sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Treeniviikko #9: osteopatiaa, syväkyykkyjä ja pitkä lenkki saaristomaisemissa!

Moikka ja mukavaa laskiaissunnuntaita! Täällä laskiaiseen kuulunut on hyvä pitkä lenkki (siitä lisää tuonnempana) sekä herkulliset laskiaispullat, jotka maistuivat super hyvälle juoksun jälkeen! Viikon 9 treenipäiväkirja:

Maanantaina kävin aamulla osteopatiassa ja hoidossa keskityttiin lähinnä hoitamaan vasenta jalkaa, joka viime aikoina on pidemmillä lenkeillä hieman kiristellyt polven ympärillä. Hoito teki todella hyvää ja osteopaatti itseasiassa sanoi, että jalassa ei tuntunut olevan niin pahoja jumeja kuin viimeksi, hyvä niin! Maanantai-iltaan kuului normaaliin tapaan ratsastustunnit. Koulutunnilla meinasin ottaa tuntumaa tantereeseen, kun Ekku hieman innostui pukittelemaan, mutta pysyin kyydissä tällä kertaa! :) 


Tiistaina kurkkasin pitkästä aikaa Runner´s Worldin Smart coachin harjoitusohjelmaani, jossa päivän treeninä oli sopivasti tempo-harjoitus. (Heh, ei kannata ottaa minusta mallia, olen surkea noudattaamaan ohjelmaa pilkulleen!) Harjoituksessa juostaan ensimmäiset 2 kilometriä kevyttä alkulämmitteluvauhtia, ja sitten oli tarkoitus juosta 6km:n tempo-osuus vauhdilla 5:32 min/km ja sen jälkeen vielä lopuksi 1km loppuverkka. Treeni meni muuten hyvin, mutta en osannut pitää tasaista vauhtia tempo-osuuden aikana ja juoksinkin pätkiä aivan liian kovaa. Harjoitus oli kuitenkin hyvä ja sain tehtyä mukavan ja hieman vauhdikkaamman lenkin, joka oli kiva juttu! :)


Keskiviikkona olikin sitten jännä päivä! Pääsin Sykesportin kanssa vierailemaan Jukka Rajalan opissa Compact Fit Crosstraining Centerissä, jossa kuvasimme muutamia treenivideon pätkiä, jotka tulevat näkymään lähiaikoina Sykesportin sivuilla. Kuvauksissa mukana oleminen oli minulle uutta ja jännittävää, joten hieman pelonsekaisin tuntein odotan millaisia pätkistä tulee, ja kuinka hölmöltä sitä itse niissä näyttää! :D Hauskaa oli kuitenkin ja pääasia oli, että sain Jukalta (tässä muuten haastattelu hänestä, jos kiinnostaa) todella hyviä vinkkejä, joilla voin parantaa muun muassa liikkuvuttani. Pääsin myös kokeilemaan minulle uusia liikkeitä kuten etukyykkyä ja valakyykkyä! 


Etukyykkyharjoituksia Jukan valvovan silmän alla. Oli muuten vaikea liike!

Y
ksi hyvä treenivinkki Jukalta minulle, oli treenata jatkossa enemmän syväkyykkyä. Aluksi ihan oman kehon painolla ja pysyen syväkyykkyasennossa jatkuvasti hieman pidempiä aikoja. Kuulostaa helpolta, mutta ei ole,ainakaan minulle. Syväkyykyn tekemiseen on syynsä, ja minua motivoi se, että sen avulla on mahdollista saada lisää voimaa jalkoihin sekä parantaa liikkuvuuttani ja notkeutta. Jalat tuntuivat heti paremmilta syväkyykkäilyn jälkeen! :)

Torstaina pidin lepopäivän treeneistä, mutta perjantai-aamuna olin bak in bisness. Kävin Elixialla juoksumatolla juoksemassa 10km lenkin, jonka aikana taas leikin hieman vauhtinappulalla, joten tylsyys ei matolla päässyt iskemään. 


Ja juoksun jälkeen otin tietysti #runfien! ;) Meillä on Instagramissa käynnissä #runfiechallenge, johon kuuluu ottaa kuva itsestä lenkkivaatteissa joko ennen lenkkiä, lenkillä tai lenkin jälkeen! Tämä on vähän kieli poskessa toteutettu juttu, mutta tulkaahan mukaan, jos haluatte! Eli omaan juoksukuvaan täggäys: #runfie niin varmasti tykkäillään niistä itse kukin Instagramissa ja voidaan levittää juoksun hyvää fiilistä eteenpäin! :)#Runfie number trillion  ala Candy on the Run ;)
Eilen lauantaina tein kotijumppatreenin, jonka aloitin alkuverryttelyllä: hölkkää ja hyppelyjä. Sen jälkeen tein kiertoharjoitteluna tavallisia punnerruksia, vatsarutistuksia, ojentajapunneruksia, sivulankkuja, tavallisia lankkuja ja hauiskääntöjä aina minuutin kerrallaan yhteensä kaksi kierrosta. Treenin kesto yhteensä oli venyttelyineen noin 40 minuuttia. Hiki tuli ja eräs karvainen kaveri yritti kaikkensa saadakseen treenin keskeytettyä useampaan kertaan! ;) Hän halusi kovasti juoksulenkille, mutta eilinen oli vapaapäivä minulle juoksun puolesta. 


Veeti <3
Tänään sunnuntaina oli sitten viikon pitkiksen vuoro. Ensi viikko tulee olemaan juoksun suhteen kevyempi viikko, joten tämän päivän pitkiksellä uskalsin ottaa jaloista hieman enemmän irti, kun juoksu tuntui kulkevan hyvin. Lähdin lenkille Näsbystä, joka on Houtskärin kirkonkylä. Sieltä suuntasin kohti Kittuista, jonne oli matkaa 11km. Juoksin pitkin saaristotietä, jossa sain tähän aikaan vuodesta taivaltaa melko rauhassa, vain muutamia autoja meni ohitse. Juoksu tosiaan tuntui tänään sen verran hyvältä, että päätin pitää vauhdin hieman reippaampana 22 kilometriä, ja tähtäilin suunnilleen 5:30-5:35 vauhtiin, joka olisi maratonille suuntaa antava tavoitevauhtini, jos kaikki on kunnossa. Viimeiselle 4 kilometrille mökkitietä pitkin sain Veetin juoksuseurakseni ja hölkkäiltiin loppupätkä hieman rauhallisemmin. Veeti oli yllättäen super innoissaan, kun pääsi pitkästä aikaa juoksemaan! :) Yhteensä matkaa tuli 26km ja aikaa meni n. 2:25


Kuvaa Näsbyntieltä

Innokas juoksukaverini!
Kaksi täysin normaalia tyyppiä! ;)
Sellainen virkistävä saaristopitkis! Oli kivaa juosta hieman uusissa maisemissa, sillä en ole täällä Houtskärissä aikaisemmin juossut pitkää lenkkiä. Reitti oli sopivan vaihteleva sekä maisemiltaan että korkeuseroiltaan, joten hyvä treeni tuli ehdottomasti tehtyä. Jalat tekivät sen verran kovan työn, joten nyt pitää niistä huolehtia hyvillä venyttelyillä, foam rollauksilla ja levolla ja tietysti syödä ja juoda tarpeeksi, jotta palautuu. 

Miten teidän treeniviikko on sujunut? :) Kivaa sunnuntai-illan jatkoa!


