perjantai 4. joulukuuta 2015

Meidän viikko (not all sunshine and rainbows)

Hellurei ja kivaa perjantaita! Täällä on takana kiva, mutta aika rankka viikko. Henri oli työmatkalla kolme päivää ja me oltiin vain tyttöjen kesken. Täytyy sanoa, että kaikki arvostus ja kunnioitus yh-äitejä ja isiä kohtaan. Mä olen ihan poikki jo muutamasta päivästä! :D Ajatus viikonlopusta ja siitä, että H on myös kotona tuntuu tooodella ihanalta! <3

Jee, isikin on kotona viikonloppuna! :)
Mun ruuanlaittokaverit tiistai-iltana <3 

Hieman helpotusta arkeen tuli onneksi jo keskiviikkona, kun mun äiti kävi hakemassa Milan hoitoon loppuviikoksi ja ne lähti Houtskäriin nauttimaan saaristoelämästä. Mila ei taas tapansa mukaan taakseen katsonut vaan hössötti vaan Elsan kanssa innosta halkeamaisillaan. Se rakastaa saaristossa olemista! <3 Milan lähtö helpotti meidän arkea, koska ulkoileminen ja ulos lähteminen on aikamoista rumbaa tällä hetkellä ja sen kun tekee vähintään kaksi kertaa päivässä, niin hetkittäin tuntui, ettei muuta tehnytkään. Päivät oli yhtä pukemista, riisumista ja lähtemistä, etenkin jos ulkoilujen välissä kävi viellä kaupassa tai jossain muualla. Kivaahan se kyllä on, mutta tuo meidän karvainen taaperolapsi on tällä hetkellä aika villi tapaus tuolla ulkona ja tällä mamilla meinaa ehkä pikkaisen mennä hermo siihen välillä.. ;) Pieni loma tekee siis hyvää kaikille osapuolille ja ensi viikolla ollaan taas levänneitä ja valmiita uusiin ulkoseikkailuihin! <3

Mun äit lähetti tämän kuvan...Milalla on kaikki "ihan ok" Houtskärissä ;) <3 (Lue: nauttii olostaan kaikin rinnoin)

Muuten tällä viikolla ollaan ehditty olemaan sosiaalisia ja tekemään myös "uusia juttuja". Maanantaina käytiin kahvittelemassa mun papan luona ja pitämässä samalla ristiäispalaveria, koska ristiäiset pidetään hänen luona ensi viikon lauantaina. Ekaa kertaa ajoin sinne vauva kyydissä, mikä oli tietysti alkuun jännää, mutta hyvin sujui. Pikku neiti onneksi viihtyy turvakaukalossaan ja autossa, ainakin näitä lyhyitä kaupunkimatkoja. Toinen eka kerta tällä viikolla oli niinkin jännä kuin ihan ruokakaupassa käynti, vain me kaksistaan (haha, meidän arki on ihan super jännää, kuten huomaatte..). LIDL-reissu sujui hyvin ja pikku tiitiäinen nukkui suurimman osan ajasta, kun mä hoidin ruokaostokset. 


Lisäksi ollaan ehditty näkemään kavereita ja olen jopa saanut siivottua ja pestyä pyykkiä yksien hieman pidempien päikkäreiden aikana. Keskiviikkona oltiin lounaalla mun ystävän Marikan luona ja Marika teki meille niin super hyvää salaattia, että mun on ehkä pakko jakaa se resepti täällä blogissa. Tuunailen sitä mahdollisesti vähän ja palaan asiaan ensi viikolla. Ihana joulusalaatti tiedossa <3 Ja Marikalle menee jo nyt kiitos inspiraatiosta! :) 

Vaunulenkit on myös kuuluneet meidän päivittäiseen ohjelmaan, vaikkei ne Mila Milperin kanssa tällä viikolla olleetkaan niin kovin rentouttavia! ;) Hänellä oli energiaa vaikka muille jakaa, joten oikeasti oli hyvä juttu, että hän pääsi Houtskäriin sitä purkamaan ja juoksemaan vapaana metsissä sydämensä kyllyydestä. 



Tiistai aamun aurinko <3

Keskiviikko aamun aurinko <3



Päivät ovat tosiaan menneet mukavasti, mutta täytyy sanoa rehellisesti, että illat ovat sitten olleetkin haastavampia. Pimeän tullen alkaa itsellä väsymys painaa ja se "työpäivä" ei vauvan tai lapsen kanssa päätykään klo 16 tai 17. Se jatkuu yömyöhään jaksoi itse tai ei! ;) Pikku neiti viihtyy nimittäin iltaisin pääasiassa mun sylissä ja haluaa syödä aika jatkuvasti. Sylittelyhän on aivan ihanaa, mutta kun se kestää lähes koko illan eli 6-7 tuntia (hetkeksi voi ehkä laskea alas sitteriin tai antaa jonkun toisen syliin, jos on joku jolle antaa) niin alkaa siinä mamilla olla hetkittäin hieman tuskanhikeä otsalla. Etenkin jos laskeminen pois sylistä aiheuttaa raivokohtauksen, kuten eilen lähes joka kerta...ugh. Boss lady on nimensä arvoinen tilanteen tullen! ;)

Kolmen viikon iässähän on ns. tiheän imun kausi, joten tiheä syöminen liittynee varmasti siihenkin ja toisaalta se on hyvä tiedostaa, että tuo käyttäytyminen on vauvoille ihan normaalia. Aaiat voisivat tosiaan olla paljon huonomminkin, joten en kyllä saisi valittaa, mutta rehellisesti haluan kertoa, että ei se täälläkään ole vaan auringonpaistetta ja hymyjä, vaikka Instagram onkin niitä täynnä! ;) Se, mistä voin olla todella iloinen on se, että yöt ovat ainakin toistaiseksi menneet piiitkän iltatankkauksen jälkeen todella hyvin ja enemmän meillä on onneksi kuitenkin niitä  hymyjä ja hyviä hetkiä kuin haastavia tilanteita. Uskon, että tämäkin homma on aika paljon omasta asenteesta kiinni. Henrikin sanoi eilen, että en onneksi ole huumorintajuani vielä menettänyt, kun väänsin jotain aivan surkeaa vitsiä super väsyneenä puolen yön maissa, kun olin vihdoin saanut vauvan nukkumaan! Niinpä. Huumori usein pelastaa, jos vaihtoehtona on turhautumisesta johtuvat kyyneleet! :)

Ja sitäpaitsi..se turhautuminen menee aika nopeasti ohitse, kun katsoo tätä naamaa, joka tuhisee tyytyväisenä sylissä! Se on kaikki sen arvoista ja asiat on juuri nyt niin kuin niiden pitääkin olla! <3



Loppuun vielä perjantai kevennys, joka ainakin mua nauratti, kun sen Kaksplussasta pongasin keskiviikkona. Jos vauvat osaisivat somettaa, haha! 

"Meitsi valvoi aamuviiteen, 18 kertaa tissillä"
480 tykkäystä. 
:D :D

HAHA :D
Tällaista täällä..Miten teidän viikko on sujunut? Mitä kivaa tiedossa viikonloppuna? Meillä ei toistaiseksi ole kovasti suunnitelmia, mutta eiköhän jotain keksitä! :)

Boss lady kutsuu, joten gotta go! Kivaa viikonloppua <3

-Karoliina

Ps.Menoa ja meininkiä voi seurata myös Instagramissa ja Facebookiin päivitän aina uusimmat postaukset!

8 kommenttia:

  1. Tsemppiä uuteen arkeen! Hiljalleen omat rutiinit muodostuu vauvallekin kuukausien kuluessa. Meillä pienin on vielä 5 kk joten on muistissa juuri tuo vaihe jolloin ei viihtynyt yhtään ilman syliä ja unet oli lyhyitä. Meidät pelasti kantoliina ja -reppu. Suosittelen kokeilemaan :)

    Mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo, meiltä löytyy Manduca kyllä, mutta vielä en ole sitä kokeillut. Pitää varmasti kaivaa se tuolta kaapista vaikka viikonloppuna ja alkaa harjoittelemaan sen käyttöä, jos olisi apua! :) Kivaa viikonloppua ja kiitos kommentista!

      Poista
  2. Kantoliinaa suosittelen minäkin. :) Esikoisen aikaan saatiin jo osaston kätilöiltä hyvät opit kantoliinan käyttöön. Sitten jos menee ihan pro-meiningiksi, niin ainakin isompaa lasta voi myös imettää kantoliinassa (en kyllä todellakaan muista miten).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Meillä on tosiaan toi Manduca, pitää sitä kokeilla :) Imettäminen siinä tai kantoliinassa kuulostaa kyllä aika pro-meiningiltä! Kiitos kommentista ja kivaa itsenäisyyspäivää :)

      Poista
  3. Toi eka kuva on ihan ylisöpö <3 Ja tsemppiä vauva-arkeen - pian sitä huomaa, että illat lyhenee ja vauvan saa nukkumaan vähän lyhyemmänkin tankkauksen jälkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Joo, musta on jo nyt alkanut tuntua, että hän tankkailee vähän tehokkaammin ainakin yösyötöllä ja päivisin..ehkä se iltatankkailukin muuttuu ajan kanssa tehokkaammaksi, mutta siinä taidetaan tankata myös läheisyyttä! :) Kiva, kun kommentoit!!

      Poista
  4. Tsemppitoivotukset täältäkin. Omaa kokemusta ei ole, mutta ajatuksesi kuulostaa tutulta mitä nyt äiti-ystävien tunnelmia on kuunnellut. <3

    Ihanaa viikonlopun jatkoa myös sinne! Täällä on vietelty viikonloppua kotosalla, ja päiviin sisältynyt kotipuuhailua, urheilua ja ystävien vierailua. Loistoviikonloppu suorastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon! <3 Kuulostaa ihanalta viikonlopulta!! :) Täällä kanssa tosi rentoa meininkiä, ja se on kyllä ihan parasta tämmöisessä pimeydessä ja myrskyssä! Ihanaa itsenäisyyspäivän iltaa <3

      Poista