keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Kuinka tehdä päivästä parempi?

Tiedättekö sellaiset päivät, jotka tuntuvat menevän jo heräämisestä lähtien päin prinkkalaa? Heräät väärällä jalalla, nukut ehkä pommiin ja aamulla tulee kiire. Sellainen aamu oli minulla juuri eilen. Heräsin 50 minuuttia myöhemmin kuin oli tarkoitus, olo oli silti väsynyt ja raahauduin jumppaan, vaikka ei juuri huvittanut. Mutta hyvä, että raahauduin, koska treenin jälkeen päivä tuntui huomattavasti paremmalta ja fiilis oli hyvä! Aamun ärsytykset unohtuivat nopeasti, kun endorfiinit täyttivät koko kropan eikä edes jäätävä lumisade saanut mieltä enää matalaksi! :)

Tässä muutamia minun käyttämiäni vinkkejä, joiden avulla päivästä kuin päivästä saan paremman! :)

 • Herää aamulla hyvissä ajoin ennen kuin joudut lähtemään töihin/kouluun tai muihin päivän rientoihin. Ota aikaa aamurutiineihin ja nauti rauhassa hyvä aamupala ja kuppi kahvia tai teetä. Lue jotain sellaista, joka saa sinut heti aamusta hyvälle tuulelle. Omiin aamurutiineihin kuuluu aamiaisen äärellä lempiblogieni selailu ja eilen käytin Instagramia motivoimaan itseäni jumppaan lähtiessä. Selailin hetken innostavia juoksu- ja treenikuvia Instagram-feedillä ja motivoiduin niiden avulla tekemään hyvän treenin! :)
Hyvää aamupalaa ja kivaa lukemista! :)
 • Tee treeni heti aamulla tai aamupäivällä, jos vain mahdollista. Vaikka olisit herännyt "väärällä jalalla", aamutreeni saa sinut taas raiteille ja hyvän liikuntahetken jälkeen päivä tuntuu huomattavasti mukavammalta! Lisäksi treenit on jo hoidettu pois alta, joten siitä ei tarvitse enää huolehtia illalla :) Itse aion tsempata aikaisten aamutreenien kanssa nyt kevään myötä ja lupaan lähteä aamulenkille ennen töitä ainakin kerran viikossa huhtikuusta alkaen. Uskon saavani aamutreenistä lisäenergiaa koko päivään, vaikka se vaatiikiin aikaisempaa ylösnousemista. 
 • Käy päivän aikana edes lyhyellä happihyppelyllä! Jää pois bussista aikaisemmalla pysäkillä tai lähde kävelylenkille. Kaiken liikunnan ei tosiaan tarvitse olla "hikitreeniä", välillä on hyvä vaan haukkailla raitista ilmaa ja nauttia hieman D-vitamiinia auringonvalon muodossa
 • Hyvä ruoka, parempi mieli! ;) Hemmottele itseäsi jollain hyvällä, joka itsellesi maistuu! Omiin arkisiin hemmotteluhetkiini kuuluu esimerkiksi erikoiskahvin tai smoothien nappaaminen mukaan kahvilasta tai jonkin ihanan lounassalaatin syöminen! :) Nam! 
 • Kuuntele hyvää ja piristävää musiikkia, jonka mukana voit laulaa! Omia suosikkejani tällä hetkellä ovat muun muassa Huominen on huomenna, Pummilla Tallinnaan, Timber, Kuka muu muka... Toimii fiiliksen nostattajana ihan varmasti! :)
 • Laita päälle jotain sellaista, jossa tunnet olosi mukavaksi! :) Itse olen useimmiten treenivaatteissa, verkkareissa tai huppareissa, joten välillä on ihan kiva laittaa päälle nätimpää paitaa ja hieman laittautua normi-treenilookkiin verrattuna. 
 • Ota edes pieni hetki aikaa itsellesi päivän aikana ja tee juuri sitä mitä sinä haluat tehdä. Aika usein teemme asioita, joita meidän "pitää" tehdä, joten hetken ottaminen itselle päivittäin ja oman jutun tekeminen (oli se sitten mitä tahansa) on virkistävää ja suotavaa! :)

Miten sinä teet päivästäsi paremman? :) 

<3: Karoliina 

10 kommenttia:

 1. Hih. Ihana sinä! Asenne ratkaisee! Mä kattelin kans tuota taulua - olisi kyllä osuva teksti meikäläisenkin seinälle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Jep, toi on niin totta! Asenteella on mielettömän iso merkitys!! :) Ei valitettavasti ole oma taulu toi, mutta ehdottomasti haluaisin tollaisen kyllä! <3

   Poista
 2. Ihana kirjotus! Taas ajattelemisen aihetta arkeen :) nimim. ei menny päivä taas suunnitelmien mukaan ja meinas pinna palaa... mutta ei, pikku happihyppely tähän väliin, niin kyllä se siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!:) Jep, tiedän niin tunteen "meinas pinna palaa" :D Tsemppiä, toivottavasti happihyppelyt auttoi! <3

   Poista
 3. Olipas piristävä postaus :) Oikeastaan kaikkia kohtia pyrin toteuttamaan arjessani! Pienillä asioilla saa melkein päivästä kuin päivästä hyvän tai ainakin paremman. Esimerkisi rauhallisesta aamunaloituksista en kovin helpolla tingi. Sillä, että laittaa kellon soimaan hieman "pakotettua" aiemmin, on koko päivään vain niin positiivinen ja energiaa antava vaikutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos Laura!:) Oon samaa mieltä. Pienet asiat ja jutut vaikuttaa todella paljon, ja niillä voi kääntää päivän suuntaa ehdottomasti paljon paremmaksi! Jostain syystä nämä rauhalliset aamunaloitukset ei nyt meinaa multa onnistua tällä viikolla ollenkaan, koska nukuin tänäänkin pommiin..wuuups! Mutta päätin olla pilaamatta sillä päivääni ja kiva päivä taas ollut, vaikka aamulla tulikin vähän häslinkiä! :)

   Poista
 4. Ihana postaus! Mulla on ollut raskas päivä ja tämä sai kyllä hymyn huulille juuri nyt. Kiitos, että kirjoitit tämän ja muistutit niistä elämän pienistä suurista iloista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos ittelles että luit ja tykkäsit!! :) <3 Tsemppiä ja ps. muista vastata blogimeileihin!! ;)

   Poista
 5. Nää on just niitä päivää piristäviä postauksia, joita on mukava käydä lukemassa. :) Katsoin myös tuon videon ja hyvin se kyykky siinä parantui. Ihan huomasi muutoksen. Itsekin pitäis varmaan vähän kysyä neuvoa joltain. Mukavaa viikonloppua sinne myös. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Piristävät postaukset on pop! ;) Joo, kyykkäilyt alkoi sujua huomattavasti paremmin, kun siinä lämpeni ja Jukka neuvoi hyvin tekniikkaa! :) Kivaa viikonloppua sinnekin!! :) :)

   Poista