maanantai 10. elokuuta 2015

Ensimmäinen treeniviikko loman jälkeen + liikuntatavoitteita!

Viime viikolla palailin arkeen kesäloman jälkeen ja samalla pyörähti käyntiin raskauden viimeinen kolmannes. Lähestyvä laskettu aika ja siihen liittyvät monet asiat tuntuvat  kutkuttavan jännittäviltä, mutta toisaalta myös mietityttää esimerkiksi se, millaisia mahdollisia vaivoja kolmas kolmannes tuo mukanaan ja miten liikkuminen onnistuu, kun olo muuttuu "raskaammaksi" viikosta toiseen. Toisaalta taas tiedän, että etukäteen murehtiminen on melko turhaa ja järkevämpää on vain edetä päivä kerrallaan omaa kroppaa kuulostellen. Varovaisesti olen mielessäni asettanut itselleni liikuntatavoitteita myös kolmannelle kolmannekselle, ja niistä suurin tavoite on pysyä aktiivisena ja liikkua päivittäin, kropan ehdoilla tietysti. Toinen tavoite on pyrkiä ylläpitämään lihaskuntoa mahdollisimman hyvin, jotta palautuminen olisi helpompaa. 


Viime viikko oli aika tyypillinen liikuntaviikkoni tällä hetkellä. Kävelin aamuin ja illoin Milan kanssa niin, että jokaiselle päivälle kertyi kävelyä keskimäärin 1,5h. Maanantaina tein kotona puolen tunnin kehonhuolto-lihaskuntojumpan keskittyen pakaroihin, alaselkään ja lantioon, jotka hieman ilmoittelivat itsestään. Illalla viestittelin Facebookissa hierojalleni Sannille, ja kysyin onko hänen vielä mahdollista hieroa näitä ongelmakohtia ja Sanni totesi, että onnistuu, tosin kyljellään maaten, sillä vatsamakuu ei enää normaalilla hierontapöydällä ole mahdollinen. (Tähän kohtaan muuten lämpimät suosittelut, jos kaipaat pääkaupunkiseudulla hyvää hierojaa/fyssaria! Sanni tarjoaa Helsingin Punavuoressa hieronta- ja fysioterapiapalveluita, lisää infoa löytyy täältä.) En ole käynyt hetkeen hieronnassa, ja tällä hetkellä alkaa tuntua siltä, että nimenomaan alaselkä ja pakarat alkavat ajoittain väsyä ekstrapainon kannattelusta, joten enköhän suosiolla mene hierontaan lähiaikoina, koska on turha kärsiä, jos hieronnalla kolotukset saa kuriin. Keskiviikkona jumppailin illalla puolen tunnin ajan jalkoja ja ylävartaloa, torstaina oli vuorossa ylävartalo-circuit. Lauantaina suunnattiin siskoni ja koirien kanssa Nuuksioon (kaikki postauksen kuvat sieltä) kiertämään Korpinkierros.  Matkaa kertyi 8km ja aikaa meni muutama tunti, evästauko pidettiin tietysti välissä ja koirat pääsivät uimaan useamman kerran. Täytyy sanoa, että ylös alas-liikkuminen maastossa tuntui loppua kohti melko rankalta kropassa, mutta onneksi palautuminen oli nopeaa ja sunnuntaina pitkät kävelylenkit sujuivat mukavasti. Sunnuntai-iltana tein vielä pikaisen 20 minuutin ylävartalo-circuitin (ojentajat, hauis, rinta, selkä, olkapäät) ja liikuntaviikko oli sillä paketissa.


Juoksua ei tullut viime viikolla ollenkaan, mutta käveltyjä kilometreja senkin edestä. Tällä viikolla ajattelin pitää gps-mittaria mukana huvin vuoksi kaikilla kävelylenkeillä Milan kanssa, jotta saan viikkokilsat ylös, ihan kuin ennen vanhaan! ;) 

Miten siellä on sujunut treenit loman jälkeen? Jos olet ollut raskaana: miten liikkuminen muuttui kolmannella kolmanneksella? 

Kivaa ja liikunnallista alkanutta viikkoa! 

-Karoliina 

Seuraile myös Instagramissa & Facebookissa


8 kommenttia:

 1. Ihanaa luettavaa! Toivottavasti kroppa kestää loppuun asti. Itselläni ea-supistukset vaivasivat kaikissa kolmessa raskaudessa, kahdessa viiimeisessä olin pakkolevossa. Todella ihanaa, että voit liikkua! Jos kävely tms käy hankalaksi, uinti on hyvä! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos paljon! :) Samaa toivotaan täälläkin, että kroppa on halukas liikkumaan raskauden loppuun asti, tekee niin hyvää sekä henkisesti että fyysisesti. Ikävä kuulla, että sinun raskauksissa vaivasi ea-supistukset! Alkoivatko ne missä vaiheessa raskautta? Kiitos vinkistä uinnin suhteen, olen itsekin miettinyt sitä, että joko uinti tai vesijuoksu voisi toimia hyvin "korvaavana" liikuntana myös raskauden aikana, jos kävely/juoksu ei enää luonnistu. Kiitos tsempeistä ja mukavaa viikon jatkoa sinne!

