perjantai 19. helmikuuta 2016

Treeni vaunujen kanssa

Heippa ja kivaa perjantaita! Lomailu täällä saaristossa on sujunut mukavasti ja tänään ajattelin jakaa teille vaunutreenin, jonka tein itse keskiviikkona. Tämän treenin voi myös tehdä ilman vaunuja, joten se sopii ulkotreeniksi melkeinpä kenelle tahansa! Viime aikoina olen kehitellyt näitä treenejä, joissa vauva voi olla mukana (tässä tapauksessa vaunuissa nukkuen), sillä Islan päikkärit ovat olleet hieman arvaamattomia. Välillä olen juuri aloittanut treenin, kun on jo kuulunutkin pikku boss ladyn komento vaunuista, että hereillä ollaan ja maitobaaria tänne ja heti! ;) Sen vuoksi vaunupäikkäreiden yhdistäminen omaan treeniin tai vauvan ottaminen osaksi treeniä on toisinaan hyvä vaihtoehto. 

Kyykkytreeniä :) 

Meidän äiti-vauva-jumppakerrat on vielä aika vähissä, mutta vähän ollaan jo harjoiteltu yksittäisiä liikkeitä. Isla tuntuu tykkäävän, mutta pidempää jumppaa ei vielä olla kokeiltu. Vauvan pitämistä mukana treenissä helpottaa, kun hän kannattelee päätään ja kroppaansa hyvin, minkä Isla jo tekee. Petra jakoi omassa blogissaan kivan vauvan kanssa tehtävän treenin, jota varmasti kokeillaan lähiaikoina! :)

Mutta nyt siihen luvattuun vaunutreeniin! Kuvissa pyrin tekemään liikkeet mahdollisimman oikein, mutta koska en ole PT/liikunnan alan ammattilainen, niin virheitä toki saattaa olla. Kuuntele siis omaa kroppaasi ja pyri tekemään liikkeet mahdollisimman oikeilla tekniikoilla. Jos juoksu tai jokin muu liike ei tunnu hyvältä, niin aina voi tehdä muutoksia oman kunnon mukaan.  

Treeni vaunujen kanssa
 • 400m juoksu/hölkkä/kävely vaunujen kanssa (valitse itsellesi sopiva vaihtoehto)

 • Pysähdy ja tee: 40 tasakyykkyä (alas mennessä vie peppu mahdollisimman taakse ja työnnä samalla vaunuja eteenpäin, pidä keskivartalo tiukkana, polvet samaan suuntaan kuin varpaat, ylös tullessa vedä vaunuja itseäsi kohti ja ylhäällä purista pakarat yhteen, jotta saat niihin hyvin tuntumaa)


 • 300m juoksu/hölkkä/kävely

 • 30 askelkyykkykävelyä (15/puoli) Seiso lantion levyisessä asennossa ja ota vuorojaloin pitkä askel eteenpäin. Samalla työnnä vaunuja eteenpäin. Kyykisty askelluksessa niin, että polvissa säilyy n. 90 asteen kulma. Pyri pitämään hyvä ryhti ja askel samanpituisena molemmin puolin.   • 200m juoksu/hölkkä/kävely
  • 20 x yhden jalan maastaveto vaunuja työntäen (10/puoli). Työnnä vaunuja eteenpäin suorille käsille samalla kun ojennat toisen jalan taakse. Pidä selkä hyvässä ryhdissä ja katso ettei lantio lähde kiertymään. Laske jalka alas ja palaa takaisin alkuasentoon samalla kun vedät vaunuja itseäsi kohti. Toista 10 kertaa ja sitten toinen puoli. 
  Alkuasento

  • 100m juoksu/hölkkä/kävely
  • 10x sivuvatsat. Alkuasento kuvassa: leveä kyykky, jalkaterät ja polvet samaan suuntaan, kädet niskan taakse, sivurutistus x10/puoli. 
  Treenin lopuksi olet tehnyt 

  3km juoksua
  120 kyykkyä
  90 askelkyykkyä
  60 maastavetoa
  30 sivuvatsaa/puoli

  Lopuksi venyttele ainakin pakarat, etureidet, takareidet, pohkeet ja lonkankoukistajat. 

  Toistaiseksi olen käyttänyt näitä meidän Emmaljungan Super Vikingejä myös juoksulenkeillä, mutta lenkkien pidentyessä haluaisin mahdollisesti hankkia ihan kunnolliset juoksurattaat, jotka ovat pidemmän päälle kevyemmät ja helpommat työntää. Instagramissa jo kyselinkin suosituksia hyvistä juoksurattaista, mutta löytyisikö teiltä lisää? Onko lukijoissa muita vaunujen kanssa treenaajia? Kerro, jos tämä treeni menee kokeiluun! Itse ainakin tykkäsin ja teen todennäköisesti tämän uudestaan tänään tai ainakin osittain! :) 

  Kivaa viikonloppua! 

