perjantai 4. tammikuuta 2019

Vauva 7kk

Aada täytti vuoden ensimmäisenä päivänä 7 kuukautta. Jokainen ikä joka vauvavuonna on tullut vastaan, on tuntunut jollain tapaa vielä edellistä ihanammalta. Ja tämä 6-7 kuukautta on kyllä ollut ihan mahtavan hauska! Aada on viimeisen kuukauden aikana taas alkanut olla aktiivisemmin mukana kaikissa yhteisissä puuhissa ja leikeissä. Hän kiljahtelee, örisee ja mörisee (:D!!) ja nauraa kikattaa ääneen.  Huikea tyyppi! <3


Viime päivitys 6kk:n kohdalla oli todella pitkä ja sisälsi paljon äidin avautumista vauvavuoden haasteista, joten pidetään tämä päivitys lyhyempänä ja kevyempänä! ;) 6-7 kuukauden väliin on mahtunut vauvan kohdalla paljon uusia juttuja. Muun muassa:

Vauvan ensimmäinen joulu <3
Lukuhetki isin kanssa <3
Muutto omaan huoneeseen ja ensimmäiset yöt omassa huoneessa <3 
Päätettiin hieman ennen joulua, että nyt voisi olla aika tehdä tuo siirto ja siirrettiin pinnasänky meidän makkarista Aadan omaan huoneeseen. Ja hyvin on mennyt! Yöhulinat ovat ainakin toistaiseksi jokseenkin rauhoittuneet. Aada heräili tosi helposti meidän ääniin ja toisinpäin, joten nyt ollaan kaikki nukuttu rauhallisemmin unipätkät syöttöjen välissä. Edelleen yösyöttöjä tulee yleensä yhteensä kolme. N. klo 22 kun olen itse menossa nukkumaan ja sitten 2 kertaa omien yöunien aikana. Haaveilen kovasti öistä, joissa joutuisi enää heräämään yhden kerran syöttämään, mutta niitä kohti  toivottavasti mennään pikkuhiljaa! Ja ei tämä muutama syöttö yössä paha ole myöskään. 

Lukemassa Aadan huoneen lattialla :)
Ensimmäistä kertaa pulkan kyydissä isosiskon kanssa
Vietettiin tälläkin kertaa perinteisesti joululomaa ja välipäiviä saaristossa, Houtskärissä ja siellä Aada pääsi ensimmäistä kertaa kokeilemaan pulkkailua siskon kanssa. <3 Vedin heitä pihalla pienen pätkän pulkassa ja molemmilla oli kivaa!Soseiden maistelua, eläköön piltti! 
Joululomalla otettiin myös vähän lomaa sormiruokailusta, koska äiti oli laiskalla tuulella. Todettiin reissun päällä valmiit soseet helpommiksi ja kiva oli huomata, että ne maistuivat Aadalle hyvin. Piltin pikkukalastajan herkku, karjalanpata, poronkäristys ja perunamuusi sekä makarooni ja kana ovat hyviksi todettuja. Myös pussi smoothiet ja maissinaksut ovat pop. Jatkossakin varmasti jatketaan "sekaruokailulla" eli tilanteen mukaan sormiruokailua/soseita/valmiita ruokia. Nyt kotiin tultuamme ollaan vähän ryhdistäydytty myös sormiruokailun kanssa. 

Ensimmäiset yöt matkasängyssä jouluna ja joululomalla
Jouluna ja joululomalla Aada pääsi nukkumaan myös ensimmäisiä kertoja matkasängyssä, ja kiva oli huomata, että tyyppi ei ollut moksiskaan siitä, että nukkumapaikka vaihtui tai että kesken yöunien hänet puettiin ulkovaatteisiin, siirrettiin turvakaukaloon, autoon ja sitten imetyksen kautta omaan sänkyyn (jouluna). Yöt meni pitkälti samalla tavalla kuin normaalistikin. Reissunainen hänkin <3Viimeisin neuvola
Viimeksi tosiaan käytiin neuvolassa 18.12 eli n. 6,5 kk iässä. Siellä mitat olivat 9235g ja 70,5cm. Aada sai influenssarokotteen sekä aikaistetun tuhkarokkorokotteen, sillä lähdemme pian Floridaan reissuun, joten tuntui hyvältä, että hänellä on rokote. Muutenkin kaikki oli neuvolassa hyvin ja seuraavan kerran taisi olla reilussa 8kk iässä neuvolalääkäri. 

