keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Kohti Helsinki City Marathonia

2,5 viikon päästä koittaa mun neljäs maraton, HCM. Kun ajattelenkin asiaa, niin vatsassa alkaa pyöriä perhosia ja jännitys kohoaa. Viime maratonista on jo sen verran aikaa (2,5 vuotta ja välissä raskaus + vauvavuosi), että maratonin juokseminen tuntuu todelliselta haasteelta juoksun saralla.
Ihan helpoin mahdollinen ei ole ollut matka maratonille, sillä huhti-toukokuu meni hyvin vähillä juoksuilla selkäongelmien takia. Onneksi nyt kesä-heinäkuu on sujunut paremmin ja kroppa tuntuu olevan kunnossa. Olen päässyt juoksemaan säännöllisesti (2-3 kertaa viikossa). Viivalle asetun taskussani kaksi maratonille valmistavaa puolimaratonia (HHM & Paavo) sekä kaksi yli puolimaratonin pituista pitkistä (24,4km ja 27km) ja toki lukuisia lyhyempiä lenkkejä ja lihaskuntotreenejä. Hetkittäin mietin, olisiko pitänyt juosta enemmän pitkiksiä, mutta toisaalta tiedän, että sitä on ihan turha tässä kohtaa jossitella tai harmitella. Näillä mennään. Uskon, että peruskestävyys riittää, mutta vauhdista en ole niin varma. Haaveilen edelleen omasta ennätyksestä (alle 4:03:50) ja sitä lähden tavoittelemaan, mutta maraton on niin pitkä matka, että tässä vaiheessa on mahdotonta sanoa kuinka käy. Paljon tulee varmasti vaikuttamaan myös sää HCM-päivänä. Niin toivon, ettei silloin hätyytellä hellerajoja, kuten useina vuosina. 

Täällä saaristossa on onneksi jo tullut totuteltua jonkun verran lämpimiin juoksukeleihin

Tavallaan tuntuu siltä kuin olisi ihan ensimmäistä kertaa menossa maratonin lähtöviivalle. Olin aika autuaasti unohtanut, miltä tuntuu juosta piiiiiitkiä lenkkejä ja kuinka tietyn kilometrimäärän ylittäessä epämukavuuden tunne hiipii kehoon ja siihen pitää vain tottua ja jatkaa juoksua, vaikkei se enää tunnukaan niin ihanalta ja kevyeltä. Erittäin hyvää harjoitusta mulle, joka rakastaa juoksussakin mukavuusalueella pysymistä. Eilen juoksin tuon pisimmän lenkin ennen HCM:ää täällä saaristossa, 27 kilometria. Se sujui itseasiassa vähän helpommin kuin tuo pari viikkoa sitten juostu reilut 24 kilometria. Johtui ehkä siitä, että mulla oli musiikkia (yleensä aina juoksen ilman) ja vaihtelin hieman juoksumaisemia. Tavoitteena oli juosta kaikki mahdolliset pikku hiekkatiet, joita täältä saarelta löytyy ja aika lähelle pääsin! ;) Vielä jäi tienpätkiä, joten olisi varmaan pitänyt juosta se 30km kuitenkin. Kroppa toimi ihan hyvin ja otti vastaan nesteet ja geelit, vatsan kanssa ei onneksi ollut ongelmia (toki maratonilla olisi vielä 15km matkaa) ja juoksu kulki. Tosin en ollut lähelläkään tavoitevauhtia enkä edes yrittänyt sinne puristaa. Jätetään ne vauhdit  reserviin maratonille! ;) 

Kaiken kaikkiaan siis innolla ja kutkuttavalla jännityksellä kohti maratonia. Nyt palauttelen pitkästä lenkistä ja sitten ohjelmassa on lyhyempiä lenkkejä, lihaskuntotreenejä ja lihashuoltoa ennen maratonia. 

Jos olet juossut maratonin/maratoneja, mikä on sun paras vinkki/neuvo maratonille? :) Ja HCM:lle menijät; mikä fiilis?

Ihanaa viikon jatkoa! 

-Karoliina 

Seuraa Instagramissa/Facebookissa/Bloglovinissa
10 kommenttia:

 1. Seuraan mielenkiinnolla sun matkaa seuraavalle maratonille. Omasta ainoasta kokonaisesta tulee syksyllä kuluneeksi jo 2 vuotta, joten mitään vinkkejä en osaa antaa, paitsi että nauti matkasta! Tsemppiä viimeisten viikkojen valmistautumiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anne! Kiitos kommentista ja tosi kiva kuulla, että seurailet maratonille valmistautumista mielenkiinnolla! Kivempi aina kirjoitella näitä juttuja, kun tietää, että on kiinnostuneita! :) Koitan nauttia matkasta, ehdottomasti! Kiitos myös tsempeistä, niitä tarvitaan!! Ihanaa kesänjatkoa sinne!

   Poista
 2. Hyvin se varmasti menee! Tiedan kylla ton jannityksen tunteen, mulla jo kans ajatus seuraavasta maratonista alkaa heti jannittaan enka oo edes viela paattany et minka juoksen haha :D

  Tsemppia vikoihin treeniviikkoihin, ihanalta nayttaa siella saaristossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Pille! Kiva, kun kommentoit! :) Joo, jännitys ja kutkuttava tunne vatsanpohjassa taitaa olla vain positiivista ja kuulua asiaan! Kiitos tsempeistä, täällä ollaan palattu kotiin. Saaristossa oli kyllä aivan ihanaa <3

   Poista
 3. Täällä myös mielenkiinnolla seurataan sun HCM matkaa. Onneksi olet saanut kevään vaikeudet selätettyä - tsemppiä maratonille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Elli! Kiitos kommentista ja kiva kuulla, että seurailet mielenkiinnolla! :) Kevään vaikeudet on onneksi tosiaan selätetty, mutta kehonhuoltoa ei saa kyllä unohtaa nytkään..kroppa helposti muistuttaa jos se jää vähemmälle. Kiitos paljon tsempeistä ja mukavaa kesänjatkoa sulle!!

   Poista
 4. Jännityksellä mukana! 😊 Tsemppiä! 😊

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä! Täällä kanssa hengessä mukana. <3 Vinkit: Nauti matkan teosta, nauti nestettä joka pisteellä, luota itseesi ja muista vaikeiden hetkien tullessa, että olet vahvempi kuin mieli, joka jonain hetkenä haluaisi luovuttaa. Niin ja mmaaliviivalla kädet ilmaan! Pus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että ootte hengessä mukana! <3 Kiitos tsempeistä! Jee, hyviä vinkkejä myös! <3

   Poista