keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Kesälomasuunnitelmat + kohti 15.puolimaratonia

Meidän perheellä alkaa loma perjantaina, kun Henri jää töistä kesälomalle. Ajatus siitä, että on toinen vanhempi on apuna vauvan hoidossa melkein kuukauden ajan 24/7 tuntuu tosi hyvältä ja toki myös se, että päästään perheenä lomailemaan ja olemaan yhdessä! <3

Juhannustunnelmia 
Suunnataan heti perjantaina auton nokka kohti Turkua, jossa ollaan 2 yötä. Tarkoituksena on juhlistaa meidän toista hääpäivää ja nauttia kesäisestä Turusta. Ja ainiin...juosta yksi puolimaraton siinä sivussa! ;) 

Paavo Nurmen puolikas tosiaan juostaan lauantaina 2.7 ja mukana ollaan viivalla, vaikka keskittyminen kisaan ei nyt ehkä ole ollut ihan 100% kaikkien juhannus-ja lomahässäköiden keskellä. Innolla kuitenkin odotan tulevaa puolikasta ja valmistautuminen menee tässä viikolla jo tutuksi tulleen kaavan mukaan. Kävin tiistaina juoksemassa 8km lenkin ja torstaina otan vielä pienen verryttelyn. Perjantai ennen kisaa on lepopäivä. Tosin ollaan Turussa sen verran aikaisin perjantaina, että kävelykilsoja varmasti tulee mittariin hieman enemmän kuin normaalisti kisaa edeltävänä päivänä. Nesteitä tankkailen reippaasti torstai-perjantai ja syön perjantaina illalla hiilaripitoisen aterian, mutta muuten koitan pitää ruokavalion aika normaalina. Viime kerroilla HCR:lle ja HHM:lle tankkausruokana toimi hyvin tortillat. Mistä Turussa saa hyviä tortilloja, ettei mun hyvä putki katkea?? ;D 

Lauantain tavoitteista en osaa sanoa muuta kuin, että tavoitteena on jälleen kerran pitää hauskaa ja nauttia juoksemisesta mulle uudella reitillä! Keli saattaa olla aika lämmin, joten sen mukaan mennään, kroppaa kuunnellen. Jos kulkee niin sitten kovempaa, jossei niin sitten rauhallisemmin! Olisi kuitenkin kiva saada hyvä ja ehjä juoksu alle ennen lomaa! :) Jos haluatte seurata juoksufiiliksiä lauantaina niin varmasti päivittelen niitä blogin somekanaviin: Instagram // Facebook // Snapchat (candyontherun). Blogia en todennäköisesti ehdi päivittelemään ennen kuin ensi viikolla. 

Juoksua mökillä juhannuksena
Turussa meillä ei muuten ole sen kummempia suunnitelmia. Mennään fiiliksen (ja vauvan) mukaan! :) Kuitenkin, jos teillä on  jotain ideoita tai suosituksia, mitä meidän kannattaisi siellä nähdä/tehdä niin otan mielelläni vinkkejä vastaan! 

Turusta jatketaan sunnuntaiaamuna laivalla kohti Maarianhaminaa, jossa ollaan tiistaihin asti. Jos minä pääsen Turussa tekemään omaa juttua eli juoksemaan puolimaratonin, niin meidän perheen miesvahvuudella on omat suunnitelmansa Ahvenanmaalla: vierailu Stallhagenin panimolla. Win-win! ;) Hauskaa päästä Maarianhaminaan  taas pitkästä aikaa ja tällä kertaa yöpyä kaupungissa. Olen käynyt Maarianhaminassa monta kertaa veneellä, mutta ehkä vain kerran aikaisemmin majoittunut muualla kuin veneessä. Maarianhamina on ihana kesäkaupunki ja kivaa olla autolla liikkeellä niin voidaan käydä myös Kastelholmassa ja mahdollisesti muuallakin!

Tiistaina (5.7) tullaan laivalla takaisin Turkuun illalla ja sieltä ajellaan vielä yöksi Houtskäriin. Paluumatkasta saattaa tulla mielenkiintoinen Islan kanssa, koska laiva on Turussa vasta klo 20 aikaan illalla. Viimeinen lautta Houtskäriin, johon ehditään, lähtee klo 23, joten ollaan perillä vasta puolen yön aikoihin. Todettiin kuitenkin, että on järkevämpi ajaa suoraan Houtskäriin kuin välissä kotiin/yöpyä jossain muualla, joten näillä mennään. Saaristossa tuleekin sitten vietettyä loppuloma ja saadaan sinne myös paljon kavereita käymään, joten kivaa tulee varmasti! <3 Oikein odotan juoksulenkkejä ja kesätreenejä ulkona saaristomaisemissa sekä tietysti hyvää ruokaa ja rentoa oleskelua. Katsotaan sitten kuinka rentoa tuon meidän pikku vauhtimimmin kanssa! ;) 

Näissä maisemissa melkein koko heinäkuu <3

Lomalla koitan myös päivitellä blogia, mutta tunnetusti heinäkuussa päivitystahti on usein ollut lomalaisen rauhallinen! :) 

Mitä teidän lomasuunnitelmiin kuuluu? Oliko muita Paavoon tulijoita? Mitkä on viime hetken fiilikset? :) 

Kivaa keskiviikkoa! Täällä aloitellaan pikku hiljaa pakkausshowta ja jatketaan pyykkishowta..wohoo! 

