perjantai 3. elokuuta 2018

Vauvan kuulumisia (2kk)

Meidän pikkuneiti aurinkoinen täytti 1.8 2kk! <3 Aika menee ihan uskomattoman nopeasti ja viimeisen kuukauden aikana hän on kasvanut tosi paljon. Neuvolassa mitat oli 5965g ja 61,3cm, joten ihan pian saan kaivaa kaikki 62-kokoiset vaatteet esille. Ristiäisiä juhlitaan nyt elokuussa ja niiden jälkeen kerron hänen nimen myös täällä blogissa.

Tulan ftg-kantoreppu on ollut ihan huippu, tosin heinäkuun helteillä en sitä enää pystynyt käyttämään (kuva heinäkuun alusta), mutta tulee varmasti käyttöön taas kun ilmat viilenee.
Luonteeltaan hän on osoittautunut varsin chilliksi ja tyytyväiseksi vauvaksi, joka seurailee elämänmenoa hyväntuulisena niin kauan kuin kaikki tarpeet on täytetty. Tarvittaessa hän kyllä kertoo vaativasti, jos jotain on pielessä ja sitten on toimittava! :) Hän viihtyy hyvin sitterissä ja leikkimatolla jonkin aikaa, muttei kovin pitkään yksin, vaan joku, jolle "jutella" pitää olla lähellä. Kovasti juttua jo nimittäin alkaa tulemaan ja ihania ääntelyjä. Hymyt on myös ihan parhaita <3Täysimetyksellä mennään ja pikkuneiti on varsin tehokas syömään, mikä tekee imetyshetkistä myös nopeampia kuin esikoisen kohdalla. Toinen eroavaisuus on myös, että hän syö tuttia, mikä on toistaiseksi helpottanut nukahtamista ja rauhoittumista. Yöt ovat viime aikoina sujuneet varsin hyvin, mistä olen tosi kiitollinen. Tiedän, että ne voivat hyvin tässä muuttua, kun vauva alkaa liikkumaan enemmän (kuten tapahtui esikoisen kanssa 4kk iästä eteenpäin). Viime aikoina yöunille on käyty n. klo 22 (vaihtelee toki) ja yön aikana on ollut 1-2 syöntikertaa. Vauva heräilee aamulla yleensä 8-9 välillä. Päivällä sen sijaan ei ole nukuttu kovin pitkiä pätkiä, useimmiten puolen tunnin unia tai lyhyempiä. Päivissä ei juuri ole vielä rytmiä, vaan vauva tulee menossa mukana. Laitan nukkumaan, kun vaikuttaa väsyneeltä, syötän kun vaikuttaa nälkäiseltä ja tämä on toistaiseksi toiminut hyvin. Koko vauvan toinen kuukausi vietettiin saaristossa ja siellä hän pääsi nauttimaan meri-ilmasta ja muun muassa ensimmäistä kertaa veneen kyytiin. Onneksi otin saaristoon mukaan myös vauvalle lyhythihaisia bodeja ja mekkoja, sillä helteet kyllä yllättivät eikä pitkähihaisille vaatteille ja karvaiselle nallepuvulle tullutkaan käyttöä! Vauvakesämme on ollut helteisin sitten naismuistiin!
Meillä on ollut ensimmäiset kuukaudet käytössä Vaavi-sänky, johon ollaan oltu ihan kohtuu tyytyväisiä. Nyt kun vauva alkaa liikkumaan enemmän (potkii ja heiluttelee käsiään), niin tuntuu, että sänky alkaa jo käydä vähän pieneksi ja pienet kädet ja jalat jäävät helposti pinnojen väliin. Ollaankin rakenneltu itse sänkyyn reunusta, mutta sellainen voisi tulla myös sängyn mukana. Asia, josta ajattelin laittaa heille palautetta ja toivetta :) Muuten sänky on ollut kyllä tosi kätevä ja oli mukana myös saaristossa "matkasänkynä". Luulen kuitenkin, että ihan lähiaikoina siirrytään jo pinnikseen ja palautellaan vaavi-sänky takaisin. 

Ihan turhakkeeksi tällä kertaa jäi vauvahankinnoissa imetystyyny, jonka hankin vielä erikseen. Tai tulihan sitä ehkä muutama viikko käytettyä alussa, mutta nyt se pölyttyy tuolla tuolin nurkassa. Jos joku kaipaa, niin voin myydä pois! ;) 

Sellaisia kuulumisia täältä vauva-arjesta! Mitä kuuluu muille vauvoille ja mammoille?

Ihanaa viikonloppua!

-Karoliina

Seuraa Instagramissa / Facebookissa / Bloglovinissa Blogit.fi:ssä 

8 kommenttia:

 1. Heippa!

  Katsoin tyttöni neuvolakorttia ja huomasin että tyttöni on ollut aika samankokoinen 2kk:n iässä, kun teidän tyttö. Nyt Ilona on 10kk. Minulla alkaa pian häämöttää töihin paluu ja uusi arki kahden lapsen kanssa. Olisi kiva löytää uusia mammakavereita kun vielä hetken aikaa olen kotona. Nyt mukavaa viikonloppua ja kesää, jota vielä hetki jäljellä.
  Ystävällisesti Hanna-Mari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Hanna-Mari! Kiitos kommentista! :) Minkä kokoinen Ilona on nyt 10kk? Meidän pikkuneiti tuntuu ottavan pituutta ja painoa aika reippaasti nyt, toki tahti hidastuu, mutta hauska nähdä minkä kokoinen tulee olemaan vaikka 10kk tai 1v. Missäpäin asutte? Yksi ystäväni on löytänyt paljon uusia mammakavereita Momzie-appin kautta! Kannattaa kokeilla :) Kivaa alkavaa viikkoa sinne :)

   Poista
  2. Heippa! Ilona oli nyt 10kk neuvolassa 76cm ja 11,50kg. Pituutta oli tullut kahdessa kuukaudessa melkein 5cm,mutta painoa vaan 500g. Edellinen käynti huhtikuussa. Olen kokeillut kyseistä appia mutta vielä ei ole löytynyt ketään. Asumme Kirkkonummella, minulla on myös 3v Teemu. Meillä alkaa huomenna arki lomien jälkeen, mukavaa viikkoa.

   Poista
  3. Voi vitsi, hienosti kasvaa teidän Ilona! <3 Niin iso jo! Nää vauvat kyllä kasvaa niin nopeasti! Mukavaa alkanutta viikkoa teille :)

   Poista
 2. Oliko teillä Vaavi-sänky jo esikoisella käytössä? Onko se ollut käytännöllinen teillä nyt esimerkiksi kokonsa puolesta? Harkitsen siis sellaisen vuokraamistavtulevalle esikoiselle.

  Jos siihen tekisi itde ephmustetut laidat, niin toimisiko hyvin sinne 4 kk ikään asti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ei ollut käytössä esikoisen aikana, löysin sen vasta nyt kun mietin raskausaikana ratkaisuja vauvan nukkumiseen alkuaikoina. Vaavi-sänky on ollut ihan hyvä nyt ensimmäiset 2kk, mutta se alkaa jäädä jo pieneksi vauvalle joka on melkein 62cm pitkä ja vaavi-sängyn pituus on vain 70cm! Lisäksi vauva on alkanut potkimaan ja heiluttelemaan käsiä, niin ne jää helposti pinnojen väliin kiinni :( Ystäväni oli vuokrannut Liizi.fi:n kautta ensisängyn omalle esikoiselleen (tämä: https://www.liizi.fi/lastentarvikkeet/ensisanky.html) ja melkeinpä kallistuisin siihen, jos nyt pitäisi hankkia ensisänky! :) Oli tosi hyvännäköinen livenä, harmittaa etten sitä meille pongannut myös, mutta ei tässä hätää, siirrytään pinnasänkyyn nyt :)

   Poista
  2. Kiitos tuosta sänkyvinkistä!

   Poista