keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Arjen hyvinvointia: lounassalaatit

Olen viimeaikoina miettinyt paljon sitä, että oma arki on aika rutiininomaista. Monet samat asiat toistuvat päivästä tai ainakin viikosta toiseen, mutta niin se kai menee monilla muillakin, vai meneekö? :) Arki on arkea eikä rutiinit ole huono asia, vaan jopa välttämättömyys ainakin hyvinvoinnin osalta. Toki rutiineistakin on ihan tervettä välillä poiketa ja irrottautua, mutta uskon, että itselle hyvä arki koostuu sellaisista asioista, jotka tuovat hyvinvointia ja hyvää oloa. 





Te, jotka olette seuranneet tätä blogia pidempään ja/tai seuraatte mua Instagramissa tiedätte mun rakkauden ruokaisia salaatteja kohtaan. Syön lähes joka päivä lounaaksi (tai illalliseksi) ruokaisan salaatin, koska se vain on niin hyvää, monipuolista, muunneltavissa olevaa ja helppoa! Jonkin verran saan kyselyitä, mitä salaateissani on, kun postaan kuvia Instagramiin, joten tässä tulee viime aikojen salaattisuosikkeja!
  • Salaattipohja (tykkään LIDL:n salaattipusseista, ne ovat helppoja, nopeita ja monipuolisia)
Ja jotain näistä, usein laitan 4-5 eri vihannesta salaattiin:
  • Kurkkua
  • Pikkutomaatteja
  • Porkkanaa
  • Parsakaalia
  • Avokadoa (ei aina, mutta usein)
  • Paprikaa
  • Kukkakaalia
Päälliset ovat vaihdelleet, mutta aina olen laittanut jotain proteiininlähdettä + hyvien rasvojen lähdettä seuraavalta listalta:
  • Kikherneet (paahdettuina pannulla todella hyviä)
  • Paistettu kananmuna
  • Cashew-pähkinät
  • Oliivit 
  • Lohipyörykät (LIDL valmiita)
  • Falafel-pyörykät (LIDL Culinea-merkkisiä olen käyttänyt)
  • Lämminsavulohi
  • Feta 
  • Halloumi
  • Katkaravut
  • Tonnikala
  • Kalkkunaleike
  • Lisäksi välillä myös lisähiilihydraatteina esimerkiksi täysjyväpastaa, täysjyväriisiä tai kvinoaa. 

Viikottaisilla ruokakauppareissuilla huolehdin aina siitä, että salaattitarvikkeita ja päällisiä löytyy kaapista. Usein myös aamiaisella saatan paistaa ylimääräisen kananmunan, jotta se on helppo lisätä salaattiin lounaalla. Täysjyväpastaa keitän usein kerralla hieman enemmän, jotta sitä on helppo lisätä omiin salaatteihin ja taaperon ruokiin. Viime aikoina olen myös suosinut valmiita salaatinpäällisiä, kuten nuo lohipyörykät, falafel-pyörykät tai lämminsavulohi, koska helppous vaan on aika mukavaa! :)



Kivaa keskiviikkoa! Ja hei, onko muita salaattihirmuja? Mikä on ollut viime aikoina suosikkisalaatti?

-Karoliina 




8 kommenttia:

  1. Namnam näitä sun salaatteja! Itse himoitsisin lämminsavulohta mutta hitsivie kun se on tiskiltä ostettaessa niiiin kallista mutta vakuumipakattua ei uskalla syödä :/ itse olen myös oikaissut ja ostanut Hätälän lohipullia - ja todennut ne tooosi hyviksi (itse en jaksaisi sellaisia itse tehdä :D) :) Noita pullia, broccolia, ohrasuurimoita ja kermaviilisoosia tillillä niin namnam - suosittelen jos tekee mieli lämmintä mutta vihreää :) Fetaakin tekisi mieli mutta toistaiseksi en uskalla - oli pastöroituja tai ei. Valio sanoo että on ok, mutta Evira ei ja tässä vaiheessa olen vielä varovainen vähän kaiken kanssa. Katsotaas vaan kesäkuumalla tekeekö sit mieli suolaista juustoa ja lohta - ja syönkö :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Jossu! Kiitos! :) Noi lohipullat kuulostaa hyviltä, mistä kaupasta olet ostanut?

