maanantai 12. kesäkuuta 2017

HHM 2017

Lauantaina juostiin neljäs Helsinki Half Marathon upeassa, aurinkoisessa kesäsäässä. Kyseinen kisa oli mulle toinen HHM ja yhdeksästoista puolimaraton. Lähtökohdat kisaan olivat tällä kertaa hieman erilaiset, mutta olosuhteisiin nähden olen kyllä tyytyväinen päivän suoritukseen ja siihen, että pääsin mukaan juoksemaan. Kroppakin kesti hyvin ja juoksusta tuli hyvä maratontreeni elokuun HCM:ää ajatellen. Maaliin tulin ajassa 1:58:37. Kahden tunnin alitus oli kiva tehdä, vaikka aika oli toissijainen juttu koko juoksussa. 


Kisa-aamu alkoi aikaisin kun herätyskello soi 6.15. Nousin pikaisesti ylös tekemään aamupalaa, jotta sain syötyä kaksi tuntia ennen starttia, joka oli klo 8.45. Aamupalaksi söin kauraleipää, kahvia ja vesi-urheilujuomasekoitusta, jota tankkailin vielä aamulla reilusti. Tuntia ennen starttia lopetin "juomalla juomisen" ja hörpin vain vähän vettä. Venyttelin ja rullailin hieman, laitoin itseni ja kisakamat valmiiksi ja 7.40 olin ulos ovesta lähdössä kohti kisapaikkaa, jossa olin 8 jälkeen. 

Törmäsin heti mestoilla Lauraan ja Poppikseen, jotka olivat 2.05 jäniksinä (oli kiva nähdä!). Vaihdoimme hieman kuulumisia ennen kuin suuntasin bajamajajonoon. Siellä käynnin jälkeen törmäsin ilokseni Instagramissa seuraamaani Pilleen, jonka kanssa oli hauska fiilistellä ennen kisaa! :) Aina on mukavampaa, jos on joku jonka kanssa purkaa jännitystä ja miettiä tulevaa. Oma fiilis oli tosi hyvä, hieman toki jännitti, miten kroppa kestää, vaikka tuntuikin olevan ihan kunnossa. Keli oli superhyvä, mutta arvasin, että kuuma tulee ja kiitin mielessäni päätöstä laittaa toppi + lippis. Aurinkoisessa kelissä saan helposti huonon olon, jossei ole mitään päässä. 


Minä ja Laura
Startissa ryhmityin aika lähelle 1.55 jäniksiä ja Pille meni hieman edemmäksi. Sanoimme heipat ja toivotimme hyvää juoksua! It was GO TIME! Lähdin heti alusta asti juoksemaan omaa vauhtia tuntemusten mukaan enkä antanut häiritä, kun porukkaa meni välillä ohi kummaltakin puolelta. Tiesin, että en ollut "kisakunnossa", joten oli turha lähteä repimään sen enempää. Oli juoksuvauhdissa kuitenkin tekemistä, ei se ihan hölkkäilyä tosiaan ollut! Huomasin, että vauhti asettui aika pitkälti 5.30min/km tuntumaan, molemmin puolin ja se tuntui ihan hyvältä vauhdilta, ei liian haastava, ei liian helppo, joten siinä pyrin pysyttelemään mahdollisimman hyvin, mutta ei se meno ihan tasaista ollut. Muutama kilometri meni hieman vauhdikkaamminkin, mutta aina palailin 5.30min/km vauhdin tuntumaan. Juostessa pyrin keskittymään juoksuasentoon ja siihen, että aktivoin kunnolla vinoja vatsalihaksia, jotka auttavat lantiota pysymään oikeassa asennossa. En tiedä oliko siitä apua, mutta mitään ongelmia tai kipuja ei ollut. Selkä tuntui myös hyvältä. 

