sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Pitkästä lenkistä palautuminen & kevyempi viikko

Olen tällä viikolla pitänyt  tarkoituksella hieman kevyempää viikkoa liikunnan suhteen. Viime sunnuntain 16km pitkis sujui hienosti ja tuntui hyvältä, muttei voi kieltää, etteikö se olisi ollut kropalle varsin rasittava suoritus. Etenkin tässä vaiheessa, kun en ole vuoteen juossut noin pitkiä lenkkejä ja juoksua on takana muutenkin vasta muutama kuukausi. 




Alkuviikko meni siis palautuessa pitkästä lenkistä ja liikkuen kevyemmin kävelylenkeillä. Palautuminen ei itselläni tarkoita useinkaan pelkkää täyslepoa vaan suosin niin sanottua aktiivista palautumista eli kevyttä liikuntaa, venyttelyä ja foam rollailua. Toiset saattavat palautella hölkkäämällä seuraavana päivänä lyhyen ja hidasvauhtisen lenkin, mutta itselleni sopii kävely hyvin. Pääasia on, että kroppa saa huilata kovemman treenin jälkeen ja kerätä voimia taas uusiin koitoksiin. Palautumisessa todella tärkeätä on myös saada riittävästi unta, mikä itselläni hieman tökkii tällä hetkellä, koska uni ei ole täysin omissa käsissä. Sen vuoksi huomaankin, että palautuminen saattaa kestää hieman pidempään kuin aikaisemmin. Myös ruoan merkitys on todella tärkeä, jotta kroppa saa kovan suorituksen jälkeen monipuolisesti hyvää ravintoa, jolla täyttää kehon hiilihydraatti-ja proteiinivarastot. Lepo ja palautuminen ovat yksi treenaamisen tärkeimpiä osa-alueita ja myös se osa-alue, joka hyvin helposti unohtuu, kun innostutaan treenaamaan kovasti! Ei siis unohdeta tätä treeniohjelman tärkeätä osaa, eihän? :)



Keskiviikkona, torstaina ja perjantaina tein kävelylenkkien lisäksi lihaskuntojumppaa. Keskiviikkona jalkatreeniä rannalla vaunujen kanssa, torstaina treenaakotona.comin käsipainotreenin sekä keskivartaloharjoituksia. Perjantaina taas keskivartalotreeniä Islan kanssa sekä vaunulenkillä askelkyykkykävelyä, peruskyykkyjä ja dippejä puistonpenkillä. Islan kanssa kotona jumppaileminen on aika  hauskaa meille molemmille. Osaan liikkeistä otan hänet mukaan kuten lankkuihin, punnerruksiin, vatsalihaskiertoihin, kyykkyihin ja askelkyykkyihin ja osan teen hänen vieressään lattialla. Pikkuneiti naureskelee ja osallistuu muun muassa repimällä mua hiuksista ja naamasta! :D

Yritin tehdä lankkua! ;) 
Fitnesspäiväkirjat ja Islan jumpat! :)

Loppuviikkoa kohden kroppa alkoi tuntua palautuneelta ja jalat hyvältä, joten lauantaina kävin juoksemassa viikon ainoan juoksulenkin, joka sujuikin tosi kivasti. Kannatti malttaa ja palautella kunnolla. Juoksin 11km ihanassa kevätkelissä ja juoksu kulki kivasti. Keskivauhti oli hieman alle 6min/km ja tuntui juuri sopivalta siihen kohtaan. 




Juostessa meinasi tulla kuuma! Mulla oli t-paita ja sen päällä ohut juoksutakki, josta käärin hihat ylös. Melkein olisi t-paidalla pärjännyt pelkästään! Jos olisi ollut kisapäivä niin olisin lähtenyt pelkällä lyhythihaisella liikkeelle. Lenkin aikana tuli bongattua monta kevään merkkiä: vihertävää ruohoa, kirkuvia lokkeja, paljon juoksijoita, leskenlehtiä, veteen laskettuja purjeveneitä sekä rantakäärme, joka luikerteli tien yli kovaa vauhtia ja sai mut pysähtymään niille sijoilleen. Jaiks. Me like no snakes!! ;)






Onneksi tuli tehtyä juoksulenkki eilen, sillä tämän päivän sää oli..no, ei niin ihana! Käytiin kuitenkin 5km aamukävelyllä, jotta sain pikkuneidin nukkumaan. 



Eilen avattiin toden teolla grillikausi ja ai että maistui hyvältä pitkästä aikaa! 



Ja illalla käytiin Islan ensimmäisissä tupareissa ja oli niin kivaa nähdä meidän kaveriporukkaa! <3




Miten teidän viikonloppu on sujunut? Entä viikon treenit? Onko lepopäivien pitäminen hallussa? :) 

Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

-Karoliina 


Seuraa Instagramissa/Facebookissa/Bloglovinissa

10 kommenttia:

  1. Mä treenaan yleensä 3 tai 4 kertaa viikossa joten lepopäiviä tulee. Kävelyä tulee kyllä arkena reilusti joten aika aktiivisesti myös itse palauttelen. Joskus vkl kotipäivinä, tulee sitten pidettyä ihan sellasia päiviä ettei askeleitakaan hirveesti kerry. Tänään olis pitkis suunnitelmissa ja tosiaan ens viikolla pidän kevyen viikon enkä esim juokse pitkistä. Meillä meni eilisen upea ilma sisätiloissa kun tyttö oli kuumeessa :/. Ja kummipojan syndet meni ohi samasta syystä :(. Kivaa viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun kommentoit Tanja ja kivaa viikkoa sinne myös! :) Näin instasta, että sun pitkis onnistui! Jee! :) Toi 3-4 treeniä viikossa on kyllä siitä hyvä rytmi, että kevyitä päivä tulee myös, mutta kuitenkin pysyy siinä treenaamisen rytmissä kiinni, kun ei tule liikaakaan vapaapäiviä! Tsemppiä treeneihin!! Ihanaa, että on sulla alkanut kulkemaan juoksut myös!

