torstai 27. marraskuuta 2014

Kuinka kaataa kaamos ennen kuin se kaataa sinut & hyvää kiitospäivää!

Heippa! Ja hyvää kiitospäivää eli  Happy Thanksgiving! :) Vaikka kiitospäivää ei Suomessa varsinaisesti juhlitakaan, niin olen tänään ottanut hetken, ja miettinyt asioita, joista olen kiitollinen. Niitä tuli mieleen niin monta, että melkein alkoi hävettää eilinen oma kiukkupurkaus, josta olin myös ajatellut kirjoittaa…mutta mennään ensin kiitollisuuden aiheisiin, joista voidaan todeta, että asiat ovat oikeasti tosi hyvin. <3



Olen kiitollinen siitä, että

  • minulla on ihana iso (paksu) perhe, rakas aviomies ja useita rakkaita ystäviä! <3
  • saan rakastaa, ja olla rakastettu.
  • olen terve.
  • saan asua kodissa, josta tykkään todella paljon.
  • saan asua maassa, jossa asiat ovat hyvin moneen muuhun maahan verrattuna.
  • saan työskennellä tällä hetkellä mielenkiintoisten asioiden parissa.
  • alan vähitellen tuntemaan itseäni ja tiedän mitä haluan elämältä.
  • saan kouluttautua, ja opiskella kiinnostavaa alaa.
  • pystyn juoksemaan ja liikkumaan.
  • saan matkustella.
  • saan kirjoittaa blogia, jota joku myös lukee! ;)
  • omalla asenteellani voin vaikuttaa hyvin paljon siihen, millaista elämä on! :)
Nämä tulivat ensimmäisenä mieleen, ja varmasti on paljon muitakin asioita, joista saa olla kiitollinen.



Kirjoittelin syksyn alussa, että aion tehdä tästä syksystä todella kivan, enkä aio vaipua "syyshorrokseen", kuten niin monina syksyinä aikaisemmin. Syksy onkin ollut todella kiva, ja sujunut pirteissä merkeissä…viime viikkoon asti! Nyt pimeyden tullessa klo 15.15 alkaa kroppa kaivata jo nukkumaan. Päivät tuntuvat lyhyiltä, ja mielen pitäminen positiivisena vaatii paljon enemmän kuin aikaisemmin. Jos marraskuu ei olisi synttärikuukauteni, niin pitäisin tätä vuoden kamalimpana kuukautena :D Olen pahoillani, mutta tämä pimeys ja synkkyys ei vaan ole ihmiselle hyväksi. Onneksi muutaman päivän kuluttua voi jo alkaa odottamaan joulua! :) 

Pirteät treenivaatteet piristää aina! :)

Eilen, oli jotenkin erityisen ärtynyt fiilis töistä lähtiessä, oikeastaan ilman mitään kunnon syytä. En laske kunnon syiksi väsymystä ja nälkää, koska ne olisi korjattavissa ihan omilla valinnoilla. Olen nukkunut viime aikoina liian vähän (sen korjasin heti viime yönä), ja oma moka on olla ottamatta töihin tarpeeksi eväitä tietäen, että kiukkunälkä tulee jossain kohtaa. Oma vika on myös se, että istun niin paljon, että selkä on alkanut oireilemaan, ja se ärsytti myös. Senkin asian voin yrittää korjata jatkossa, joten periaatteessa mitään syytä ei ärsytykseen ollut. Paitsi iltapäiväruuhka, ja jäätävät tietyöt, pimeys, huono näkyvyys ajaessa...ja ja ja… ;) #getalife

Paras keino tyhjentää päätä olikin sitten vain painua kotiintulon ja kevyen syömisen jälkeen juoksuvermeissä lenkille. Juostessa pääsin tuulettamaan päätä, väsymys kaikkosi, selkävaivat alkoivat tuntua liikkeessä vähemmän, ja vaikka juokseminen ei ollut eilen niin kivaa myöskään, oli loppufiilis silti paljon parempi ja hymy alkoi irrrota normaaliin tapaan. 

