sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kisaraportti: Tampere Puolimaraton 2014

*Heippahei! Juoksin tänään tämän vuoden toisen puolimaratonini Tampere puolimaratonilla! Sain perjantaina tietää, että pääsen mukaan osallistumaan, joten sen vuoksi en tästä ole mitään aikaisemmin kertonut. Valmistautuminen oli siis melko lyhyt ja ytimekäs, lähinnä kamat kasaan, juoksuasun miettiminen, nesteiden nauttimista ja tietysti puolimaraton hyvänä tekosyynä pienimuotoista hiilaritankkausta Hard Rock Cafen eväillä lauantai-iltana.  

Sunnuntai aamuna olikin sitten aikainen herätys klo 5.40, koska hyppäsin 7.06 Tampereen junaan Helsingistä. Aamupalaksi söin kotona yhden ruisleivän maapähkinävoilla ja banaanisuikaleilla sekä kahvia. Sen lisäksi tein junaan mukaan ison sämpylän ja otin mukaan energiapatukan ja 1,5l vesi-urheilujuomasekoituksen, jotka vedin junamatkalla. Tampereella olin jo 9 maissa, joten oli hyvin aikaa suunnata kisatoimistoon, joka sijaitsi Ratinan Stadionin ylätasanteella. 

Keli oli jo aamusta aika kohdallaan! :) 
Ratinan Stadionin kisatoimistosta kävin hakemassa osallistujakuoren ja sen jälkeen juoksupaidan, joka olikin iloinen yllätys: pinkki ASICS:n paita! Haha, olin ihan täpinöissäni väristä ja siitä, kuinka siisti paita oli! :) Olin kuitenkin suunnitellut juoksevani topissa, koska keli oli todella lämmin, joten pysyin suunnitelmassa. Tapahtumapaita on kuitenkin sen verran pirtsakka, että se ei varmasti jää kaappiin pölyttymään! 

Ihana pinkki tapahtumapaita! Tätä tulee varmasti käytettyä :)

Lähtöön oli vielä  tässä vaiheessa hyvin aikaa, joten ehdin rauhassa vaihtaa vaatteet, siirtyä varustesäilytyksenä toimineeseen katsomoon, venytellä hieman ja napata banaanin sekä puolikkaan protskupatukan antamaan lisäenergiaa ennen kuin oli aika alkuverryttelynä hölkkäillä keskustorin lähtöalueelle.

Gogo:n vetämä alkujumppa keskustorilla!

Lähtöä odotellessa :)
Alkulämmittelyn jälkeen olikin jo aika ryhmittäytyä lähtöön! Klo 11.30 pamahti lähtölaukaus, joka saattoi reilu tuhat puolimaratoonaria matkaan neljännen kerran järjestetylle Tampere puolimaratonille. Oma suunnitelmani oli aloittaa rennosti ja kiristää vauhtia loppua kohden, jos siltä tuntuu. Alun vauhti oli (taas) hieman kovempi kuin olin suunnitellut, mutta koska se tuntui hyvältä, ja askel rullasi kivasti päätin mennä tuntemusten mukaan enemmän kuin seurailla kelloa. Pyrin myös katselemaan maisemia ja ottamaan kaiken irti tästä Tour de Tampereesta! Puolimaratonin reittikarttaa pääsee kurkistamaan täältä, sillä oma Tampereen tuntemukseni ei riitä kertomaan missä kaikkialla juostiin, mutta sen osaan sanoa, että maisemat oli todella kauniita ja reitti oli sopivan vaihteleva, tykkäsin siitä todella paljon! 

Reitin varrella oli myös mukavasti kannustajia, joista sai kivasti lisätsemppiä ja pienimpien kannustajien kanssa tuli vedettyä high fiveja, joiden jälkeen matkaa ei voinut jatkaa kuin suu isossa virneessä, kiitos niistä! :) Juoksu sujui koko matkan todella mukavasti ilman suurempia ongelmia ja pääsin etenemään hyvin rennolla fiiliksellä 18km asti, jossa päätin hieman nostaa vauhtia loppukiriä varten. Loppukiri kaatui kuitenkin viimeiseen kilometriin, joka tuntui kestävän ikuisuuden ja nousu Laukon siltaa maaliin oli brutaali! :D Huh, maaliin kuitenkin päästiin nettoajalla 1:51:07. Oma Suunto näytti matkaksi 21,5km, joten optimaaliset juoksulinjat olivat multa perinteisesti hukassa ja ylimääräistä tuli juostua 400m (=n.2min). 

Tyytyväisenä maalissa, puolimaraton #9 check! 

