maanantai 10. joulukuuta 2018

Joulukuun ensimmäinen treeniviikko + treenihaaste

Heippa! Kivaa uutta viikkoa! Kerroin Instagram-stoorien puolella mun viime viikon tosi kivasta ja monipuolisesta treeniviikosta ja lupasin jakaa tekemäni treenit täällä blogissa, kun moni sitä toivoi! Toivottavasti niistä on teillekin hyötyä omiin treeneihin! :)


Ihana olo sunnuntain juoksulenkin jälkeen <3
Päätin tosiaan tehdä itselleni joulukuulle pienen liikuntahaasteen, joka motivoisi ja innostaisi kotitreenien pariin mahdollisimman usein tämän kiireisen kuukauden aikana.  Asetin tavoitteeksi 6 treeniä viikossa ainakin jouluun asti eli kolmen viikon ajan. Se on tässä elämäntilanteessa ihan kunnon haaste, mutta onnistuu, kunhan ne liikuntahetket priorisoi ja aikatauluttaa päiviin. 


Treenien tekemistä helpottaa se, että niiden tekeminen onnistuu kotona (mulla useimmiten päikkäriaikoina) ja treenit ovat kestoltaan n. 30min (max 40min esim juoksulenkki). Olen myös koostanut treeniviikon sillä ajatuksella, että se olisi mahdollisimman monipuolinen ja kokonaiskuormitus ei tulisi liian isoksi, kun eri lihasryhmät vaihtelevat eikä peräkkäin ole kovia treenejä jne.

Treeniviikosta löytyy pilatesta, coretreeniä, hiittiä, jalka-pakaraa, yläkroppaa, venyttelyä, liikkuvuutta ja juoksua. Päätin treeniteemat ja sitten lähdin etsimään niihin sopivia treenejä. Halusin hyödyntää tässä joulukuun treenihaasteessani nimenomaan valmiita, somesta löytyviä treenejä, joita tallennan koko ajan, kun hyviä tulee vastaan, mutta usein ne unohtuu kansioihin eivätkä tule hyvään käyttöön! Nyt päätin korjata asian ja ottaa sometreenit hyötykäyttöön, ja vitsi miten kiva treeniviikko oli. Tältä se näytti!


Ma 3.12 Teema: PILATES

 Jessica Valant Intermediate 20-minute pilates workout + Hip opening stretch routine 10min

Tämä on tosi kiva 20-minuutin pilatestreeni + usein käyttämäni lonkkien avaus- ja venyttelysetti. Pilatestreenissä tehdään lankkuja, joten ei ole sopiva ihan heti raskauden jälkeen tai raskausaikana. 

Ti 4.12 Teema: KOKO KROPPA/HIIT


 Lauran "kaamostreeni" n. 20min Annan kotitreenikalenterin ensimmäinen treeni, 10min AMRAP

Tää oli ihan tosi kova treeni, kun yhdisti nuo molemmat treenit, Annan kotitreenikalenterin ekan treenin ja Lauran ihan mahtavan kaamostreenin oman kehon painolla. Huhhuh! Sain Lauran kaamostreenistä pyllyn ja sisäreidet tuleen muutamaksi päiväksi! :D Ihan mahtavaa. Kesto n. 30min


Ke 5.12 Teema: CORE


Dana Landgren AB Blaster 3 kierrosta

Tehokas core-treeni ilman ns. perinteisiä coreliikkeitä! Kesto n. 30min. 


To 6.12 OFF/Omatoimista venyttelyä/kävely

Pe 7.12 Teema: JALAT/PAKARAT

Dana landgren killer glutes 3 kierrosta + 
Annan kotitreenikalenterin 2. treeni, kesto n. 30min

La 8.12 Teema: YLÄKROPPA

Bubs2bikinis upper body (3 kierrosta) + Jessica Valant PILATES HIIT 10min, kesto n. 30min

Tää oli myös varsin rankka setti, enkä pystynyt ihan tekemään täysiä minuutteja HIIT-treenissä enkä täysiä kierroksia joka liikkeen kohdalla yläkroppatreenissä, mutta sellaista se on, kun kuntoa kasvattelee! Ensi kerralla menee jo helpommin! ;) 

Su 9.12 Teema: JUOKSU

Mun ohjelmassa 3min juoksua + 1min kävelyä x 10, kesto 40min

Lisäksi omatoimista venyttelyä/liikkuvuutta iltaisin ja useampana päivänä kävelylenkit. Sellainen treeniviikko! Mä itse ainakin tykkäsin kovasti ja olin joka päivä ihan intona odottamassa treeniaikaa, kun oli kiva treeni tehtävänä! :) Haluatteko, että laitan jakoon myös loput treenit joita teen tässä joulukuun (some)treenihaasteessa? Kerro ihmeessä blogin kommenteissa tai Instassa! :)


Tsemppiä sun treeneihin ja kivaa viikkoa! 


Ps. Instagramista löytyvät treenivideot- ja vinkit kannattaa  laittaa talteen omaan instaan, jotta niihin voi palata myöhemmin helposti (tässä postauksessa vinkit siihen) ja lisää vinkkejä ja liikkeitä kotitreeneihin löytyy täältä.-Karoliina


Seuraa myös Instagramissa @candyntreenit & @candyontherun Facebookissa / Bloglovinissa Blogit.fi:ssä  

2 kommenttia:

 1. Uu hyviä linkkejä! Mä vähän myöhässä lueskelen näitä juttuja. Välillä ku ei ite ehdi urheilla ni ei huvita lukea välttämättä muiden hyvin sujuneista urheiluista. :D mut tänään sitten lueskelin vanhempiakin juttuja. Ei noi kauaa veis, ku aloittais vaan. Ehkä mä joululomalla koitan. :) Hauskaa joulua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tässä oli tosi hyviä! Kannattaa laittaa talteen! :)

   Ja ymmärrän tosi hyvin tuon, että jos omat treenit ei syystä tai toisesta suju, niin muiden treenien lueskelu ei tuo sitä hyvää fiilistä :D Olen itse ihan samanlainen!! Hyvää joulua sulle! :)

   Poista