perjantai 8. helmikuuta 2019

Arkiviikon kuulumisia

Heippahei ja kivaa alkavaa viikonloppua! Täällä on arkiviikko loppumassa hieman väsyneissä merkeissä. Viime yönä oli kaikenlaista vaippaäksidenttiä ja lakanoiden vaihtoa aamuyön ratoksi ja muutenkin katkonaista unta, joten viikonlopulle toiveissa olisi taas jälleen kerran parempia unia.


Perjantaiherkkuja
Ajoittaisesta väsymyksestä huolimatta viikko on ollut ihan mukava. Alkuviikon sain olla yksin tyttöjen kanssa kun H oli työmatkalla, mutta onneksi isovanhemmat olivat apuna parina iltana ja Islalla oli päiväkotipäivät maanantaista keskiviikkoon, mikä helpotti niitä päiviä. Viedään hänet Aadan kanssa yleensä noin klo 9 aikaan päiväkotiin ja haetaan ennen klo 16. Aamut ovat nyt viime aikoina menneet suht hyvin ja tuntuneet siltä, että mulla on homma jokseenkin hallussa enkä vaan säntäile ympäriinsä yrittämässä saada meitä kaikkia valmiiksi. Toki sitäkin tapahtuu, mutta tällä viikolla oli sellainen fiilis, että I got this. Sitten taas kun on väsyneempi aamu (kuten tänään), tuntuu lähes ylivoimaiselta tehtävältä saada kaikki valmiiksi ja ulos ovesta, niin ettei hermo mene jossain kohtaa.

Parasta on kun jaksan nousta vähän aikaisemmin kuin tytöt  ja saan itseni valmiiksi ennen kuin he heräävät (tosin heidän heräämisaika vaihtelee, joten en koskaan tiedä ehdinkö meikata ja juoda vähän kahvia rauhassa vai en). Sitten tehdään tyttöjen aamutoimet, laitetaan päivävaatteet päälle ja mennään kaikki aamiaiselle. 


Lounassalaattia keskiviikkona
Kun Isla oli päiväkodissa tällä viikolla, me Aadan kanssa vietettiin kotipäiviä. Toki käytiin vaunulenkeillä koiran kanssa aamuisin ja ruokakaupassa sekä postissa tiistaina, mutta muuten puuhailtiin kotona kaikenlaista. Aada tykkää olla mukana, kun teen erilaisia kotitöitä; hän leikkii vieressä ja on seurana. Näin saan kotitöitä tehtyä samalla, kun hän on hereillä ja päikkäriajat jää sitten muihin puuhiin. Osan etenkin iltapäivän päikkäriajasta käytän usein iltaruuan valmisteluun, mutta koitan pitää huolta, että saan päikkäriaikoina tehtyä myös omia juttuja.

Tällä viikolla tosin päikkäriajat eivät ole ihan menneet niin kuin itse olen suunnitellut, sillä Aada on hetken nukkumisen jälkeen herännyt huutamaan suoraa huutoa jostain tuntemattomasta syystä ja sitten on tietysti mennyt jonkin aikaa rauhoitteluun ja siihen, että nukahtaa uudestaan. Koska päikkäriajat ovat tällä hetkellä vähän epävarmoja kestoltaan, niin koitan aina ensimmäiseksi tehdä sen asian, jonka eniten haluan saada päikkäriaikana tehtyä ja kaikki muu on sitten plussaa. Tällä viikolla olen rynnännyt heti tekemään jumpan kun olen saanut Aadan nukahtamaan eli oma treeni on ollut prioriteettilistan kärjessä päiväuniaikoina. 

Tällaisilla viikoilla, kun olen yksin tyttöjen kanssa, menen ruokien kanssa sieltä, mistä aita on matalin. Islalla on usein tosi kova nälkä päiväkodin jälkeen, joten ruoka on oltava melkein heti valmiina, kun tullaan kotiin. Useammin kuin haluaisin myöntää hän saattaa syödä täysjyväpastaa, mozarellaa ja Lidl:n valmiita lohipyöryköitä, joista tykkään itsekin tai sitten makaroonilaatikkoa. Toki meillä syödään muutakin, mutta nuo edellämainitut on niitä arjen pelastajia. Itse olen syönyt tällä viikolla lukuisia ruokaisia salaatteja ja makaroonilaatikkoa. Aada on syönyt keitettyjä vihanneksia, täysjyväpastaa ja kaupan soseita. Että tällaista arjen gourmeeta täällä! :D 

Torstaina Islakin vietti kotipäivää, kuten joka viikko ja käytiin aamupäivällä vähän laskemassa pulkalla ja tehtiin lumitöitä pihassa. Jestas, mistä tätä lunta riittää??




Meidän taloyhtiön hiekkalaatikko oli täysin peittynyt jättimäisen lumikasan alle ja sekös aiheutti ihmetystä.  Lumessa peuhaaminen sai meille ihanat punaiset posket ja väsyneen olon. Lounas maistui sen jälkeen hyvältä.



Torstai-iltana mulla oli tiedossa ensimmäiset juoksulenkkitreffit varmaan 1,5 vuoteen. Oltiin nimittäin Hillan kanssa sovittu, että käydään yhdessä juoksemassa ja vaihdetaan kuulumiset samalla. Olipa ihanaa ja virkistävää. Juostiin 6,5kilometrin lenkki ja höpötettiin taukoamatta. 



Tänään perjantaina käytiin tyttöjen kanssa viettämässä Omppupäivää. Kuten alkuun kirjoitin, olen tänään aika väsynyt, mutta silti oli päästävä pois kotoa, koska monesti väsyneenä jaksaa paremmin, kun edes hetkeksi poistuu kotiympyröistä. 



Sellainen viikko täällä noin pääpiirteissään! 

Kivaa viikonloppua sulle!

<3: Karoliina 


Seuraa myös Instagramissa @candyntreenit & @candyontherun 

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva lukea teidän arkikuulumisia! :) Lenkkitreffit on kyllä ihan parhaita! Kaksi kärpästä yhdelle iskulla 😄

    Marianne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Marianne! Kiva kuulla, että tykkäsit lukea näitä arkijuttuja :)Ja ihanaa, että jaksoit kommentoida pikaisesti! Jep, noi oli tosiaan ensimmäiset juoksulenkkitreffit sitten kevään 2017 (luulisin) ja kyllä tuntui kivalta! Nimenomaan se kaksi kärpästä yhdellä iskulla on aina plussaa! Kivaa sunnuntaita sinne! :)

      Poista