keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Häämatkalla Karibialla osa 7: St. Lucia

Häämatkalla Karibialla-postaussarja jatkuu! Aikaisemmat postaukset löydät blogin matkailu-välilehdeltä.

Antigualta risteilymme jatkui kohti yhtä Karibian tunnetuimmista häämatkakohteista, St. Luciaa. Tämä oli yksi niistä kohteista, joita odotin risteilyn aikana eniten, sillä olin kuullut St. Lucian olevan todella kaunis ja romanttinen paikka, ja nimenomaan häämatkalaisten suosiossa. St. Lucian kauneutta pääsimme todistamaan heti aamulla laivan lipuessa Castriesin satamaan, aamuauringon helliessä St. Lucian vehreitä maisemia. 


Ihaillessamme upeita maisemia jo hyttimme parvekkeelta, olimme intoa täynnä päivälle valitusta aktiviteetista, joka veisi meidät meriretkelle hieman pienemmällä veneellä St. Lucian rannikkoa pitkin. Olimme valinneet päivän retkeksi rannikkoristeilyn katsomaan kuuluisia Pitonseja! 

Pitons: Lähde
Retki osoittautuikin todella hyväksi valinnaksi, ja nautimme neljän tunnin ajan upeista St. Lucian maisemista mereltä käsin. Pääsimme katsomaan Pitonseja, jotka olivat todella upean näköiset myös luonnossa, otimme aurinkoa veneen kannella, uimme suojaisassa lahdessa ja nautimme meri-ilmasta ja maisemista. Ihan täydellinen aurinkoisen päivän aktiviteetti! Kuvat kertovat puolestaan, maisemat olivat juuri sellaisia Karibian postikorttimaisemia, joita voi vaan kuvitella! :)


Les Pitons! 


Rentouttavan meriretken jälkeen lähdimme vielä kaksin  tutustumaan St. Lucian pääkaupunkiin Castriesiin, jossa kävimme paikallisilla markkinoilla, piipahdimme muutamissa kaupoissa ja kävelimme katsellen ihmisvilinää ja rakennuksia. Castries vaikutti hyvin vilkkaalta pikkukaupungilta, jossa oli kuitenkin ison kaupungin tunnelma. 

St. Lucia osoittautui lyhyenkin vierailun perusteella kaiken hypetyksensä arvoiseksi, ja siellä olisi ehdottomasti voinut viettää aikaa pidempäänkin. San Juanin ohella se valikoitui meidän molempien suosikkikohteeksi risteilyviikon aikana käydyistä paikoista. Risteilyjenhän ikään kuin  "hyvähuono" puoli on se, että niiden aikana ehtii nähdä paljon, mutta missään kohteessa ei viivytä kovin kauaa. Kumpikin oltiin kuitenkin sitä mieltä, että St. Lucialle voisi kuvitella palaavansa jonain päivänä. Ehkä juhlistamaan jotain merkkihääpäivää? Aivan ihana luonto ja kauniit maisemat vakuuttivat sen verran! <3 


Matkaterkuin, Karoliina2 kommenttia: