sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Viikonlopun juoksut & Lorna Jane Active Nation day

Heips! Tänä viikonloppuna ei tullut juostua puolimaratonia, mutta ohjelmaan mahtui kuitenkin hyviä juoksutreenejä ja mahtavaa penkkiurheilua! Berliinin maratonilla juostu maratonin maailmanennätys sai kylmät väreet menemään pitkin selkää. Seurailin kisaa tänä aamuna suorana telkkarista ja fiilistelin tunnelmaa. Berliini on ehdottomasti Nykin lisäksi niitä paikkoja, joissa jonain päivänä haluan juosta maratonin! Maailmanennätys on nyt siis 2:02:57, ja sen juoksi kenialainen Dennis Kimetto. Ihan huikea juoksu ja juoksija!! :) 

Lauantaina osallistuin ASICS:n ja Intersport Mikonkadun järjestämälle yhteislenkille. Meitä ei lopulta ollut lenkille lähdössä kuin muutama (tieto lenkistä taisi tulla monille todella myöhään, itse näin infon lenkistä vasta keskiviikkona HCR:n sivuilla Facebookissa), mutta se ei menoa haitannut. Vetäjänä oli ESbo IF:tä edustava Viljam Liljeroth, joka antoi lenkin aikana ihan mielettömän hyviä vinkkejä juoksutekniikkaan ja lenkki sujui mukavasti rupatellessa juoksujuttuja ja kaikkea muutakin opiskeluista fitness-kisoihin! :D Keli oli aivan upea! Juostiin Mikonkadulta Kaisaniemen puiston läpi Hakaniemeen ja sieltä kohti Töölönlahtea ja Keskuspuistoa. 







Keskuspuistossa juostiin pätkä niin, että Viljam tarkkaili oikein kunnolla juoksutekniikkaa. Itse sain seuraavia ohjeita, jotka onkin hyvä kirjoittaa muistiin, että niihin muistaa taas palata seuraavalla lenkillä: 
  • Askel lyhyemmäksi, jalan tulee laskeutua vartalon painopisteen alle (helposti askel liian pitkä ja harppova)
  • Polven pitäisi nousta korkeammalle (mulla kantapää nousee helposti enemmän)
  • Kyynärpäät 90 asteen kulmassa, liikkuu vartalon vierellä suoraan taakse ja eteen (ei sivuille tai eteen ristiin)
  • Leuka ylös, hyvä ryhti, hartiat rentona (yksi mun suurista vaikeuksista on pitää hartiat ja ylävartalo rentona)
  • Lantio ylös ja eteen, keskivartalo ryhtiin (tämä alkaa unohtua, kun väsyy)



Heti kun tekniikkaan kiinnittää enemmän huomiota, se korjaantuu (hetkellisesti) aika hyvin. Oli todella hyödyllistä saada vinkkejä, ja kiinnittää huomiota tiettyihin kohtiin omassa juoksussa. Jokaisella on tekniikassa jotain korjattavaa, ja usein kun juoksee vain yksin, ei muista kaikkea, eikä varsinkaan silloin, kun alkaa jaloissa painaa. Yksi super hyvä ja mielettömän yksinkertainen tekniikkavinkki oli "kävelystä juoksuun". Kävele hetki ja lähde sitten juoksemaan. Kävellessä ryhti on suora ja saman asennon tulisi siirtyä myös juoksuun. Jos siis alkaa väsyttää lenkillä niin ehkä jopa kannattaisi ottaa muutama kävelyaskel ja muistuttaa mieliin ryhdikäs ja rento asento kävelystä. Itse ainakin aion hyödyntää tätä jatkossa! :) Kiitos vaan Viljam hyvistä vinkeistä ja mukavasta seurasta! Juostiin yhteensä lenkillä 10,6km aikaan 10:06. Juoksu tuntui aika mukavalta, ja oli kiva juosta vähän eri maisemissa kuin normaalisti. 



Saatiin myös lenkille päälle ja omaksi nämä ASICS:n heijastinliivit. Mulla on ollut tällainen hankintalistalla jo pitkään, joten oli tosi kiva saada sellainen! Nyt ainakin tietää mitä laittaa syksyn ja talven pimeille päälle. Näitä löytyy pinkkinä ja keltaisena, ja saa ainakin Intersporteista ja kuulemma XXL:stä myös :) 

Tänään sunnuntaina osallistuin Lorna Jane Suomen järjestämään Active Nation Day-tapahtumaan Kampin Elixiassa. Lorna Jane on australialainen lifestyle vaatemerkki, jolta löytyy aivan ihania motivaatiotoppeja, makeita trikoita, urheilutoppeja ja vaikka mitä aktiiviseen elämäntyyliin sopivaa, mukavaa ja muodikasta vaatetta! :) Suomeen Lorna Janen vaatteita tuo Lavli Oy. Itse olen vasta äskettäin tutustunut merkkiin tarkemmin ja olen ihan myyty. Jos vain tämä opiskelijabudjetti tällä hetkellä antaisi periksi enemmän, niin treenivaatekaappi olisi saanut monta uutta tulokasta lisää! :) 