  -Karoliina


  Seuraile myös Instagramissa & Facebookissa

  20 kommenttia:

  1. Meillä on käytössä esikoiselle ostetut 2006 vuoden Emmaljungat Classic-rungolla ( http://lempipaivanitanaan.blogspot.fi/2015/10/meilla-on-kaytossa-vanhemmalle-tytolle.html ), joilla ollaan onnellisina kävelty, juostu ja jopa rullaluisteltu kaikki meidän lenkit! Ne ovat mielestäni tosi tukevat ja hyvin rullaavat, pystyn lykkäämään niitä yhdellä kädellä (ja juoksemaan vaunujen sivussa) jopa maasto/hiekkatielenkeillä. En tiedä onko viralliset juoksuvaunut vähän yliarvostettuja, pitäis varmaan itse kokeilla että tietäis! Viime syksynä osallistuin vaunujen kanssa yhteen juoksutapahtumaan, 16 km jälkeen maalissa joku kysyi: "Siis täh, juoksitkö sä lenkin noilla? Eihän ne oo edes juoksuvaunut!" :D

   Tuskin tuun ostamaan erillisiä juoksurattaita, mutta jos hankkisin ne, niin ostaisin varmaan sellaiset, jotka sais kiinni myös pyörän perään. :)

   Jään seuraamaan keskustelua tästä aiheesta... :D

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Moi! Kiitos kommentista!! :) Sepä se, kun en oikein itsekään tiedä tulenko tarvitsemaan "oikeita" juoksurattaita ja millaista niillä on ylipäätään juosta! Nää meidän Emmaljungat on kyllä ihan hyvät myös, ei sinänsä valittamista! :D Ehkä vähän kevyemmät ne vois olla! Pitää miettiä! :)

    Poista
  2. Hauska treeni! Itse tehnyt samantyyppisiä juttuja vaunujen kanssa. Sivuvatsat voi myös tehdä hyvin vaunujen kanssa eli työntää vaunuja aina sivulle toisella kädellä, kun taivuttaa kroppaa (tajusitko? :D). Kiitos muutenkin blogista! :) Sattumalta jostain tähän törmäsin ja kiinnostuin, koskapa itsellä myös hyvin samanlainen elämäntilanne. Vauva syntynyt marraskuun lopussa ja pikkuhiljaa taas kaivetaan sitä vanhaa sporttista itseä esille ;) Mukavaa kevättä ja aurinkoisia päiviä teidän perheelle!

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Moi Reeta! Tosi kiva, kun kommentoit ja hauska kuulla, että siellä on tehty samantyyppisiä treenejä! :) Joo, tajusin miten tarkoitit ne sivuvatsat, pitää kokeilla seuraavalla kerralla! :) Mukavaa kevättä teidän perheelle myös!

    Poista
  3. Hyvännäköistä settiä ja varmasti tehokasta!
   Maijun kanssa olen samoilla linjoilla: ei erillisiä juoksurattaita. Meillä syynä on ollut, että kaikenlaista lapsikamaa kertyy muutenkin niin paljon, että johonkin on raja vedettävä. Omakotitalonkaan varasto ei valitettavasti ole halli. Toisaalta taloudellisetkin syyt: kuinka monta kertaa juoksurattaita tulisi käytettyä vs. hinta, paljonko siis kustannukset per käyttökerta. Ja ei ehkä vähäisin syy se, että juoksulenkki on mun omaa aikaa. Otan lapsen/lapset mukaan vain pakon edessä.
   Meillä on pyöräperäkärry, jonka voi muuttaa juoksurattaiksi. Valmistajia esim. Thule ja Croozer.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Moi! Kiitos kommentista!Hyviä pointteja, joita olen myös itse miettinyt! Haluaisin niin, että juoksulenkit ois omaa aikaa ja toivottavasti ne jatkossa myös on! :) Katsotaan, pitää pohtia tätä juoksuratas-asiaa!

    Poista
  4. Moi! Esikoisen kanssa aikoinaan juoksin vaunuilla enemmänkin. Kun seuraava syntyi, juoksin juoksutuplilla (jäätävän painava setti). Sitten kun syntyi kolmas, osasi vanhin jo pyöräillä hyvin itse, toinen pyöräili aidasta työntäen, kolmas vaunuissa ja lisäksi koira. Pian alkoi tuntua, että haluan pyhittää ajan ihan vain itselleni. Sain myös aina ylävartalon jumiin vaunulenkeillä. Jumppaa en tullut koskaan kokeilleeksi, vaikka tehokkaan setin tuossa saa aikaan :). Kesäisin otan lapsia pyöräilemään mukaan mutta juoksulenkit vaunuilla on taakse jäänyttä aikaa.

