sunnuntai 19. elokuuta 2018

Ristiäiset ja viisaita sanoja

Lauantaina 18.8 juhlittiin meidän pienimmän neidin ristiäisiä! <3 Vietettiin ristiäisjuhla ja kastetilaisuus meillä kotona lähimpien sukulaisten ja kummien kanssa. Pappina meillä oli sama ihana pappi Espoonlahden seurakunnasta, joka oli myös vihkipappimme kesällä 2014 ja esikoisen kastepappi joulukuussa 2015. Tuntui tosi ihanalta saada jatkumoa aikaisemmille tilaisuuksille ja tuttu pappi  loi rennon ja mukavan tunnelman kastetilaisuuteen tälläkin kertaa. Papilla oli myös paljon viisaita sanoja puheessaan ja yksi tärkeimmistä viesteistä oli se, että vanhempien hyvinvoiva  keskinäinen suhde ja avioliitto toimii lasten hyvinvoinnin ja koko lapsuuden perustana. Vanhempien on muistettava lastenkasvatuksen ja hoitamisen ohella myös huolehtia itsestään ja toisistaan eikä olla pelkästään lastenhoitajia. Silloin he ammentavat jaksamista kiireiseen lapsiperhearkeen ja vaalivat samalla omaa suhdettaan. Tarvittaessa apuun voi pyytää juurikin kummit tai ihmisiä lähipiiristä, jotta vanhemmat saavat aikaa myös toisilleen. 

Tämä oli tuttua asiaa, mutta silti hyvä muistutus meille, sillä arki on luonnollisesti toisen lapsen myötä muuttunut vielä kiireisemmäksi ja monesti huomaa, ettei puolisolle ole ehtinyt päivän aikana sanoa puolikkaita lauseita enempää. Parisuhteeseen panostaminen on siis ehdottoman tärkeää, toki tämän elämäntilanteen luomissa puitteissa. Siihen ei välttämättä tarvita viiden tähden illallisia kaupungin hienoimmassa ravintolassa tai viikonloppumatkaa Eurooppaan, vaan huomioimista arjessa, kuulumisten vaihtamista, yhteistä aikaa kun lapset ovat menneet nukkumaan ja ehkä joskus joku treffi-ilta, jonka aikana voitaisiin olla ihan vaan me, Karo ja Henu eikä äiti ja isi (wau, se olisi mahtavaa!). Laitetaan suunnittelun asteelle!Monia kiinnostaa ristiäisiin liittyen tietysti pikkuisen nimi! <3 Me olemme kutsuneet häntä nimellä jo syntymästä asti, mutta päätimme, että kerromme sen lähipiiriä lukuunottamatta muille vasta ristiäisten jälkeen. 
Pienestä tuli AADA EMILIA <3

Aada-nimi oli meillä mielessä jo silloin, kun Isla syntyi ja ajattelimme, että jos hänelle joskus saadaan pikkusisko, niin hänestä tulisi Aada. Ja se nimi sopiikin meidän aurinkoiselle pikkuneidille paremmin kuin hyvin! <3 Emilia taas on mun kolmas nimi ja muutenkin kaunis (ja yllättävän yleinen toinen tai kolmas) nimi, joka mielestämme sointui hyvin Aadan kanssa. 

Kummeiksi pyysimme Aadalle yhden mun serkuista sekä hyvän ystäväpariskuntamme. Aada sai varmasti ihanat kummit! <3 Kastetilaisuus sujui tosi mukavasti ja Aadakin oli tyytyväinen koko ajan. Ajoitus meni nappiin, kun hän oli alle nukkunut, syönyt ja vaippakin oli juuri vaihdettu. Hyvä oli siis köllötellä tyytyväisenä Eppu-kummin sylissä ja ihmetellä tapahtumia. Kastetilaisuuden alussa laulettiin Jumalan kämmenellä (virsi 499) ja lopussa Maankorvessa. Ihania molemmat! <3 Isla-isosisko sai olla mukana kasteessa kuivaamassa Aadan pään papin kastettua hänet! <3Tarjoiluina meillä oli feta-pinaattipiirakka, lämminsavulohipiirakka ja kinkkupiirakka sekä salaattia, juustokakkua, suklaakeksejä ja kahvia. Aika simppelit, mutta herkulliset tarjoilut. Kiitos mun äidille joka hoiti kakkupuolen ja Henri teki piirakat, ja kummatkin oli todella herkullisia! 


Kakusta en saanut kuvaa ennen kuin puolet oli jo melkein syöty! Oops! Mutta hieman kiirettä siinä piti jossain kohtaa juhlien aikana, joten laitetaan sen piikkiin. #reallife

Kaiken kaikkiaan aivan ihanat juhlat, mutta ihanaa myös, että ne on nyt ohi, haha! :) <3 Onhan juhlien järjestelyissä aina oma säätönsä! 

Mulla olisi paljon blogiaiheita, joista haluaisin kirjoitella, mutta aika on tällä hetkellä tosi kortilla. Mutta tuollahan ne aiheet blogin luonnosteksteissä hautuu ja odottelee hyvää kirjoitushetkeä! :)

Kivaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa, 

Karoliina


Seuraa Instagramissa: candyontherun ja candybackinshape / Facebookissa / Bloglovinissa Blogit.fi:ssä 


2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä syötäviä. Juhlissa parasta on kyllä kokoontua yhteen ja syödä hyvin ;p. Teillä on niin kaunis perhe ja ihanaa kun Islakin on niin reippaana ollut kastetilaisuudessa <3. Pappi on puhunut viisaita, parisuhteesta niinkuin itsestäänkin huolehtiminen antaa aina takaisin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! <3 Oon samaa mieltä, että juhlissa on kyllä parasta nähdä rakkaita ihmisiä ja herkutella hyvillä ruuilla! :) Ja Isla oli tosiaan ihanan reippaana, vaikka vähän ihmeissään, kun ei ole ennen nähnyt kastetilaisuutta :) Kivaa viikon jatkoa sulle!!

      Poista