maanantai 28. syyskuuta 2015

Mammalomalla

Heippahei ja kivaa uutta viikkoa! Täällä ollaan mammalomalla, niin hassulta kun se tuntuukin! Itseasiassa, äitiysloma alkoi virallisesti viime viikon maanantaina (5 viikkoa ennen laskettua aikaa), joten tässä on ehditty  "lomailemaan" jo viikon verran. Oma vointi on edelleen sen verran hyvä, että tuntui hieman hassulta jäädä jo nyt mammalomalle, mutta toisaalta onhan tässä paljon tekemistä eikä sitä koskaan tiedä tuleeko vauva laskettuna päivänä vai mahdollisesti paljon aikaisemmin tai myöhemmin. Itse en ole enää ollut töissä viime kuukausina, sillä gradun valmiiksi saaminen on ollut päätyöni ja samana päivänä eli viime maanantaina, kun äitiysloma alkoi, palautin myös gradun ohjaajalle luettavaksi. Se palautuu vielä työpöydälle tällä viikolla ohjaajan kommenttien saattelemana, joten hetken saan vielä tehdä sen parissa hommia ennen lopullista palautusta, mutta se ei haittaa. Nyt kun työ on niin hyvällä mallilla, teen jopa mielelläni viilauksia ja korjauksia siihen, jotta saan sitä entistä paremmaksi ja kohta koko gradutiedosto on muisto vain! ;)
Viime viikolla gradu ei kuitenkaan ollut työn alla, joten päiviin vapautui yhtäkkiä paljon aikaa kaikelle muulle tekemiselle. Huomasin jo muutaman ensimmäisen mammalomailupäivän aikana, että kaipaan ainakin jotain rytmiä ja ohjelmaa päiviin, jotta ne tuntuvat mielekkäiltä. Pyrin suunnittelemaan jokaiselle päivälle etukäteen jotain tekemistä, ja ainakaan ensimmäisellä viikolla se ei ollut kovin vaikeaa. Niin paljon oli tekemättömiä juttuja, joita olin siirtänyt eteenpäin gradun viedessä suurimman osan ajasta aikaisemmin. Maanantaina kävin ostamassa vauvan hoitoon liittyviä käyttötarvikkeita kuten vaippoja, muutaman tuttipullon, varoiksi korviketta, vauvaöljyä, perusvoidetta ja muutaman tutin. Tiistaina suuntasin kirppikselle Mankkaan Akseliin ja löysinkin ihan mielettömästi ihania pieniä vaatteita. Ensimmäinen vaatekerta alkaa olla pienelle kunnossa (alla olevissa kuvissa näkyy 25% ostoksista, hehe). Loppuviikosta tuli siivoiltua ja järjesteltyä kotona, sekä pestyä vauvan vaatteita. Kotihommia riittää myös tuleville viikoille, sillä haluan muun muassa siivota kunnolla oman vaatekaapin ja tehdä sinne kunnon inventaarion. Selkeästi tämä niin kutsuttu pesänrakennusvaihe siivous- ja järjestelyintoineen saapui samalla, kun mammaloma alkoi! ;) 


Kotihommien lisäksi ekalla mammalomaviikolla tuli myös liikuttua mukavasti. Olen ottanut tavoitteeksi, että päivittäin tulisi käveltyä vähintään 5km, kun vointi on edelleen hyvä ja käveleminen maistuu. Useimpina päivinä tuo tavoite jopa ylittyy, sillä kävelen Milan kanssa ainakin kaksi kertaa päivässä. 


