keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Helmikuun treenitavoite: 5k!

Uusi kuukausi ja uudet tavoitteet liikunnankin suhteen! Tavoitteiden asettaminen liikunnassa on ollut aina jotain, mistä olen tykännyt. Toisinaan haluan liikkua täysin ilman tavoitteita ja toisinaan kaipaan isompia haasteita. Tällä hetkellä mennään siltä väliltä. En kaipaa kovin isoja haasteita (vaikkapa maratonia), sillä en ole siihen vielä valmis. Kaipaan kuitenkin välitavoitteita, jotka auttavat valmistautumaan kohti kevään juoksuhaasteita. Tavoitteiden asettaminen on mielestäni järkevää ja todella motivoivaa. Salaisuus piilee siinä, että on osattava asettaa tavoitteita, jotka eivät ole liian haastavia, eivätkä toisaalta liian helppojakaan. Hyvä välitavoite haastaa juuri sopivasti! Sama pätee esimerkiksi painonpudotukseen. Vaikka olisi mielettömän siistiä saada kaikki raskauskilot pois heti, niin tiedän ettei se ole mahdollista. Tällä hetkellä tavoite on 2kg/kuukausi ja toistaiseksi se on toteutunut.  




Tammikuussa tavoitteeni liikunnan suhteen oli päästä takaisin säännölliseen treenirytmiin. Se onnistuikin mukavasti, ja treenikertoja tulee nyt noin viisi per viikko, mikä on itselleni juuri sopiva määrä. Tarkoituksena olisi jatkaa samalla setillä myös tästä eteenpäin. Liikunnan säännöllisyys on itselleni todella tärkeätä, sillä uudelleen aloittaminen pidemmän tauon jälkeen tuntuu usein hankalalta. Toki levätäkin pitää aina kun siltä tuntuu ja etenkin kipeänä ollessa, mutta muuten pyrin siihen ettei tule yli kolmen päivän treenitaukoja ilman hyvää syytä. Tammikuun treeneissä keskityin suurimmaksi osaksi lihaskuntoharjoituksiin, jotka ovat jo lyhyessä ajassa tuoneet voimaa jalkoihin, pakaroihin ja keskivartaloon. Paljon on kuitenkin vielä työtä tehtävänä, joten lihaskuntoa ei saa unohtaa jatkossakaan. Loppukuusta otin mukaan myös yhden juoksu/hölkkä treenin viikossa. Viime sunnuntaina kävin ihan ensimmäisellä "oikealla" juoksulenkillä. Vain minä ja Nimbukset, sekä omat ajatukset! <3 Ahh, se oli ihanaa! Viimeksi olin ollut ihan yksin hölkkäilemässä kesällä "jäähyväislenkkiä" Houtskärissä RV28, jolloin päätin laittaa pillit pussiin juoksun suhteen loppuraskauden ajaksi. 






Vaikka ensimmäinen juoksulenkkini olikin aivan ihana (lähinnä henkisesti), niin se veti myös hyvin nöyräksi. Takana on 12 puolimaratonia ja kolme maratonia, mutta synnytyksen ja raskauden jälkeen ollaan taas ihan uudessa tilanteessa. Kroppa on erilainen ja juoksukunto kadoksissa. 4km matka oli juuri sopiva ensimmäiseen hölkkälenkkiin, ja sitäkään en jaksanut juosta kokonaan, vaan vuorottelin hölkkää 3 minuuttia ja kävelin 1 minuutin. Tämäntyyppinen harjoittelu on hyvä tapa aloittaa taas juoksua, ja vähitellen pidentää juostavaa matkaa. Vaikka peruskunnon pitäisi olla vaunulenkkien myötä melko hyvällä mallilla, niin juoksutuntuman löytäminen kestää kuitenkin hetken. Rauhassa tulen siis rakentamaan perustaa myös juoksun suhteen ja totuttamaan kroppaa iskutukseen.  


pientä yli-innokkuutta havaittavissa ;)

Helmikuussa tavoitteenani olisi saada treeniviikkoon kaksi juoksuharjoitusta sekä kolme enemmän lihaskuntoon painottuvaa treeniä. Näiden lisäksi toki myös kehonhuoltoa venyttelyineen ja rullauksineen niin usein kuin mahdollista. Helmikuun treenien isompi tavoite olisi pystyä juoksemaan maaliskuun alussa 5km yhteen putkeen. Ilman välikävelyitä. 
Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan juoksen 5k-kisan Floridassa matkamme aikana! Jossei se onnistu niin testaan juoksukuntoni maaliskuun alussa ihan itsenäisesti. Tämä tavoite saattaa monen korvaan kuulostaa ihan hullun helpolta, mutta voin kertoa, että se on juuri sopiva haaste mulle tähän kohtaan. #Babysteps ja pikkuhiljaa eteenpäin kohti kevään isompia juoksutavoitteita eli HCR:ää ja Naisten Kymppiä

Onko teillä helmikuulle jotain liikuntatavoitteita? Tai koko keväälle? :)

Kivaa keskiviikkoa! 