Maalissa saatiin kaulaan hienot mitalit (mikä on päivän väri?! :D) ja maalihuollossa oli tarjolla vettä, urheilujuomaa, kahvia ja eväspussi, jossa oli hedelmiä, smoothie ja Saarioisen pastasalaatti. Maalihuolto sujui jouhevasti, samoin mitalien jako ja chippien poisto. Tunnelma oli iloinen ja juhlallinen, kuten juoksutapahtumassa kuuluukin! :) 

Hieno mitali!! :)
Kaiken kaikkiaan Tampere puolimaraton oli ihan huippu kokemus ja voin lämpimästi suositella sitä! :) Erityisen paljon tykkäsin kauniista reitistä, hienosta tapahtumapaidasta ja komeasta mitalista! Myöskään kelissä ei ollut valittamista ja järjestelyt olivat kaikin puolin kohdallaan. Parannusehdotuksena voisi olla se, että keskustorin lähtöalueelle saataisiin muutama bajamaja lisää, mutta se on pikku juttu. Erittäin onnistunut tapahtuma oli kyseessä ja lunasti ainakin omat odotukseni nuorekkaasta ja hienosta kaupunkijuoksutapahtumasta! Kiitokset vaan järjestäjille ja vapaaehtoisille! :)

Omaan juoksuun olin tänään todella tyytyväinen, vaikka enkkoja ei rikottukaan. Fiilis oli hyvä ja mulla oli super kivaa, mikä on pääasia! Nyt luvassa on keveitä päiviä; lepoa jaloille,venyttelyä, kävelyä ja pientä jumppaa lähinnä corelle. Seuraava haaste koittaakin jo heti ensi viikon lauantaina. Home sweet home, Espoon Rantapuolikas! :) Mahtava tälläinen juoksutapahtumasyyskuu! <3

Olitko juoksemassa Tampereella tai jossain muussa kisassa tänä viikonloppuna? Miten meni? :)

Kivaa alkavaa viikkoa!!

-K

*Yhteistyössä Tampere puolimaraton


PS. Tykkää Candy on the Runista Facebookissa! Päivittäistä juoksumotivaatiota, mielenkiintoisia artikkeleita, treenipäivityksiä ym! www.facebook.com/candyontherun

27 kommenttia:

  1. Vitsit, oot sä kova juoksija! Tosta vaan melkein extempore lähes enkka-aikaan, ja mun mielestä toikin aika on ihan huikee! Huh, sulla on kunnon puolimaraton-urakka edessä, mut mikäs siinä, kun juoksutapahtumat on niin kivoja! :) Nyt lepoa ennen Rantamaratonia! Kivaa viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eilen kulki aika kivan rennosti kyllä, kiitos!! Mikäs siinä oli maisemia ihaillessa ja hyvin oli tilaa juosta omaa juoksua! Jep, mä rakastan juoksutapahtumia ja niiden fiilistä, joten en valita ollenkaan tästä juoksutapahtumasyyskuusta! <3

      Poista
  2. Mä oon vähän kade sulle. Siis hyvällä tavalla, kun sulla on noita juoksutapahtumia useampikin.. Määki tahtoisin, jos tässä huudeilla olis enemmänki tapahtumia!:)

    ihanan hyväntuulinen rapsa ja huippu juoksu!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta onhan siellä teidänkin huudeilla tapahtumia! :) Just oli Finlandia Marathon viime viikonloppuna, mutta joo onhan se totta, että täällä riittäis melkein joka viikonlopulle jotain! Sun pitää tulla tänne juoksemaan!! :)

      Poista
    2. :) joku kerta kyllä tulenkin! Matka on vaan sitkee:)

      Poista
  3. Mikä keli ja mikä juoksu!! Huikea aika ihan noin vain ohimennen hilpaistuna :) Te juoksijat olette kyllä mun idoleita!! Musta tuntuu, että se puolikas on munkin vielä juostava :) ei se voi olla mahdotonta tällaselle peruskuntoilijallekaan, kunhan huolehtii, että ei riko itseään...

    Ihana hyvänmielen postaus tämä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Tiina! <3 Ei kyllä olisi parempaa keliä voinut toivoa ja mikäs siinä oli juostessa, kun kaikki meni nappiin tällä kertaa! Se on mahtava fiilis :) Hmm…oon sanonut sen aika monta kertaa ja sanon taas(kin), että olen ihan varma, että pystyisit sen puolikkaan juoksemaan sopivalla harjoittelulla ja kun aika on oikea siihen motivaation ja kropan kunnon puolesta (ettei ole suurempaa kremppaa) :) Voit olla varma, että oon fanittamassa ja kannustamassa sua ihan kympillä sitten! <3

      Poista
  4. Tämä oli kyllä ihanan hyväntuulinen postaus! Kiitos :)

    VastaaPoista
  5. Hieno postaus tuosta hyvin järjestetystä urheilutapahtumasta ja vikkelästi olet reitin kiertänyt. Minä vanhenin reitillä paljon kauemmin. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Mukava oli kirjoittaa hienosta tapahtumasta, josta tykkäsin tooodella paljon! Onnittelut sinnekin suuntaan hyvästä suorituksesta! :)

      Poista
  6. Onnittelut hienosta juoksusta ja kiitos ihanasta blogista! Kadehdin tuota sun asennetta juoksemista kohtaan: se on niin rento ja positiivinen, tuun aina hyvälle mielelle, kun luen näitä postauksiasi :) Itsekin pitäisi ottaa mallia susta, eikä ottaa treenaamista aina niin vakavasti ja vaatia itseltään liikoja...

