perjantai 15. huhtikuuta 2016

Torstain ruoka-ja liikuntapäiväkirja + juoksublokkaaja

Heippa ja mukavaa perjantaita! Kuvailin eilisen aikana mun ruokia ja sain siitä idean tehdä pitkästä aikaa ruokapäiväkirja-postauksen. Lisään mukaan myös eilisen liikunta-aktiviteetit niin tulee koko kuva paremmin esille. Eilinen oli aika tyypillinen arkipäivä ruokien suhteen. Syön monta kertaa päivässä, kuten huomaatte! :D

Aamiainen: Kaksi paistettua kananmunaa, vihanneksia (tomaattia, porkkanaa, avokadoa, salaattia ja balsamicoa), kahvia ja vettä


Viime aikoina kananmunat ovat olleet jossain muodossaa, mun vakkariaamiainen.

Aamukävely n. 5km =1h

Välipala: Proteiinipatukka ja kahvi


Oletteko maistaneet tätä tuplan proteiinipatukkaa?? Ihan superhyvää mun mielestä! :) 

Lounas: Lämminsavulohisalaatti (salaattisekoitus, porkkana, omena, broccoli, tomaatti, savulohi, kurpitsansiemenet ja balsamico)


Savulohi on ollut suosikkini salaateissa viime aikoina, se on niin hyvää! 

Välipala: Kreikkalaista jogurttia, maapähkinävoita,mysliä sekä kahvi


Jumppailua Islan kanssa 10 minuuttia ja iltapäiväkävely 15min (1,2km), jotta sain pikku neidin nukahtamaan päikkäreille.

Välipala: Pala omenaa, ruokalusikallinen maapähkinävoita ja kaksi hapankorppua juustolla

Varsinainen treeni: Treenaakotona.comin käsipainotreeni 30min

Illallinen: Texmex-salaatti: Salaattipohja, tomaattia, kurkkua, porkkanaa, broccolia ja päällä texmex-maustettua jauhelihaa, salsaa, creme fraichea ja vähän pizzajuustoa. 
Jälkiruoka: Tuoretta ananasta. 

Iltapala: Kaksi ruisleipää, levitteellä ja tomaattiviipaleilla


Sellainen päivä ruokien ja liikunnan suhteen. Pyrin tällä hetkellä syömään kasviksia mahdollisimman paljon, sillä ne saavat olon hyväksi ja täyttävät kuitenkin mukavasti ilman ähkyä.  

Ps. HCR:lle tulijat oletteko jo kuulleet juoksublokkaamisesta? Se on uusi juttu tämän vuoden HCR:llä! ;) Josset tiedä, mistä puhun niin lue tämä artikkelin Street teamilaisista uudessa Helsinki Running Events-lehdessä. Olen siis nykyään juoksubloKKaaja! ;) Hyvät naurut saatu tästä blokkaamisesta ainakin, jossei muuta. Muuten haastattelu onkin mielestäni oikein kiva! <3 Näillä mennään ja nyt lähden blokkaamaan viikonlopun viettoon! ;) 




-Karoliina

10 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä ruokia :). Tuo Tupla-patukka on LIIAN hyvä, menee suklaapatukasta :D. Savulohta on itsekin pitänyt pitkästä aikaa ostaa, tuli jokin aika sitten syötyä sitä koko ajan niin iski pieni kyllästyminen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Se on ihan namia ja menee tosiaan suklaapatukasta! :D Ja tiedän tunteen, kun joku alkaa kyllästyttää! Mulla tulee myös usein vaiheita, että syön jotakin tosi usein ja sitten en hetkeen ollenkaan, kun tulee täysi kyllästyminen! Kivaa viikonloppua sinne! :)

      Poista
  2. Senkin blokkaaja :D haahaha! Monipuolista ruokaa sulla ja nam. Savulohi himottaisi :D Tuota Tuplaa en olekaan maistanut, pitää muistaa testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 😆😆Haha! Kannattaa maistaa tota tuplaa! Toimii herkkuhimoon ihan varmasti! :)

      Poista
  3. Heippa! Minua pisti silmään ruokavaliossasi, että yllättävän vähän hiilihydraattia juoksijaksi. Jaksatko tosiaan juosta pelkästään salaattien/hedelmien ja välipalahapankorppujen/iltapalaleipien hiilareilla? Itse tukin joka aterialle, salaatteihinkin, aina riisiä, pastaa, perunaa tai leipää, jotta varmasti riittää virtaa juosta. Ihan siis mielenkiinnosta kysyn, en arvostellen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! :) Kiitos kommentista ja hyvästä kysymyksestä! :) Arkipäivisin syön kyllä aika pitkälti tällä tavalla ja jaksan kyllä tosi hyvin ihan normiliikuntaa ja olo pysyy hyvänä. Syön kuitenkin säännöllisesti niin kropalla on bensaa jatkuvasti. Leipä, mysli, hedelmät, marjat jne. toimivat hyvinä hiilarinlähteinä. En tosiaan syö pastaa/riisiä/perunaa tällä hetkellä kovin paljon, koska niistä tulee itselleni hieman turpea olo helposti, mutta toki hiilareita tulee syötyä enemmän jossain muodossaan, jos edessä on esimerkiksi pitkä lenkki! Ja toki sen jälkeen myös! :) Tällä hetkellä juoksen aika vähän määrällisesti, joten mitään isompia hiilaritankakuksia en ole kokenut tarpeelliseksi päivittäin. Pääasia, että löytää sen itselle sopivan ruokavalion ja rytmin! :) Hyvä, kun kysyit, koska meinasin itsekin kirjoittaa, että juoksupäivinä tulee kyllä syötyä enemmän, mutta se jäi sitten kirjoittamatta.

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta :) Hienoa, että olet löytänyt itsellesi sopivan ruokavalion ja ruokailurytmin. Sinullahan taitaa olla myös rauhallinen raskauskilojen poistaminen vielä meneillään, joten sikälikin turhat turpeat olot on hyvä pitää loitolla. Totta puhuen tämä postauksesi herätti myös miettimään, voisinko ehkä itsekin pärjäillä jonkun aikaa vähän vähemmällä pastalla ja leivällä, kun toiveena olisi siistiä kesäksi muutama pöhötyskilo pois. Ehkä pelkään turhaan, että se vaikuttaisi heti juoksuun ja palautumiseen. Pannaan harkintaan!

      Poista
    3. Laita ihmeessä harkintaan ja kokeile! :) Toki en tiedä ollenkaan, kuinka paljon juokset jne. ja mitä enemmän liikkuu, sitä enemmän tietysti on myös energiantarve! :) Itselleni tällainen sopii ja lenkille lähtiessä on ihanan kevyt olo vs. pastatankkauksen jälkeen, mutta toki esimerkiksi puolimaratonia ajatellen tulee hieman tankkailtua! :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos sulle, kun jätit kommentin! Tuli hyvä mieli! Kiva, kun tykkäät! :)

      Poista