keskiviikko 20. elokuuta 2014

Inspiroitunut olo & syksyn juoksutavoitteita

Katselin viime lauantaina Helsinki City Marathonin lähtöä ja kylmät väreet menivät läpi kropan, vaikka en itse ollutkaan lähtöviivalla. Ainoastaan sen vieressä. Fiilis oli lähdössä huikea ja juoksijoiden innostus oli käsin kosketeltavissa. Maaliin tulijoiden seuraaminen sai viimeistään aikaan sen tunteen, että lähtöviivalle on taas päästävä itsekin mahdollisimman pian. Tunsin olevani pitkästä aikaa enemmän innoissani juoksusta ja inspiroituneempi treenaamiseen suhteen kuin vähään aikaan.


HCM "alkuverryttelyt" ihanien Street team tyttöjen Laura P:n ja Laura H:n kanssa
Kesä on ollut aivan ihana ja olen nauttinut siitä täysin siemauksin. Olen myös nauttinut siitä, että ei ole tarvinnut mahduttaa pitkiä lenkkejä kalenteriin tai miettiä treenejä sen enempää, vaan olen liikkunut vapaasti, ja tehnyt sitä mitä milloinkin on huvittanut: juossut, pyöräillyt, kävellyt, tehnyt lihaskuntoa, ratsastanut jne. Koittanut vain pysyä mahdollisimman aktiivisena, jotta kesäherkut eivät näkyisi vyötäröllä niin selvästi! ;) 


Viime viikolla pitkästä aikaa juoksin kivalta tuntuneen lenkin, kun kelit hieman viilenivät :)
Haukilahden venesatamaa ilta-auringossa 
Veeti <3 oli meillä viikonloppuhoidossa ja käytiin metsäpoluilla kävelemässä
Vapaasti liikkuminen on sopinut kesään, mutta nyt syksyn tullen alan taas kaivata enemmän ryhdikkyyttä moneen asiaan, myös treeneihin. Kaipaan tavoitteita, joihin tähdätä ja joilla motivoin itseäni liikkeelle tiukan paikan tullen, sillä tiedän, että treenaamaan lähteminen ei tule syksyn pimeillä keleillä olemaan niin helppoa kuin kesän ihanassa valossa. Kesän alussa minuun otti yhteyttä toimittaja, joka oli tekemässä juoksujuttua Pirkka-lehteen. Hän kysyi minulta vinkkejä, kuinka motivoin itseäni juoksulenkille huonollakin säällä. Myönnettäköön tässä kohtaa, että hyvin huonolla säällä pysyn mielummin sisällä, kuin juoksen ulkona, mutta onneksi lähes kaikilta saleilta löytyy juoksumatot, joita koiranilmalla voi hyödyntää tai vaihtoehtoisesti "sää on vain pukeutumiskysymys", sadevaatteet niskaan ja menoksi! Tässä linkki juttuun: Juoksija, motivoi itseäsi näillä vinkeillä!

Tavoitteista puheen ollen seuraavat juoksutapahtumat ovat nyt laitettu omaan kalenteriin:

27.8 RunFest Helsinki (5 juoksijan viesti, jossa matkana jokaisella 4,2km!)
30.8 Midnight Run Helsinki 10km
20.9 Espoon Rantamaraton puolimaraton
12.10 Vantaan maraton puolimaraton

Olen intoa täynnä juoksutreenien suhteen, joten toivottavasti tämä alkuviikosta iskenyt flunssanpoikanen taittuu pian! 

Millaisia treeneihin liittyviä suunnitelmia teillä muilla on? Onko olo syksyn tullen inspiroitunut vai olisiko lisäinspiraatiolle tarvetta? 

