perjantai 20. marraskuuta 2020

Liikuntapäiväkirja tältä viikolta (ma-pe)

Kyselin maanantaina Instagramissa kiinnostaisiko teitä, jos tekisin tästä viikosta (ma-pe) liikuntapäiväkirjan ja 97% kyselyyn osallistuneista vastasi, että kiinnostaa, joten tartuin heti toimeen!

Huomasin nopeasti, että liikuntapäiväkirjan pitäminen on mulle jokseenkin haastavaa, koska liikun paljon pienissä osissa, jolloin kaikkien (muutamien minuuttien) liikuntahetkien kirjaaminen on todella vaikeaa. Ja jos niitä ei kirjaa ylös johonkin heti, ne unohtuu! Tein kuitenkin parhaani kirjatakseni tämän viikon liikkumisia ylös. Tässä tulee siis liikuntapäiväkirjaa tältä viikolta!


Maanantai

Aamukävely 30min

Taukojumppia (pari minuuttia kerrallaan)

Pakara-vatsajumppa + kehonhuoltoa + corea  yht. n. 30min

Askeleet päivän aikana n. 10 000

Maanantai lähti käyntiin liikkumisen puolesta n. 30 minuutin aamukävelyllä koiran kanssa samalla, kun mieheni jäi tyttöjen kanssa kotiin aamupalalle. Muuten päivä meni kotona työhommissa ja istuin monta tuntia koneella naputtelemassa. Tein väleissä muutaman minuutin taukojumppia, koska etenkin yläselkä ja hartiat tuntuivat menevän jumiin helposti. Tein lyhyitä venyttelyjä, kiertoja kropalle jne. Mikä milloinkin tuntui hyvältä. Lounaan jälkeen tein 5 minuutin kehonhuollon ennen takaisin sorvin ääreen palaamista. 

Illalla tein päivän varsinaisen treenin, kun mieheni vei tytöt kylpyyn: pakara/vatsajumpan ja vähän kehonhuoltoa. Myöhemmin jatkoin vielä hieman coreliikkeitä, kun olin nukuttamassa esikoista. 

Maanantain liikuntahetket muodostuivat siis monesta pienestä jumppahetkestä! Hyvin tyypillinen päivä mulle. Alan usein tekemään jotain liikettä kropalle, jos on edes hetki aikaa! Se tekee hyvää, koska istuttuakin tulee nyt aika paljon töiden takia. Askeleita kertyi päivän aikana n. 10 000. Askeleet mittaan Fitbit-kellon avulla, josta tykkään todella paljon. On motivoivaa kerryttää askelmääriä ja 10 000 on mulle jokaisen päivän tavoite. 


Tiistai

Juoksulenkki 5,5km (n. 40min)

Minitreeni jaloille (parissa osassa) n. 20min

Venyttelyjä ja kehonhuoltoa lyhyitä pätkiä

Askeleet päivän aikana n. 14 000

Tiistai lähti käyntiin lyhyellä venyttelyllä (kroppa yön jälkeen ihan jäykkä) ja sitten aamujuoksulenkillä klo 7.30! Olin edellisenä iltana päättänyt, että tänään on juoksuaamu, joten laitoin jo illalla lenkkikamat valmiiksi ja mietin aamulle aikataulun, jotta ehdin tekemään kaikki tarvittavat jutut ennen lenkkiä. Olen viime aikoina herännyt automaattisesti tosi aikaisin (tiistaina klo 5.50), joten lenkille lähteminen klo 7.30 ei ollut mikään ongelma. Ulkona oli sateista ja pimeää, mikä ei tuntunut kovin houkuttavalta, mutta koska olin päättänyt lähteä, niin mehän lähdettiin. Mila (meidän koira) ei kyllä ollut kovin innoissaan, mutta nautti lenkistä lopulta kuten minäkin. Juostiin n. 40 minuuttia ja 5,5km. Tuli tosi hyvä fiilis aamujuoksusta ja mietin, että näitä pitäisi kyllä tehdä useammin! Vietyäni tytöt päiväkotiin, tein juoksun jälkeiset venyttelyt samalla, kun kuuntelin yhtä koulutusta kotitoimistolla. 

Lounaan jälkeen tein taukojumppana yhden kierroksen 4 liikkeen minitreeniä jaloille (kyykky+ jalkojen loitonnukset x20, askelkyykky eteen, sivulle ja taakse x10/puoli, askelkyykky ristiin taakse + näpäytys viereen x10/puoli sekä kyykyhypyt x15). Illalla tein toisen kierroksen tätä Minitreeniä, ja sitten oli päivän liikunnat pulkassa. 


