keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Päivän tulos: DNS

Tämän illan Helsinki Midsummer 10k:sta  tuloksena oli DNS eli did not start. En siis lähtenyt kisaan ollenkaan ja syynä siihen oli karheus kurkussa ja ei 100% olotila. Olen sen verran kilpailuhenkinen, etten olisi kuitenkaan kisaan lähtenyt himmailemaan, joten päätin kuunnella kropan tuntemuksia ja totesin, että tänään ei ole sellainen olo, että haluaisin lähteä juoksemaan omaa kovaa vauhtia. Harmittaa hiukan, mutta onneksi ei kyseessä ollut mikään tavoitekisa ja toivottavasti tulee mahdollisuus uuteen kympin kisaan myöhemmin kesällä tai syksyllä. Toivottavasti kisa sujui mukavasti kaikilla teillä, jotka olitte juoksemassa!! :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kesällä on loistava tilaisuus syödä paljon herkullisia marjoja, hedelmiä ja tuoreita vihanneksia, koska niitä on tarjolla ihan eri tavalla kuin muina vuodenaikoina. Omia kesän suosikkejani ovat ehdottomasti vesimeloni, porkkanat, herneet, mansikat ja pensasmustikat. Viime aikoina syömiseni ovat olleet vähän retuperällä, olen herkutellut enemmän kuin normaalisti ja etenkin töissä on tullut napsittuja herkkuja, jonka myötä olo on ollut sen mukainen -ei niin hyvä. Ajattelinkin haastaa itseni loppukesäksi syömään jokaisella aterialla vihanneksia, hedelmiä tai marjoja. Uskon, että tällä tavalla tulee syötyä entistä kevyemmin, saa tarpeeksi vitamiineja ja kivennäisaineita ja kroppa kiittää myös, koska oma olo on parempi. Haasteeseen saa lähteä mukaan jos haluaa :) Tarkoituksena ei ole olla tiukkapipoinen haasteen suhteen, vaan lähinnä kiinnittää marjojen, hedelmien ja vihannesten syömiseen enemmän huomiota.
Lähde
Esimerkkinä aterioista voisi olla: 
Aamiainen: puuro/kreikkalainen jogurtti/rahka marjoilla, ruisleipä+kasvikset, kasvismunakas

Välipala: jogurtti+marjat, smoothie, hedelmä, banaani/omena+maapähkinävoi, ruisleipä+kasvikset, dippivihannekset+hummus, hedelmäsalaatti

Lounas/Illallinen:Erilaiset ruokaisat salaatit, paistetut/grillatut/keitetyt vihannekset + proteiininlähde, kasvissosekeitto, wokit jne. 

Lähde
 Ja eikun herkuttelemaan terveellisillä herkuilla! :)





4 kommenttia:

  1. Ihania hedelmiä ja marjoja, nams! :) Hyvä tavoite!

    Höh, harmi tuo sun olo, mutta hyvä kun kuuntelit kehoa! Whiiii, syksyllä olis Midnight Run ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Kävin just tavoitteen mukaisesti ostamassa kassikaupalla hedelmiä ja marjoja juhannukseksi :) Taitaa kyllä tulla syötyä ja juotua muutakin jussina, mutta pääasia, että balanssi pysyy! Ihanaa juhannusta Hannalle! :) ja ps. Midnight run on kalenterissa kyllä ;)

      Poista
  2. Moi!

    Tsemppiä toipumiseen ja oikea ratkaisu jos ei täysin terve fiilis ole.

    Midsummer sujui mukavasti ja mahtava juoksusääkin vielä!

    Jos muuten haluat muuttaa tuon DNS:n vielä starttipaikkaan niin laittele mailia Runner's High:n suuntaan. Voitaisiin siirtää se tuohon Kaisaniemen Juoksun (www.kaisaniemenjuoksu.fi) vitoselle 16.9.. Katselin että se sopisi hyvin juoksukalenteriisi ennen Rantapuolikasta!

    Hyvää juhannusta!

    t. Aki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau! :) Huippua porukkaa siellä Runner´s Highssa!! :) Kiitos, laitan viestiä jos tuo Kaisaniemen juoksu sopii kalenteriin syksymmällä. Juoksukalenteriin se sopisi, mutta tuo toinen koulu/työ/muut harrastukset/menot/velvoitteet-kalenteri on vielä täydempi, joten katsotaan. KIITOS kuitenkin mahdollisuudesta ja oikein mukavaa juhannusta sinnekin!
      t: Karoliina

      Poista