maanantai 8. helmikuuta 2016

Juoksukevään kruunaa Naisten Kymppi!

*yhteistyössä Naisten Kymppi

Juoksukevääni alkaa vähitellen hahmottua kisojen ja tapahtumien osalta, mistä olen arvatenkin todella innoissani.  Muutama viikko sitten varmistui, että juoksukevääni tulee kruunaamaan mikäs muukaan kuin perinteinen Naisten Kymppi, joka järjestetään tänä keväänä jo 33.kerran! Odotukseni ovat tapahtuman suhteen korkealla, sillä olen juossut Naisten Kympillä vuonna 2009 (ihan ensimmäinen juoksutapahtuma, johon osallistuin ikinä!) sekä vuosina 2013 ja 2014. Kaikki kerrat ovat olleet hyviä kokemuksia ja fiilis tapahtumassa aivan mahtava, kuten isoissa juoksutapahtumissa kuuluukin olla!
Naisten Kympillä 2013 siskon kanssa <3 

Juoksutapahtumiin osallistuminen on aina ollut itselleni juoksuharrastuksen suola ja sokeri, sillä tapahtumat motivoivat harjoittelemaan ja ylittämään itseään. Rakastan juoksutapahtumien fiilistä, toisten tsemppaamista ja sitä iloista ja jännittynyttä tunnelmaa, joka vallitsee lähtöpaikalla. Maalilinjan ylittäminen taas saa aikaiseksi tunneryöpyn joka ikinen kerta. Toisinaan se tunneryöppy on positiivinen, toisinaan se on saattanut olla negatiivinen, jos juoksu ei jostain syystä ole kulkenutkaan. Se on kuitenkin varma, ettei juoksutapahtumat koskaan jätä kylmäksi! 


Naisten Kymppi 2013
Koska rakastan juoksutapahtumia, pyrin osallistumaan niihin  mahdollisimman usein. Tästä syystä kaikki tapahtumat ja kisat eivät voi olla sellaisia, joissa pyrin rikkomaan ennätyksiä tai juoksemaan niin kovaa kuin jaloista lähtee. Osaan tapahtumista osallistun vain huvin ja urheilun vuoksi, ja se on itse asiassa ihan parasta! Ennätyksiä jahdattaessa valmistautuminen vaatii paljon enemmän ja kisaan pitää keskittyä toden teolla. Huvin vuoksi osallistuessa kannattaa toki valmistautua riittävän hyvin, jotta juoksu ei tunnu aivan kamalalta, mutta juoksun aikana voi kuitenkin ottaa rennosti ja nautiskella tapahtuman fiiliksestä. Usein sanonkin ensikertalaisille, että kannattaa keskittyä fiilikseen ja tuntemuksiin enemmän kuin tietyn ajan päihittämiseen, sillä uskon, että silloin kokemuksesta tulee miellyttävämpi. Varmasti toki poikkeuksiakin löytyy ja riittävällä harjoittelulla on mahdollista saavuttaa sekä oma aikatavoite että fiilistellä, koska juoksu tuntuu mukavammalta hyvin valmistautuneena.. ainakin suurimman osan matkasta! ;) 


Naistenkymppi 2013

Tämän kevään juoksutapahtumat tulevat olemaan itselleni juuri näitä "huvin ja urheilun vuoksi"-tapahtumia. Raskauden jälkeen olen vasta vähitellen kasvattamassa juoksukuntoa entiselleen ja haluan edetä kaikessa rauhassa. Jo kilometrimäärän saaminen entiselleen vie aikaa, joten kovemmat vauhtikestävyysharjoitukset saavat vielä odottaa. Tänä keväänä nautiskellaan taas siitä, että saadaan ylipäätään juosta, ja voi että..aion todellakin nauttia siitä! <3 Puolen vuoden tauko juoksusta sujui yllättävän hyvin, mutta nyt kun olen taas päässyt palaamaan lajin pariin, niin muistan todella hyvin miksi ylipäätään kirjoitan blogia, jonka nimi on Candy on the RUN!  Koska: rakkaudesta lajiin! :)

Naisten Kymppi on tosiaan Suomen suurimpia juoksutapahtumia ja suurin ainoastaan naisille tarkoitettu juoksutapahtuma. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä tapahtumana 28-29.5.2016. Varsinainen kympin lenkki juostaan sunnuntaina 29.5. Odotan jo innolla tämän kevään tapahtumaa, ja toivottavasti mukaan lähtee mahdollisimman moni teistä lukijoistakin! Ilmoittautuminen on nimittäin vain 39€ helmikuun loppuun ja sen jälkeen hintaporras nousee! Tulkaa mukaan! :)

Naisten Kympin lisäksi kevään juoksutapahtumakalenteri näyttää toistaiseksi tältä: 

Maaliskuu: Shamrock 5k (Lake Worth, Florida)

Huhtikuu: Länsiväyläjuoksu (en ole vielä ilmoittautunut, mutta tämä on ollut perinteinen juoksukauden avaus Suomessa ja luulen, että mukana ollaan myös tänä vuonna)

Toukokuu: Helsinki City Run & Naisten Kymppi 

Miltä sun juoksutapahtumakalenteri näyttää keväälle? Onko muita Naisten kympille tulijoita? :) Toivottavasti nähdään viimeistään siellä!