Nyt odotellaan, että milloin tämä pieni lähtee kunnolla liikkeelle. Edelleenkään ei ryömi eteenpäin, mutta liikkuu akselinsa ympäri, kierii ja peruuttaa, joten suht pitkälle jo pääsee. Kun ryömiminen alkaa pitää meidän taas laittaa portaisiin lapsiportit paikoilleen. 

Haasteena tällä hetkellä on edelleen päiväimetykset (kun ei meinaa malttaa eikä ehtiä syömään maitoa) ja kiinteiden rytmittäminen päivään, niin ettei tässä huushollissa olisi joku koko ajan syömässä... 

Mitä kuuluu muille pikkukamuille?

Vauvaterkuin,
Karoliina


Lisää vauvajuttuja:
Toinen äitiysloma vs. ensimmäinen
Vauva-ja taaperoarjen kuulumisia elokuulta
Meidän käytetyimmät vauvatarvikkeet

Seuraa myös Instagramissa @candyntreenit & @candyontherun 
Facebookissa / Bloglovinissa Blogit.fi:ssä   

4 kommenttia:

 1. Näitä on kyllä kiva lukea, kun oma tytär on kuukauden verran Aadaa nuorempi.
  Kiinteiden rytmitys on täälläkin haasteena. Todellakin tuntuu, että koko ajan syödään. Liikkeelle ei meilläkään vielä ole lähdetty. Paikallaan pyöriminen onnistuu vähän vahingossa. Ihanaa aikaa kyllä tämä 6+ kk. Niin paljon sosiaalisempi ja nauravaisempi tullut meidän tytöstä, semmoinen ”ison” oloinen, vaikka vauva edelleenkin 😊.

  Kielo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Kielo, kiva kuulla, että on kiva lukea, koska näitä on kyllä myös kiva kirjoittaa! :) Itseasiassa Aada eilen lähti ihan hitaasti ryömimään eteenpäin eli nyt se sitten tapahtui, onneksi on vielä eteneminen hidasta ja harkitsevaa :D Ja tosiaan on kyllä ison oloisia tämän ikäiset vauvat jo <3 Kivaa sunnuntaita sinne!

   Poista
 2. Moikka! Olipas ihana törmätä tiliisi ja itseasiassa se kävi ennemminkin googlen kautta, kun hain tietoa vauvan kanssa matkustamisesta Miamiin! Eli palasin teidän Floridamatkaan Islan kanssa ja näköjään olettekin nyt myös Aadan ollessa pieni lähdössä matkaan. Meillä 6kk ikäinen tyttö ja mietinnässä josko menisi hiihtolomalla katsomaan Miamia ja Orlandoa/Universal Studiota. Sain teiatä lisärohkeutta, että lennosta ja aikaerostakin voi selvitä hengissä😂👍 ja muiden kommenteista huolimatta, vauva ei kärsi lomailusta😊 lentokoneessa olemme jo olleetkin 3h lennolla, se sujui hienosti josko laskeutuminen yöllä oli vähän itkuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka moi, kiva kun löysit tänne! :) Joo, me oltiin Islan kanssa Floridassa reilu 4kk ikäisenä ja reilun vuoden ikäisenä. Hyvin meni ne molemmat reissut kaikin puolin :) Nyt tosiaan ollaan lähdössä ekaa kertaa kahden lapsen kanssa sinne ja Aada ensimmäistä kertaa niin pitkälle lennolle. Hänen kanssa käytiin syyskuussa Italiassa, joten silloin pääsi ekaa kertaa lentokoneeseen, mutta veikkaan, että tämä ikä on jo hieman haastavampi koneessa kuin se n. 4kk! Mutta voin sitten raportoida miten meni, haha! Ehdottomasti reissaaminen kannattaa vielä kun ovat pieniä(kin). <3

   Poista