      Jokaisen raskaana olevan kannattaa toki tehdä omat päätökset siitä, mitä syö ja mitä ei :) Pääasia, että tuntuu itsestä hyvältä! Olen tietoinen suosituksista, mutta mielestäni listeria-riski esimerkiksi pastöroidusta maidosta valmistetuissa juustoissa ei ole samalla tasolla kuin esim. graavi/kylmäsavustetussa ei tuoreessa kalassa (mitä en söisi!). .Vaikka samalla Eviran listalla ovatkin :) Ja myös se, että Evira ei voi oikein suosia mitään tuotemerkkejä, sanoa vaikka, että Valio on ok, mutta Arla ei. Siksi kaikki on samalla viivalla ja toki niin pitääkin olla :) Hauskaahan on se, että nämä suositukset vaihtelevat maittain ja eihän me ihmiset niin erilaisia olla, vaikka asuttaisiin Suomessa vs. Hollannissa! Mutta onneksi löytyy paljon ruokia joita voi syödä raskauden aikana ihan ilman näitä pohdintoja! :)

      Kivaa loppuviikkoa!!

      Poista
    2. K-kaupasta sai hervottoman kilon lootan n 6 eurolla joten pussitin ja laitoin pakkaseen :D Noissa oli mukavasti 80% kalaa joka on mielestäni paljon vrt moneen muuhun einespullaan. Eikä noissa ollut kovin pitkä sisällysluettelo.
      Juuen mä pidemmän päälle jaksa vältellä varmaankaan kaikkea - etenkään fetajuustoa :D Jahka päästään tokaan ultraan ja saadaan vihreätä valoa niin taitaa aika moni lasti tippua olkapäiltä ja aion minäkin syödä tuoretta (en mitään viikkotolkulla avattuna säilytettyä) kotimasita pastöritua fetaa :) Ihmeen vähän on (vielä) tehnyt mieli sushia, mutta lämminsavulohta voisin syödä vaikka joka päivä. Pakko päästä nyt kyllä kalatiskille :D

      Poista
    3. Okei, pitääkin pitää silmät auki, jos näkyy noita lohipullia! :)

      Ja varmasti juu monet isommat huolet helpottaa rakenneultran jälkeen ja uskaltaa ehkä vähän höllätä! <3

      Poista
  2. Not sun salaatit on mun suosikkeja instassa! Ja mä niin ymmärrän, että jotkut rutiinit todellakin on hyvästä. Syönhän itse saman aamupalan 5-6 kertaa viikossa :)
    Kiitos salaattivinkeistä, otan kokeiluun, Liiterissä kun usein käydään ostoksilla.
    Kivaa viikon jatkoa!
    Jenny
    www.vastaiskuankeudelle.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenny, kiva kuulla! :) Musta tuntuu, että mun salaatit on usein ihan samanlaisia, mutta nyt kun kirjoittelin tätä postausta, niin onhan niissä vähän vaihtelua edes ainakin päällisten osalta! :D

      Mulla on ihan sama, että aamiainen on myös aina pidemmän aikaa sama ennen kuin kyllästyn ja vaihdan! Ruokarutiinit on niin helppoja etenkin just aamiaisen, lounaan, iltapalan kohdalla.. Iltaruuassa on useimmiten enemmän vaihtelua, paitsi viime aikoina, kun ollaan oltu Islan kanssa kaksistaan kotona ja olen laiskana tehnyt melkein samoja juttuja päivästä toiseen.. #arki

      Kivaa viikon jatkoa sinne myös!!

      Poista
  3. Sun salaatit näyttää kyllä tosi hyviltä! :) muistelin, että teit ensimmäisen raskauden lopussa tai sen jälkeen postauksen synnytyksestä palautumisesta ja kuntoutumisesta. OLisi kiinnostavaa kuulla ajatuksiasi nyt kun kyseessä on toinen raskaus :)

    Marianne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Marianne! Kiitos kommentista! :) Joo, varmasti kirjoittelen synnytyksestä palautumisesta ja kuntoutumisesta, kun sen aika on! Kiva kuulla, että ne kiinnostaa! Mukavaa viikonloppua sulle! :)

      Poista