keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Häämatkalla Karibialla osa 8: Bridgetown, Barbados & Ziplining adventure

Heippa ja mukavaa keskiviikkoa! Tänään vielä reissataan Karibian aurinkoon, mikä sopiikin tähän marraskuiseen pimeyteen. Häämatkalla Karibialla-postaussarjan jatkuu vielä tämän postauksen verran. Huomenna palaillaan sitten nykyhetkeen ja luvassa on kuulumisia meidän ekasta vauva-arki viikosta! Meidän menoa ja arkea voi seurata myös Instagramissa @candyontherun. Kivaa päivää! -Karoliina

Eteläisen Karibian risteilymme viimeinen vierailukohde ennen paluuta San Juaniin, Puerto Ricoon oli Barbadoksen pääkaupunki Bridgetown. Kuten useissa muissakin kohteissa, päätimme valita tännekin muutamia tunteja kestävän aktiviteetin, jonka jälkeen meille jäisi vielä aikaa tutkia Bridgetownia omin päin. Halusimme viimeiseen kohteeseen hieman reippaamman aktiviteetin muutaman "löhöilypäivän" jälkeen, joten päädyimme Aerial Trek Zipline Adventuresin järjestämään köysirataseikkailuun, joka oli mulle henkilökohtaisesti itsensä ylittämisen paikka.. Extreme-lajit ja yläilmoissa heiluminen ei ole ihan mun ominta juttua, mutta taas huomasi, että mikä mieletön fiilis siitä tuleekaan, kun uskaltaa ylittää itsensä! 
Meidät Ziplining-retkelle lähtijät kuljetettiin Bridgetownin satamasta köysiradalle, jossa saatiin varusteet ja hyvä opastus ennen radoille suuntaamista. Aloitettiin helpommista radoista, joista edettiin vähän vaikeampiin ja pidempiin. Alkuun mua ainakin jännitti ihan kamalasti, mutta sitten kun huomasi, että pärjää ihan hyvin, kunhan vaan kuuntelee ohjeita ja toimii niiden mukaan. Köysiradoilla meneminen ei ollutkaan kamalaa vaan tosi siistiä! :) Oltiin ihan fiiliksissä ja tykättiin tosi kovasti tästä aktiviteetista! Koko ajan oli turvallinen olo ja sellainen, että ohjaajat tosiaan tiesivät, mitä tekevät. Meille ainakin radat oli tarpeeksi vaikeita, koska oltiin kumpikin ihan aloittelijoita ja ekaa kertaa köysiradoilla. Good times! 

Köysirataseikkailun jälkeen suunnattiin ensin takaisin laivalle syömään napa täyteen buffasta, jonka jälkeen lähdettiin tutkimaan Bridgetownia! Kaupungista huomasi, että se on "iso" kaupunki verrattuna moniin muihin, joissa kävimme risteilyn aikana. Eri lähteiden mukaan kaupungissa on hieman vajaa 100 000 asukasta. Kaduilla oli vilkas liikenne ja paljon ihmisiä. Käveltiin ympäriinsä, käytiin muutamissa kaupoissa ja yhdessä kuppilassa juomassa virvoittavat välijuomat ja nappasin jätskinkin jälkkäriksi. 


Päivä kului nopeasti jälleen kerran ja pian olikin aika palata takaisin laivalle. Ihana risteilyviikko alkoi olla lopussa ja edessä oli enää yksi risteilypäivä, joka vietettiin merellä laivan seilatessa Barbadokselta kohti Puerto Ricoa. 

Meripäivän aikana oli ihana rentoutua ottaen aurinkoa, pelaillen minigolfia ja syöden herkkuja buffetissa. Jos jatkossa lähdetään Karibian risteilylle niin valitaan todennäköisesti sellainen risteily, jonka aikana on useampi  meripäivä (tämän risteilyn aikana oli vain yksi), sillä ne ovat todella rentouttavia ja kivoja kaikkien aktiviteettien täyteisten päivien keskellä. Kaiken kaikkiaan eteläisen Karibian risteily oli hieno kokemus ja parasta siinä oli, että ehti näkemään monta eri paikkaa lyhyessä ajassa ja helpolla tavalla, kun tavarat seilasivat mukana kulkevassa hotellissa. Toisaalta taas risteilymatkailu ei ole mitään kovin yksityistä matkailua vaan hyvin turistimeininkiä, mutta jos siihen asennoituu oikein niin saa varmasti kaiken mahdollisen irti. Suosittelen risteilyä sellaisille, jotka nauttivat lomallaan "helppoudesta", hyvästä ruoasta, aktiviteeteista ja rentoutumisesta! :)

Millaisia kokemuksia teillä on risteilymatkoista? Missä olette olleet risteilemässä? :) 

2 kommenttia:

 1. Moi, kuulostaa kivalta! :) Karibian-risteily on itselläkin haaveissa. Mitä nuo maissa tehtävät aktiviteetit suunnilleen maksavat? Ovat vissiin noilla risteilyllä ainoita asioita, jotka eivät kuulu hintaan?

  Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Maissa tehtävien aktiviteettien hinnat vaihtelivat tosi paljon. Tarjolla oli hyvin edullisia ja sitten taas ihan super kalliita ja kaikkea siltä väliltä. Noi meidän valitsemat aktiviteetit taisi olla n. 50 USD-120USD väliltä per naama (toi on ihan arvio, koska en enää kunnolla muista). Aktiviteetit ei tosiaan kuulu hintaan, mutta todettiin ne kuitenkin hyviksi jutuiksi, koska rahaa olisi mennyt kohteissa kuitenkin, jos oltaisiin lähdetty vain kaksistaan kiertelemään tms. Hintaan ei kuulunut aktiviteettien lisäksi ainakaan alkoholijuomat, mutta ruoat kuului, tosin laivalla oli myös sellaisia erikoisravintoloita, joissa käyminen olisi maksanut vähän ekstraa, mutta me käytiin vaan niissä hintaan kuuluvissa, kun todettiin ne oikein hyviksi! :) Suosittelen kyllä risteilyä, niitä voi saada tosi edullisesti, jos ei ole matkapäivillä niin justiinsa :)

   Poista