maanantai 1. elokuuta 2016

Takaisin arkeen ja äitiysloman loppu

Heippa taas! Tultiin eilen takaisin kotiin Espooseen kuukauden saaristolomailun jälkeen. Olipa ihana saaristokesä, mutta tuntuipa myös kivalta palata kotiin. Vastoin odotuksia, kotimatka sujui varsin joutuisasti eikä jouduttu jonottamaan lautoille juuri ollenkaan, mikä oli positiivinen yllätys. Muutenkin kotimatka sujui ihan hyvin, vaikka Isla hereillä ollessaan kitisikin aika paljon, sillä ilmeisesti pidempään paikallaan istuminen on 9 kuukautisen mielestä aivan kamalaa, vaikka äiti vieressä koittaisi miten viihdyttää! :D No onneksi hän nukkui myös parit päikkärit matkan aikana, joten ihan plussan puolelle meni matka. Kotona oli ihanaa päästä nukkumaan omaan sänkyyn ja lopettaa matkalaukkuelämä, vaikka ne laukut edelleen purkamatta onkin ja jäätävä pyykkikasa odottaa pesemistään.




Meidän perheellä arkeen paluu tapahtui heti tänään, kun Henri palasi töihin. Omalla kohdalla arkeen paluu ei tuo sen suurempia muutoksia. Äitiysloma loppuu huomenna (voitteko kuvitella, mennyt älyttömän nopeasti!!) ja hoitovapaa alkaa. Olen kotona Islan kanssa ainakin toistaiseksi. Aika näyttää kuinka pitkään. Arjen myötä on kuitenkin saatava taas rutiinit rullaamaan ja löydettävä hyvä balanssi lapsenhoidon, kodinhoidon, harrastusten, perheajan-ja parisuhdeajan välille. Se vaatii hieman suunnittelua, mutta eiköhän siitä ihan hyvä tule, kun saadaan homma taas niin sanotusti käyntiin. 


Ja kuten usein kesäloman jälkeen ja arjen alkaessa, on aika aloittaa pienimuotoinen ruokavalion siivous. Omalla kohdalla kesäkiloja ei juurikaan tullut, mutta koko loman jatkunut herkutteluputki vaatii katkaisua. Herkkulakko alkoi siis tänään ja kaupasta aion kantaa kotiin paljon vihanneksia, hedelmiä ja hyviä proteiininlähteitä, joista voi valmistaa keveitä ja herkullisia kesäruokia. Toiveissa on taas hieman kevyempi olo ja sokerikoukusta irti pääseminen. 

Tällaista tänne! :) Nyt Isla heräsi päikkäreiltä, joten gotta go. Kuvat ovat muuten Islan ensimmäiseltä veneretkeltä! <3
Olisi kiva kuulla teidän kuulumisia! Onko siellä palattu jo arkeen vai vieläkö lomaillaan?

-Karoliina

Ps. Mulla on kännykkä rikki, joten siitä johtuu viimepäivien Instagram/Snapchat-hiljaisuus. 

Seuraa Instagramissa/Facebookissa/BloglovinissaSnapchatissa (candyontherun) 

8 kommenttia:

  1. Saaristo näyttää ihanalta! Mä kävin Keuruulla jänis juoksemassa puolikkaan, Mikkelissä moikkaamassa kummityttöäni perheineen, enonkoskella kävin tervehtimässä muistisairasta mummoani , Turussa käytiin miehen kanssa prätkällä kahdestaan ja Hartolaan mökkeiltiin vanhempieni ja perheeni kanssa. Eli kivasti pikku reissuja ja myös kotona oltiin mukavasti. Tuli liikuttua paljon.ihana loma! Tänään alkoi arki. Mulla ei ihan revähtänyt tänä kesänä syömiset mutta pieni ryhtiliike pitää tehdä. Olis kiva taas nähdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ihanan kuuloinen loma ollut sulla!! :) Tsemppiä töihin ja arkeen palaamiseen sinnekin! Ei mullakaan täysin onneksi lähtenyt syömiset käsistä, mutta pieni ryhtiliike on tosiaan paikallaan! Olisi kiva tosiaan nähdä, eiköhän johonkin samaan tapahtumaan osuta tässä lähiaikoina/syksyllä! :)

      Poista
  2. Todella ihana tuo teidän saaristokesä! Varmasti huoleton ja täynnä kivoja hetkiä läheisten kanssa ❤ Islakin kasvaa vauhdilla! Mukava, että sinulla on myös mahdollista jatkaa vielä kotona Islan kanssa:) Täällä loma jatkuu vielä pari viikkoa ja se menee varmaan pääosin Tampereella sekä hieman kotimaassa matkaillen. Ainakin kissa käydään hakemassa hoitopaikastaan kotiin ❤ ja tosi kovasti olis toiveissa päästä melomaan, jos nää epävakaat kelit suinkin sallii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, oli kyllä niin ihanaa olla saaristossa pidempään! <3 Ja ihanaa, että sulla vielä loma jatkuu, nauti! <3 Siellä uusissa kotimaisemissa on varmasti kiva lomailla ja tutkia paikkoja! :) Toivottavasti kelit pysyy kivoina!! Haleja sinne! <3

      Poista
  3. Ihana kuulla sun kuulumisia <3 Ihan höpöä tuo puhelimen hajoaminen, outoa kun ei näe sua somekanavissa. Ajatuksissa kuitenkin oot kulkenut, ja meidän viikonlopun jutuissakin. <3 Ihanaa kotiarkeen paluuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! <3 No älä..ihan pyllystä koko puhelin eikö korjaaminen nyt ollutkaan sitten niin helppo homma, joten vielä toistaiseksi olen ilman puhelinta..mutta on tässä hyvääkin se, ettei tule somessa roikuttua ihan niin paljon kuin normaalisti! :) Kiva kuulla, että olin teiän jutuissa mukana! <3 Näytti niin huipulta teidän viikonloppu!! Kivaa viikkoa ja haleja sinne! <3

      Poista
  4. Mä jo huolestuin tosta sun instagramin hiljaiselosta hah. Hassua kun tottuu näkeen päivityksiä niin alkaa heti ihmetellä et mitä on sattunut mut kiva kuulla että oli onnistunut reissu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana! Joo, kaikki hyvin täällä ja instagram-hiljaiselo johtuu siitä, että puhelin rikki eikä sen korjaaminen ollutkaan ihan niin yksinkertaista kuin toivoin, kun tultiin takaisin kaupunkiin. Toivottavasti saan sen pian kuntoon, niin pääsee taas päivittelemään! :)

      Poista