keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Viime aikojen treenejä

Heippa! Kivaa keskiviikkoa! En ole muutamiin viikkoihin jakanut treenejäni täällä blogissa, mutta kyllä täällä on kuitenkin yritetty pysyä suhteellisen aktiivisena kasvavan masun ehdoilla. Kävely, lihaskuntotreenit ja kehonhuolto ovat edelleen muodostaneet liikuntarunkoni pääelementit. Tosin tämän viikon alussa on ollut havaittavissa pientä kurkun karheutta ja flunssan tuloa, joten olen alkuviikosta käynyt vain lyhyillä happihyppelyillä Milan kanssa. Juoksu on tosiaan nyt toistaiseksi tauolla, kuten viikonloppuna kirjoittelin, mutta viime viikkoina kilometreja on tullut kerättyä melko reippaasti kävellen. Viimeisen kolmen viikon aikana tuli käveltyä 64,3km, 38,5km ja 36,2km. Tuo viikko, jolloin kävelin yli 60km oli sellainen, jolloin ulkoilutin Milaa yksin viitenä päivänä kolme kertaa päivässä miehen ollessa työmatkalla. Täytyy sanoa, että kyseisen viikon sunnuntaina kroppa tuntui jo aika väsyneeltä, joten onneksi tuo viikko oli poikkeus ja yleensä meitä on kaksi jakamassa ulkoilutuksia.  

Olen tosiaan ihan tykästynyt kävelemiseen ja se, että olen pystynyt tekemään vielä ainakin toistaiseksi melko pitkiä ja reippaitakin kävelylenkkejä on varmasti vaikuttanut siihen, että ero juoksusta ei tunnu niin pahalta. Täytyy vain tässäkin kohtaa taas todeta, että onneksi on koira! Ilman Milaa en varmasti jaksaisi reippailla samaan malliin. 


"Lähetkö mun kaa ulos tai leikitkö?" 

Myös kävelylenkkitreffit kavereiden kanssa on ollut viime aikoina suosikkejani. Viime viikolla näin kahta eri kaveria kävelytreffien merkeissä. Entistä työkaveriani Sadetta sekä bloggaajakollegaani Hillaa! Huippua oli vaihtaa kuulumisia molempien ihanien tyttöjen kanssa ja saada samalla raitista ilmaa ja liikuntaa! <3 Hillan kanssa käveltiin Otaniemessä rantaraittia pitkin ja oli super kivaa vaihtelua päästä pois omilta huudeilta. Lenkkireitin vaihtaminen aina silloin tällöin kyllä piristää, oli sitten kyse juoksu- tai kävelylenkkireitistä! Kannattaa kokeilla, jos normaali lenkkireitti alkaa kyllästyttää. 

Viime viikolla olin vähän laiska lihaskuntotreenien suhteen, mutta muutama hyvä treeni tuli kuitenkin tehtyä. Keskiviikkona tein kotona jalka/peppu+ylävartalotreenin, joka näytti tältä: 

3 kierrosta

tasakyykky x12
hauiskääntö käsipainoilla x12
askelkyykyt molemmille puolille x12
peruspunnerrus x12
plié kyykky x12
ojentajapunnerrus x12
peruskyykky+jalan potkaisu sivulle x12
pystypunnerrus käsipainoilla x12
pakarapotku nelinkontinx12 (molemmat puoletx12)
kulmasoutu käsipainolla x12

Hauiskääntöön, pystypunnerruksiin ja kulmasoutuun käytin 5kg käsipainoja. Treeniin meni aikaa n. 30 minuuttia. Nopeata ja tehokasta! :) 

Nyt lähdetään Milan kanssa kävelylle ja sitten gradun pariin! Deadline lähestyy kovaa vauhtia ja hommia riittää, joten viime päivät olen täällä viihtynyt gradutiedoston parissa pitkää päivää ja sama meno jatkuu vielä muutaman viikon. 

Miten sun treenit on sujuneet viime aikoina? Onko syksy innostanut kokeilemaan uusia lajeja? Kenellä on syyskuussa edessä puolimaraton/maraton, missä? 

Aurinkoista päivää! 

-Karoliina

Seuraa Instagramissa / Facebookissa / Bloglovinissa Blogit.fi:ssä

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. :) Kiitos! Aktiivisuus on tullut määriteltyä uudella tavalla tässä raskauden aikana, haha!

   Poista
 2. Ihana Karkki! Oot semmonen energiapakkaus ❤ Aito liikkumisen ilo välittyy susta. Mulla on syksylle tyypillinen ilmiö, eli iso liikkumisinnostus päällä :) Erityisesti alkanut löytyä taas intoa salitreeneihin, mutta sen lisäksi oon myös vähän mm.hölkkäillyt ja tehnyt takapihalla kahvakuulatreeniä yms. Oon vähän yrittänyt kans opetella sitä sun filosofiaa, että napakatkin treenit on hyviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, syksy on kyllä ihan huippua liikunta ja liikuntainnostus aikaa! Ja kiva kuulla, että säkin oot löytänyt ne lyhyet ja napakat treenit; aina ne on parempia kuin ei mitään! :) Kivaa viikonloppua! <3

   Poista
 3. Hei Karoliina :) Mitä mieltä olet ? lähteä päänsäryssä juoksulenkille...
  Jos kyse on esim. kuukautispäänsärystä niin luulisi liikunnan auttavan.
  Päänsärkyisenä kun syke nousee urheillessa niin kaikki on periaatteessa
  mahdollista jopa verisuonen katkeaminen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Suvi! Onpa vaikea kysymys, kun en ole lääkäri! :) Itse arvioisin omaa olotilaa ja tuntemuksia kropassa ja tekisin sen mukaan päätöksen. Jos päänsärkyyn liittyisi flunssaa/kurkkukipua tms. niin jättäisin varmaan lenkin väliin. Jos taas kyse olisi nuutuneesta olosta, liian vähän nukkumisesta tai pienestä nestevajauksesta niin tankkaisin ensin ravintoa ja nesteitä, ja jos ne auttaisivat niin lähtisin varmaan kokeilemaan kevyesti hölkkää, mutta ei mitään kovia vauhteja. Tosiaan kuten sanoin, hyvin vaikea sanoa ilman, että on lääkäri ja tietää millaisia tuntemuksia siellä sun kropassa on! Mukavaa sunnuntaita :)

   Poista