torstai 23. elokuuta 2018

Mitä kuuluu vauva-ja taaperoarkeen?

Elokuu lähestyy loppuaan ja meillä on pian takana neljä viikkoa arkea kesäloman jälkeen. Arki kahden pienen kanssa on lähtenyt rullaamaan varsin hyvin, on päiviä kun meillä kaikilla on superkivaa suurimmaksi osaksi ja kaikki sujuu, mutta on myös päiviä ja hetkiä, jolloin ainakin tämän maman kärsivällisyyttä koetellaan ihan huolella ja tuntuu siltä, että tämä äitiyshomma on ehkä haastavin (mutta myös palkitsevin) työ mitä on olemassa! ;) 

Toki on varmasti sanomattakin selvää, etten vaihtaisi näitä kahta ihanaa ja maailman rakkainta tyttöä mihinkään, mutta kyllä sitä välillä kaipailisi vähän enemmän breikkejä, kun nyt on ollut arjessa tarjolla, mutta näillä mennään. Päivät on aika intensiivisiä aamusta iltaan, mutta onneksi on yleensä mahdollisuus vaikka siihen omaan puolen tunnin jumppahetkeen jossain kohtaa päivää, joko lasten ollessa hereillä tai heidän nukkuessa. Ne jumppahetket nimittäin tuo mulle niin paljon lisää energiaa, kärsivällisyyttä ja hyvää oloa! <3


Hieman uusia tuulia ainakin taaperoarjessa on tarjolla syyskuun alun jälkeen, sillä Isla aloittaa silloin päiväkotiharjoittelun. On jännä nähdä millaiseksi arki muotoutuu, kun hän tulee olemaan 3 päivää viikossa päiväkodissa! Uskon ja toivon, että se tulee olemaan meille kaikinpuolin hyvä järjestely, kun alkuhaasteista on selvitty. Päiväkodissa taapero saa toivottavasti uusia leikkikavereita ja aktiviteetteja. Me taas vauvan kanssa päästään nauttimaan sellaisista jutuista, jotka eivät enää taaperon kanssa ole niin nautinnollisia ;) Kuten pitkät vaunulenkit, lounaat mammakavereiden kanssa ja ihan laatuaika välillä kaksistaankin. Kiva päästä keskittymään häneen enemmän niinä päivinä kun taapero on päiväkodissa ja toisaalta ehkä saada itselle myös hieman enemmän omaa aikaa ladata akkuja ja nauttia vauvuoden jutuista. Tällä hetkellä monesti tuntuu siltä, että pelkästään vauvan kanssa oleminen, meneminen, lähteminen jne. on ihan lomaa verrattuna siihen, kun on kaksi lasta mukana menossa. :) Etenkin mun Pökön (Peugeot 206) pakkaaminen tupla viikingeillä ja kaikella muulla tavaralla + lapsilla on aina kuin treeni itsessään... Ihan jokapaikkaan ei siis viitsi edes autolla lähteä, haha. Arki kahden pienen kanssa ei sinänsä ole ainakaan toistaiseksi tuonut yllätyksiä mukanaan. Odotin sen olevan hyvin intensiivistä ja täynnä hässäkkää, ja niin onkin. Aivan ihania hetkiä on seurata, kun tytöt alkavat enemmän vuorovaikuttamaan keskenään. Pikkusisko seurailee jo tarkkana isosiskon puuhia, joka kiltisti huomioi pikkusiskoa!<3 Mustasukkaisuutta ei onneksi ole ollut ainakaan vielä ja tytöt tulevat hienosti toimeen. Se helpottaa tietysti paljon, kun ei koko ajan tarvitse olla pelkäämässä, että vauvalle sattuu jotain kun esikoinen kömpii hänen viereen leikkimatolle makoilemaan. Toki pitää muistutella halaamaan varovaisesti jne. mutta ei onneksi sen kummempaa. 
Mitäs muuta? Taaperolla on ollut pottaharjoittelut käynnissä ja hän on siirtynyt vihdoin myös ison tytön sänkyyn. Hienosti on nämä muutokset sujuneet (toki alkuhankaluuksia oli näissäkin) vaikka äiti niitä molempia vähän stressasikin..

Muutoin meidän päivät täyttyvät perusarkijutuista. Käydään kävelyllä ja leikkipuistossa, nähdään välillä kavereita, syödään lounasta, leikitään, luetaan, taapero katsoo lastenohjelmia, mä teen jossain välissä jumpan, tytöt nukkuu päikkärit välillä ihanasti ainakin osittain samaan aikaan, välillä ei :D Illalla syödään, leikitään ja sitten alkaa  kylpy/iltapala/nukkumaanmenohärdelli. Välissä selvitellään uhmakohtauksia ja muuta mukavaa. Vauva on onneksi edelleen aika perustyytyväinen kaveri, kun kaikki tarpeet on täytetty! <3 Kädet on täynnä hommia, mutta onhan tämä nyt ihan parasta, kaikista haastavista hetkistä (joita varmasti kaikilla on, oli elämäntilanne mikä tahansa) huolimatta! <3

Sellaisia arkikuulumisia tänne! Mitä sun tai teidän arkeen kuuluu? 

-Karoliina 

Seuraa Instagramissa: candyontherun ja candybackinshape / Facebookissa / Bloglovinissa Blogit.fi:ssä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti