sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Treeniviikko #14: Crossfittiä & pitkä lenkki uutta HCR-reittiä pitkin!

Moi vaan! Sunnuntaiseen tapaan tulossa koontia ja treenipäiväkirjaa tämän viikon treeneistä. Alkuviikon (maanantain ja tiistain) Crossfit-treeneistä raporttia löytyy täältä! Keskiviikkona oli vuorossa juoksupäivä ja kävin tekemässä 7,5 kilometrin  peruskuntolenkin, vauhti 5:55min/km ja keskisyke 133. Yläkroppa oli hieman jäykkänä Crossfitistä, mutta kevyt treeni teki hyvää sekä mielelle että kropalle.
Perjantain lenkille lähdössä
Torstaina Crossfit-treenit aloitettiin harjoittelemalla soututekniikkaa soutulaitteessa. Minä istuin soutupenkkiin ihan ensimmäistä kertaa (mökkijärvellä soutelua ei tässä kohtaa lasketa!) ja aloin harjoittelemaan soutamisen oikeaa tekniikkaa. Eikö olekin hassua, etten ole koskaa soutulaitetta käyttänyt? Lämmittelyt olen aikaisemmin salin puolella hoitanut joko crossarilla, kuntopyörällä tai juosten, mutta pyörää tai crossaria ei löydy Crossfit-salilta, joten soututekniikka on otettava haltuun. Soututreenien jälkeen jatkettiin opettelemaan maastavetoa, tällä kertaa ensin kepin avulla ja sitten tangolla, jossa oli vähän painoja. Kun maastavedot kulkivat coachin mielestä siinä kohtaa hyväksyttävästi, siirryttiin opettelemaan seuraavaa liikettä eli thrustersia. Jos Thrusters ei ole tuttu liike, voit kurkata tämän youtube-videon, jossa kohdassa 0:30 näytetään liike. 

Täytyy sanoa, että minulla oli kaikissa keskiviikkona treenatuissa liikkeissä haasteita. Tekniikka ei mennyt kohdalleen heti, mutta toisaalta, harjoitteluahan se vaatii ja paljon toistoja. Omalta mukavuusalueelta poistuminen kehittyäkseni taisi kuitenkin olla yksi teemoista, joka sai minut houkuteltua On Rampille, joten ei auta kuin jatkaa harjoituksia! :)

Lopuksi keskiviikkona tehtiin vielä seuraavanlainen treeni pareittain ja vuorotellen. Yhteensä siis pari teki kuusi kierrosta. 

Wod day 3.

3 rounds
200m row
10 thrusters

Perjantai-iltana kävin tekemässä lyhyen 6,5km juoksulenkin, jonka aikana herättelin itseäni lyhyillä 400m vedoilla tähdäten niiden aikana 5min/km vauhtiin. Tein vetoja yhteensä 5 kappaletta ja hölkkäilin vedon jälkeen aina minuutin palautuksen. Keli oli kohdallaan ja oli ihana juosta rankan viikon jälkeen ja tuulettaa päätä! Keskivauhti tällä lenkillä oli 5:39min/km. 
Lauantai-aamuna vuorossa oli treeniviikon kohokohta eli pitkä lenkki yhdessä HCR Street teamin Laura P:n, Laura H:n ja Siirin kanssa ja mukana oli myös ystäväni Jutta. Viiden hengen porukalla asetuimme "lähtöviivalle" Vauhtitielle klo 9.40 ja lähdimme matkaan!  Olimme jo useita viikkoja sitten päättäneet testata tänä lauantaina HCR:n uutta reittiä, ja mikäs sen hauskempaa kuin juosta pitkistä porukalla! Aika menee nopeasti höpötellessä ja maisemat vaihtuu. Keli oli vielä lauantaina ihan huippu, aurinkoinen ja melko lämmin. Ainoastaan tuuli oli ajoittain todella kova, mutta se olikin ainoa miinus. 

Reitin alku kiertää tutuksi tulleen Töölönlahden kierroksen ja jatkaa sieltä Kaisaniemenlahden ja Eläintarhanlahden ympäri kohti Nordenskiöldinkatua. Nordikselta juostaan Auroran sillan kupeeseen ja siitä kurvataan pitkälle pätkälle keskuspuistoon. Keskuspuistossa juostaan ihanan pitkä lenkki! Jalat tykkää pehmeämmästä alustasta ja keskuspuistossa on rauhallinen tunnelma. Ei tosin varmaan sitten HCR:llä, mutta lauantaina meno oli vielä melko rauhallista! ;) Keskuspuiston lenkuran jälkeen kurvataan Rusan ratsastushallien vierestä kohti Pikku Huopalahtea ja juostaan siellä lenkura lahden ympäri. Pikku Huopalahti on se paikka, jossa iskee ainakin minulla reitin vaikeimmat hetket, kilometrit 15-18. Periaatteessa maasto on tasaista siellä, mutta jostain syystä nuo ovat aina ne vaikeimmat kilsat minulle. Pikku Huopalahden lenkuran jälkeen palaillaan takaisin keskuspuistoon ja otetaan siitä suunta kohti Stadikkaa. Ennen Auroran siltaa on yksi melko jyrkkä mäki ja heti sillan jälkeen ennen Stadikkaa on reitin haastavin nousu ainakin omasta mielestäni. Siinä pitää olla tsemppi kohdallaan sitten HCR:llä, koska matkaa maaliin ei enää ole paljon! :) Kivalta vaikuttaa reitti mielestäni, oikein hyvä yhdistelmä mukavia maisemia, keskuspuiston rauhaa, asfalttia ja hiekkatieosuutta. "Maaliin" päästyämme Stadionin kupeeseen, meillä oli vielä tilaisuus käydä porukalla ottamassa muutamia kuvia Stadikan sisällä, ja tilaisuus tietysti käytettiin hyväksi! ;)Ihan huippu pitkis mahtavassa seurassa! :) Kokonaisuudessaan omaksi lenkiksi tuli n. 23,5km, kun hölkkäilin vielä ennen lenkkiä ja sen jälkeen hieman verryttelyjä. Statsit lenkistä jäi saamatta, koska sykemittari päätti luovuttaa ennen kuin pääsin lenkin loppuun..pläh. 

Ensimmäinen huhtikuun "härkäviikko" ja kuusi treeniä takana. Fiilis on kohdallaan ja tästä on hyvä jatkaa vielä kolme Crossfit On Ramp-viikkoa lisää! Viime postauksen kommenteissa kyseltiin kuinka paljon aion juosta nyt On Rampin aikana ja vastaus on, että pyrin kolmeen kertaan viikossa, kuten normaalistikin, mutta jos aikataulut tulee vastaan tai kroppa kaipaa enemmän lepoa, niin sitten jätän yhden juoksukerran pois. Näillä mennään! Hyviä ja keväisiä treenejä kaikille muillekin ja kertoilkaahan miten teidän treenit sujuu! :)

-Karoliina

Seuraa Candy on the Runia Instagramissa/Twitterissä/Facebookissa

10 kommenttia:

 1. Hyvä treeniviikko sulla taas :). Mulla aina oli viimeksi 14-17 ne pahimmat kilsat. Saas nähdä kuinka nyt käy. Ens vkl tosiaan testataan kanssa reittiä.

  Mulla oli tosi hyvä treeniviikko: 3 lenkkiä 10, 5x2 ja reilu vitonen (kympit mulle ihan super aikaa 6.06-6.09 min/km), 2 joogaa, salitreeni ja haasteiden kyykyt, vatsat ja dipit. Tänään olin ait hierojalla reilu 1, 5h :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan super treeniviikon oot vetäny, hyvä Tanjuzga!! :) Ja tosiaan henkisen puolen kannalta varmasti hyötyä käydä testaamassa reittiä niin tietää mitä tuleman pitää! Kivaa alkavaa viikkoa sinne! :)

   Poista
 2. Sä oot tehokas!! Täällä ollaan juostu 12km.n tasavauhtinen ja 15km:n pitkis. Tänään oon jumppaillu "sun kanssa" sykesportin liikkuvuusharjoituksia. Sitä valakyykky-hyppyä en edes yrittänyt. :) Kunhan töistä pääsen, lähden intervallijuoksulle..:) Energisyyttä ens viikkoon!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite oot tehokas!! :) Ja vielä mun kanssa jaksanut jumppailla :D haha, hyvähyvä! :) Samoin energiaa sinne, täällä tarvittais vähän lisää! :)

   Poista
  2. Taas oot toiminut motivaattorina! Tein tänään salilla thrustereita, ja erilaisia sykesportin kyykkyjä:)

   Poista
  3. Kiva kuulla! :) Hyvää viikonloppua sinne!! :)

   Poista
 3. Kiva Karoliina, hyvä ettet ole mennyt niin jumiin crossfit treeneistä, ettei juoksua ole haitannut :) Milloin se Tukholman maratoni on? Mä oon juossut tällä viikolla kaksi kertaa, torstaina juoksukoulussa (oli ihan huippua) ja tänään sunnuntaina pitkis 12,6km kävelyhölkällä :) Salilla oon treenannut kaksi kertaa, alakroppa ja yläkroppa :) Ja sit jotain pient kävelyy ja pyöräilyy, toistaseks tuntuu ihan ok..nyt ois kolme päivää aikaa palautuu ennen seuraavaa juoksukouluu :) Hyvää tulevaa viikkoa sulle ja kaikille :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Nojuu, toistaiseksi en ole mennyt niin jumiin, mutta eiköhän se aika vielä tässä On Rampin aikana koita! ;) Tukholman maraton on 31.5! Sitä odotellessa! :) Hyvä treeniviikko sullakin, jee! Ja kiitos samoin kivaa viikkoa sinne myös!

   Poista
 4. Olipas kiva kuulla uudesta HCR:n reitistä :) Oon yrittäny tiirailla sitä karttaa, mut nyt aukes vähän enemmän reitin uudet salat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiva, että tykkäsit reittiraportista! :) Mukavaa viikkoa sinne!

   Poista