maanantai 17. elokuuta 2015

Mila 10kk

Meidän Mila täyttää tänään 10kk! <3 Meinasin kirjoittaa "meidän pikkuinen Mila", mutta totesin sitten, että ei tuo 28kg painava nuori neiti enää niin pikkuinen taida ollakaan! :D


Mila tuli meille viime joulukuussa ja julkaisin tämän postauksen Milan tulosta seuraavana päivänä. Siinä kerroin, miksi päädyimme hankkimaan koiran. Nyt 8kk myöhemmin täytyy sanoa, että en osaisi enää kuvitella elämää ilman omaa koiraa. Milasta on tullut tärkeä osa perhettä ja se tuo kaikkiin päiviin niin paljon iloa, että elämä olisi varmasti paljon tylsempää ilman sitä! Mila on mielettömän ihana ja sosiaalinen persoona! <3 Se myös tällä hetkellä huolehtii aika pitkälti mun liikkumisesta ja toimii oivana personal trainerina päivittäisillä kävelylenkeillä! :) 
Susanna heitti mulle koirahaasteen (kiitos siitä!) ja ajattelin sen olevan oivallinen tähän postaukseen. Vastailen siis haasteen tiimoilta muutamiin kysymyksiin Milasta. 

1) Onko koirasi onnellinen?

Uskoisin, että on! Ainakin Mila vaikuttaa onnelliselta ja iloiselta. Häntä heiluu paljon ja se on energinen ja hyväntuulinen. 

2) Teetkö asioita koirasi hyvinvoinnin kannalta?

Ehdottomasti! Koiran hyvinvointia tulee ajateltua päivittäin ihan lähtien perusasioista (säännöllisesti ruokaa, sopivasti liikuntaa, leikkihetkiä, hellyyttä ja huomiota) ja sitten tietysti tilanteiden mukaan. Nyt kesällä tulee mieleen esimerkiksi huolehtiminen punkkilääkityksestä, säännölliset punkkitarkastukset ja koiran olon helpottaminen kuumilla ilmoilla (aina kylmää ja raikasta vettä saatavilla, mahdollisuus olla varjossa ja päästä uimaan)

3) Mikä on oudointa mitä koirasi on tehnyt?

Hmm...en tiedä onko tämä niin outoa käytöstä koiralle, mutta omaan jakeluun se ei mene eli MIKSI PITÄÄ joskus syödä/yrittää syödä omaa kakkaa tai oksennusta... yök! :D

4) Onko koirasi kaikkiruokainen vai onko jokin ruoka sellainen mitä ei suostu syömään?

Toistaiseksi ollaan pidetty Milan syömiset pitkälti rajoitettuna koiranruokaan (syö Pure Naturalin puppy-ruokaa) ja koiranherkkuihin. Lisäksi on saanut maistaa kurkkua, porkkanaa, omenaa, bataattia jne. ja rakastaa etenkin kurkkua! Nykyään Mila istuu aina vieressä, kun leikkaan kurkkua, se rakastaa sitä! 

5) Mikä asia koirassasi saa sinut iloiseksi?

Mila on aina iloinen ja se saa kyllä ihmiset ympärillä hyväntuulisiksi, vaikka olisi huonompikin hetki. Se on energinen, mutta kuitenkin todella hyväkäytöksinen ja rauhallinen sisätiloissa ja voin luottaa siihen muiden ihmisten ja koirien kanssa! Mila myös tykkää lapsista tosi paljon, mikä saa tietysti meidät tosi iloiseksi jatkoa ajatellen! :)

Kiitos Susanna haasteesta! :) Nyt haastan teitä muita, joilla on koira vastaamaan seuraaviin kysymyksiin kommenttiboksissa: 

-Mikä on oudointa mitä koirasi on tehnyt? 
-Mikä asia koirassasi saa sinut iloiseksi? 

Kivaa alkanutta viikkoa! :)

-Karoliina 

Seuraile myös Instagramissa & Facebookissa

2 kommenttia:

 1. Onnea Mila! :)

  Ei ehkä oudointa, mutta vanhemmasta koirastamme on jäänyt mieleen tapaus, jossa mies oli työmatkalla ja koira tuli aamulla herättelemään minua. Hätistelin sen pois, arvelin sen herättelevän minua turhaan ns. normaaliaikaan (silloin herättiin viideltä), vaikka yh-aamuina yhteinen aamulenkki tehtäsiin vasta lasten hoitoonviennin jälkeen. Koira olikin neuvokas ja meni seuraavaksi herättämään lapset, tiesi varmaan, että sitten on minunkin noustava. Hyvä kun herätti, olin unohtanut laitta kellon soimaan. Ehdittiin. :)

  Iloa koirassa tuo ns. huumorintaju, ehkä hankala selittää, mutta se tietää, miten minut saa nauramaan. Harrastuksissa onnistuminen tuo valtavasti iloa myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mila kiittää! :) Koirat on kyllä niin fiksuja ja välillä tuntuu, että ne vaistoaa asioita ihan mielettömän hyvin!! Ja tiedän tuon huumorintaju-jutun, sitä on vaikea selittää, mutta joiltakin koirilta sitä tuntuu vaan löytyvän! :) Yhteiset harrastukset ja niissä onnistuminen tuo varmasti paljon iloa! Mukavia hetkiä sinne pilkkujen kanssa!:)

   Poista