tiistai 17. maaliskuuta 2015

Pitkä viikonloppu Barcelonassa!

Terkkuja Kataloniasta! Ihana, pitkä viikonloppu tuli vietettyä keväisessä Barcelonassa, joka taas muistutti kaikessa ihanuudessaan, miksi se on yksi suosikkikaupungeistani maailmassa! <3 



Viikonloppuun kuului paljon kävelyä ja kuljeskelua kaupungilla, kaupoissa pyörimistä (itselläni tosin vain ikkunashoppailua), hyvää ruokaa, keväästä nautiskelua sekä sunnuntaina myös maratonin seuraamista! 


Hotellimme Serhs del Port sijaitsi Paral-lel-kadulla ja olimme tyytyväisiä sekä hotellin tasoon että sijaintiin. Varasimme sen booking.comin kautta ja hinta oli todella edullinen, joten voi kyllä suositella. Hotellille oli helppo tulla lentokenttäjunalla Passeig de Gracialle ja sieltä metrolla Paral-lel:lle. Metroasemalta käveli hotellille reilussa 5 minuutissa. 

Ravintoloihin ja brunssipaikan löytämiseen hyödynsimme Yelpiä, joka toimikin hyvin! Sen avulla löysimme Marmaladen, jossa nautimme lauantaina ihanan brunssin. Yelpistä oli helppo etsiä paikkoja oman sijainnin mukaan, sillä isossa kaupungissa on tietysti paljon ravintoloita, mutta aina ei välttämättä jaksa lähteä toiselle puolelle kaupunkia super kehutulle brunssille tai tapaksille. Yelp auttaa siinä kohtaa löytämään oman alueen helmet! :)  



Sunnuntaina ja maanantaina söimme aamiaista aivan hotellin lähellä, Paral-lel:n metroaseman vieressä sijainneessa pienessä konditoria-kahvilassa, jossa oli ihan mielettömän hyvät sämpylät, kahvit ja tuorepuristettu appelsiinimehu! Paikan nimi oli lyhykäisyydessään 365. Aivan ihana paikka, jonne oli jatkuvasti jonoa ja se vaikutti olevan erityisesti paikallisten suosiossa. 

Viikonlopun kohokohtia: 

Ihana La Boqueria, josta saa vaikka mitä herkkuja, mutta omaan mieleen oli eniten herkulliset (ja edulliset) mehut, hedelmät ja salaatit! 





La Rambla on turistien suosiossa ja useimmiten todella täynnä ihmisiä, mutta itse tykkään kuitenkin Ramblan fiiliksestä ja kuljeskelusta siellä. Ramblalla pyöriminen ja sen sivukujille eksyminen kuuluu Barcelonan reissuun! 


Rambla de Mar, Port Vell ja Maremagnum
Port Vellin satama-alue on mielestäni aivan ihana ja "Rambla de Maria" pitkin pääsee kulkemaan Maremagnumin ostos-ja viihdekeskukseen, josta löytyy mm. kauppoja, ravintoloita ja elokuvateatteri. Maremagnum on auki 365 päivää vuodessa, joten siellä pääsee ainakin shoppailemaan, jos kaikki muut kaupat ovat kiinni! ;) 




Barceloneta & Port Olimpic
Sunnuntaina lähdimme kävelemään rantaa pitkin Barcelonetaan ja Port Olimpiciin. Osa Barcelonan viehätystä itselleni on nimenomaan meren ja rannan läheisyys ja rantaa pitkin on tosi ihana kävellä! Kävelyn aikana seurasimme aina välillä maratonia, kun juoksijat sattuivat tarpeeksi lähelle. Ilma oli keväinen ja lämmin eli aivan täydellinen sunnuntaikävelylle. Kävelyn lomassa kävimme myös syömässä lounasta Port Olimpicissa.  






Itselleni tämä oli neljäs kerta Barcelonassa, joten monet nähtävyydet on tullut käytyä katsomassa jo aikaisemmin. Nyt olikin ihanaa vain nautiskella ja kuljeskella pitkin kaupungin katuja ilman tarvetta nähdä kaikkea mahdollista. Barcelonassa on vain sitä jotakin, joka saa itselleni aikaan hieman saman fiiliksen kuin Nykki. Jotain kotoisaa ja ihanaa, ja sellaista, että sinne haluaa aina palata takaisin. <3 

Kivaa viikkoa! 

-Karoliina 

Seuraile myös Instagramissa & Facebookissa

14 kommenttia:

  1. Tää postaus mun oliskin pitänyt lukea ennen viikonloppua niin oisin tiennyt paremmin, mihin suunnata :) Barcelonassa oli kyllä niin paljon nähtävää että pakko päästä vielä takaisin. Olit ihan oikeassa, huikea kaupunki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, Barcelona on kyllä niin ihana, että siellä riittää nähtävää moneksi kerraksi! :)

      Poista
  2. Äää tää nostaa matkakuumetta!! Reilu pari viikkoa ja samat mestat kutsuu ;) Jos yhtään oon tajunnut oikein niin meidän hotelli on saman metroaseman lähellä... Kiitos paljon vinkeistä :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeee, teille tulee varmasti ihana reissu ja kelitkin ehtii vielä vähän lisää lämpiämään siellä!! :)

      Poista
  3. Kuulostaapa kivalta reissulta! :) Mä en oo koskaan käynyt Barcelonassa vaikka monet tutut on kyllä kehuneetkin että on kiva kaupunki. Ehkäpä kesällä voisi pienelle reissulle lähteäkin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joooo, ehdottomasti!! :) Barcelona on myös ihana kesäkohde, kun siellä voi yhdistää kaupunkiloman ja rantalomailun! Suosittelen! :)

      Poista
  4. Kuulostaa kivalta matkalta. Erityisesti nuo ihanat ruokakuvat tuovat veden kielelle, nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ruokakuvat on kyllä parhaita ja Barcelonassa niitä herkkuja riittää! :)

      Poista
  5. Ai että, näyttääpä ihanalta!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kyllä tosi kiva pitkä viikonloppu, ihana Barcelona <3

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Jep! Oli kyllä tosi kivaa ja ihanan rentoa vain hengailla! :)

      Poista