   Mari

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Moi Mari! Kiitos sullekin kommentista! Hyviä pointteja! :) Se, että juoksu ois omaa aikaa on mun tavoite! :D Toivottavasti pian! Ehkä me pärjätään noilla emmaljungilla ainakin toistaiseksi! :)

    Poista
  5. Kylläpä treenisi näyttää kivoilta. Sinulla on muutenkin tosi kiva tyyli ja tapa saada arjesta löydettyä pieniä ihmeellisyyksiä ja ihanuuksia. Silloinhan elämä on mahtavaa, kun osaa osaa iloita kaikesta mitä on saanut. =) Nappaan sinun mahtavaa asennetta itsellenikin, Kiitos! =)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Voi kiitos Marika! ♡ Ihanasti sanottu! ♡ Se on kyllä ihan totta, että mielummin koitan nähdä sen positiivisen kuin negatiivisen..on se elämä mukavampaa niin! Toki ei aina hymyilytä, mutta niinhän se menee! :)

    Poista
  6. Voi sua aktiivista mamaa! Ja voi kateus mitkä lenkkikelit ja -maisemat teillä siellä saaristossa on! :)
   Mulla on nyt juoksun lisäksi alkanut himoittaa lihaskuntojumpat ja olen jopa onnistunut motivoimaan itseni niitä tässä tekemään. Jotenkin kävely tai juoksu vaan on niin paljon iisimpää kuin kyykkääminen :'D Ihanan energinen olo tulee näistä kuvista! :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Haha,tällä viikolla on kyllä saanut ja ehtinyt olla ihanan aktiivinen, kun on ollut apuja sekä vauvan että koiranhoidossa! Ihana loma tosiaan ja oon samaa mieltä, että noi lenkkimaisemat on kyllä ihan huiput! :) Jee, kiva että lihaskuntojumpat on alkanu himottaa, mulla ihan sama! On kiva, kun huomaa edistystä! Kivaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

    Poista
  7. Pakko todeta, että oma kokemus on juoksurattaista erittäin positiivinen! Ehdottomasti hyvä hankinta paljon juoksevalle. Ei voi verrata käyttökokemusta baby joggereiden ja yhdistelmien välillä.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos kommentista!Voin kyllä kuvitella, että eroa on! :) Pitää tosiaan harkita asiaa ja pohtia kuinka paljon niille tulisi käyttöä! :)

    Poista
  8. Mulla on bobin revolution ce- juoksurattaat ja kyllä niillä on paaaaaljon kevyempää juosta kuin kennopyöräisillä yhdistelmillä. Meillä nuo juoksurattaat toimivat myös ikäänkuin matkarattaina: Vievät vähemmän tilaa autosta ja kulkevat mökillä ja isovanhempien luona haastavammilla teillä paremmin. Lisäksi ostin ne kovan hintaan käytettyinä, niin oon paremmin uskaltanut ottaa lentokoneeseenkin jne mukaan. Varsinaisesti juostuja kilometrejä ei ihan hirveästi kuitenkaan ole kertynyt, varmaan reilusti alle 100...paras käyttöaika juoksin kannalta meillä oli n. 7-12 kk välillä, tai siis olisi ollut, oston vasta 9 kk kohdalla kun sattui hyvät vastaan.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Moi Minna! Kiitos kommentista! :) Toi onkin hyvä, kun menee samalla matkarattaista! Ja käytettynä ostamista olen mäkin miettinyt, pitää tutkia jos löytyisi! Ja joo, Bobin rattaista oon kuullut paljon hyvää!

    Poista
  9. Loistava treeni :D Tätähän pitää kokeilla!
   Ellen

   VastaaPoista
  10. Meillä myös kovasti pohditaan tuota juoksurattaiden ostoa. Käytettynä jos löytyis niin olis mahtavaa! Pelkään vaan ettei lapsi niissä sitten viihdykään. Mulla on nyt kiitos HCR:än purassut kunnon juoksu kärpänen ja odotan jo Suomen lenkki säitä. Täällä Thaimaassa on yksinkertaisesti niin kuuma etten uskalla sydänsairauteni kanssa täällä juosta. 😞

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Hui, no fiksu olet ettet juokse siellä! ♡ Ja kyllähän sitä taas kerkiää sitten täällä kotona! :) Ois kyllä ihan huippua saada testata juoksurattaita kunnolla ennen ostamista niin ei tulisi eteen sitten vaikkapa tuota ettei niissä viihdytäkään... Kivaa loppulomaa sinne Thaikkulandiaan! :)

    Poista