      Poista
  2. Hyvä ja kiinnostava postaus taas! Tärkeästä asiasta puhut, kun puhut levon ja palautumisen merkityksestä. Itsellä tulee toisinaan sellaisia "tykitysviikkoja", että haalin paljon raskaita treenejä, enkä malttaisi päästää niistä endorfiiniannoksista irti millään. Pääosin kuitenkin maltan levätö ja toisinaan vähän liikaakin :D Ihanan järkevältä ja armolliselta kuulostaa sun meno...ja silti aktiiviselta :) Mulla on nyt luvassa tanssia tunnin verran, iiiihanaa ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! <3 Oon tullut vanhaksi ja viisaaksi, haha! ;) No ei, jotenkin ei vaan ole tarvetta tällä hetkellä ainakaan tykittää kovia treenejä toisen perään. Taidan olla nykyään aika mukavuudenhaluinen! Vähän ehkä turhankin, mutta näillä mennään nyt. Toivottavasti sulla oli ihana tanssitreenit ja viikko on alkanut kivasti <3

      Poista
  3. Kiva postaus, jälleen kerran :)

    Mä olin itse eilen töissä aika pitkän ja rankan päivän, joten kotiinpäästyäni olin superiloinen, kun sain kaverin lenkkiseuraksi (koira kun anyway pitää lenkittää). Loppuilta kuluikin sitten pizzan ja karkkimätön parissa sohvalla koomaillen... :D Tänään oon nautiskellut ansaitusta vapaapäivästä!

    Mulla treenit menee tosi paljon fiilispohjalta, kun ei ole mitään tiettyä treeniohjelmaa/tavoitetta. Se on ainakin tähän asti tuntunut hyvältä, niin ei ole tarvinnut ottaa treenaamisesta paineita. Tällä viikolla en ookaan pitkien ja rankkojen työpäivien lisäksi käynyt kuin kerran juoksemassa (juoksukoulu, jonka ohjelmassa mäkivetoja, eli aika rankla treeni) ja muuten urheilu on koostunut eri pituisista koiralenkeistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Saimi! :) Kuulostaa ihanalta sun lauantai-ilta!! :) Kaverin kanssa lenkkeily ja sitten herkut ja rentoutuminen päälle! Ihanaa! Fiilispohjalta treenailu on kyllä aika ajoin todella mukavaa! Mustakin tuntuu vähän, että menen aika filispohjalta koko ajan, vaikka tietynlainen treenirytmi onkin takaraivossa. Kroppaa kuunnellen, se toimii itselläni ainakin tällä hetkellä parhaiten! :) Ja koira on kyllä huippu lenkittäjä! <3 Mukavaa viikkoa sinne!

      Poista
  4. Hyvää asiaa palautumisesta ja kehon kuuntelusta :) Varmasti kun säkin pitkän tauon jälkeen teet paluuta pitkiin lenkkeihin, tarvitsee keho niistä palautumiseen enemmän aikaa. Mut jei, tosi hyvin on kulkenut sun lauantain lenkki, vautsi! :)

    Täällä lepopäivien pitäminen ei oo ongelma! Ja ruokaa ja yöuntakin saan riittävästi yleensä.. kehonhuoltoon yleisesti voisi kiinnittää entistä enemmän huomiota! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Meinasin kirjoittaa ihan samaa jo postaukseen, että pitkä tauko on varmasti tehnyt sen, että kroppa kaipaa enemmän aikaa palautumiseen ja vähitellen, kun kunto paranee niin palautuukin nopeammin! :) Heh, mulla on kyllä ihan sama, että kehonhuoltoa voisi varmasti aina tehdä lisää! Kivaa viikkoa! <3

      Poista
  5. Täällä sairastellaan, perjantaista asti ollut ärsyttävä flunssa, mutta kuumje ei nouse vaikka päätä jomottaa.. Joten nyt on kyllä mennyt suunnitelman reenien suhteen ihan pipariksi, eniten harmittaa kun ei pääsee hiihtämään kun on vielä mahdollisuus (vielä 1,5 viikkoa Ylläksellä). Mutta jospa tämä tästä, tänään jo hieman parempi olo, jos loppuviikosta pääsisi liikkeelle. Oon vaan niin liikunnallinen ihminen että ahdistaa tällainen paikallaan olo :D
    -Je

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Jenna! Voi harmi, toivottavasti tulet pian kuntoon!! Tiedän tunteen, kun paikallaan pysyminen on vaikeaa, mutta eipä siinä valitettavasti muu auta! Tsemppiä kovasti! <3 Toivottavasti pääset loppuviikosta jo liikkumaan! Mukavaa viikkoa sinne! :)

      Poista