lauantai 19. syyskuuta 2015

Toiseksi paras tapa nauttia juoksutapahtumasta

Jos ei itse voi olla syystä tai toisesta viivalla, niin toiseksi paras tapa nauttia juoksutapahtumista on mielestäni reitin varrella kannustaminen! Tänään juostiin 8. Espoo rantamaraton- ja puolikas, ja niin mahtavaa, kuin olisikin ollut päästä mukaan juoksemaan, ei se tässä tilassa enää onnistunut. Halusin kuitenkin päästä mukaan tapahtuman fiilikseen, joten lähdettiin reitin varrelle Matinkylään kannustamaan puolikkaan ja maratonin juoksijoita yhdessä ystäväni Katin kanssa. 

Käytiin Milan kanssa jo aamulenkillä fiilistelemässä maratonin reitin varrella :) 

Kisassa oli juoksemassa useampikin kaveri, jotka sai niin kovat kannustukset, kuin siinä kohtaa irtosi (terkut vaan mm. Joonakselle, Katrille, Jutalle ja Annalle..) mutta pyrittiin kannustamaan kovasti myös muitakin juoksijoita! Taputettiin niin kovaa kuin käsistä lähti ja välillä huudeltiin kannustuksia. Koitin kuitenkin välttää huutamasta "jaksaa jaksaa", koska se on mielestäni super ärsyttävä kannustus, etenkin siinä kohtaa, kun itsellä on se kuuluisa "ei *ittu välttämättä jaksa"-fiilis! ;) 

Mukavasti saatiinkin takaisin hymyjä ja kiitoksia juoksijoilta, mikä oli kyllä kannustajille paras palkinto! Itse koitan aina huikata kiitokset kannustajille tai edes hymyillä, jos muuhun ei siinä kohtaa kykene. Siitä tulee hyvä fiilis  niin itselle kuin toisellekin osapuolelle. Heitettiin myös muutamat high-fivet ja osa huuteli, että "ensi vuonna mukaan"! Jep, ehdottomasti! Ensi vuonna haluan taas olla itsekin viivalla! Onhan se yksi kivoimmista jutuista, joita tiedän; juosta tapahtumissa ja nauttia siitä iloisesta energiasta, joka niissä vallitsee. Juoksemista osaa taas arvostaa entistä enemmän, kun siitä välillä joutuu pitämään  taukoa! <3


Kannustamisen jälkeen palkittiin itsemme kannustuspullalla ja kahveilla Café Merenneidossa! Kannustaminen on kuulkaa kovaa ja energiaa vievää puuhaa, joten pulla tuli tarpeeseen! ;) Reitin varrella kannustaminen oli  ehdottomasti huippu tapa viettää lauantai-iltapäivää,  ja sen kruunasivat pullakahvit sekä hyvän ystävän seura. 


Tykkäätkö itse tapahtumissa kannustuksesta reitin varrella? Saatko kannustuksesta lisätsemppiä vai onko sillä mitään merkitystä? Mikä on ollut paras saamasi kannustus?  Onnittelut vielä kaikille rantamaratonin tai puolikkaan juosseille!! :)

-Karoliina 


18 kommenttia:

 1. Kiitos kannustuksesta! Kyllä sillä on ihmeellinen vaikutus. Heti kun kuulee tsemppausta niin askel kevenee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä just kurkin tuloksia kännykästä, kun sä juoksit ohi! Hyvä, että huusit niin heräsin sieltä taas kannustamaan :D Ja onnea hienosta suorituksesta!!

   Poista
 2. Kannustuksella on ihan mieletön voima kisoissa :) Itse sain sitä tänään myös paljon katsojilta ja lopussa pojan "äiti juokseeeeee"- huuto sai vielä irvistämään viimeiset mehut pois jaloista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä!! Ja noista omien rakkaiden kannustuksista saa kyllä vielä extravoimaa! <3

   Poista
 3. Tuntemattomienkin kannustus reitillä on aivan mahtavaa! Tylsintä olisi varmasti juosta koko matka ilman yhtäkään katsojaa/kannustajaa. Eilen taittui puolikas Espoossa ja tuli vielä uusi ennätys, joten kiitos myös kaikille reitin varrella kannustaneille! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ehdottomasti :) Olisi tosi tylsää juosta kokonaan ilman kannustusta ja täytyy sanoa, että Suomessa meillä on vielä tekemistä siinä fiiliksen luomisessa ja vieraidenkin kannustamisessa! Onnittelut enkasta!! Kiva kuulla, että juoksu sujui hyvin! :)

   Poista
 4. Kannustuksella todellakin on ihan valtava voima kisoissa. Itse valitsen nykyään aina maratonit ja puolikkaat sen mukaan, missä on hyvä kannustus :D Kympin jaksaa juosta pienemmissäkin tapahtumissa, joissa katsojia ei välttämättä ole niin paljoa.

  Paras kannustus, jonka oon kuullut, on ollut ehkä: "Kylläpä on tytöllä maratoonarin askel. Mutta maratoonarihan se onkin." Hyvä, jos näyttää maratoonarilta, kun on maratonia juoksemassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Kannustuksella on tosiaan merkitystä, tosin mun oma maratonin enkka on Kaarinan syysmaratonilta, jossa ei kyllä ihan hirveästi yleisöä peltojen varrella ollut ;) Haha! Mutta ehdottomasti siisteintä on juosta kun on paljon yleisöä ja hyvä meininki! Ja toi on kyllä hyvä kannustus, ihana kun ihmiset huutelee tollaisia tsemppilauseita! :D

   Poista
 5. Kannustus on kyllä ihan huippua! Kyllä siitä vaan saa hyvää draivia!:):) Kerran oli oikein huippua, kun juoksin joskus johonkin kaarteeseen, jossa oli runsas joukko naiskannustajia. Taisin heille tokaista, että "naisenergialla mennään" ja he yhtyivät riemukkain ablodein iloiseen juoksufiilikseeni. Se oli ihan huippu kohtaaminen:)

  ja kyllähän sitä kannustajanakin tulee tosi hyvä fiilis, kun kannustaa toisia ja saa "palkkioksi" siitä pienen hymynkareen. Josko sillä selviäis juoksija edes askeleen edemmäksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kohtaaminen! <3 Just tollaista aitoa meininkiä ja toisen kannustamista! :) Tukholman maratonilla oli mun mielestä tosi paljon sellaisia, jotka kannusti nimenomaan naisia "heja heja flickor" kuulu moneen kertaan :D Ja todellakin, juoksijana on mun mielestä kohteliasta jollain tapaa kiittää kannustajia, ja niin moni onneksi tekeekin :) Samaan kastiin menee vapaaehtoisten kiittäminen juomapisteillä ym.

   Poista
  2. Serkkuni muuten sanoi bonganneensa sinut juoksureitin varrelta. Tunnisti sinut minun blogini kautta ;) Olit kuulema tosi ihanasti kannustanut, kiitokset hänen puolestaan!:)

   Poista
  3. Aijaaa, hauskaa!! :) Hyvä, että meni kannustukset perille! :)

   Poista
 6. Kiitokset kannustuksesta vielä tätäkin kautta! Pelkkä tuntemattomien taputuskin auttaa, mutta parasta on, kun joku tuttu huutaa tsemppihuutoja. Siitä saa aina lisää energiaa ja askel muuttuu heti kevyemmäksi. Vaikutus on ihan sama kuin panisi banaanipalan suuhun.

  Kannustuksen merkitystä ei pidä aliarvioida. Viime vuonna HCM:ää juostessa tuli ajatus, että maratonia ei kyllä varmaan jaksaisi maaliin asti vetää ilman reitin varrella olevia kannustajia. Mua ei haittaa edes se "jaksaa, jaksaa" - kyllä siitäkin sen pienen energiabuustin saa, vaikka tuntuisi, ettei jaksa. Parasta kuultua kannustushuutoa ei nyt heti tule mieleen. Tosin sun suusta eilen kajahtanut "Hyvä, Joonas!" ja siihen yläfemma päälle on aika lähellä täydellistä :) -J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, oles hyvä! My pleasure :) Kyllä se maratonkin menee jos on oikeassa "zonessa" ilman sen kummempaa kannustusta, se tuli todistettua Kaarinassa viime syksynä, jossa ei ihan kauheasti ollut yleisöä, kuin muutamissa kohdissa reitin varrella! :D Haha, mietin jälkeenpäin, että ne sun vieressä juosseet tyypit piti mua varmaan ihan hulluna, kun karjuin sulle ja heitin yläfemmaa :D Oh well, kyllä se kannatti! Upeeeeeen ajan juoksit!!

   Poista
 7. Ihanaa kun jaksoitte kannustamaan :) Mulla takana joitakin puolikkaita, ja aina saanut kokea sen miten paljon kannustus merkkaa etenkin kriittisissä vaiheissa juoksua! Ja ehdottomasti kannustuspullat pitää nauttia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Kannustaminen oli oikeasti tosi kivaa ja oli ihanaa nähdä, kun se sai osalle juoksijoista hymyn naamalle ja ehkä askeleen vähän tihentymään! :) Ja juu, kannustuspullat tuli kyllä tarpeeseen! ;)

   Poista
 8. Olin eilen ensimmäistä kertaa juoksemassa Espoon rantapuolikasta ja täytyy sanoa, että niin järjestelyiden, reitin kuin kannustuksenkin suhteen aivan huipputapahtuma - lopputuloksena vielä oma ennätys. Etenkin mieleen jäivät perheiden pienimpien kannustushuudot ja -rummutukset ja taisin siinä innokkaimmille heittää parit yläfemmat. Kannustuksesta sain rutkasti lisäenergiaa tuleville kilometreille ja ennen kaikkea hymyn kasvoille sen perusjuoksuirvistyksen sijaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mahtavaa!! Onnea uudesta enkasta ja kiva, että tykkäsit tapahtumasta! On myös yksi mun suosikeista, joten toivottavasti pääsen taas mukaan ensi vuonna :) Ja totta, lasten kanssa yläfemmojen vetäminen on kyllä ihan parasta ja siitä saa kyllä hymyn huulille, jos jostain! :)

   Poista