maanantai 31. joulukuuta 2018

Blogiaiheita ensi vuodelle & lukijakyselyn tulokset

Blogin lukijakyselyn tekeminen oli yksi parhaimpia blogiin liittyviä päätöksiäni tänä vuonna, sillä sen avulla sain tosi paljon mielenkiintoista ja inspiroivaa tietoa teiltä ihanat lukijat! Kiitos tuhannesti kaikille teille, jotka jaksoitte vastata kyselyyn ja kertoa omia toiveita ja mielipiteitä! <3 


Auringonnousut ovat olleet upeita täällä Houtskärissä 
Erityisesti ilahdutti "avoimet vastaukset" ja lopun terveiset/toiveet, joita oli todella ihana lukea. Osaan niitä kaikkia todella arvostaa, koska kuten olen kirjoittanut, niin yksi parhaista asioista bloggaamisessa on mielestäni juurikin vuorovaikutus lukijoiden kanssa. Se on selkeästi vähentynyt blogeissa viime vuosina ja ehkä enemmän siirtynyt Instagramin puolelle. Siellä tulee kyllä kommetteja ja Instagram direct-viestejä, mikä on tosi kivaa.  Ymmärrän hyvin blogien kommentoinnin vähenemisen, koska usein blogeja luetaan kännykällä, ehkä hieman kiireessä ja välillä kommentointi voi olla hankalaa. Tästä syystä vastaukset ilahdutti tosi paljon! Mutta lähdetäänpä purkamaan kyselyn tuloksia ja katsotaan mitä toivoitte, että täällä kirjoittelisin ensi vuonna. 
Poimintoja kyselyn tuloksista

Lukijakyselyyn vastasi yhteensä 145 henkilöä, mikä oli huomattavasti enemmän kuin osasin toivoa. Suurin osa kyselyyn vastanneista on löytänyt tänne blogiin Instagramin kautta. Seuraavaksi eniten oli löydetty tänne jonkun toisen blogin tai Googlen kautta, mikä oli myös mielenkiintoista tietoa. Se, että postaukset nousevat Googlessa esille on aina hyvä juttu uusien lukijoiden löytymisen kannalta. Lähes puolet vastanneista on seurannut blogiani useamman vuoden, n 29% vastanneista on ollut mukana 1-2 vuotta ja n. 15% on uusia lukijoita. Kiitos teille kaikille, että luette! Olette sitten olleet mukana pidempään tai lyhyemmän aikaa! <3

Selkeästi eniten blogia seurataan Instagramin kautta ja toisiksi suosituin tapa seurata oli tulla suoraan blogiin katsomaan onko uusia postauksia tullut.

Paras viikonpäivä lukemiseen- äänestyksen voitti sunnuntai. Toki äänet jakautuivat melkein kaikille viikonpäiville ja se onkin hyvä, että blogeja voi käydä lukemassa silloin kun ehtii.  

Tärkeimmät syyt seurata blogiani olivat 
  • Olemme samanlaisessa elämäntilanteessa (40%)
  • Olen seurannut blogiasi jo pitkään ja siitä on tullut tapa (22,8%)
  • Olen kiinnostunut juoksusta (20,7%)
Suurimman osan mielestä 1-2 blogipostausta viikossa olisi hyvä, mutta tässä oli todella paljon hajontaa. Luulen, että tuo 1-2 postausta viikossa olisi myös realistinen tavoite mulle kirjoittaa tässä elämäntilanteessa, joten kiva, että se osuu yksiin ison osan lukutoiveiden suhteen. 


   '

Mitä te haluatte täältä lukea vuonna 2019

Kun kysyin, että mistä haluaisitte vuonna 2019 Candy on the Run-blogista lukea sain 99 avointa vastausta! <3 Niissä oli loistavia ideoita tuleviin postauksiin ja toiveita hyvin laidasta laitaan. Olen niitä kirjoittanut ylös näppäimistö sauhuten!

Mukava oli huomata, että suurimmalle osalle uppoaa parhaiten ne aiheet, joista eniten kirjoitankin eli liikunnallinen elämäntyyli, pikkulapsiarki, ihan jokapäiväinen elämä ja kuulumiset, treenit, hyvinvointi ja juoksu. Moni kiitteli myös sitä, että blogissa on mukava balanssi erilaisia aiheita ja ne kaikki ovat mielenkiintoisia. 