    Vauhdikasta loppusyksyä sulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Katju! Kiitos paljon!! Tällainen kommentti lämmittää mun mieltä tosi paljon! <3 Mä olen tosiaan kulkenut aika pitkän tien tähän pisteeseen, että nykyään otan treenaamisen suurimmaksi osaksi rennosti enkä stressaile turhia. Isoin opettaja oli varmasti loukkaantuminen, joka vei telakalle 5 kuukaudeksi. Se oli sen verran henkisesti raastavaa aikaa, että sen jäkeen päätin, että jos se on musta kiinni, niin ei tule tapahtumaan uudestaan. Piti alkaa kuuntelemaan omaa kroppaa enemmän eikä vertailla omaa treenaamista muiden treenimääriin. Tiedän, että mun kroppa ei kestä kovin suuria kilsamääriä ja joudun tekemään paljon lantionseudun hallintaa parantavia liikkeitä, jotta lihastasapaino pysyy yllä ja vältyn ongelmilta, mutta olen siitä kiitollinen, että matkan varrella olen oppinut ottamaan rennommin ja osaan jo aika hyvin tuntea oman kropan, vaikka koko ajan oppiikin lisää. Tsemppiä sulle myös loppusyksyyn!! :)

      Poista
    2. Jees, yleensä vastoinkäymiset opettaa! Toivottavasti itsekin opin ottamaan vähän rennommin ajan myötä. Itekin kävin läpi juoksijan polven, mitä en halua kokea uudelleen. Sen ajatteleminen saa aina muistamaan, että pitää tosiaan kuunnella sitä omaa kroppaa kuten sanoit. Kiitos paljon! :)

      Poista
  7. Hieno juoksu! Ja voi että, kaksi puolikasta viikon sisään :) Innolla odotan myös lauantaita, mulla toinen puolikas edessä. HCR oli eka ja nyt tavoitteena olisi juosta alle 2h15min eli hidas on vauhti vielä. Tsemppiä lauantaille :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi! :) Juu, aika rankka setti kyllä, mutta uskon, että pystyn siihen, kun nyt välissä on lepoa ja palauttelua sekä kehonhuoltoa riittävästi :) Tsemppiä sulle tosi kovasti myös!! Missä juokset? :) Tule sitten raportoimaan miten meni!!

      Poista
    2. Kotikaupungissa Espoossa juoksen minä myös :)

      Poista
    3. Hei mahtavaa! :) Toivotaan,että tulee taas hieno tapahtuma! :) Keli lupaa ainakin hyvää!

      Poista
  8. Hei, kiitos kivasta raportista ja hauskaa että viihdyit Tampereella :) Itselläni oli samat fiilikset: ihana ilma, hieno reitti, mainiot järjestelyt. Tässä ensikertalaisen raportti puolimaratonista: http://tuulista.wordpress.com/2014/09/14/maratoonarin-kuntovuosi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) Kiva kun linkkasit sun raportin ja onnea paljon ekasta puolikkaasta!! :)

      Poista
  9. Olin myös juoksemassa ekan puolikkaani Tampereen puolimaratonilla. Upea ilma, hieno reitti, hyvä juoksukaveri, tarpeeksi monta juomapistettä ja kannustajat teki tapahtumasta kyllä mahtavan. Omaan aikaanikin olin todella tyytyväinen, tavoittelin 2.30 aikaa ja se alittui vartilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiitos kommentista! :) Olen samaa mieltä, tapahtuma meni tosi nappiin järjestelyiden osalta ja keli oli kyllä niin mieletön! Hienosti olet vetänyt ekan puolikkaan, paljon onnea! :) Toi on ihan mahtava fiilis, kun juokseekin paremmin kuin oli ajatellut! :)

      Poista
  10. Oot sä kyllä kova mimmi! Hieno aika! Tapahtumissa on kyllä se oma fiiliksensä, ihan eri juttu kun treenilenkeillä. Mies ei kyllä ollenkaan tajua, miks mä haluun maksaa siitä, että pääsen juoksemaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Tanja!! :) Haha, oon saanut vähän samanlaista kommenttia myös, mutta onneksi on paljon niitä, jotka myös todellakin tajuaa kuinka siistiä tapahtumissa juokseminen on ja millainen erilainen fiilis siitä tulee kuin treenilenkeistä! ;) Tsempit flunssan nujerrukseen!

      Poista
    2. Kiitos :). Onneksi tosiaan löytyy paljon myös niitä, jotka ymmärtää ;)

      Poista
  11. Kivan kuulonen tapahtuma :) Ja toi on niin totta, että ne yläfemmat kannustajien kanssa tuo juoksuun ihan huikeaa fiilistä :) Onnea hienosta juoksusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Pia! :) Kiitos paljon! Jep, hauskat kannustukset ja ihanat pikku (tai isot) kannustajat ovat kyllä parhaita ja tuovat niin paljon lisäenergiaa juoksuun! Mukavaa loppuviikkoa sinne!

      Poista