keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Body & mind after baby: 3kk

Heippahei! Saako taas aloittaa postauksen ihmettelemällä, mihin tämä aika menee? No vaikkei saisi, niin aloitan silti!  :) Isla nimittäin täytti eilen 3 kuukautta ja musta tuntuu, että se oli ihan viikko sitten, kun kirjoittelin body after baby-sarjan kakkososaa. Kuukausi on taas vierähtänyt kovaa vauhtia ja tuo vauva kasvaa myös niin hurjasti, etten voi uskoa. Tänään itseasiassa meillä on 3kk neuvola (voi apua, rokotukset..), joten on mielenkiintoista tietää missä mennään pituuden ja painon suhteen.

Meidän "virallinen" 3kk synttäriselfie! :) 

Tällä kertaa ajattelin koota body&mind-asiat tähän samaan postaukseen, sillä tuntuu, ettei niistä ole erillisinä niin paljon kirjoitettavaa. Jos olette blogia seuranneet tiiviisti koko ajan, tiedätte varmasti aika hyvin, missä mennään, joten pahoittelut kertauksesta, jos ja kun sitä tulee. Mutta nyt asiaan...takana on siis reilu kuukausi vähän terveellisempää elämää. Tämä tarkoittaa siis säännöllistä treeniä ja järkevää (lähes) herkutonta ruokavaliota. Luulisi siis, että tuloksia olisi tullut huimasti ja paino pudonnut ainakin 5kg? ;) No, ei ihan! Tuloksia on toki tullut, mutta paino on pudonnut maltillisesti viimeisen kuukauden aikana, noin 1,6kg. Uskon kuitenkin, että lihasmassaa on tullut lisää ja kroppa tuntuu kiinteämmältä. Tässä kohtaa vaakaa parempi mittari olisi varmasti mittanauha, mutta koska sitä ei ole käytössä niin kuvat saa puhua puolestaan. 

9 päivää synnytyksen jälkeen
1kk
2kk
3kk
1kk-2kk-3kk
Kyllä siinä jotain eroa alkaa olla! Pikkuhiljaa pikkuhiljaa! Se on mun lemppari hokema nykyään, vaikka toisinaan sitä kärsivällisyyttä koetellaankin, kun haluaisin päästä pikakelauksella kuntoon! :D Nyt on kuitenkin kaiken kaikkiaan hyvä fiilis, kun saa taas liikkua ja liikunnasta on tullut rutiini, joka auttaa jaksamaan ja saa hyvän olon aikaiseksi niin henkisesti kuin fyysisestikin. Huomasin juuri asiaa mietittyäni, että tammikuun alusta en ole (toistaiseksi) kertaakaan nukkunut päikkäreitä, koska olen saanut treeneistä lisäenergiaa selättämään iltapäiväväsymystä. Ja ei, Isla ei ole nukkunut paremmin öitä, vaan itseasiassa yöherätyksiä on ollut enemmän kuin aikaisemmin, joten siitä ei ole kiinni. Uskon, että liikunnalla on kyllä paljon merkitystä omaan jaksamiseeni, joten toivottavasti hyvä draivi treenien suhteen pysyy yllä. 

Yhden treenin jälkeen "ihana hikinen" äiti kellahti viereen ottamaan selfieitä ;) 

Mind after baby: 3kk

3 kuukautta on nyt äitiyttä takana (1/4 vauvavuodesta!!) ja nautin tällä hetkellä kovasti äitiyslomasta ja kotona olemisesta Islan kanssa. Päivät soljuvat eteenpäin rutiinien täyteisinä, mutta tykkään meidän arjesta ja siitä, että tekemistä riittää. Toki ärsytyksen ja harmituksenkin hetkiä on eikä kaikki ole vain pilvilinnoja ja hattaroita (kenellä olisi?), mutta pääasiassa ollaan plussan puolella ja tasapaino on alkanut löytyä moniin juttuihin. Viime aikoina on ollut havaittavissa astumista nelikuisen yöhulinoihin, jotka voivat alkaa 3-5 kuukauden iässä. Niiden myötä yöherätyksiä on aikaisemman yhden sijaan lähes poikkeuksetta 2-3 per yö ja päikkärit ovat muuttuneet vaikeammiksi ennustaa sen suhteen, että nukutaanko, kuinka paljon nukutaan ja milloin nukutaan! :D Islan päikkärit sijoittuvat pääasiallisesti vaunulenkkien ympärille (viedään Mila aamupäivällä noin klo 10.30--> ja iltapäivällä vaihdellen sen mukaan, miten aamupäikkärit ovat sujuneet eli noin klo 15/16). Nukahtaminen muualle kuin vaunuihin tai syliin päiväsaikaan on tosi hankalaa. Positiivista tosin on se, että nukkumaanmenoaika on hilautunut nyt noin klo 23! Wooppiduu! Mutta, mitä tässä on kolmessa kuukaudessa oppinut on myös se, että mikään ei ole niin pysyvää kuin muutos! ;) Vauva tosiaan pitää aika varpaillaan rutiinien suhteen, joten jos ennustan muutoksia, niin ei voi kovin pieleen mennä, haha! 