   Poista
 2. Kävelykin on hyvää kuntoilua ja noissa maisemissa sielu lepää :) Tsemppiä viimeiselle kolmannekselle! Pian se rakas on sylissä ja maailma mullistuu :) Ihanaa että oot noin aktiivinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävely on tosiaan hyvää kuntoilua ja samalla saa ihanasti raikasta ilmaa ja pystyy nauttimaan kesästä (ainakin vielä)! :) Kiitos tsempeistä!! Aika menee tosiaan ihan hurrrrrjaa vauhtia, jännittävää! <3 Kiitos, koitan pysyä aktiivisena jatkossakin! :)

   Poista
 3. Ihana reipas Karkki! Kävely ja lihaskuntojumpat käyvät todellakin hyvästä liikunnasta ja auttavat pitämään mielen pirteänä :) Oon loman jälkeen liikkunut pääosin ulkona: lenkkejä, kätköilyä, frisbeegolfia yms. Tavallaan jo salikin houkuttaa, mutta kun on nää kelit, niin ei ihan niin raski! Torstaina taas suppaileen! Sellasta hyvän mielen liikuntaa, ei välttämättä mitään totista kuntoilua juuri tällä hetkellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana oot itse Tiinuska! <3 Hyvän mielen liikunta kuulostaa just HYVÄLTÄ loman jälkeiseltä kesäliikkumiselta! :) Ei sen tosiaan aina tarvitse olla niin totista, vakavaa ja tavoitteisiin tähtäävää! Kaikkien meidän pitäisi löytää ne omat hyvän mielen lajit, joista nauttia niin varmasti useampi vielä löytäisi sen liikunnan ilon, jos se välillä on kateissa. Ihanaa viikon jatkoa! <3

   Poista
 4. Moi taas & tervetuloa vikalle kolmannekselle :)

  Minä pulinoin tuonne toiseen postaukseen raskauden ajan liikunnasta aiemmin. Huomasin tässä vikalla kolmanneksella sen, että kun mun mukelo päätti jo asettua tuloasentoon ja painui aika syvälle lantioon, niin minun liikkuminen kyllä muuttui. Jotenkin koko pampula on nyt alempana, on otettava huomioon sekä hölkällä että lihaskuntopuolella esim. kyykyissä. Ja voi armoton tätä jyskettä, kun lataa jaloilla masuun ylös ja puskee pehvaa navan läpi :D Masussa on omat jumpat käynnissä non-stop!

  Minäkin olen tässä tehnyt liikuntasuunnitelmaa vikalle kolmannekselle - siis sellaista suunnitelmatonta-päivä-kerrallaan-suunnitelmaa :) Luulen, että minulla on vikat pidemmät juoksulenkit ja intervallitunnit käsillä aika pian. Viime viikolla meni 7km lenkki, mutta kun juoksuasentoa ei saa pidettyä ilman kunnollista lantiontukea niin selkä oireilee. Ja kun mukelo on niin tuolla syvällä, "tuntuu" hölkätessä sellaisena pienenä paineena. Ajattelin siirtyä hölkkä/kävely-yhdistelmään ja ottaa tähän loppusuoralle vaikkapa uintitreeniä ja lihaskuntoa sis. erityinen huomio kehonhuoltoon & lantionpohjaan. Ja kiitos hierontavinkistä, en olekaan pitkiin aikoihin käynyt - nyt voisi itseään hemmotella. Ihan pian alkaa äitiyslomakin!

  Iloista elokuuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! :) Kiva, kun kerroit kuulumisia ja hyvältä kuulostaa sun liikuntasuunnitelmat, nimenomaan päivä kerrallaan, kun olotila saattaa muuttua aika nopeasti! Voin kuvitella, että alkaa painetta tuntua siellä lantionseudulla, koska täällä vähän sama juttu. Viime ja tällä viikolla en oikeastaan ole enää juossut, osittain kuumuuden takia ja sen vuoksi, että kävelyä tulee niin paljon, ettei vaan jaksa enää lisäksi, mutta tosiaan päivä kerrallaan mennään! Kehonhuollon merkitys kyllä tosiaan korostuu nyt, kun alkaa kaikenlaiset kolotukset vaivata. Tsemppiä sinne ja mukavaa elokuuta myös! :)

   Poista