keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Espoon Nice Run 2013

Tänään juostiin Espoon Nice Run, joka on naisille tarkoitettu 5km juoksu/kävelytapahtuma. Nice Run-kiertua kiertää kesän aikana useita Suomen kaupunkeja ja mukaan voi osallistua joko yksin tai 6-hengen joukkueella. Tarkoituksena on juosta tai kävellä 5km lenkki omaa vauhtia ja nauttia tunnelmasta. Kyseessä ei siis ole kilpailu vaan mukava ja rento tapahtuma! :) Nice Run sopii mielestäni erityisen hyvin esimerkiksi ihan ensimmäiseksi juoksutapahtumaksi, sillä 5km tapahtumaan osallistumisen kynnys on huomattavasti matalampi kuin vaikkapa puolimaratonin. Kaikki Nicet siis mukaan ensi vuonna! ;-) Kiertueaikataulun ja tarkempaa infoa löydät osoitteesta www.nicerun.fi

Espoon Nice Runin lähtöpaikka oli Otaniemen urheilukentän vieressä ja Otahalli toimi tavaroiden säilytyspaikkana. Keli oli tänään hieman arvaamaton, mutta onneksemme alkulämmittelyjen aikana sade lakkasi ja pysyi poissa koko juoksun ajan ja alkoi vasta satamaan juuri kun lopettelimme piknikkä. Siinä vaiheessa vettä alkoikin sitten tulla aika reippaasti, joten onneksi saimme juosta kuivassa kelissä. En tunnetusti ole mikään sadejuoksun ystävä, joten olin enemmän kuin innoissani kun sade loppui juoksun ajaksi! :)
"Tää on niin kivaa!!" ;) Tässä vaiheessa tuli vielä vettä..

Hunksit lavalla (sori en saanu parempaa kuvaa, mutta siellä ne oli!;)
Tyttöjä hymyilytti vaikka satoi ennen juoksua :)
Itse juoksu alkoi klo 18.30 ja lähdimme koko porukka matkaan omaa vauhtiamme. Meitä oli mukana kaksi joukkueellista, joten yhdessä juokseminen olisi ollut hieman haastavaa kapealla reitillä. Juoksukavereideni Katin ja Jutan kanssa päätettiin ottaa jalat alle ja juosta mahdollisimman nopeasti piknikille! Olihan joukkueemme nimi "Will Run for Food", joten ruoka mielessä kilsat taittuivat vauhdilla :) Garminn mukaan väliajat olivat seuraavat: 1km 4:58, 2km 4:47, 3km 4:51, 4km 4:57 ja 5km 4:36. Keskivauhti oli 4:51 eli aika haipakkaa mentiin omaan tasoon nähden. Juoksusta tuli hyvä vk-treeni ja en tosiaan olisi ilman seuraa jaksanut pitää samanlaista vauhtia yllä eli kiitos Katille ja Jutalle hyvästä tsempistä! :)

Reitti oli ihan mukava, vähän matkaa Otaniemessä ja sitten kaarros rantaraitille, jota pitkin takaisin kohti Otaniemen urheilukenttää ja maalia. 5km tuntui kyllä tosi lyhyeltä matkalta verrattuna kymppiin tai puolikkaaseen, mutta toisaalta aivan ihanan lyhyeltä. Se oli ohi juuri silloin, kun ei olisi enää ollut paukkuja jatkaa! :) Maaliin tulon jälkeen jäätiin hetkeksi kannustamaan muita juoksijoita. Kaikki tiimiläisemme saapuivat hienosti maaliin ja jopa "Will be home for Xmas"-joukkueemme saapui hyvissä voimissa paljon ennen joulua maaliin! ;) Go teams!

Juoksun jälkeen päästin nauttimaan porukalla piknikistä, joka oli todella positiivinen yllätys! Piknik-kassissa oli koko joukkueelle sämpylöitä, voita, kinkkua, kurkkua, tomaattia, Vitalinean jogurttijuomat, suklaapatukat, fitness-muroja, omenat, Hyvää Päivää-juomat ja Alpron soijajuomat. Todella kattava ja herkullinen setti! :) Ehdittiin istuskella piknikillä hetken aikaa, kunnes alkoi tulla kylmä ja sadepilvet vyörysivät taivaalle, joten päätettiin suunnata kotia kohti. 

Kiitos joukkuekavereille kivasta juoksu-illasta ja Espoon Nice Run-tiimille hyvin järjestetystä tapahtumasta :) Ensi vuonna uudestaan!
2 kommenttia:

  1. Vau, hyvään vauhtiin ot nakuttanut tuon vitosen :) Muutenkin kivan oloinen tapahtuma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se meni aika haipakkaan! :) onneksi oli kavereita mukana tsemppaamassa, yksin ei olisi jaksanut pitää hyvää vauhtia yllä!:)

      Poista