Takaisin omaksi itseksi,  tuntuu niin hyvältä :D

Tämä kaamos ei valitettavasti hetkeen hellitä, eikä auta pelkästään odottaa kesän tuloa (siihen on kaverit vain 6kk enää, jos hyvin käy!), joten tässä parhaat vinkkini pimeyden selättämiseen:
  • Nuku tarpeeksi! Uni on tärkeätä kaikin puolin. Usein väsyneenä ärtyy niin paljon helpommin. Itse ainakin olen kivempi tyyppi,kun nukun tarpeeksi.
  • Liiku säännöllisesti, liikunta pitää mielen virkeänä ja endorfiinit piristää!
  • Ulkoile! Lähde ulos kävelylle tai juoksemaan, kävele bussipysäkiltä kotiin pidempää reittiä tai pyöräile työmatka. Ulkoilma tekee ihmisille ihmeitä.
  • Popsi d-vitamiinia!
  • Syö terveellistä ruokaa! :) Nyt on se aika, kun mieluiten makaa sohvalla ja syö herkkuja! Syö terveellistä ruokaa, ja herkuttele kohtuudella, älä jätä herkkuja kokonaan..kaamoksen selättämiseen tarvitaan niitäkin vähän! ;) 

  • Juo tarpeeksi vettä! Kroppa pysyy pirteämpänä, kun se on hyvin nesteytetty, ja treenikin kulkee paremmin. 
  • Älä vedä övereitä pikkujouluissa, kaamos tuntuu entistä synkemmältä kamalassa krapulassa ja överisyöneenä ;)
  • Nää kavereita! 
  • Käy leffassa!
  • Naura :) 
  • Hanki kiva joulukalenteri tai tee sellainen itse.
  • Sytytä kotiin kynttilöitä ja nauti pimeistä illoista. <3
Mistä sinä olet kiitollinen tänään? :) Kerro muutama juttu! Onko muita, joihin tämä kaamos on iskenyt? Millä keinoilla yritätte sen selättää? 

Kivaa torstai-iltaa! Minä lähden viikon ensimmäisiin (1/4) pikkujouluihin! ;) Tip tap! 

-Karoliina 

Lately, the darkness has been taking it´s toll on me. I´ve been feeling little cranky for no good reason. My best tips for surviving this dark season in Finland are to sleep enough, eat well, drink enough water, hang out with your friends, go to movies, laugh as much as possible, enjoy the Christmas season, don´t go overboard with drinks and food in a Christmas party, enjoy the fresh air and eat some vitamin d. Light up some candles and enjoy the darkness! Good luck! ;) We will survive, we always do. And wait for the summer, it´s gonna come..in 6 months!! :D 


13 kommenttia:

  1. Tänään kiitollinen mm. hyvistä työkavereista, harvoin on enää sellaista päivää ettei saisi kunnon nauruja :) Lisäksi meidän koirasta, se vaan on niin ihana. Kaamoskaan ei ketuta enää yhtään niin paljon, kun vähän leikkii sen kanssa.
    Kivoja pikkujouluja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) Kuulostaa hyvältä!! Hyvät työkaverit ja mukava työilmapiiri auttaa kyllä jaksamaan, ja on tosi tärkeitä! Ja koirat <3, ne vaan saa hymyn naamalle aina! :) Kiitos paljon, hauskat, mutta (onneksi) rauhalliset pikkujoulut oli eilen! Kivaa viikonloppua!!

      Poista
  2. Tänään olen ollut erityisen kiitollinen terveydestäni. Ja myös siitä riemusta, jonka yksi ekaluokan nappulani sai, kun oivalsi osaavansa lukea lyhyitä sanoja. Tuntuu, että vähän jokaisessa blogissa kirjoitetaan nyt tästä kaamosmasennuksesta. Ei se ole niin helppoa olla positiivinen, vaikka kuinka olisi päättänyt. Hienoa on kuitenkin se, että kaamos vaikuttaa moneen samalla tavalla. Minäkin kiukuttelin viime viikolla, aivan turhaan. Onni on sitä, että on joku joka jaksaa näitä kiukutteluja.

    Kynttilät on ihania. Ja joulukalenterikin on hommattu. D-vitamiinia ja herkkuja nautittu tasaisesti läpi syksyn. Eiköhän se tästä. Kivoja pikkujouluja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Mä itseasiassa luin sen sun kirjoituksen vasta, kun olin kirjoittanut tämän!! :D Aika samojen kiukkujen äärellä ollaan pyöritty! Uskon kuitenkin, että pyrkimys siihen, että näkee kaikessa jotain hyvää, auttaa aika paljon! Jos vaan negistelee kaikkea, niin onhan se nyt ihan shittiä koko homma, suoraan sanottuna! :D Ja jep, onni on tosiaan, että ympärillä on ihmisiä, jotka kestää ne kiukkuhetketkin <3 Eiköhän se tästä, todellakin! Mukavaa viikonloppua sinne! :)

      Poista
  3. Mua ei ole tänä vuonna oikeastaan ollenkaan masentanut tää pimeys. En tiedä johtuuko se siitä energiasta, jota juoksu (ja ratsastus) on alkanut tuoda elämään, mutta ei ole valittamista! Vaikka odotan lunta ja sen tuomaa valoa (ja nastalenkkareilla matkaan lähtöä!), niin toisaalta ajattelen, että kiva kun on sulaa eikä liikaa palella vaan on juuri sopivan pirtsakkaa. Ja toisaalta pimeässä on tunnelmallista juosta. En silti suuttuisi, vaikka aurinko/päivänvalo vähän useammin näyttäytyisi :D ja tosiaan joulua on kiva odottaa!