-Karoliina

8 kommenttia:

 1. Hyvä treeniviikko sulla. Ja hurja toi pitkis! Mun pitäs kans välillä vaihtaa maisemaa, kun meinaa samat reitit kyllästyttää. Tää viikko menny kokonaan sairastaessa. Eilen sain lääkkeet ni jospa se tästä ja ens viikon lopulla pääsis treenaamaan. Kivaa alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Voi vitsi, kipeenä oleminen on kyllä niiiiin tylsää, mutta toivottavasti lääkkeet auttaa ja olet pian kunnossa! :) Juu, lenkkireittien vaihtelu aina välillä kannattaa ehdottomasti, siitä saa ihan uutta puhtia menoon! Mä olen viime aikoina kotosallakin ihan asiakseni koittanut etsiä uusia reittejä tai ainakin jostain kohtaa lenkkiä juosta vähän uusissa maisemissa, vaihtelu tsiaan virkistää! Kivaa viikon alkua sinne myös! :)

   Poista
 2. Mahtavia pitkis!!! Mä odottelen kans, että pääsen juoksemaan niitä enkkakilometrejä:) tällä hetkellä se 24km on pisin. Tosin myös mulla ens vko kevyt viikko juoksun suhteen, myöhemmin sitten:)

  Tällä viikolla juoksin pitkän, kovan ja 2 peruslenkkiä, joten hyvä kokonaisuus:) hyvän juoksuviikon päätteeksi olen keskittynyt pullan syöntiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei, oli kyllä hyvä pitkis! Nyt on hyvä fiilis kevennellä ensi viikko, kun sai hyvät treenit juostua alle. Sulla on ollut kanssa hyvä viikko, huippua! Ja ihanaa, että se nilkka alkaa olla noin hyvässä kuosissa, tiedän niin tunteen kun paikat hajoa...:o Kuule, täällä kanssa keskitytty pullan syöntiin, en edes kehtaa kertoa monta olen syönyt, haha! Kivaa viikon alkua Kuopijjoon! :)

   Poista
 3. Ihan hurja toi sun pitkis! Huh, oot kyl super! :) Millaselta tuntui pitää noin pitkään tuota tavoitevauhtia yllä?! Ja muutenkin hyvä viikko sulla ollut, mutta totta, nyt on varmasti hyvä pitää vähän kevyttä viikkoa välissä! Kroppa ehtii palautua kunnolla! :) Ja ojj, houtskär, ihanaa! Siistiä, että pääset välillä niihin maisemiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, kiitos! :) Eilen oli tosi hyvä fiilis juosta ja syömiset oli mennyt nappiin, joten tavoitevauhdin ylläpito onnistui tosi hyvin, oli "vahva olo". Varmasti myös auttoi uudet lenkkimaisemat ja se että, juoksin tavallaan pisteestä pisteeseen, kääntöpaikalla tiesin lähteväni kotiin päin, vaikka matkaa oli 11km edessä, mutta varmasti sillä oli psykologinen merkitys. Ja joo, kevyempi viikko tekee hyvää, vaikka en mitenkään väsynyt olekaan, mutta henkisesti pitkikset alkaa enemmän väsyttää :D Jep, Houtskärissä on ihana olla ja käydä! <3

   Poista
 4. Olipa hyvän näköisiä laskiaispullia :) Herkuttelu suotavaa, kun sitä harrastaa kohtuudella. Juokseminen mielekkäissä maisemissa motivoivampaa kuin ei niin mielekkäissä! Syväkyykky liikkeessä itselläni jäänyt se tekemättä, koska joku aikoinaan peloitellut, et hanuri leviää silloin? Monesti kuullut sen, että kyykky tuolille tuottaisi mieleisimmän lopputuloksen? Ehkä nämä voi olla makuasioitakin? Kaikki treenaaminen on hyvästä kuitenkin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, kiitos kommentista! :) Omalla kohdallani ainoa motivaattori syväkyykyn tekemisessä on liikkuvuuden parantaminen, joten en osaa sanoa sen muista vaikutuksista. Itse lähinnä "hengailen" syväkyykkyasennossa ja vain oman kehon paino on painona. Ei siis ole tarkoitus sen enempää jumppailla pakaralihaksia tässä asennossa!

   Poista