-Karoliina 

Seuraa Candy on the Runia: Instagramissa/Facebookissa



12 kommenttia:

 1. Ihana Karkki <3! Ei ihme että "yli-innokkuutta" on havaittavissa, kun vihdoin pääset juoksun, rakkaan harrastuksesi, pariin :) Huippua!! Ja mikä mahtava motivaattori tuo 5k-juoksutapahtuma Floridassa!! Wou! Pidän peukkuja!! Juoksuniloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! <3 Joo, intoa löytyy! :) Onneksi myös malttia ja järkeä! ;) Joita ei aina välttämättä ole löytynyt, mutta oppia ikä kaikki! Ja joo, se 5k Floridassa ois tosi jees, mutta katsotaan miten meidän reissu etenee. Sinne voi onneksi ilmoittautua vielä paikan päälläkin! Kivaa viikkoa! :)

   Poista
 2. Tsemppiä ja iloa haasteeseen! Pikku hiljaa hyvä tulee ;)

  Suostutko jo paljastamaan, millaisin askelin aiot edetä kohti HCR:ää? :) Yritän itsekin tähdätä sinne ja nyt 5kk synnytyksestä pystyn juoksemaan n. 8km yhteen putkeen. Tuntuu kuitenkin, että kiire tulee, niin olisi kiva kuulla vinkkiä, miten aiot edetä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Ellu! Kiitos, nimenomaan pikkuhiljaa hyvä tulee! :) Heh, mulla ei oikein ole sen enempää paljastettavaa toistaiseksi kuin, että maltilla kilsoja lisäten ja kroppaa kuunnellen! En aio ainakaan toistaiseksi tehdä mitään sen kummempaa treeniohjelmaa vaan ensin totutan kropan pariin juoksutreeniin viikossa ja sitten maaliskuussa varmaan lisään sen kolmannen. Vähitellen sitten alan rakentelemaan lenkkejä niin, että yksi on pitkis ja 2 muuta tilanteen mukaan hieman vauhdikkaampaa/mäkitreeniä/intervallia tms. En aio asettaa itselleni mitään muuta tavoitetta HCR:n suhteen kuin juosten lähdöstä maaliin. Ajalla ei oikein tässä kohtaa ole mulle merkitystä, koska koen, että olen ikään kuin aloittamassa juoksua taas ihan uudelleen ja HCR tulee olemaan siinä mielessä tämän uuden ajan ensimmäinen puolikas. Tsemppiä sinne kovasti ja tsemppaillaan toisiamme tässä kevään aikana!! We can do it!

   Poista
 3. Kuulostaa niin hyvältä suunnitelmalta! Tavoitteita pitää olla, omaa itseä kuunnellen, mutta kuitenkin haastaen. Tsemppiä treeneihin ja vauva-arkeen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! <3 Just näin! Tsemppiä sinnekin! Tuutko HCR:lle myös? :)

   Poista
 4. Hyvä Karkki!! Toivon, että täältä lähetetyllä Tsemppivoimalla pääset ainakin askeleen etteenpäin. Muisk. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Enköhän ainakin muutaman askeleen lennähdä eteenpäin noilla tsempeillä! <3

   Poista
 5. Moikka! Sinulla on jo pohjakunto niin hyvä että olet synnynnäinen
  juoksija:) Itse olen käynyt neljänä päivänä 10 km lenkin juosten
  ja tämäpäivä on taukopäivä. Huomenna uudestaan ettei elimistö
  rasitu liikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Suvi! Voi kiitos, toivon tosiaan, että kroppa nopeasti ottaa lihasmuistista juoksun taas hallintaan ja kunto alkaa kehittymään! Sulla kulkee hienosti juoksun suhteen, hyvähyvä! Ja hyvä, että muistat pitää lepopäiviäkin! Ne kun helposti unohtuu sitten kun oikein kulkee ja innostuu! :) Kivaa loppuviikkoa ja hyviä lenkkejä!

   Poista