Sateisesta kelistä huolimatta kivaa viikon jatkoa! <3

K




13 kommenttia:

  1. Kiva kun on taas fiilis löytynyt ja kirjottelit pitkästä aikaa :). Just tulin aivan kaatosateessa juoksemasta, mut juoksin vaan seiskan vaikka piti kymppi.
    Samat tapahtumat Midnight Runista alkaen mut Rantakymppi ja Vantaalla se kokonainen! (Apua!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Mun mielestä myös oli ihana fiilis, kun oikein sormet syyhyten halusin kirjoittaa blogiin! :) Vitsi nostan sulle hattua, kun lähdit kaatosateeseen juoksemaan. Sateessa juokseminenhan voi olla kivaakin, mutta sinne lähteminen on kyllä vaikeeta, ainakin mulle. Jee, siistiä kun oot matkalla kokonaiselle, Vantaalla varmaan törmäillään sitten :) Tänään just laitoin sinne puolikkaalle ilmon sisään! Tsempit treeneihin!!

      Poista
  2. Mahtavaa nähdä taas blogipostaus ja kuulla, kuinka into on palannut. Rennompi kesä oli varmasti ansaittu ja tarpeellinen. Hienoa päästä taas sun matkaan mukaan - go Karkki! :)

    VastaaPoista
  3. Espoon rantapuolikkaalle menossa kans! :) siihen liittyen olis muuten kiva kuulla sun valmistautumisista tms! Jos kiinnostelee kirjoitella siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kivaa, että oot sinne menossa myös. Se on tosi kiva tapahtuma ja reitti on mun mielestä tosi jees!! :) Ja joo tottakai kirjoittelen siitä, eipä tässä paljon enää aikaa ole valmistautua, heh!

      Poista
  4. Huippua, että olet taas täällä ja erityisesti että rennomman kesän jälkeen (sama täällä) inspiraatio on taas löytynyt :) Kivaa päästä seurailemaan matkaasi ja syksyn tavoitteiden toteutumista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina ja samoin, ihanaa kun taas kirjottelet! <3 Kyllä se tekee hyvää välillä vähän irtaantua, jotta jaksaa taas uudella innolla tarttua asioihin. Pätee aika moneen juttuun! :)

      Poista
  5. Jee, Karkki, kiva kun kirjoittelet taas :) Mukavasti oot saanut tapahtumia syksylle - ne tuovat varmasti motivaatiota takaisin! Mä oon nauttinut monipuolisesta kesästä: suunnistuksesta, juoksusta, pyöräilystä ja kaikesta muustakin. Takaraivossa tykyttää koko ajan syksyn suurin tavoite eli Vaarojen maraton. Jännää!! :D Sitä ennen ehkä törmätään Midnight Runilla... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, mielenkiinnolla seurailen sun matkaa kohti Vaarojen maratonia! Aika monta tapahtumaa tosiaan on mulla nyt kalenterissa, mutta kaipaan niitä kyllä pitämään treenimotivaatiota yllä! :)

      Poista
  6. Jee, kivaa oli huomata, että uus kirjoitus on tullu :) Hyvältä vaikuttaa sun kalenteri! Ite oon tulossa Vantaalle, mutta meen vielä kympille. Puolikas antaa nyt odottaa itseään. Muuten elän nyt vähän motivaatiokuopassa ja mietiskelen mistä sen draivin taas löytäisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva kun kommentoit! :) Kymppi kuulostaa hyvältä! Ens keväänä sitten ehkä puolikas?! :) Tiedän niin tunteen, tosta motivaatiokuopasta...been there done that. Kyllä se sieltä taas lähtee! Nyt joku liikuntaan liittyvä pieni tavoite taas kehiin, niin nopeasti olet ylös kuopasta. Toivottavasti kaikki muutenkin hyvin! xx

      Poista
  7. Hei joo kivaa kun oot takas inspiroimassa! Tänään näköjään oot viestiä juoksemassa, tsemppiä siihen:) Mullahan on ens viikolla se puolimaraton ja jotain muutaki syksylle ehkä suunnitteilla. Tosin nyt salikipinä nosti myös päätään, joten tavoitteet myös puntin nostelun puolella ja voi olla että aerobinen jää vähän vähemmälle. Mutta takuulla täytyy tästä syksyisestä ilmasta nauttia, oli se sitten vaan tallustelua tai tavoitteellisuutta!:) Tsemppiä treeneihin!

    VastaaPoista