Luulen, että tähän viralliseen 3kk synttärikuvaan on hyvä lopettaa! :) Kivaa keskiviikkoa teille kaikile! <3

-Karoliina

Aikaisemmat postaukset tässä postaussarjassa:
Body after baby 1kk
Body after baby 2kk
Mind after baby 1kk
Mind after baby 2kk

Seuraile myös Instagramissa & Facebookissa

8 kommenttia:

 1. Onnea Islalle! Ihania kuvia, ilmeikäs tyttö :).
  Ja allekirjoitan ton ajan kulumisen, niin hurjaa!! :)
  Tsemppiä rokotuksiin, toivottavasti ei tuu vaivoja niistä. Meillä selvittiin pienellä kitinällä ja panadolilla, mutta kurjaa oli katsoa toisen itkua pistosten aikaan, tuli ekaa kertaa kunnon kyyneleet pienelle :(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) Hän on kyllä varsin ilmeikäs tyyppi! <3 Rokotuksista selvittiin tai ainakin pistoista ja viime yökin meni ihan normaalisti. Huutohan siinä toki tuli, mutta kuvittelin pahempaa, joten plussan puolella ollaan. Väsyneeltä vaan vaikuttaa ja oli eilen jotenkin tooosi rauhallinen rokotusten jälkeen, ei yhtään niin eloisa kuin normaalisti, mutta eiköhän se siitä, kun saa levätä! :)

   Poista
 2. Tosi ihana tuo ensimmäinen kuva teistä :)) Ihana tyttö! Pakko välillä jättää merkkiä, kun lukemassa käyn, mutta eipä tule kommentoitua. Ei muka ehdi. Tosi hyvää edistystä on tapahtunut, kun noita kuvia katsoo. Ei se puntari kaikkea kerro :) Itse odotan innolla kevättä ja kunnon juoksukelejä, vaikka kyllä koko talven yli juoksen. HCR varmaan taas vuoden ekana kisana. Kivoja juttuja, mukava lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Päivi! Kiitos, kun jaksoit kommentoida ja kiva kuulla, että tykkäät lukea! Se on mulle aina ilahduttava hetki, kun nään kommentteja täällä! :) Ja kiitos kivoista sanoista muutenkin! <3 Mäkin niin jo odotan kevätkelejä ja kuivaa juoksualustaa!! :D Kyllä se sieltä tulee ennen pitkää! Hyviä lenkkejä sinne ja mukavaa loppuviikkoa! :)

   Poista
 3. Ihana Isla, näytätte niin iloisilta molemmat. :) Ja todellakin on tullut muutosta, hyvältä näyttää sun meno ja muutenkin suhtautuminen projektiin on fiksu. Hiljaa hyvä tulee. Parasta kun nauttii siitä mitä nyt on ja todellakin pikkuinen kasvaa nopeasti. Kuntoon kyllä ehtii päästä. Terkkuja teille ja mukavaa päviää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hilla! <3 Jep, just näin! :) Vaikka hetkittäin onkin kärsimätön olo niin loppujen lopuksi ei tässä kyllä muu auta kuin nauttia hetkestä, sillä tämä aika menee niin nopeasti kuitenkin! Toivottavasti nähdään pian jossain merkeissä! <3 Kivaa loppuviikkoa!

   Poista
 4. Hiljaa hyvä tulee. Minulla meni vuosi, kun vaaka oli samoissa lukemissa mitä oli ennen raskautta. Imetys on kyllä yks tehokas keino pudottaa painoa. Kiva blogi sulla! :)
  -uusi lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Tervetuloa mukaan! Kiva,kun kommentoit! :) Ja oikeassa olet, että hiljaa hyvä tulee! Imetys kyllä auttaa, mutta mä varmaan syön niin paljon, että imetyksessä kuluvat kalorit tulee korvattua! :D

   Poista