    Olen kiitollinen siitä, että sain juosta tänään 3,5 tunnin lenkin, siitä että jaloissa tuntuu ihana väsymys, siitä että olen saanut kuulla tänään kauniita sanoja sekä työkaverilta että poikaystävältä ja siitä, että taas kerran kotiin tullessa täällä odotti iloinen hauva <3

    Sullakin tosi kivoja ilonaiheita :) hauskoja pikkujouluja!

    Piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) Hyvä juttu sulle, ettet ole ollut masentanut pimeydestä!! Ei muakaan mastistanut ennen viime viikkoa :D Nyt pitää vähän taistella, mutta kyllä se tästä! Tulisi vaan lunta pikkasen niin heti olisi valosampaa täällä! Wauuuu, mikä lenkki sulla! :D Huhhuh, en tosiaan jaksaisi juosta noin pitkään tällä hetkellä! :D Voi vitsi, hauvelit on kyllä niin parhaita <3 Ihanalta kuulostaa sun ilonaiheet myös, kivaa viikonloppua sinne! Missä käyt ratsastamassa muuten? :)

      Poista
    2. Tolle lenkille tuli mittaa noin 25 kilsaa, ehkä jaksoin siks ku oon niin hidas :D Mutta joka tapauksessa oon tosi tyytyväinen! Ja hei, hyvää peruskestävyyttä ;) Mä käyn ratsastamassa Klaukkalan Ratsastuskeskuksessa :) samoin hyvää viikonloppua!

      Piia

      Poista
  4. Oi ihana! Mäkin meinasin kirjoittaa kiitospäivä-tekstin eilen mutta päädyin pohtivaan:) Tällaiset on tosi kivoja, koska AINA on aihetta kiitokseen ja asenteella (ja juoksulenkillä;)) todellakin voi muuttaa päivän kulkua. Toki välillä onkin tarpeen vähän kinistä ja hyppiä tasajalkaa. Hyväähän sekin tekee.. kunhan ei kestä kauan :P

    Mä oon äärimmäisen kiitollinen siitä, että saan rakkaan ystävän kanssa suunnitella häitä ja pian(!!) päästään juhlimaan!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Sun pohtiva kirjoitus oli justiinsa hyvä <3 Haha, oon samaa mieltä, että välillä muutama kirosana ja tasajalkaa hyppiminen (vaikkei kovin aikuismaista olekaan..;)) on justiinsa paikallaan, ja puhdistaa ilmaa! Ja sitten seuraavaksi voi taas keskittyä niihin positiivisiin juttuihin. Ahh, kuulostaa ihanalta hääsuunnittelut rakkaan ystävän kanssa! <3 Mukavaa viikonloppua Satu!

      Poista
  5. Tällaiselle liikuntaihmiselle kuin minä on ollut kamalaa olla flunssassa viimeiset kaksi viikkoa. On harmaata, nenä valuu eikä voi urheilla! Lisäksi nukuin yli viikon huonosti flunssan takia. Ainakin huomasin, miten tärkeää liikunta ja itsestä huolehtiminen etenkin näin kaamosaikaan on! Onneksi en ole sentään alkanut popsia herkkuja sohvalla kaikkia iltoja.

    Tänään olen kiitollinen siitä, että flunssa alkaa olla ohi ja pääsee taas liikkumaan. Lisäksi näen koko perheeni viikonloppuna, nukuin viimeyönä kunnolla, saan kohta lähteä töihin mukavaan työpaikkaan ja hymyillä asiakkaille ja levittää hyvää mieltä myös muille. Kiitos tästä postauksesta, tuntuu, että päivä lähti tämän luettuani hymy huulilla käyntiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Sini! Voi että, flunssassa oleminen on kyllä tosi tylsää!! :( Toivottavasti menee kokonaan ohi pian, ja pääset tosiaan liikkumaan! Se piristää kyllä heti :) Sun viikonloppu kuulostaa ihanalta, ja toivottavasti oli myös kiva työpäivä! :) Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  6. Ihana positiivinen kirjoitus! Tuli niin hyvä mieli, kun luki tämän heti aamusta. Tai no, sulla on kyllä taito tuoda positiivisuutta esiin enemmänkin ja usein. Kiitos siitä!

    Ihanaa päivää Karoliina! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aww, kiitos ihana! :) Kiva kuulla! Sun kirjoitukset on myös aina niin piristäviä! Sellaisia täällä tarvitaan! <3 Ihanaa päivää sinne myös! :)

      Poista