maanantai 12. marraskuuta 2018

Ensimmäinen juoksulenkki raskauden jälkeen

Eilen sunnuntaina se viimein koitti; ensimmäinen juoksulenkki raskauden jälkeen reilu 5 kuukautta synnytyksestä! Voi että sitä oli odotettu!! Viimeisen kerran juoksin viime vuonna ihan joulukuun lopussa n. RV 20 ja siitä asti olen vain saanut haaveilla juoksemisesta. 10 kuukauden tauko siis takana ja nyt kolmas kerta, kun aloitan juoksun vähän pidemmän tauon jälkeen.  


Eilen käytiin ensin koko perhe isänpäiväkävelyllä ja sen jälkeen pääsin lähtemään omalle ensimmäiselle juoksulenkille kymmeneen kuukauteen. Tuntui aivan ihanalta, mutta samalla vähän oudolta lähteä juoksemaan ja tehdä kaikki valmistelut ennen lenkkiä. Valita juoksuvaatteet, ladata gps-kello, etsiä juoksutakki ja juoksukengät. Samalla niin outoa, mutta toisaalta niin tuttua ja ihanaa! Ennen lenkille lähtöä tein vähän dynaamista venyttelyä (koitin kovasti muistella, että mitäs niitä liikkeitä kannattikaan ennen juoksulenkkiä tehdä) ja lenkin jälkeen muistin lyhyet venyttelyt ja illalla venyttelin vähän lisää etenkin lonkankoukistajia, pakaroita, takareisiä ja reiden lähentäjiä. 


Mutta se itse lenkki.. se sujui hyvin! Tein 2 minuuttia kävelyä, 1 minuutti hölkkää x 10 eli reilu puolen tunnin lenkki. Kroppa sai hölkkäpätkien välissä vähän aikaa palautua ja pystyin kuulostelemaan tuntemuksia. Mopo ei lähtenyt liikaa keulimaan, kun pakotin itseni kävelemään välillä. Kaikki tuntui lantionpohjassa ja keskivartalossa tosi hyvältä ja pystyin mielestäni ylläpitämään hyvää, ryhdikästä juoksuasentoa. Askelkin jopa vähän rullasi, mikä on mielestäni haastavaa, kun juoksee hitaasti. 

Ihan vielä en päässyt sellaiseen endorfiiniryöppyyn, jota oikein odotan johtuen varmasti siitä, että juoksin niin lyhyitä pätkiä kerrallaan. Mutta kyllä se lenkki teki hyvää ja posket punaisina tulin iloisena kotiin ja julistin perheelle, että "äiti juokseee taaas" :D  

Täältä tulee taas lenkkiselfiet eli #runfie:t :D
Miten sitten tästä eteenpäin? Rauhassa ja maltilla. Nyt alkuun käyn juoksulenkeillä 1-2 kertaa viikossa, enkä juokse peräkkäisinä päivinä. Ja varmasti harrastan tuota kävely-hölkkä taktiikkaa jonkin aikaa eli vähitellen sen avulla pidennän lenkkejä tuntemusten mukaan. Mitään sen tarkempaa suunnitelmaa en vielä ainakaan ole tehnyt, mutta tarkoitus on lisätä kuormitusta rauhassa ja kuulostella kehoa. 

Juoksu on kaikessa ihanuudessaan hyvin rankka ja kuluttava laji, joten mitään tarvetta ei ole tässä kohtaa alkaa yhtäkkiä lisäämään kuormitusta sellaiseksi, kuin se oli vaikkapa ennen raskautta, vaan on edettävä askel kerrallaan tässäkin ja vähitellen totutettava taas kroppaa juoksun iskutukseen.  

Ensin peruskestävyyskunnon kasvattamista ja sitten vasta myöhemmin lisää juoksuvauhtia ja pidempiä lenkkejä. Toki peruskestävyyspohjaa löytyy myös vaunulenkkeilystä ja sen myötä viikkokilometrit kävely mukaan luettuna on jo ihan mukavat ilman juoksulenkkeilyäkin. 

Mutta siis aivan ihanaa olla taas aloittelemassa juoksua ja kirjoittaa siitä tänne blogiin!! <3 Candy on taas ON THE RUN! :D

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille harmaudesta huolimatta!

-Karoliina

Seuraa Instagramissa: blogia ja arkea: candyontherun 
treenejä ja ruokajuttuja: candyntreenit 
Facebookissa / Bloglovinissa Blogit.fi:ssä  

2 kommenttia:

 1. Jee vitsit mä olen onnellinen sun puolesta Karkki! Mä olen jo salaa vähän ottanut juoksuaskelia vaunujen kera - korkeintaan 5 metrin verran :D - ja haaveillut juoksusta. Mulla selkä ja jalat etenkin takareisistä tuntuvat edelleen tosi jumeilta ja jotenkin erinäisiltä osilta loppukehosta, joten pyydän nyt äitiysfyssarilta neuvoa ja opastusta sekä ohjeita miten saisin noita korjattua - ja sitten haluan minäkin jo vetää lenkkarit jalkaan ja hölkätä! "Onneksi" nuo meidän sotatankki-Trailzit ovat niin peijakkaan raskaat ettei tulisi mieleenkään juosta niiden kanssa ja nyt kun Benja täytti 4kk ja yöt muuttuivat levottomammiksi (herätys 1-2h välein..) ei pääkään tunnu siltä, että hölkkä olisi hyvä idea. Haha varmaan pannuttaisin ekan kiven osuessa varpaisiin kompuroidessani :D
  Nyt alan jo odottaa sun hehkutuksia ja kertomisia siitä miten alat kasvattaa kuntoa juostessa - kopioin sitten sulta kun saan luvan kipittää itse ;) Hei olisi kiva kuulla miten koet kuntosi nyt kun pääset juoksemaan: onko ihan romahtanut vai onko vaunulenkeistä ollut hyötyä? Kivaa päivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitti Jossu <3 Ihanaa, kun siellä elelet mukana! Kyllä se sunkin aika tulee vielä!! <3 Ja tiedän tunteen noista kropan jumeista! Nyt viime aikoina on ollut pakko keskittyä paljon enemmän myös venyttelyyn ja liikkuvuusharjoituksiin. Vauva-arki on itsessään tosi rankkaa kropalle ja siihen kun lisää vielä treenit päälle, niin pitää kyllä olla mukana sitä huoltavaa harjoitteluakin. Ja joo, ehdottomasti, jos yöt on tosi huonoja, niin silloin ei juoksu ehkä ole hyvä idea! Tai ainakin mä tunnen heti kropasta, että silloin ei mitään kovin intensiivistä treeniä ole hyvä tehdä. Siitäkin syystä noi pilatestreenit on olleet ihan huippuja <3

   Hmm, en sanoisi että juoksukunto on ihan romahtanut tai siis tottakai se on huonontunut paljonkin kun takana on 10kk tauko, mutta kyllä tunnen, että peruskestävyys on kuitenkin suht hyvä eli on niistä vaunulenkeistä ja perus aktiivisuudesta ehdottomasti hyötyä! :) Kivaa loppuviikkoa!

   Poista