Active Nation Day järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Luvassa oli ilmaisia treenitunteja, Lorna Jane shoppi, smoothiemaistatusta ym. mukavaa. Osallistuttiin siskoni Katin kanssa Cardio Club-tunnille, josta tykättiin molemmat kovasti! Tunti kesti 30 minuuttia ja siinä jokainen sai valita oman välineensä kolmesta vaihtoehdosta: spinningpyörä, juoksumatto ja crosstrainer. Arvatkaas minkä valitsin? :) Ei varmaan tule yllätyksenä! ;) 



Hiukset oli vauhdikkaalla päällä, haha ;)
Alkuun tehtiin lyhyt lämmittely hölkäten tai kävellen ja sitten siirryttiin intervalliosuuteen, jossa juostiin 4x3 minuuttia portaittain aina kovempaa minuutin ajan ja sen jälkeen minuutti kevyesti. Ensimmäisessä intervallissa aloitin tosi kevyesti, 1.min 10km/h, 2.min 10,5km/h, 3.min 11km/h. Sitten minuutti kevyesti ja uudestaan sama. Nyt aloitin 1.min 10,5km/h, 2.min 11km/h, 3.min 11,5km/h. Ja samaa rataa yhteensä 4 kertaa aina lisäten vauhtia :) Oli kivaa juosta lyhyitä intervalleja ja aika meni hopeasti! Pidempäänkin olisi voinut jatkaa, mutta toisaalta hyvä, että treeni oli lyhyt ja ytimekäs, sillä palauttelujaksolla ollaan edelleen.



Cardio Club-treenin jälkeen käytiin tekemässä hieman core-treeniä ja sen jälkeen maistelemassa Ambronite-smoothieta. Kyseiset smoothiet on todella terveellinen ateriankorvikevaihtoehto eli käytännässä kokonainen ateria juotavassa muodossa, joka sopii erityisesti kiireisille ja aktiiivisille ihmisille, jotka eivät halua tehdä aterioiden kanssa kiireessä kompromisseja. Lisää infoa löytyy täältä. Ambronite-smoothie oli todella terveellisen makuinen, siinä ei ole mitään lisättyä sokeria tai makeutusaineita, joten tavallisen smoothien makeus jää pois. Jos tällaiset terveysjuomat ja oikeasti terveelliset ateriankorvikkeet kiinnostaa niin kannattaa kokeilla tätä. 


Kiitos vielä Lorna Jane Finland mukavasta ja aktiivisesta iltapäivästä! 


Aika kiva viikonloppu täällä takana! Miten teillä muilla sujui viikonloppu?:) Oliko hyviä treenejä? Ihania ruokia? Kivoja kisoja? Pääkaupunkiseutujuoksu juostiin tänään ainakin hienossa kelissä! :) 


Kivaa viikon alkua! <3


K



17 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalta viikonlopulta. Mä kans näin mainoksen tosta yhteislenkistä, mutta en päässyt paikalle. Vaikuttaa kivalta myös toi Elixian tapahtuma. Mä juoksin pe hölkän ja illalla jorailin My first bandin keikalla. Tänään sit juoksin vikan pitkiksen ja pääsin tunnin venyttelyyn Elixiaan. Huikea muuten tuo maratonin aika! En edes tajua miten on mahdollista juosta noin kovaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! :) Juu, oli tosi kiva viikonloppu ja tää oli vain se liikuntaosuus, ehti myös kavereiden kanssa ulos syömään ja iltaa viettämään, joten oli kyllä ihan huippu! Sulla olikin super hyvä treeniviikko! :) Ja joo..ei tollaisia aikoja voi käsittää! En pysyis edes 10m perässä :D Kivaa viikkoa Tanja!

      Poista
    2. Parasta, kun ehtii treenata ja olla vielä kavereidenkin kanssa :). Molemmilla meillä ollut sitten oikein kelpo viikonloput :) Kivaa viikkoa sullekin!

      Poista
  2. Ihan älytön tuo maratonaika :D haha! Sun tekstejä on kiva lukea. Hyväntuulisuus tarttuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä!! :D Voi vitsi, kiitos paljon, ihana kuulla! :) Kävin myös kurkkaamassa sun blogia, kivalta vaikuttaa ja uusi nimi on hyvä! :) Mukavaa viikkoa sinne!

      Poista
  3. Viihdyn hyvin täällä Turun suunnalla, eikä ole oikeastaan koskaan tehnyt mieli muuttaa pääkaupunkiseudulle. Olen kylläkin hyvin kateellinen teille noista mahtavista tapahtumista. Voi kunpa meillä täällä Turussakin olisi vastaavaa! Kuulostaa niin hienolta. Berliinissä mentiin tosiaan melkoista vauhtia. Mäkin haaveilen NYC: n ja Berliinin maratoneista :)

    Kivaa alkavaa viikkoa!

