pienestä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi!! <3 Jee, että siellä alkaa olla nimipohdinnat valmiina! :) Jänniä aikoja elätte! Paljon tsemppiä loppuraskauteen! Aika menee ihan hurjan nopsaan ja pian sielläkin on nyytti sylissä! :)

   Poista
 10. Ihana nimi! Tykkään super paljon!!! ����

  VastaaPoista