Milaa ei ihan kauheasti jaksa selfiet kiinnostaa kesken kävelyn... ;)

Keskiviikkona tuli käveltyä lähemmäksi 11km, joka oli jo ylärajoilla, sillä illalla kroppa tuntui väsyneeltä ja alaselässä ja pakaroissa kolotteli.  Huomaan, etten enää pysty tukemaan keskivartaloa ihan entiseen malliin, ja varmasti lantio pääsee isomman vatsan myötä erilaiseen asentoon, joka edesauttaa alaselän ja pakaroiden väsymistä. Venyttelyt ja rullailut onneksi  kuitenkin auttoivat ja seuraavana aamuna olo oli taas melko normaali, mutta hieman väsynyt, joten torstaina kävelyt jäivät lyhyemmäksi. Kropan kuuntelu on tosiaan tärkeätä, ja nyt alan huomata väsyväni hieman helpommin, joten lepohetket sohvalla ja päikkärit iltapäivisin maistuvat hyvällä omalla tunnolla kaiken touhuamisen ja liikkumisen välissä. Neuvolalääkärissä tiistaina sain lääkäriltä täyden tuen jatkaa liikkumista samaan malliin kuin nyt viime aikoina, joten kävelyllä ja lihaskuntotreeneillä mennään, ja sillä tietysti mikä tuntuu hyvältä! :) Lihaskuntotreeneistä puheen ollen, niitäkin tuli neljä tehtyä viime viikolla. Kaksi keskittyen käsiin ja ylävartaloon ja kaksi jalkoihin. 20 minuuttia kerrallaan, lyhyitä treenejä, mutta ai että ne tekivät hyvää! 


Viikonlopun treeniä!

Viikonloppu tuli vietettyä saaristossa, Houtskärissä, mikä oli aivan ihanaa! <3 Ilmat suosivat ja tehtiin muutama pidempi kävelylenkki, syötiin hyvää ruokaa, nukuttiin päikkäreitä (ainakin minä ja koirat), saunottiin, rentouduttiin, luettiin ja kateltiin leffaa. Ihan parasta! Uskalsin vielä lähteä saaristoon, koska synnytyksestä ei  ole mitään merkkejä ja neuvolalääkäri oli samaa mieltä tiistaisen käynnin jälkeen. Todennäköisesti seuraavat viikonloput ennen vauvan tuloa tuleekin vietettyä lähempänä kotikulmia, joten senkin takia oli ihanaa päästä vielä saaristoon, ehkä viimeisen kerran tämän vuoden puolella! Automatkalla nakkina kahden kuuman koiran välissä! :D <3 
Perjantaina mennessä taivas näytti venematkalla tältä <3
Kelit ja kävelymaisemat kohdallaan -syksy on niin kaunis <3

Sunnuntai-iltana kotiin tullessa odottikin sitten aivan mieletön yllätys, mutta siitä kirjoittelen lisää erillisessä postauksessa! :) 

Kivaa uutta viikkoa! Miten teidän viime viikko ja viikonloppu meni? :) 

-Karoliina

Seuraa Instagramissa / Facebookissa / Bloglovinissa Blogit.fi:ssä

4 kommenttia:

 1. Ihanaa kun voit noin hyvin <3 Nautinnollista mammalomaa!! :) Täällä viikonloppu meni vielä syyslomaillessa, ja eilen oltiinkin varsin väsyneitä viikon reissusta. Reissussa on ihanaa, mutta kotiin on kiva palata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! <3 Teidän reissu vaikuttaa olleen aivan ihana, mutta varmasti oli myös rankka! Nyt sitten arkeen vaan epäämään, heh! ;) Kivaa viikkoa sinne <3

   Poista
 2. Ihanaa mammalomaa ja onnea gradun melkein loppuunsaamisesta! Hyvä juttu, et valmistui muutamaa viikkoa ennen h-hetkeä. Kerkeet hyvin rakentaa pesää ja nauttia myös omasta ajasta. <3 Ihana katsella sua, kun oot noin hyvinvoivan ja onnellisen näköinen. :)

  Viikko oli aika kiireinen, niin viikonloppu meni reissunpäältä kotiutuneiden miesten kanssa lökötellessä ja ystäviä näkien. Oli ihanaa käydä juoksemassakin, kun sai tytöistä hyvää seuraa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! :) <3 Sun viikonloppu kuulostaa täydelliseltä yhdistelmältä rentoilua ja liikuntaa! Ai että mäkin kaipailen jo vähän tyttöjen kanssa juoksemaan, mutta onneksi kävelytreffit onnistuu vielä niin vähän pääsee fiilikseen! Kivaa viikkoa sinne!! :)

   Poista