HHM reitti on mielestäni todella kiva ensimmäiset 10 kilometriä, kun mennään paljon rantoja pitkin. Maisemat on kauniita ja aamuauringossa kimaltava meri oli aivan upea! Oli hieno fiilis juosta! :) Nappasin geelin n. 7km kohdalla ja toisen vielä muistaakseni ehkä 15km kohdalla? Olin myös ottanut geelin ennen starttia, sillä kaikki energiat tarvittiin tähän suoritukseen! :D Kävelin myös kaikki juomapisteet läpi ja join urheilujuomaa jokaisella. Juoksu tuntui varsin hyvältä 12 kilsaan asti, mutta tiesin, että "teollisuusalue kilometrit" tulisivat olemaan henkisesti raskaita. En tykkää siitä osuudesta kovinkaan paljon tällä reitillä, mutta onneksi törmäsin Katriin ja Millaan juuri 13 kilometrin kohdalla olevalla juomapisteellä ja juoksin heidän kanssaan seuraavat 4 kilometriä, jotka menivätkin siinä rupatellessa varsin nopeasti. Tytöillä oli aika rankka reissu, kun vatsat vihoittelivat ja bajamajat tulivat tutuiksi, mutta ei voi kun nostaa hattua millaisia sissejä kumpikin oli! <3 Kiitos vaan seurasta! <3 Erosimme viimeisellä juomapisteellä, kun Katri ja Milla kävivät vielä tsekkaamassa bajamajojen kunnon ja minä jatkoin hölköttelyä kohti maalia..Pirun Mäkelänrinteen mäki kyllä vei voimat tällä kertaa ihan täysin, mutta onneksi siellä tuli vastaan muutama tuttu kannustaja, joista sai lisäenergiaa! Kiitos Tiina ja Katju, jonka kanssa halattiin vauhdissa! <3 

Kilometriajat hidastuivat loppua kohden kuin lehmänhäntä, mutta en oikeastaan jaksanut välittää. Sen verran tsemppasin kuitenkin, että laskin mitä vauhtia pitää juosta, että saan 2 tuntia alitettua. Jossain kohtaa mietin viime vuoden huikean hyvää juoksua verrattuna tähän hetkittäin ihan taaperrukselta tuntuneeseen menoon, kun jalka ei noussut ylemmäksi eikä vauhti kiihtynyt edes tahdonvoimalla. Onneksi fiilis säilyi hyvänä koko ajan ja mieli iloisena. Ei joka juoksu voi olla ennätysjuoksu ja kun hyväksyy päivän kunnon ja olosuhteet, tulee kokemuksestakin yleensä positiivisempi. 

Vihdoin saavuttiin radanvarresta Töölönlahdella ja maali häämötti horisontissa. Kurkin vähän väliä taakse näkyisikö Katria ja Millaa, koska oltiin suunniteltu yhteistä maaliintuloa. Tyttöjä ei näkynyt, joten jatkoin matkaa ja yritin mieletöntä loppukiriä. Ei onnistunut! Jalat ei vaan halunneet juosta kovempaa! :D Heitin yläfemmat mun äidille ja siskolle, jotka olivat kannustamassa juuri ennen maalisuoraa ja juoksin maaliin. 1.58:37 nettoaika ja 19. puolimaraton check, päivän kunnon mukaan! :) Olipa hauskaa olla juoksemassa! Matkan varrella kyllä mietin jossain kohtaa, kun tuntui raskaalta, että miksi olen täällä (:D), mutta kyllä se taas selvisi. Koska juoksutapahtumat on vaan niin huippukivoja ja juoksukaverit ihania! <3 Ja se juoksu. No se on ihan superkivaa, kun se kulkee ja vaikkei lauantaina nyt niin kevyesti kulkenutkaan, niin siitä on hyvä jatkaa. Harvemmin kehitys on aina nousujohteista. Välillä mennään eteenpäin ja sitten otetaan taas askelia taaksepäin. Olen tyytyväinen siihen, että juoksin järkevän juoksun, enkä turhaa lähtenyt repimään. Maalissa olo oli aika freesi ja illalla jaksoi juhlia ystävien häissä! :) Sopiva efortti siis kyseiselle päivälle ja aika lämpimässä kelissä!


haha, photobomber Laura, jota en huomannut kuvaa otettaessa ollenkaan! :D

Matkaseura Katri ja Milla :) 



Pikaisten maalifiilistelyjen ja kuvien jälkeen menin vielä hakemaan eväät ja mitalin ja suuntasin moikkaamaan äitiäni ja siskoani. Kivaa, kun he tulivat kannustamaan! <3 

Kaiken kaikkiaan HHM oli taas oikein mukava ja hyvin järjestetty tapahtuma! Hyvää työtä järjestäjät! Ehkä ensi vuonna mukana taas! :)

Olitko sä juoksemassa? Miten meni? :) 

Mukavaa alkanutta viikkoa! 

-Karoliina

 Seuraa Instagramissa/Facebookissa/Bloglovinissa

16 kommenttia:

  1. Olipas kiva rapsa! Onnittelut vielä hienosta juoksusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kiva, että tykkäsit! Hauskaa oli kirjoitella kisarapsaa pitkästä aikaa! :)

      Poista
  2. Kiitos hyvän fiiliksen juoksurapsasta! Sain tästä itselleni todella hyvää energiaa, omaa juoksukuntoa kun on pitänyt nostatella aallon pohjalta uuteen nousuun. Ehkäpä ne paremmatkin ajat ja kevyemmät askeleet taas koittavat minullekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiitos sulle hyvän fiiliksen kommentista! :) Ihana kuulla, jos sait hyvää energiaa ja tsemppiä omiin juoksutreeneihin! Kyllä se siitä, kun jaksat tehdä töitä ja olla kärsivällinen! Hyviä lenkkejä sinne! :)

      Poista
  3. Olipa sulla sosiaalinen juoksukisa! Kiva rapsa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sosiaaliset juoksukisat on parhaita! :) Kiitos!! :)

      Poista
  4. Jee, mikä hyväfiiliksinen raportti! Lauantai oli fiksu juoksu sulta, tästä se taas lähtee juoksu rullaamaan :) Ja vaikka kerroit tuntuneen taaperrukselta, niin ei kyllä mitään lyhytjalkaisia mopseja tullut nähtyä matkan varrella ;) Tai ainakin niillä oli sitten vauhti päällä, sillä aikaa, kun toiset varmisteli, että bajamajat on kunnossa :D Vaikka mulla olikin kamala päivä, niin jäi silti kiva fiilis, kun olitte Katrin kanssa juoksuseurana ja tsemppaamassa ja viemässä ajatuksia vähän muualle. Kiitos vielä! <3

    Sullahan on siis jo tosi monta puolikasta takana ja näköjään seuraava onkin sitten juhlajuoksu, kun on puolikas #20. Tsemppiä treeneihin ja iloisia kilometrejä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi kiva törmätä teihin reitin varrella ja juosta yhdessä! Vähän erilainen kisakokemus, kun ei ollut sen kummempia aikatavoitteita! :) Oon vieläkin vaikuttunut siitä, kuinka hyvin te molemmat tsemppasitte siinä tilanteessa..mä olisin keskeyttänyt aikoja sitten!! Kiitos sulle ja Katrille! <3 Juu, onhan noita puolikkaita tullut tässä tallattua vuosien aikana ja tosiaan seuraavalla sitten kaksikymmentä täyteen..bileet! ;D Kiitos samoin sinne tsemppejä ja hyviä treenejä!!

      Poista
  5. Onnittelusta mukavasta juoksusta :) Meillä oli ihan sama vauhti ja sama mäki vei voimat :) Ei ennätystä, mutta ihan ok juoksu. Tykkään siitä alusta, mutta loppuosuus reitistä on aika tylsä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Päivi! Kiitos! :) Ja onnittelut sinnekin hyvästä juoksusta, pääasia, että on itse tyytyväinen! :) Samaa mieltä reitistä, alku on HIENO, mutta loppuosa aika plääh, paitsi kunnes tullaan Töölönlahdelle! :)

      Poista
  6. Onnittelut! Seuraava puolikas onkin sitten täyden kympin juhlaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Salla ja kyllä! Sitten pitäisi varmaan pitää juoksubileet! ;D Hyviä kesälenkkejä sinne!!

      Poista
  7. Sun juoksu kuulosti just kivalta :) Ihanaa, kun on reitin varrella seuraa ja kannustajia, siitä saa energiaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenna! :) Kiva juoksu se olikin suurimmaksi osaksi, hyvä, että tunnelma tuli välitettyä! Ja jep, kannustus ja tutut naamat reitin varrella on kyllä ihan parasta! <3

      Poista
  8. Pääsin vihdoin lukemaan tän sun raportin! Vähän samoilla fiiliksillä mullakin että alussa oli tosi hienot maisemat ja luulin että juoksu jopa ehkä kulkee mut sit aika äkkiä puolen välin jälkeen meno hyyty :D kiva että nautit kumminkin ja selkä kesti! Oli tosi ihana nähdä ja jutella! 😘 minkä maran juokset syksyllä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, joo kyllä mä vähän arvasin, että puolivälin tai ainakin 12km jälkeen tulee hankalampia kilsoja, kun en ollut pariin kuukauteen juossut pidempää lenkkiä kuin 12km, mutta onneksi just siihen kohtaan sain Katrista ja Millasta seuraa, mikä oli sopiva distraction! :D Oli super kiva nähdä ja jutella!! :) <3 HCM ois suunnitelmissa elokuussa! Jaiks!

      Poista