-Karoliina

Ps. Espoo Rantamaraton-arvonnassa voittajaksi selviytyi Petra Jouttimäki! Onnea! :)  Voittajalle on ilmoitettu voitosta meilitse!

Seuraa Instagramissa/Facebookissa/BloglovinissaSnapchatissa (candyontherun)  

22 kommenttia:

  1. Ihanaa lomaa koko teidän perheelle! <3
    Paavo Nurmen puolikas on perinteisesti ollut hikinen savotta, tsemppiä siihenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja sulle myös ihanaa lomaa, kun se alkaa!! <3 Joo, tiesin, että Paavosta saattaa tulla kuuma keikka, kun ilmoittauduin, mutta elättelin toiveita viileästä kelistä! :D No ei taida kovin viileätä olla, joten näillä mennään! :D

      Poista
  2. Tsemppiä Paavolle! Koitetaan bongata sut reitiltä ja kannustaa :) Turussa on kävelykadulla sen niminen tortilla/texmex -ravintola kuin El nam :) Sinne syömään! :D Turun linnan maisemissa kannattaa käydä kävelyllä myös :) Toki puolikas juostaan sen ohi kanssa mut alueena ihana esim. Eväsretkelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja jee, toivottavasti pongaatte!! :) Hei, kiitos paljon tosta vinkistä, kuulostaa hyvältä! Ja Turun linnaa ollaan mietittykin, että siellä olisi kiva käydä pyörimässä! :)

      Poista
  3. Ihanaa lomaa ja kepeitä askeleita lauantaina! :) Mäkin olen käynyt Ahvenanmaalla tosi paljon lapsena veneellä. Ihan huippu paikka. Olis mahtavaa päästä sinne taas joku kerta, pyöräilemään esimerkiksi. :) Nauttikaa te reissusta ja saaristosta! Ihan parasta, että teillä on tuollainen huippu paikka, jonne mennä lomaksi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna!! <3 Jep, on kyllä niin ihanaa päästä saaristoon koko kuukaudeksi! Ihan mahtavaa! :) Ja joo, pyöräilyreissusta Ahvenanmaalle olen mäkin haaveillut! Ehkä joskus :)

      Poista
  4. Ihanaa lomaa ja tsempit juoksuun! Omalla kohdalla Paavo näyttää siirtyvän ensi vuoteen. En tiedä mikä on nostanut sykkeitä vikat pari viikkoa. Lepo ei ole auttanut. Jotain on kuitenkin pielessä enkä tiedä uskallanko lähteä tässä tilanteessa kokeilemaan onneani. Ketuttaa todella rankasti.

    Mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Mari! Ja voi että miten harmi! :( Uskon, että ketuttaa, mutta tosi järkevä päätös jättää väliin, jos kroppa antaa viestejä siihen suuntaan ettei kaikki ole ihan 100% kunnossa. Etenkin, jos lauantaina on tosi lämmin keli niin se olisi vielä normaaliakin rankempi ponnistus.. Toivottavasti selviää pian, mikä siellä mättää ja tulet kuntoon! Tsemppiä! Näitä kisoja tulee ja menee, vaikka ymmärränkin tosi hyvin pettymyksen, kun on pitkään jotain tapahtumaa odottanut eikä sitten pääsekään mukaan.

      Poista
    2. Kirmaan tänään kympin. Nähtäväksi jää, riittääkö rahkeet siihenkään! Huojentunut mieli on kuitenkin, koska lähdöissä selvisi, että rautavarastot kumisevat tyhjyyttään. Siinä lienee selitys kaikkeen.

      Mari

      Poista
    3. No hyvä, että selvisi!! Ja selittää kyllä paljon! Rautakuuria vaan! :) Tsemppiä juoksuun! Mäkin aion mennä ihan fiiliksen mukaan ja katsoa miltä helle tuntuu! Ei paineita enkkojen rikkomisesta! :D

      Poista
  5. Me lähdetään loman viettoon perjantaina toiseen ääripäähän eli Lappiin ja sieltä ajellaan kotiin päin niin ja toivon mukaan ensi viikon torstaina ollaan taas kotikulmilla. Muuten mennään loppuloma sään ja lasten mukaan. Toivottavasti ehditään myös saaristoon joksikin yöksi.