    Toppojalka.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka :) Juu, PK-seudulla on toisinaan niin paljon tapahtumia, että puolet menee ihan ohi, mutta se on tosiaan kivaa, että niitä on! :) Nykki ja Berliini ois kyllä niin siistejä maratoneja, jonain päivänä toivottavasti!! Girl can dream! ;) Aurinkoista viikkoa sinne Turun suunnalle! :)

      Poista
  4. Hahaha, arvasin, että Lorna Jane uppoaisi :) Meno näytti hyvältä - kiitos viikonloppupäivityksestä. Oma viikonloppuni meni Lidingön hulluja mäkiä juostessa. Onneksi matkanani oli vain 15 km - 30 km matkan juosseet ansaitsevat kumarruksen ja hatunnoston! Lidingöloppet oli aivan ihana kokemus ja tapahtuma toimi kuin junan vessa. Yli 40 000 juoksijaa eikä missään ollut jonoja! Aamunjuoksun ansiosta pääsinkin pyörimään iltapäiväksi Tukholmaan: ostosreissu suuntautui yllättäen Lorna Janen pop-up -myymälään ja Asicsin merkkiliikkeeseen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no ylläri! ;) Sama hyvä(?) maku meillä! ;) Jep, oli hauska liikuntaviikonloppu ja muutenkin. Teidän meno näytti myös varsin mukavalta ja ihan huikea kisa se Lidingöloppet. Mitä tarttui mukaan LJ:stä ja ASICS:lta? Ps. Ikävä, nähdään pian toivottavasti <3

      Poista
  5. Hyviä vinkkejä olet saanut juoksutekniikkaan. Hyvä olisikin saada joltain muulta kommentit omasta juoksusta, itse olen ainakin niin tottunut juoksemaan tietyllä omalla tyylillä, että sitä on vaikea itse lähteä korjaamaan. Joskus sain palautetta siitä, että askeleeni on juuri tuollainen liian matala ja harppova. Jostain muistan lukeneeni, että 90 askelparia minuutissa olisi hyvä määrä. Tätä olen lenkeillä välillä testaillut ja aluksi se tuntui kyllä melkoiselta sipsutukselta. Ehkä pientä kehitystä on tapahtunut, mutta pitää vielä jatkaa harjoituksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! :) Joo todellakin oli hyviä vinkkejä ja suurin osa kyllä tuttuja juttuja, mutta hyviä taas uudelleen tiedostaa ja ottaa tarkkailun alle! Talvella on hyvä kehittää tekniikkaa ja voimaa, joten kisakauden jälkeen otan niitä enemmän projektiksi :) Kivaa viikkoa ja hei..sullahan on puolikas pian ovella, tsempit viime hetken valmistautumiseen!

      Poista
  6. Vitsit, miten ihania liikuntahetkiä sulla on ollut! Toi yhteislenkki olis siisti, niitä oli mun mielestä joskus aiemminkin! noi Helsingin keskustan lenkkimaisematkin on niin kauniit! Heijastinliivi on tosi fiksu osallistumislahja kaikille. Ite oon käyttänyt liiviä kauan, mutta se on ollut sellainen raksamiesten liivi :D Nyt kesällä ostin tilauksen kylkiäisenä kunnon pienen liivin, eikä sellaista telttaa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihana viikonloppu, sopivassa balanssissa liikuntaa ja sosiaalisia rientoja! <3 Joo, noita ASICS:n ja Interin lenkkejä tais olla viime keväänä ainakin tai syksynä, en muista, mutta silloin niissä oli tosi paljon porukkaa paikalla. Vaatii sen, että infotaan hyvissä ajoin :) Haha, juu sellainen sopiva liivi on ehkä kivempi, kuin liehuva iso raksamiesliivi juostessa! ;) Hannaaaaa, mua jänskää jo sun puolesta, enää 4 päivää!!! :) <3

      Poista
  7. Aivan huikea tuo maratonin maailmanennätys, laskeskelin just että pystyisin juoksemaan vain 100m tuota sen maratonvauhtia. Älytöntä!
    Vaikuttaapa kivalta tuo yhteislenkki, jos olisin tajunnut oisin voinut tulla kans!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!! No niinpä!! Mä en varmaan pystyisi juoksemaan edes sitä 100m! Ihan mieletön vauhti! Voi harmi, olis ollut kiva, jos olisi ollut lenkillä vielä enemmän porukkaa! Kannattaa seurailla jatkossa HCR-sivuja Facebookissa, laittavat varmaan sitä kautta ainakin infoa tulevista yhteislenkeistä :) Mukavaa viikkoa sulle!

      Poista
  8. Heippa! Mitä vitamiineja/ravintolisiä syöt päivittäin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Tällä hetkellä syön magnesium-tabletteja ja monivitamiiniporetabletin. Kohtapuoliin lisään myös d-vitamiinin, kun auringossa ei tule oltua niin paljon. Ravintolisiä en syö, monipuolinen ruokavalio riittää! :)

      Poista