Keskiviikko

Kävely 30min

Aamun liikkuvuushetki (n. 5min)

Minitreeni yläkroppa n. 10min

Porrastreeni 1h

Illalla vähän venyttelyä

Askeleet päivän aikana n. 15 500

Keskiviikkoaamu lähti käyntiin jälleen lyhyellä (n.5 min) liikkuvuus- ja venyttelyhetkellä. Koiran kanssa kävin kävelemässä 30 minuutin aamukävelyn. Vietyäni lapset päiväkotiin tein n. 10 minuutin minitreenin yläkropalle samalla kun kuuntelin koulutusta (tämä on muuten hyvä tapa saada lisää liikettä päivään, jos tekee töitä kotitoimistolla.. palaverin/koulutuksen aikana voi vähän liikkua, jos on sellainen koulutus/palaveri, jossa voi olla vain kuuntelevana osapuolena).

Illalle oli sovittuna ystäväni Hillan kanssa porrastreenit. Käveltiin (ja välillä juostiin) portaita ylös-alas vajaan tunnin ajan ja enemmän turistiin kuin treenattiin. :D Lopussa kuitenkin tärisi jalat ja pakarat, eli tuli sitä siinä samalla treenattuakin. Kuntoportaissa on kyllä kiva käydä treenaamassa aina silloin tällöin. Illemmalla tein vielä vähän venyttelyä. 


Torstai

Aamun venyttely-liikkuvuushetki n. 10min

Kävely 30min

Illalla koko kropan jumppa n. 30min

Askeleita päivän aikana n. 12 600

Torstaiaamukin lähti liikunnan puolesta käyntiin lyhyellä venyttelyhetkellä ja koiran kanssa kävin kävelemässä puolen tunnin aamulenkin. Päivällä tein töitä koneella ja otin aina välillä muutaman minuutin taukoja.  Illalla tein varsinaisen päivän treenin, joka oli kehonpainolla koko kropan jumppa. Löytyy Instagramista! :)


Perjantai

Aamuvenyttelyt n. 10min

Juoksu-kävelylenkki 5,7km

Venyttelyä/kehonhuoltoa

Askeleet päivän aikana (n. 14 000 arvio)

Perjantaina tuli herättyä lumiseen maisemaan, mistä olin niin innoissani! Ihanaa, että saatiin vähän valoa tähän synkkyyteen. Tein taas lyhyen aamuvenyttelyn (n.5min) ja valmistauduin lähtemään heti aamusta koiran kanssa juoksulenkille, koska mieheni kävi viemässä tytöt päiväkotiin. Juostiin ja käveltiin 5,7km lenkki ihanassa talvimaisemassa ja lenkin jälkeen tein vähän venyttelyjä ja rullailuja. Tulen vielä tekemään lisää kehonhuoltoa perjantaina, koska viikon liikunnat ja koneella istuminen tuntuu kropassa jäykkyytenä. 


Fiilikset liikuntaviikosta

Tämä on ollut tosi aktiivinen ja kivan monipuolinen arkiliikuntaviikko. Juoksua, kehonhuoltoa, lihaskuntoa ja porrastreeniä. Paljon on tullut liikuttua pieninä annoksina, ainoastaan porrastreeni oli "pidempi" treeni eli kestoltaan tunnin verran. Olen huomannut, että liikuntaa saa mahtumaan päiviin helpommin pieninä annoksina, joten niin se kannattaa minun tässä elämänvaiheessa toteuttaa. Toki on välillä ihanaa liikkua pidempään kerrallaan, mutta se ei ole realistinen tavoite jokaiselle päivälle. 

Tällä hetkellä liikun pitkälti fiiliksen mukaan. Haluaisin saada 2-3 juoksulenkkiä ja 3 lihaskuntotreeniä viikkoon. Lisäksi kehonhuoltoa pienissä osissa päivittäin. Viikot on kuitenkin erilaisia enkä ota paineita liikuntamääristä. Pääasia on, että oma olo pysyisi virkeänä, hyvinvoivana ja energisenä. <3

Ihanaa ja liikunnallista viikonloppua sinulle! Kiitos kun kävit lukemassa tämän tekstin ja nähdään useammin Instan puolella @candyontherun! :)


<3: KaroliinaEi kommentteja:

Lähetä kommentti