    Amarillosta saa tortilloja.:)

    Tsemppiä paavolle.👍🏻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuulostaa kivalta teidän roadtrip! :) Me ollaan mietitty myös, että joku vuosi lähdetään kyllä kesälomalla kiertämään Suomea, mutta saa nähdä milloin..veri kun vetää aina tuonne saariston suuntaan! :D Ja kiitos Amarillo-vinkistä, se oli mulla itselläkin mielessä yhtenä mahdollisuutena! Kiitos myös tsempeistä ja ihanaa lomaa teille! :)

      Poista
  6. Oi ihanaa reissua ja tsemppiä juoksuun! Mä oon nyt NIIN ilonen, etten ilmottautunu tohon Paavo Nurmeen. Helteillä juokseminen ei vaan oo mun juttu. Katotaan sitten syksyllä hommaa uudestaan :D Me ollaan koko heinäkuu menossa. Mökki, Punkaharju-Savonlinna, Ruotsi ja Kreeta. Taitaa kesä mennä aika vauhdilla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! :) Ymmärrän tosi hyvin, että oot iloinen! :D Ei helteellä juokseminen ole kyllä munkaan suosikki, mutta näillä mennään!Vitsi teiän heinäkuu kuulostaa tosi mahtavalta, pitäkää kivaa!! Ja siis apua, Fefe täyttää ensi viikolla vuoden?? :D Muistan sen niin hyvin, kun Isla tulee sen tasan 4kk perässä! Ihanaa lomaa sinne ja hyviä 1v. synttäreitä!! :)

      Poista
  7. Toi saaristo näyttää niin upealle! Tollanen saaristoelämä on mulle niin kovin vierasta. Ihanaa ja rentouttavaa lomaa sekä tsempit juoksuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun pitää tulla Houtskäriin joku kerta!! :) Otetaan blogimiitti siellä! ;) Saaristoelämää kerrakseen! Tykkäisit varmasti! :) Kiitos, nauttikaa te Kolin maisemista! <3

      Poista
  8. Moi! Mitenkä lämpimällä säällä tulisi juoda oikein nesteitä?
    minua joskun pelottaa lähteä juoksemaan helteellä.
    Ihan tuon kuumuuden takia, miten se vaikuttaa sydämmeen ja elimistöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Suvi! Lämpimällä säällä on erityisen tärkeätä, että kehon nestetasapaino säilyy koko ajan. Tarkoittaa siis sitä, että juodaan yhtä paljon nesteitä kuin kehosta haihtuu esimerkiksi hikoilun kautta. Lämpimällä säällähän tietysti hikoilee myös enemmän, joten juominen on vieläkin tärkeämpää. Paras tapa varmistaa, että nestetasapaino pysyy yllä on juoda lämpimillä keleillä säännöllisesti päivän aikana: ennen lenkkiä, lenkin aikana ja lenkin jälkeen. Mulla on esimerkiksi nyt koko ajan vesipullo mukana ja juon usein! Tosin kun alkaa olla todella lämmin niin pelkkä vesi ei enää riitä, sillä kroppa tarvitsee elektrolyytteja ja niitä saa vaikkapa urheilujuomista. Paras tapa varmistaa, että kroppa on riittävän nesteytetty on tarkistaa oman pissan väri. Sen pitäisi olla haaleata, jos se on kovin keltaista/tummaa niin se viittaa nestevajaukseen kropassa. Toki syöminen vaikuttaa myös eli pitää muistaa myös syödä riittävästi, jotta verensokeri ei liikaa heittele ja tule huono olo vaikkapa juostessa. Ja tietysti, sitä omaa kroppaa tulee kuunnella, kuten aina muistan sanoa :) Jos on huono olo niin ei lenkille kannata tietenkään lähteä.

      Poista
  9. Hei ja kiitos vastauksestasi paljon hyödyllistä tietoa. Ostin
    apteekista sellaisia fluid balance juomajauhe pusseja, joita otan
    helle lenkin jälkeen, niissä on just niitä elektrolyyttejä.
    Ja viikonloppuna jos mahdollista lähden lenkille aamusta ennen
    iltapäivän paahdetta. Onnea sulle sinne rantamaratoonille:)
    Sulla on kaikkein paras ja asiallisin blogi mitä olen koskaan lukenut.
    Tavallisia asioita ja elämää ei mitään överijuttuja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Suvi! Ihanasti sanottu! :) Ja kuulostaa hyvältä se juomajauhe ja lenkille lähteminen viileämpään aikaan jos mahdollista! :)

      Poista
  10. No niinhän se nyt lupaa +24'C lauantaille, oikein arvelit valitettavasti ☺, että lämmin tulee. Mua suorastaan hirvittää. Eka puokki, liian kovat odotukset ja lämmönsietokyky juostessa nolla. Toivon, että mä myös osaan relata ja unohtaa aikatavoitteet. Tsemppiä paavoon ja mukavaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. O-ou..lämmin tulee siis! No olosuhteille ei voi mitään, joten niiden mukaan pitää mennä! :) Koita relata ja muistaa, että helteessä juokseminen on tosi paljon rankempaa, joten senkin takia kannattaa tavoitteita höllätä. Niin aion tehdä itsekin! :) Tsemppiä sullekin tosi kovasti! Nauti ekasta puolikkaasta!!

      Poista