Kivaa alkanutta viikkoa!

-Karoliina 

Seuraile myös Instagramissa & Facebookissa

*Sain Naisten Kympille ilmaisen osallistumisen bloggailuja vastaan. Kuten aina, mielipiteet ja teksti ovat omiani! :) 

10 kommenttia:

 1. Kevätkausi alkaa Aurajoen yöjuoksulla, sitten olisi Turku city run, Masku maratonille vois mennä juoksemaan kymppi ja toukokuun lopussa köpiksen maraton.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä!! :) Sullakin on paljon tapahtumia keväälle tiedossa! Kivaa! :)

   Poista
 2. Itse oikeastaan harrastan noita juoksutapahtumia ja koitan mahdollisimman paljon käydä hölkkäilemässä millon missäkin. Viime vuonna juoksin kolme maratonia ja viisi puolikasta. Samanlainen setti ois tänä vuonna tulossa ja myös pari trail juoksua :) Juoksutapahtuma kausi alkaa totutusti toukokuussa HCR:llä ellen nyt jotain keksi aikaisemmin. En ole enää aikoihin juossut ennätysten perässä - jos nyt sattuu hyvältä tuntumaan niin voi toki juosta hieman kovempaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Wau, 5 puolikasta ja 3 maratonia on jo aikas hieno setti yhdelle vuodelle! :) Tykkään tosta fiiliksen mukaan menemisestä! Jos on hyvä päivä, niin mikäs siinä sitten päästellä menemään vähän lujempaa, mutta ei tarvitse kuitenkaan varmaan sen enempää stressailla vaan homma pysyy kivana ja virkistävänä harrastuksena koko ajan! :)

   Poista
 3. Täällä on tapahtumat jo korkattu tammikuun puolella London winter runissa ja todennäköisesti jatkuu huhtikuussa puolikkaalla :) Tuo Naisten kymppi on kyllä hieno tapahtuma, ja tekevät hienoa työtä siinä mielessä että on varmasti tosi monelle se ensimmäinen juoksutapahtuma ja varmasti todella moni heistä saa kipinän jatkaa juoksutapahtumista käymistä - jos ei muualla niin sitten joka vuosi naisten kympissä! :) Itsekin olen sen pari kertaa juossut ja tunnelma on upea! Tänä vuonna en valitettavasti pääse kympille enkä HCR:lle, mutta ehkä ensi vuonna sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Hanna! :) Jee, sä pääsit ottamaan varaslähdön juoksukauteen siellä jo! Täällä vain kahlataan lumessa ja loskassa tai liukastellaan jäällä! :D Joskus sitä miettii, että miksi asuu täällä,kun voisi jossain nauttia ihanista juoksukeleistä ympäri vuoden..haha! :D Joo, mulla Naisten Kymppi sai silloin 2009 aikaan oikein kunnon juoksutapahtumakipinän ja siitä lähti treenaaminen kohti ensimmäistä puolikasta vuonna 2010! Sen takia se on niin perinteinen tapahtuma, josta tykkään kovasti! Täynnä muistoja! :) Ja tosiaan, tunnelma on ollut aina kyllä vertaansa vailla! :)

   Poista
 4. Moi! Minun juoksulenkit vaan jatkuu takapakista huolimatta tänään oli kuudespäivä
  peräkkäin. Vaikka itse sanonkin niin tässä harrastuksessa tunnen olevani hyvä ja juoksu on mun kropalle just sopivaa. Jotenkin lenkki vaan mennä luiskahtaa eikä enää välillä tartte kävellä jos ei halua. Outoa ehkä se on se kunnonkehittyminen näinkin vanhalla iällä kun 31 vee. Tuo naisten kymppi näyttää olevan toukokuun lopussa toivotaan ettei ole hirveä helle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Suvi! Hieno juttu, että juoksu taas kulkee! Ja heh, eihän se 31 ole vielä ikä eikä mikään! Naismaratoonarit ovat usein parhaimmillaan juuri 30-35 vuoden iässä! Tsemppiä juoksuihin jatkossakin ja muistathan lepopäivät myös niin juoksu kulkee jatkossakin! :) Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 5. Minä lähden mukaan HCR:ään!!! Sain äsken s-postia, että mut on valittu mukaan street teamiin! Kiitos tuhannesti kun mainitsit siitä täällä!!! 😘👌🏼

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee! :) Ihan huippu juttu!! Saadaan hyvä porukka kasaan tälle vuodelle, jihuu!

   Poista