Eniten vastausten perusteella kiinnostaa kuitenkin: 

Juoksu

Juoksuun liittyen tuli todella paljon toiveita, mikä on kyllä ilahduttavaa, koska se alkaa olla taas itsellekin ajankohtaista. Ihanaa, että te juoksusta kiinnostuneet olette roikkuneet mukana, vaikka täällä ei tänä vuonna juurikaan ole juostu. Ensi vuonna juostaan toivottavasti enemmän ja siitä varmasti kirjoitan täällä myös. Moni halusi kuulla juoksun pariin palaamisesta raskauden jälkeen, sen vaiheittaisesta aloittamisesta, mahdollisista juoksutavoitteista jne. Otan näistä varmasti koppia! :) Oikein sormet syyhyää päästä kirjoittamaan taas juoksujuttuja! <3 Pikkulapsiarki/arki/jokapäiväinen 
elämä/arjen haasteet/kuulumiset

Näihin liittyen tuli myös paljon toiveita, ja se onkin ymmärrettävää, kun moni lukijoista on samassa elämäntilanteessa. Silloin varmasti kaikki tekstit, jotka tarjoavat vertaistukea ovat mielenkiintoista luettavaa.  Palasia meidän arjesta  on ihan varmasti luvassa. Niin ilon aiheita kuin haasteitakin, kuten tähänkin asti! <3 Ihan kaikkea en halua blogissa kuitenkaan kirjoittaa, mutta aina voi kysyä, jos jokin asia askarruttaa tai en ole jostain kirjoittanut tänne. Esimerkiksi Instagramin direct-viestien kautta olen käynyt monien lukijoiden kanssa keskusteluja eri aiheista ja käyn niitä mielellään jatkossakin! :)

Kotitreenit/juoksua tukevat lihaskuntotreenit

Kotitreenejä toivottiin lisää ja myös juoksua tukevia lihaskuntotreenejä. Niitä on varmasti luvassa. Näiden suhteen olen huomannut helpoimmaksi ainakin toistaiseksi postata treenejä videoina Instagramiin, joita voin sitten linkittää tänne blogiin, joten laittakaa ihmeessä instatilini @candyontherun seurantaan! :)

Paljon tuli myös muita toiveita, joista tässä muutamia esimerkkejä:
  • syvällisempiä pohdintoja
  • kannanottoja ajankohtaisiin aiheisiin
  • pohdintaa rahasta
  • työsuunnitelmia/tulevaisuudensuunnitelmia
  • elämän haasteita
Nämä ovat tosi hyviä ja mielenkiintoisia postaustoiveita, kiitos niistä! <3 Ehdottomasti sellaisia aiheita, joista itse tykkään myös lukea muiden blogeista! Täytyy miettiä ovatko ne sellaisia aiheita, joista juuri mun tuntuu luontevalta ja hyvältä kirjoittaa täällä, ja milloin näille aiheille on mahdollisesti oikea hetki. Lupaan laittaa mietintämyssyyn ja katsotaan päätyvätkö ne kirjoitusaiheiden listalle ensi vuonna! :) 

Ja loppuun muutamat poiminnat ihanista terveisistä, melkein itkin kun luin näitä <3 Oot mulle inspiraationlähde siitä, miten kiireiseen arkeen lisätään ”huomaamatta” liikuntaa!😊

Ilman blogiasi/ig tiliä en olisi niin tietoinen oikeanlaisesta raskaudesta palautumisesta sekä juoksuun takaisin tähtäävästä treenistä. Kiitos! :)
Tykkään sun blogista kun se ei oo pelkkää positiivista kerrontaa vaan kerrot senkin jos vaikka väsyttää ja joku on huonosti
Mukavaa, että jaat rehellisesti kuvia ja asioita arjesta . Mukava nähdä, että rehellisesti, että palautuminen raskaudesta vie aikaa ja kroppa ei ole heti tikissä.
Ihana blogi, jossa eletään oikeaa elämää. Arjen haasteineen ja iloineen.
Kiva, inspiroiva hyvän mielen blogi, jossa kuitenkin rehellisesti niitä jaksamista nakertaviakin asioita esillä (niistä saa sitä niin tärkeää vertaistukea). Tykkään!
Kiva kun jaksat kirjoittaa ja inspiroida muitakin terveelliseen ja liikunnalliseen elämäntapaan liikoja stressaamatta. Tsemppiä paljon arkeesi ja ihanaa joulun aikaa!
Blogissasi on mukavan "tavallinen" meininki. Kiitos siitä!

Ootte parhaita, blogiystävät <3 Kiitos tästä vuodesta ja oikein hyvää vuodenvaihdetta ja uutta vuotta! Kuullaan täällä ensi vuoden puolella! <3

<3: Karoliina 


Seuraa myös Instagramissa @candyntreenit & @candyontherun 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti